Lampa de podea

mejor-lámpara-de-pie-e1517241859928

Îmi place să decor, așa că sunt mereu în căutare de noi opțiuni pentru a pune în scenă apartamentul meu și a-i da acea notă sofisticată care nu este niciodată prea mult, printre aceste piese nu poate lipsi cea mai bună lampă de podea de pe piața , care nu este doar un element decorativ excelent pentru orice încăpere, ci și utilă și oferă o lumină care economisește energie.

Dacă sunteți ca mine, probabil că și dumneavoastră sunteți interesat să găsiți o lampă de podea modernă sau poate una în stil vintage, dar care în orice caz să dea o notă de stil apartamentului sau casei dumneavoastră și să vă permită să economisiți energie, credeți-mă când vă spun că există multe modele de bună calitate care vă pot oferi acest lucru la un preț accesibil .

Dacă sunteți în această căutare, nu puteți să nu aruncați o privire la opțiunile uimitoare pe care le-am colectat și compilat în această listă de comparație , astfel încât să puteți lua acasă cele mai bune.

 

Cele mai bune lămpi de podea

Care este cea mai bună lampă de podea?

Știi deja că există multe modele de lămpi de podea pe piața , dar ei bine, principalul lucru atunci când cumperi una este să fii atent la designul ei, să fie în ton cu designul casei tale.

Ar trebui să definiți dacă sunteți în căutarea unui stil mai minimalist, vintage sau o lampă de podea modernă și, de acolo, să vedeți care se potrivește cel mai bine gusturilor și nevoilor dumneavoastră.

O lampă de podea este capabilă să lumineze diferite spații, cum ar fi un living, dormitorul sau sufrageria și, în funcție de locul în care va fi amplasată, va avea un stil diferit. Există lămpi de podea din lemn, din bambus, cu masă și chiar din metal, astfel încât există o mare varietate din care puteți alege.

Iată cele mai bune lămpi de podea:

1. Lampă de podea 5000806 Zuiver

Ideală pentru iluminatul ambiental

213aUs5Ei5L

Vezi pretul Emag

O lampă de podea modernă, cu un design pentru cei care iubesc lucrurile cu un stil diferit, va fi o completare perfectă pentru camera ta de zi sau dormitor, deoarece emite o lumină difuză.

Are un trepied din aluminiu cu un finisaj din lemn de o calitate excelentă, iar partea superioară este din metal alb . Are o înălțime totală de 157 de centimetri și o putere maximă de 25 de wați.

2. Lampă cu 5 lumini Trio Rennes by Reality Leuchten

Consumă cu până la 80% mai puțină energie

21Aq-bDF-IL

Vezi pretul Emag

O lampă cu tehnologie LED, ideală dacă sunteți în căutarea unui model cu consum redus de energie și care să asigure o bună iluminare.

Are un design foarte modern, cu o culoare cromată care strigă sofisticare, are un total de cinci lumini care creează o atmosferă plăcută și o iluminare potrivită pentru orice spațiu, este perfectă pentru a fi folosită ca lampă de podea pentru camera de zi.

3. Lampă de podea cu LED B.K.Licht

Include lampă de lectură reglabilă

21xW1a0w+zL

Vezi pretul Emag

Acest model de la marca B.K.Licht are o lumină indirectă perfectă pentru a crea o atmosferă plăcută și confortabilă acasă. În plus, are o intensitate reglabilă pentru a se adapta la nivelul de iluminare pe care îl doriți.

Principala sa atracție, în afară de faptul că este o lampă de economisire a energiei, este faptul că are o lampă de lectură care se reglează cu ușurință în poziția corectă pentru a vă oferi confort atunci când citiți.

4. Lampă de podea SMD LED Avignon de la Trio Lighting

Foarte frumoasă și ușor de asamblat

212wTWGSWgL

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unei lămpi de podea moderne , acest model ar putea fi cel perfect. Este fabricat din acrilic cu un stil cromat pentru rafinament și de bună calitate. Are două lumini, una ideală pentru citit și cealaltă în partea de sus, care este reglabilă.

Această lampă are becuri LED, care sunt perfecte pentru economisirea energiei și pentru a avea o iluminare bună în orice moment.

5. HOFSTEIN LED floor lamp

Stil modern

31kLXB67QIL

Vezi pretul Emag

Acesta este modelul cel mai puțin scump din această listă comparativă și poate cel cu cel mai original și minimalist design.

Este o lampă curbată cu tehnologie LED care va asigura o bună iluminare a camerei în care este instalată. Este fabricat din metal, are un buton de pornire/oprire și o înălțime totală de 153 de centimetri, ceea ce îl face ideal pentru toate spațiile, de la camera de zi la dormitor.

 

Ce este o lampă de podea?

mejor-lámpara-de-pie-e1517241859928

Lămpile de podea se caracterizează prin faptul că au o bază între și braț care poate fi din lemn, metal, acrilic, multe alte materiale, care susțin în partea lor superioară una sau mai multe surse de lumină, lumini care pot fi cu tehnologie LED, fluorescente, cu incandescență sau cu halogen.

Unde funcționează bine lămpile de podea?

Acest tip de lampă poate fi adaptat la diferite spații, deoarece există multe stiluri, de la o lampă clasică , prin lămpi în stil vintage , până la modele mai contemporane și minimaliste cu design .

În camerele de zi:

Cu siguranță v-ați obișnuit să vedeți frumoase lămpi de podea pentru livinguri, deoarece acesta este principalul loc în care sunt amplasate. În cazul camerelor de zi, sunt recomandate lămpile de podea de tip lanternă, deoarece sunt concepute pentru a ilumina întreaga zonă într-un mod plăcut.

În birouri:

Datorită designului lor elegant și funcțional, lămpile de podea sunt o necesitate într-un birou. Pentru acest tip de locație, vă recomandăm lămpi cu direcție de lumină reglabilă și intensitate reglabilă .

Pe etaje:

Lămpile de podea sunt o modalitate excelentă de a economisi spațiu, deoarece au un design subțire, cu o înălțime potrivită care nu ocupă prea mult spațiu, ceea ce le face ideale pentru apartamente.

De asemenea, deoarece nu necesită o instalare mare, sunt ușor de montat și pot fi amplasate oriunde fără a schimba structura locului cu găuri sau modificări.

Tipuri de lămpi de podea

Există diferite tipuri de lămpi de podea pentru a se potrivi stilului pe care îl căutați și camerei pentru care este destinată, printre acestea puteți găsi:

Lămpile de podea de tip consolă:

Aceasta este o lampă cu design clasic sau tradițional care are un abajur care îi acoperă becul, care poate fi becuri cu LED sau orice alt tip. Aceste abajururi pot fi realizate din diferite materiale și sunt responsabile pentru trimiterea luminii în partea de jos a lămpii.

Lămpile de podea de tip lanternă:

Aceste lămpi sunt opusul lămpilor de tip consolă, deoarece partea lor superioară este un fel de abajur răsturnat, care este responsabil pentru trimiterea luminii spre partea superioară a camerei.

Lămpile de podea cu mai multe lumini:

Acest tip de lampă se deosebește de celelalte modele prin faptul că are mai multe puncte de lumină, în loc de unul singur, care sunt reglabile în direcții diferite.

Lămpile de podea arcuite:

Aceste lămpi sunt cele mai moderne ca design, deoarece au un tub sau un braț curbat în loc de unul drept conectat la baza sa.

Elementele care compun o lampă de podea

O lampă de podea este compusă din diferite elemente de bază și altele care pot fi suplimentare, care împreună vor oferi cea mai bună iluminare pentru casa ta, printre acestea se numără:

Baza:

Baza lămpii de podea este cea care oferă suport și o menține în poziție verticală. Aceste baze pot fi din lemn, din fier forjat, din metal sau din alte materiale, cu cât sunt mai mari și mai grele, cu atât mai stabilă va fi lampa.

Modelele actuale au, de obicei, nuanțe mai deschise, astfel încât bazele lor sunt, de asemenea, mai deschise.

Gât:

Acesta este, de asemenea, cunoscut sub numele de braț și este tubul care unește baza și sursa de lumină, care este de obicei fabricat dintr-un anumit tip de metal, aluminiu, plastic sau material rezistent pentru a asigura stabilitatea. În interior se află firele care vor transmite energie către bec.

Ecran:

Abajurul unei lămpi de podea este un element complet personalizabil și variabil, deoarece acesta va depinde de designul lămpii și poate fi realizat din țesătură, sticlă, cristal sau orice alt material care permite trecerea luminii.

Accesorii:

O lampă de podea, fie că este clasică sau modernă, poate conține accesorii care să facă din ea un model unic. Acestea pot include lămpi cu masă sau cu raft, modele care includ lămpi de citit, cele cu reglabil, printre alți factori.

Factori de iluminat de care trebuie să țineți cont

Atunci când cumpărați o lampă de podea sau orice alt tip de lampă, este indicat să vă uitați la tipul de iluminare pe care îl au, deoarece unele vă vor permite să economisiți energie, deoarece sunt lămpi care economisesc energie, în timp ce altele sunt opuse. Printre elementele de care trebuie să țineți cont se numără:

Lumini:

Acesta este un sistem de măsurare care indică cantitatea totală de lumină vizibilă emisă de o lampă, astfel încât o lampă care emite mai mulți lumeni vă va oferi o lumină mult mai puternică.

Temperatura de culoare:

Temperatura de culoare este exprimată în grade Kelvin și poate fi caldă, neutră sau rece, în funcție de tipul de lumină generată de lampă. Cu cât kelvinul este mai mare, cu atât lumina este mai rece, cu tonuri mai albastre, în timp ce cu cât kelvinul este mai mic, cu atât lumina este mai caldă, cu tonuri roșii.

Lămpile fluorescente compacte (CFL):

Acest tip de iluminat este ideal pentru economisirea energiei, dar durează ceva timp până se aprind, deoarece au nevoie de un moment pentru a se încălzi.

Lumină cu incandescență:

Acest tip de iluminat este unul dintre cele mai utilizate, sunt accesibile, funcționează bine cu curent alternativ și continuu, dar, sunt înlocuite din cauza consumului ridicat de energie.

Lumină fluorescentă:

Acest tip de iluminat este destul de asemănător cu cel cu incandescență, dar, având o durată de viață mai lungă și fiind eficient din punct de vedere energetic , atracția lor minoră este că trebuie să pâlpâie.

Lumină cu halogen:

Acest tip de lumină este utilizat atunci când este nevoie de o iluminare mai puternică, cum ar fi în cazul farurilor auto, dar se poate încălzi destul de mult, ceea ce poate fi un dezavantaj pentru uz casnic.

Iluminatul cu LED-uri:

Becurile cu LED-uri sunt preferatele multora, deoarece sunt lumini albe cu consum redus de energie, ceea ce poate fi foarte avantajos pentru buzunarul dumneavoastră.