Lampa de noapte pentru copii

lámpara-de-noche-para-niños

O lampă de veghe pentru copii este unul dintre cele mai bune produse pe care le putem cumpăra pentru a face noaptea copiilor noștri mult mai plăcută, dar și pentru a ne ajuta să dormim mai bine și să mergem mai ușor pe întuneric atunci când mergem în camera copiilor pentru a le schimba scutecele sau pur și simplu pentru a vedea dacă dorm bine.

 

Cele mai bune lumini de noapte

Care este cea mai bună lumină de noapte pentru copii?

Există un număr infinit de mărci și tipuri de lămpi pentru copii, unele mai complexe decât altele, sau mai economice și mai moderne. Această varietate face dificilă decizia de a decide ce să cumpărați, așa că iată 5 dintre cele mai bune opțiuni disponibile pe piață.

Iată cele mai bune lumini de noapte pentru copii:

1. Lampă de noapte cu LED Niermann Standby 80036

Magnific și funcțional

41g-XxAqTRL

Vezi pretul Emag

Această lampă de noapte cu LED (cu proiector de stele), cu designul Micului Prinț, de culoare albastră, este o opțiune incredibilă pentru copiii noștri pentru a avea o noapte magică și pentru a-și ilumina camerele. Funcționează cu baterii AAA (nu sunt incluse) care durează 60 de zile, are un buton tactil de pornire/oprire și proiectează stele portocalii, albastre sau verzi în întreaga cameră.

Se oprește automat după 45 de minute. Acesta poate fi amplasat oriunde în cameră și nu este limitat la apropierea unei prize de curent. Este un produs de foarte bună calitate , potrivit pentru copii de toate vârstele.

2. COOSA Lampă de noapte multicoloră

Multicoloră și muzicală

512HON2P8hL

Vezi pretul Emag

Are lumină LED cu un player de muzică încorporat și telecomandă. Este un mini-proiector cu valuri oceanice care proiectează lumini colorate pe tavan sau pe pereți, creând o atmosferă romantică, relaxantă și încântătoare.

Oferă senzația de a fi pe plajă după-amiaza sau seara, privind valurile oceanului. Are 4 sunete autonome și 7 moduri de iluminare.

Poate citi un card TF sau poate fi conectat la dispozitive cu interfață audio de 3,5MM, cum ar fi telefoane mobile, calculatoare, tablete și MP3. Este ușor de utilizat, cu un preț comparativ mai puțin costisitor decât alte produse similare.

3. Portabil

Portabil și reîncărcabil

41GnCtdeBTL

Vezi pretul Emag

Moduri de iluminare duale: lumină albă caldă și moduri intermitente în 7 culori. Control sensibil la lumină. Are un design fermecător, cu chipul unei pisicuțe, realizat din silicon moale, lavabil și fără bisfenol A. Lumina sa este caldă și moale și are un port de încărcare Micro USB.

Este dotat cu o baterie cu litiu de 1200 mAH încorporată și are o durată de viață de 50 000 de ore. Prețul său scăzut îl face o alegere extraordinară pentru a lumina nopțile copiilor noștri. Este reîncărcabilă, iar luminozitatea sa este perfectă pentru a nu deranja somnul copiilor noștri.

4. AVANTEK ELF-L5 lampă de noapte pentru copii

Sensibilă la lumină și eficientă

51qD6GVCnVL

Vezi pretul Emag

Acestea sunt două lămpi care se conectează la priză cu senzor de amurg și crepuscul, care sunt conectate la perete. Lumina sa blândă cu LED reduce la minimum strălucirea și disconfortul. Acesta are senzori fotosensibili avansați care se activează automat, iar tehnologia sa de economisire a energiei asigură că nu este emisă nicio lumină cu o intensitate mai mare de 30 lux.

Nu utilizează baterii și este eficient din punct de vedere energetic, cu o eficiență de iluminare îmbunătățită cu 30% în comparație cu becurile și lămpile fluorescente care disipă aceeași putere.

 

Ce este o lumină de noapte?

O lampă de veghe este o lampă care luminează camera pe timp de noapte cu o lumină slabă care nu afectează somnul nostru sau al copiilor noștri la culcare.

Care sunt avantajele luminilor de noapte?

Luminile de noapte au multe utilizări practice și beneficii importante. Printre avantajele lor se numără:

 • Îi ajută pe micuții care se tem de întuneric să doarmă liniștiți
 • Îi ajută pe părinți să vadă atunci când merg să-și verifice copiii în miez de noapte.
 • Permite copiilor care se trezesc în mijlocul nopții să bea apă, să își găsească ursulețul de pluș sau pătura și să se învelească singuri, dacă nu sunt înveliți.
 • Se luminează atunci când se schimbă scutecul unui copil dimineața devreme.

Bună pentru copii, ideală pentru părinți

Lumina pe timp de noapte, la intensitatea potrivită, este foarte bună pentru copii, ei dorm mai în siguranță și cu siguranță sunt mai liniștiți, dar beneficiile de a avea o lampă în camera copiilor este cu adevărat un beneficiu pentru dvs., deoarece puteți supraveghea visele copiilor dvs. fără a fi nevoiți să bâjbâiți. Printre cele mai importante beneficii se numără:

 1. Vă puteți întoarce mai ușor la somn: atunci când reglați somnul copilului și aprindeți luminile, creierul dumneavoastră se activează și se instalează imediat insomnia. Lumina slabă a lămpii de noptieră nu afectează somnul părinților și copiilor, astfel încât vă puteți întoarce la somn fără prea mult efort.
 2. Ușor de văzut în întuneric: Există șanse ca, dacă intrați în camera copiilor dvs. pe întuneric, să călcați pe una dintre jucăriile lor, cum ar fi o piesă Lego, ceea ce poate trezi pe toată lumea din casă. De aceea, o intensitate perfectă poate preveni astfel de incidente.
 3. Mai ieftin decât să lași luminile din tavan aprinse: Mulți oameni lasă luminile din tavanul holului aprinse și lasă ușa copiilor întredeschisă pentru a nu lăsa lumina afară. O lampă de veghe economisește mai multă energie decât luminile de plafon, astfel încât acestea reprezintă o opțiune mai bună dacă doriți să economisiți bani pe electricitate.

Tipuri de bază de iluminat

Se spune că 'varietatea este condimentul vieții', așa că iată cele mai comune tipuri de iluminat de noapte:

 • Prize de lumină: Opinia multor părinți este că prizele de lumină sunt o alegere excelentă pentru iluminarea camerei copiilor lor. Există o mare varietate de prize de lumină pentru copii, de la personajele lor preferate până la animale frumoase care luminează și înveselesc camera micuților noștri. Există prize de lumină moderne care sunt dotate cu senzori încorporați care se aprind atunci când camera se întunecă sau când senzorii de mișcare detectează pe cineva care intră în cameră.
 • Lampă de proiecție a luminii: Acest tip de lampă este preferatul multor copii, deoarece le stârnește imaginația. După cum sugerează și numele, acestea proiectează pe tavan sau pe pereți imagini cu stele, planete, supereroi sau personaje Disney. Ar putea fi o opțiune mai distractivă decât lumina de noapte tipică, deoarece distrage atenția și luminează noaptea copiilor noștri.
 • Luminițe moi: Acestea sunt luminițe concepute pentru ca bebelușii să doarmă cu ele și sunt, în esență, animale de pluș sau animale de pluș cu lumini interioare foarte moi, pentru a nu deranja somnul celor mici.
 • Lămpile portabile: Acestea sunt în mare parte alimentate cu baterii și pot fi amplasate oriunde în camera copilului dumneavoastră. Unele dintre acestea sunt reîncărcabile prin utilizarea unui cablu USB.
 • Lămpi cu abajur: Acestea sunt o opțiune mai tradițională, care vin cu un abajur care este de obicei fabricat din țesătură sau hârtie ignifugată. Este important ca becul din acest tip de lampă să fie cel potrivit, deoarece dacă se alege un bec cu lumină foarte puternică, acest lucru ar putea fi în detrimentul somnului copilului.
 • Lumânare: Unii părinți aleg să lumineze camera copilului lor cu lumânări. Acest lucru nu este recomandat din cauza pericolelor pe care le prezintă o lumânare aprinsă în camera unui bebeluș sau a unui copil mic.

Ce trebuie să căutați atunci când cumpărați o lampă de veghe

Cu atât de multe opțiuni pe piață, alegerea și cumpărarea unei lămpi de veghe poate fi puțin complicată, așa că atunci când cumpărați una, luați în considerare următoarele recomandări:

 • Este important să vă asigurați unde este amplasată priza.
 • Mă uit cu atenție la locul în care sunt amplasate prizele în raport cu patul sau pătuțul copilului dumneavoastră.
 • Dacă priza este prea departe sau prea aproape de pătuț sau de pat, atunci lumina poate fi prea slabă sau prea puternică. În acest caz, ar trebui să vă gândiți să achiziționați o lampă portabilă care vă permite să o plasați la o distanță mai convenabilă și mai avantajoasă pe noptieră sau oriunde doriți.

Luminozitatea lămpii

Luminozitatea ar trebui să fie suficient de slabă pentru a ilumina într-un mod care să nu afecteze somnul copiilor, dar, în același timp, să fie suficient de puternică pentru a ajuta părinții să vadă în întuneric atunci când intră la miezul nopții pentru a-și verifica copiii. Părinții pot face un test privind intensitatea luminii, întinzându-se în locul în care doarme copilul lor, pentru a vedea dacă intensitatea este sau nu blândă și dacă poate perturba somnul copilului.

Măsuri de siguranță

Nu utilizați luminile de veghe în apropierea perdelelor sau a lenjeriei de pat, deoarece crește riscul de incendiu. Nu uitați că lămpile se pot supraîncălzi, ceea ce poate duce la topirea lămpii și la incendiu. Copiii pot fi arși de un bec fierbinte, așa că scoateți lampa din priză în timpul zilei și asigurați-vă că ștecherul nu este la îndemâna copilului dumneavoastră. Luminile de noapte pot prezenta un risc de electrocutare dacă copilul dumneavoastră varsă apă pe ele sau încearcă să le deconecteze sau să le conecteze singur, așa că vă rugăm să luați măsurile de precauție necesare.

Opțiuni de design

Există nenumărate opțiuni de design pentru lămpile pentru copii, de la cele care decorează și înfrumusețează camera, până la cele care sunt concepute pentru a economisi energie, a fi sigure și eficiente. Desenele axate pe lumea copiilor se concentrează în primul rând pe culori și pe combinația de texturi și forme. Printre diversele modele se numără luminile de noapte care își schimbă culoarea sau au bule, dar trebuie să știți că acestea conțin clorură de metilen, care este otrăvitoare și pune în pericol copiii.

Caracteristici suplimentare

Există caracteristici suplimentare care trebuie luate în considerare, cum ar fi termometre pentru a indica temperatura camerei, lămpi cu muzică pentru a liniști copiii, becuri care își schimbă culoarea, senzori de mișcare, printre alte caracteristici. Atunci când vă decideți ce lampă să alegeți, luați bine în considerare care dintre aceste caracteristici vor fi folosite efectiv, deoarece cu cât sunt mai complexe, cu atât devin mai puțin accesibile pentru buzunar.

Luminile de noapte au un temporizator?

Un temporizator este o caracteristică foarte utilă care poate fi găsită pe anumite lămpi, deoarece atunci când lampa este aprinsă, temporizatorul este activat pentru o perioadă de timp predeterminată înainte de a fi oprit.

Mulți părinți aleg opțiunea de a avea un temporizator pentru lumina de noapte, deoarece astfel nu trebuie să lase lumina aprinsă, ceea ce înseamnă că economisesc energie electrică și, prin urmare, bani.

Care este cea mai bună culoare pentru o lampă de veghe?

Oricât de surprinzător ar părea, culoarea luminii emise de lampă poate avea un efect pozitiv sau negativ asupra somnului copiilor dumneavoastră. De exemplu, lumina albastră și lumina albă, contrar credinței populare, sunt dăunătoare somnului, deoarece activează timpii de reacție și sunt stimulante.

Culorile cele mai favorabile pentru a-i ajuta pe copii să doarmă sunt roșul și portocaliul, care, în mod interesant, sunt cele mai răspândite culori seara. Studiile au arătat că lumina roșie îi calmează pe sugari, poate pentru că singura lumină pe care o văd bebelușii în uter este roșie.