Lampa de sare de himalaya

lámpara-de-sal-del-Himalaya

Plasarea celei mai bune lămpi cu sare de Himalaya pe care o puteți găsi într-o cameră poate aduce ușurare celor care suferă de astm, alergii și alte afecțiuni respiratorii. Pe lângă faptul că sunt exotice și super decorative, acestea au proprietăți foarte benefice pentru sănătate.

Se spune chiar că acestea pot combate anxietatea și stresul, ceea ce duce la prevenirea altor afecțiuni și boli.

De aceea, popularitatea lor este în creștere și tot mai mulți oameni au început să le folosească. Principala lor funcție este de a purifica aerul din diverse medii interioare. Dar cum reușesc ele să facă acest lucru? Mai târziu, în acest articol, vom explica în detaliu cum funcționează aceste lămpi asiatice.

Cele mai bune lămpi de sare de Himalaya

Care este cea mai bună lampă de sare de Himalaya?

Dacă ați auzit deja de ele și de avantajele lor, poate că aveți chef să cumpărați una, dar care dintre ele? Dacă nu știți prea multe despre caracteristicile lor, s-ar putea să nu fie ușor să alegeți. Acestea sunt disponibile în diferite prețuri și modele. Există chiar și ticăloși pe piață care vând imitații și, bineînțeles, acestea nu oferă beneficiile reale ale celor adevărate.

Ceea ce trebuie să faceți este să căutați cu seriozitate și să găsiți unul care să fie accesibil, dar de bună calitate. Pentru a face acest lucru, este esențial să ascultați opiniile utilizatorilor care au testat mai multe dintre aceste lămpi. În acest fel, făcând o comparație, îl puteți găsi pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

Din toate aceste motive, vă prezentăm o listă scurtă cu cele mai bine cotate lămpi de către utilizatorii de pe Amazon.

Iată dintre cele mai bune lămpi cu sare de Himalaya:

1. Himalaya - Lampă de sare (cu bază din lemn, 10 x 15 cm) Cleo

Un bol cu pietre

Are un design frumos și original, sculptat sub forma unui bol cu pietre tocate. Se aprinde cu o lumină portocalie slabă și foarte plăcută și vine cu o paena din lemn.

Bineînțeles, vine cu un cablu de alimentare și un bec de 15 wați. Poate fi folosit pe noptieră sau ca element decorativ în orice spațiu datorită formei sale deosebite. Cântărește aproximativ 2 kilograme și măsoară 10×15 centimetri. Prețul său este accesibil și corespunde aspectului și calității sale bune.

2. Lampă de sare de Himalaya de 7-10 kg de cea mai bună calitate

O adevărată antichitate

51wtOCpOL+L

Vezi pretul Emag

Este o piatră cu o durată de viață foarte lungă. Este originar din era precambriană, adică de acum 260 de milioane de ani. Acesta promite să ajute la curățarea sinusurilor iritate, să prevină astmul și tulburarea de adaptare sezonieră. Greutatea sa poate varia între 7 și 10 kilograme. Este prevăzut cu un cablu pentru a-l conecta și a-l porni.

Becul este ușor accesibil, astfel încât poate fi înlocuit fără probleme dacă este necesar. Este posibil să fie necesar să achiziționați separat un adaptor de alimentare pentru sistemul european de electricitate.

3. Levoit Kona - Lampă cu sare naturală de Himalaya

Cu port USB

51lmphbblHL

Vezi pretul Emag

Designul este foarte modern, în special pentru mediile minimaliste. Cristalele sunt mici, destul de clare și pure. În plus, acestea sunt ușor tăiate pentru a da lămpii un aspect mai îngrijit.

Partea bună a acestui model este că poate fi conectat la portul USB al unui computer sau al unui televizor, contracarând astfel simultan ionii pozitivi emiși de dispozitivele electronice. Forma sa se bazează pe sistemul Feng Shui pentru a stimula relaxarea, meditația și fluxul corect de energie.

4. Goeco Natural Himalaya Shell

O stridie foarte originală

517lWJC9NKL

Vezi pretul Emag

Designul creativ al acestei lămpi amintește de magma din adâncurile mării. Este o stridie realizată din ceramică albă, iar în interiorul ei se află cristale de sare de culoare roz. Acesta este prezentat ca fiind potrivit pentru tratarea spațiilor de 10 metri pătrați.

Cântărește aproximativ 1 kg și acceptă becuri de 15 wați. Nu funcționează cu baterii, dar vine cu un cablu european pentru a-l conecta la priză. Acesta include un variator sau un controler pentru a regla intensitatea luminii. Dimensiunile sale sunt de 12x15x13 cm.

5. LAMPĂ DE SARE HIMALAYA

Frumoasă și atrăgătoare

41lkzjBa-oS

Vezi pretul Emag

Această lampă are un design tradițional, constând din întregul cristal într-o singură bucată mare. Cântărește între 3 și 4 kilograme, iar culoarea luminii este portocalie. Se simte plăcut și relaxant.

Include un bec și cablul de conectare, care este de culoare albă, suficient de lung pentru a-l conecta la priză. În plus, baza este realizată din lemn. Fiind din material brut, are un aspect rustic și, în același timp, foarte decorativ.

Ce este o lampă de sare de Himalaya?

La prima vedere pare de vis și știind că este o bucată mare de sare roz,

lámpara-de-sal-del-Himalaya

extrasă din munții Himalaya, în zona Pakistanului, face și mai provocator să o ai. Se utilizează cu un bec mic care se află în interiorul acestuia. Poate fi o singură bucată mare sau un coș decorativ cu mai multe cristale de sare suprapuse.

Iluminarea pe care o oferă este caldă și are o strălucire plăcută și slabă care produce un sentiment de calm. Un fapt curios și interesant este că această sare putea fi pulverizată și folosită la gătit.

Acest tip de lămpi exotice sunt creditate cu o serie de beneficii pentru sănătate care le-au făcut să crească în popularitate.

Printre proprietățile lor se numără generarea de ioni negativi care pot contracara anumite boli sau afecțiuni. Unii spun că acestea absorb și negativitatea din mediul înconjurător.

Ce sunt ionii negativi?

Dacă nu vă amintiți lecțiile de științe de la școală, aveți nevoie de o reîmprospătare. Ionii sunt particule alcătuite dintr-un atom sau dintr-o moleculă care au o sarcină electrică pozitivă sau negativă.

Diferența de sarcini înseamnă că ionii pozitivi se numesc cationi, iar ionii negativi se numesc anioni. Această electricitate le oferă mobilitate și permite ca opusele să se unească.

Ionii negativi în natură

Încărcătura de ioni negativi este foarte prezentă în diferite evenimente și medii naturale. De exemplu, în furtuni, cascade (din cauza apei care se freacă de roci), lumina soarelui și valurile oceanului. De fapt, apa este considerată a fi una dintre cele mai mari surse de ioni negativi de pe planetă. De aceea, a bea un pahar de apă bună, a face baie în mare sau în atmosferă după o furtună poate fi atât de revigorant și reînnoitor.

Pe o plajă sau în cascade se pot găsi concentrații de până la 10.000 de ioni negativi pe centimetru cub. Pe de altă parte, nu este surprinzător faptul că, în orașele dens populate, nivelurile de anioni scad până la 100 pe centimetru cub.

Anionii sunt, de asemenea, prezenți în aer, iar cu cât concentrația lor este mai mare, cu atât mai bună este contribuția lor la sănătatea ființelor vii. Una din trei persoane este sensibilă la efectele acestor particule din apă și aer.

Oamenii de știință de la North Carolina Center for Applied Cognitive Science din Statele Unite au efectuat studii importante pe această temă. Acestea arată că ionii negativi pot crește fluxul de oxigen către creier. În plus, acestea sunt capabile să protejeze împotriva germenilor din aer. De asemenea, acestea reduc inhalarea acelor particule tipice care îi fac pe mulți să strănute, să sufere de iritații în gât sau de episoade de tuse.

Cum generează lampa de sare ioni negativi?

S-a spus că lampa generează ioni negativi atunci când este folosită. Desigur, nu este aceeași cantitate care se produce într-o cascadă. Nu, deloc. Cel mai bun mod de a primi beneficiile anionilor este de a intra în contact cu natura. Dar cum acest lucru nu este întotdeauna posibil, lampa poate fi de ajutor.

Nu sunt cele mai puternice generatoare de ioni negativi, dar, în afară de asta, există o caracteristică care le conferă un mare avantaj. Fiind fabricate din sare, aceste lămpi sunt higroscopice. Acest lucru înseamnă că piatra de sare absoarbe umezeala. Ideea este că apa absorbită de sare se evaporă odată cu căldura becului, emanând un abur care purifică aerul. De asemenea, în procesul de absorbție a umidității, piatra reține orice particule care contaminează aerul cu bacterii, mucegai și alți germeni. În acest fel, el curăță aerul de impurități și previne alergiile și alte boli.

Ghid pentru cumpărarea unei lămpi cu sare de Himalaya

Pentru a aduce acasă una dintre aceste lămpi frumoase și originale, trebuie să vă gândiți la motiv, adică la scopul pentru care doriți să o aveți. Din punct de vedere estetic este mai mult decât acceptabil, deoarece sunt frumos imprimate, iar tipul de iluminare pe care îl generează creează o atmosferă caldă și relaxantă.

Poate fi folosită ca lampă de noapte sau ca accesoriu pentru a crea atmosfere intime. Acestea nu trebuie cumpărate în ideea de a ilumina o încăpere, deoarece, în realitate, doar cele mai mari și mai ușoare emit ceva mai multă luminozitate decât de obicei. În general, acestea tind să ofere o lumină foarte slabă și aceasta este ideea.

Dacă motivul este urmărirea beneficiilor sale pentru sănătate, atunci ar trebui să se știe că proprietatea sa de a răspândi ioni negativi nu a fost încă confirmată. Cu toate acestea, se crede că căldura de la bulb face ca sarea să evapore umiditatea concentrată în ea. Acest lucru produce ioni negativi care neutralizează ionii pozitivi. Acestea din urmă sunt cele care transportă particulele care poluează aerul, iar atunci când sunt neutralizate, aceste particule cad pe sol, așa cum s-ar întâmpla în cazul ionizatoarelor de aer reale.

Dar, revenind la aspectele care trebuie evaluate înainte de a cumpăra, ar trebui să luați în considerare următoarele:

Culori

Deoarece sunt realizate dintr-un singur material natural, sunt aproape întotdeauna de aceeași nuanță, cu mici variații. Puteți găsi lămpi de sare în portocaliu, roz, alb și într-o gradație de maro și roșu. Cele albe sunt, de obicei, cele mai scumpe, din două motive. Prima este că nu sunt foarte frecvente, deoarece piesele din această sare sunt aproape întotdeauna de culoare roșiatică și cu gradienți. Al doilea motiv este că cele albe sunt mai luminoase, așa că multă lume le preferă, dar trebuie să știți că pentru ele trebuie să scoateți mai mulți euro din buzunar.

Portocaliul și roșul sunt cele mai frecvente. Ele sunt, de asemenea, foarte frumoase, dar acestea din urmă blochează destul de mult trecerea luminii. Prin urmare, este preferabil să cumpărați aceste culori doar pentru a le folosi pe noptieră.

Dimensiuni și greutate

Dacă aveți de gând să cumpărați una dintre acestea online, de exemplu prin Amazon, este necesar să vă amintiți că vorbim despre pietre mari și grele. Pe de o parte, acest lucru afectează întotdeauna costul transportului, iar pe de altă parte, ar trebui să aveți o noptieră robustă și rezistentă pentru a susține greutatea și dimensiunea lămpii.

Cel mai mic poate cântări în jur de 2 kg și poate măsura între 15 centimetri înălțime și 12 centimetri lățime. Gigantul cântărește până la 22 kg și măsoară aproximativ 38 de centimetri înălțime și 35 de centimetri lățime. Partea bună este că, cu cât dimensiunea este mai mare, cu atât mai mare este promisiunea unei zone ionizate mai mari.

Cel mic poate deservi un spațiu de 2 metri pătrați, în timp ce cel mare ionizează o suprafață de 9 metri pătrați.

Formă

De asemenea, designul lămpii trebuie evaluat înainte de a cumpăra o lampă, deoarece poate varia. Există prezentări piramidale dintr-o singură bucată, cu minerale brute, ca și cum ar fi proaspăt extrase din munte.

Există și cele sculptate cu forme și figuri sculptate în piatră sau elaborate cu mai multe piese tăiate în interiorul unui coș metalic. Acest din urmă tip este adesea denumit 'bol de foc'.

Tensiunea și tipul de bec

Deoarece sunt lămpi de noapte, acestea au nevoie doar de anumite tipuri de becuri de joasă tensiune. Cu toate acestea, producătorii și vânzătorii includ aproape întotdeauna cel mai mare bec cu cea mai mare putere care va rezista lămpii pentru a oferi mai multă iluminare.

Soclul lămpii

Acesta trebuie să fie întotdeauna suficient de puternic pentru a susține greutatea piesei de sare. Unele sunt realizate din lemn sau metal. De asemenea, în funcție de designul lămpii, dacă aceasta este sculptată manual, uneori baza este sculptată tot din piatră. În astfel de cazuri, este necesar să se așeze o față de masă groasă sau o bucată de pâslă pe masă și sub lampă. Acest lucru previne ca piatra să se spargă sau să zgârie masa.

Beneficii ale lămpii cu sare din Himalaya

Printre beneficiile acestui dispozitiv original, putem spune că există mai multe lucruri, de exemplu:

Îmbunătățesc somnul:

Sunt lămpi de noapte excelente, nu numai datorită luminii slabe, ci și datorită aspectului calm și relaxant. Lumina caldă a acestora vă invită la un somn odihnitor, departe de lumina albastră a telefoanelor mobile și a computerelor, care au exact efectul opus.

Curăță aerul și calmează alergiile:

Fiind surse de ioni negativi și neutralizând bacteriile și germenii prezenți în aer, ele permit celor din apropiere să își îmbunătățească respirația și să evite bolile și alergiile.

Terapia prin culoare:

Pentru cei care se pot simți deprimați sau anxioși, nuanța portocalie comună a acestor lămpi tinde să îmbunătățească starea de spirit și să stabilizeze dispoziția.

Lampa de sare falsă Cum să nu cazi în capcană?

Pe piață se găsesc cu ușurință atât piese originale, cât și imitații. Pentru a evita să cădeți în capcană și pentru a cumpăra o lampă adevărată, care să vă ofere toate beneficiile sale, iată câteva sfaturi despre cum să recunoașteți o lampă falsă de sare de Himalaya.

  1. Este albă și foarte ieftină:

Este imposibil ca o lampă cu sare albă să fie ieftină. Acestea sunt foarte rare și neobișnuite. Din această cauză, prețul lor este întotdeauna majorat. De asemenea, pentru că, de obicei, sunt mult mai luminoase. Așa că nu vă așteptați să plătiți mai puțin de 40 de euro cel puțin pentru unul dintre acestea.

  1. Este foarte greu și luminează perfect:

Cu cât este mai mare și mai grea, cu atât este mai multă sare, evident? Este foarte dificil ca o lampă foarte mare și densă să lumineze în mod vizibil. Așadar, un model care face asta nu poate fi sare asiatică autentică.

  1. Nu se va rupe pentru nimic:

Nici vorbă! Sarea e sare, nu oțel. Dacă ați scăpat-o sau dacă transportul a ajuns la destinație deteriorat, iar lampa este încă în stare perfectă, ați putea începe să vă îndoiți de autenticitatea ei. Indiferent cât de dură și compactă este piatra, unele zgârieturi ar trebui să fie vizibile după o lovitură.

  1. Neafectată de umiditate:

Pentru o durată de viață mai lungă, lumina de noapte trebuie plasată într-un loc răcoros și uscat. Umezeala și căldura pot deteriora designul pietrei și o pot face să înceapă să se micșoreze sau să se micșoreze. Testul de turnesol constă în a o șterge ușor cu o cârpă umedă. Dacă se decolorează puțin și începe să transpire, puteți fi fericiți, lampa dvs. este reală. În caz contrar, nu ați făcut o investiție bună.

  1. Sănătatea nu se îmbunătățește:

Dacă după două săptămâni, nu începeți să simțiți o îmbunătățire a atmosferei, dacă strănuturile, tusea și alergiile nu sunt reduse... Dacă nu dormiți mai bine și nu sunteți mai vesel, din păcate lampa dvs. nu este benefică ca cele reale.