Lanterna led

linterna-LED

Când vine vorba de camping sau de orice activitate în aer liber, trebuie să aveți echipamentul potrivit, unde cea mai bună lanternă cu led este unul dintre acele articole pe care pur și simplu nu le puteți lăsa acasă.

Sunt un fan al drumețiilor, dar atunci când soarele începe să apună, lucrurile pot deveni periculoase pe traseu fără o iluminare bună, motiv pentru care nu ies fără o lanternă bună.

Am trecut prin multe lanterne diferite, prea multe ca să fiu sincer, dar abia acum câteva luni am găsit cel mai bun model pentru mine, o mini lanternă cu led care mă însoțește în fiecare dintre aventurile mele.

Cele mai bune lanterne cu LED-uri

Care este cea mai bună lanternă cu LED-uri?

Atunci când căutați o lanternă cu LED-uri veți găsi o piață destul de variată, cu modele care se remarcă prin caracteristici diferite, unde puteți schimba designul, capacitatea, dacă este un model reîncărcabil sau unul care funcționează cu baterii.

Ideal la aceste lanterne cu LED este ca acestea să aibă o autonomie bună a bateriei, pe lângă faptul că au o dimensiune potrivită pe care o poți purta atașată de corp fără să fie incomodă.

Există modele cu corzi care vă permit să îl purtați în mână, cu o greutate destul de redusă care nu va fi o problemă. În plus, este necesar să se ia în considerare numărul de lumeni, dacă iluminarea sa este reglabilă și, de asemenea, dacă este un model rezistent.

Obținerea celei mai bune lanterne cu LED-uri nu trebuie să fie complicată, urmărind o serie de factori importanți și ținând cont de nevoile tale, vei putea alege cel mai potrivit model.

Iată cele mai bune lanterne cu LED:

1. Lanterna cu LED Maglite ML300LX

31Obsudi1yL

Vezi pretul Emag

Aceasta este o lanternă cu LED cu un nivel excelent de eficiență energetică, fiind total rezistentă la apă, foarte rezistentă și ideală pentru activități în aer liber.

Este o lanternă cu LED-uri de mare putere , cu o capacitate de până la 625 de lumeni pentru o iluminare mai mare. Are patru niveluri pentru a fi ajustate în funcție de necesități și are, de asemenea, un mod ecologic care economisește energie, astfel încât îl puteți folosi mult mai mult timp.

Pentru calitatea sa bună, este o lanternă cu LED-uri cu adevărat accesibilă, care vă va oferi o radiație luminoasă ultra-luminoasă.

2. Lanterna cu LED-uri Olight S1

4196JH0XtwL

Vezi pretul Emag

Această lanternă cu LED-uri se remarcă prin dimensiunile sale foarte mici, ceea ce o face perfectă pentru a fi transportată în orice rucsac și pentru a ilumina traseul.

Este, fără îndoială, unul dintre acele accesorii care vă vor face drumețiile, vânătoarea sau orice altă activitate în care aveți nevoie de lumină o experiență mai plăcută, deoarece va ilumina ca și cum soarele ar străluci în continuare.

Are un corp portabil fabricat din aluminiu, deci este foarte durabil, fiind folosit frecvent de profesioniști.

3. Lanterna cu LED-uri Led Lenser P5.2

31tbsiNZ7AL

Vezi pretul Emag

O altă lanternă cu LED-uri dintre cele mai bune de pe piață este acest model de la Led Lenser, care este extrem de compactă, cântărind doar 79 de grame și măsurând 11,3 centimetri lungime.

Este un model care funcționează cu baterii, așa că este recomandabil să vă procurați baterii reîncărcabile pe care să le puteți folosi la nesfârșit atunci când acestea se epuizează.

Datorită economisirii energiei, este o lanternă cu LED care oferă o performanță ridicată fără a-și diminua nivelul de putere.

4. Lanternă cu LED Fenix PD35

41mV6ONuH-L

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea de a cumpăra lanterne profesionale cu tehnologie LED , , atunci acest model vă va plăcea, deoarece este foarte recomandat pentru calitatea sa ridicată și pentru că are 6 niveluri de putere, capabile să lumineze chiar și cele mai întunecate zone.

Acest model de lanternă funcționează cu două baterii reîncărcabile cu litiu, astfel încât acestea au o durată de viață foarte lungă și pot fi utilizate timp de până la 140 de ore.

Deoarece este fabricat din aluminiu, este un model foarte ușor, perfect pentru a fi transportat în rucsac și este, de asemenea, mai ieftin decât alte opțiuni.

5. Lanterna ThorFire C8s LED

41VBNc-1glL

Vezi pretul Emag

Pentru a putea merge cu bicicleta, în alpinism sau în drumeții fără să vă faceți griji din cauza lipsei de lumină, această lanternă LED de înaltă calitate va fi un instrument pe care îl veți putea lua cu dvs. în fiecare dintre aventurile dvs.

Este o lanternă cu LED cu design complet ergonomic, ideală pentru atleții și sportivii care au nevoie de un echipament pe care să îl poată ține în mână cu ușurință.

Generează o lumină foarte puternică datorită celor 900 de lumeni, ceea ce o face o alegere mai bună decât altele, cu cele 5 tipuri diferite de iluminare.

6. Lanternă LED Coomatec

51yOnhnOHML

Vezi pretul Emag

Spre deosebire de modelele anterioare, acesta este un kit foarte bine echipat pentru cei care doresc să cumpere o opțiune mai completă.

Include o lanternă cu leduri de calitate excelentă, precum și o pereche de baterii reîncărcabile, un încărcător USB și chiar un suport de baterii aaa .

Are o durată de viață medie de până la 100.000 de ore, fiind unul dintre cele mai durabile, și are, de asemenea, o structură rezistentă la apă care îl protejează de apă și de alte elemente, cum ar fi praful și stropii.

7. Lanterna cu LED-uri Ultrafire GHB

51av8tLcbiL

Vezi pretul Emag

Aceasta, pe de altă parte, este un model total modern de Lanternă cu LED-uri și, datorită dimensiunilor sale de buzunar, o puteți transporta confortabil chiar și pe o distanță mai mare.

Utilizarea sa este recomandată pentru profesioniști, fie că este vorba de poliție, armată sau chiar în orice situație de urgență, deoarece are o iluminare excelentă, fiind confecționată din materiale durabile și fiind unul dintre cele mai puternice modele pe care le puteți obține.

Are un consum redus de energie, astfel încât puteți economisi bateriile mult mai mult timp.

Ce este o lanternă cu LED-uri?

mejor-linterna-LED-650x350

Pentru a înțelege ce este o lanternă cu LED-uri, este necesar să știm ce reprezintă acest tip de tehnologie.

Tehnologia LED, Light Emitting Diode, este un tip de iluminat care constă în utilizarea de diode emițătoare de lumină care proiectează un fascicul și permit iluminarea unei zone selectate.

Acest tip de felinare cu LED se caracterizează prin emiterea unei lumini albe reci, mai eficiente din punct de vedere energetic și care produce mai multă iluminare.

Dacă doriți să cumpărați o lanternă cu LED-uri, trebuie să știți că acestea nu sunt cea mai ieftină opțiune, dar sunt mai durabile decât cele cu incandescență.

Deci, în concluzie, putem spune că cele mai bune lanterne cu LED-uri se caracterizează prin următoarele caracteristici:

  • O lumină albă, foarte strălucitoare.
  • Consumul mai mic de energie.
  • Diode care au rolul de a proiecta fascicule de lumină.
  • O lumină rece cu o eficiență energetică mai mare.
  • Dimensiuni portabile și în mare parte reîncărcabile.
  • Funcționează cu baterii.
  • În ciuda faptului că este mai scump, raportul calitate-preț este excelent.

Tipuri de lanterne

Pentru a găsi și a cumpăra cea mai bună lanternă cu LED-uri, este necesar să cunoașteți mai întâi diferitele tipuri de lanterne care există, astfel încât să puteți cumpăra cea mai potrivită opțiune și să nu o alegeți doar pe cea mai ieftină.

În schimb, uitați-vă la cele mai importante caracteristici ale fiecărei opțiuni, unde puteți găsi următoarele:

Felinare cu incandescență:

Acest tip de lanternă se caracterizează prin faptul că are un bec galben, care este destul de luminos, dar cu un consum mai mare de energie, deoarece nu sunt de economisire a energiei, cum sunt cele folosite la un model cu LED-uri.

Tipul de lumină al acestor lanterne este fierbinte, în plus, neavând cea mai bună eficiență energetică, bateriile lor tind să dureze mult mai puțin.

Lanterne cu LED-uri:

Acestea sunt protagonistele articolului, un tip de lanterne care, după cum știți deja, au tehnologie LED care le face să strălucească cu mai multă intensitate sau putere.

Aceste lanterne se caracterizează printr-o lumină albă și rece, precum și prin dimensiuni portabile și, în majoritatea cazurilor, prin faptul că sunt complet reîncărcabile.

Lanterne de înaltă intensitate:

Pe de altă parte, sunt disponibile și lanterne HID.

Acestea sunt caracterizate de curenți electrici care se deplasează printr-o sferă de gaz ionizat.

Nu sunt cele mai comune și nu reprezintă o opțiune economică, dar produc o lumină foarte puternică și sunt durabile.

Lanterne cu becuri cu halogen:

Acesta este un tip de lanternă cu becuri incandescente, umplute cu gaz sub presiune care ajută la prelungirea duratei de viață a acestora.

În prezent, acestea sunt lanternele care au cele mai durabile becuri, care emit și o lumină destul de puternică, așa că pot fi cea mai bună alegere.

Lanterne Faraday:

Acest tip de lanternă se caracterizează prin faptul că are magneți în interior care, atunci când sunt agitate, produc o lumină LED strălucitoare care va dura ore întregi.

Lumina nu este la fel de intensă ca la alte modele, fiind vorba de o lanternă care funcționează fără baterii, dar acestea vă pot ajuta în situații de urgență, mai ales dacă este o mini lanternă cu LED-uri.

Lanterne cu bandă pentru cap:

Aceste lanterne se găsesc într-o bandă sau bentiță purtată pe cap,

Sunt convenabile pentru cazurile în care aveți nevoie de mâini, cum ar fi atunci când mergeți pe bicicletă sau urcați pe munte.

De obicei, au diferite niveluri de lumină reglabile și sunt destul de mici, așa că, dacă sunteți în căutarea a ceva portabil, aceasta va fi cea mai bună lanternă cu led din lume .

Lămpi:

În cazul în care nu căutați o lanternă cu LED-uri, cea mai bună opțiune pentru dvs. poate fi o lampă.

Lămpile sunt folosite în câmp deschis și pot fi o alternativă perfectă la o lanternă cu LED-uri.

Acestea pot fi alimentate cu baterii aaa, aa sau chiar cu un model reîncărcabil, cum ar fi o lanternă cu led.

Alegerea celei mai bune lanterne cu LED-uri

comprar-una-linterna-LED-650x433

Pentru a alege și a cumpăra o lanternă cu LED-uri bună, este necesar să se stabilească anumite criterii și caracteristici, începând cu:

  • Câtă putere doriți să aibă lanterna
  • Precizia cu care o controlați
  • Să fie o lanternă reglabilă la care să puteți regla nivelul de putere

Pe lângă acești factori de bază, trebuie să vă gândiți și la următoarele:

Puterea luminoasă:

Aceasta se măsoară în lumeni, cu cât mai mulți lumeni, cu atât mai intensă va fi lumina care iese din lanterna cu LED-uri.

Distanța luminii:

Se măsoară în metri și vă va arăta cât de departe poate ajunge lumina lanternei înainte de a începe să se estompeze.

Timp de utilizare:

Aceasta se măsoară în ore și este legată de eficiența energetică a lanternei cu leduri.

Rezistență la impact:

Se măsoară de obicei în metri și indică înălțimea de la care poate cădea o lanternă fără a fi deteriorată.

Rezistența la apă:

Un factor important dacă intenționați să îl folosiți în aer liber, în special în anotimpurile ploioase, deoarece va indica dacă este un model care poate fi scufundat sau dacă rezistă doar la câteva picături.

Tipul de baterie:

Există diferite tipuri de baterii, așa că este o idee bună să vă gândiți dacă doriți o lanternă care funcționează cu baterii aaa, aa, un model pe care îl puteți reîncărca sau un model de unică folosință.

Este posibil să găsiți o lanternă cu led reîncărcabilă, care nu necesită baterii suplimentare, deoarece are una inclusă.

Comenzi:

În cea mai mare parte, lanternele cu LED se aprind și se sting cu un singur buton, ceea ce le face cele mai ușor de utilizat.

În funcție de model, există lanterne care necesită un sistem diferit pentru a le aprinde și a le opri, totul depinde de cea pe care vă gândiți să o cumpărați.

Materiale și formă:

Întotdeauna este necesar să căutați o lanternă care să fie fabricată din materiale rezistente.

Fie că este vorba de o lanternă cu LED-uri mini sau de una mai mare, aluminiul, oțelul inoxidabil și chiar plasticul rezistent sunt alegeri bune.

Dimensiune și greutate:

Dacă vă gândiți la o lanternă cu LED care să fie suficient de mică pentru a fi transportată, atunci este necesar să cumpărați o dimensiune portabilă.

Fiind portabil, acesta va fi, de asemenea, un model ușor.

Accesorii:

O lanternă cu LED-uri poate fi personalizabilă, putând adăuga diferite accesorii care îi conferă mai multă autonomie.

Produsele precum filtrele pentru lentile, difuzoarele de lumină, clemele de centură sau dispozitivele de fixare vor face din aceste lanterne tactice o alegere excelentă pentru o varietate de situații.

Întrebări frecvente

Înainte de a cumpăra o lanternă cu LED-uri, apar destul de des unele îndoieli și întrebări, așa că aici vom răspunde la îndoielile dumneavoastră:

Câți lumeni face o lanternă cu adevărat luminoasă?

Luminozitatea acestor lanterne cu LED-uri este definită în lumeni, fiind necesară cunoașterea cantității acestora pentru a ști câtă lumină sunt capabile să emită.

O lanternă cu LED de dimensiuni portabile are de obicei abia 15 lumeni, o lanternă cu LED pentru spații mici, fiind un produs perfect pentru citit, deoarece are o rază scurtă de acțiune.

Pe de altă parte, este posibil să se găsească și modele de 50 până la 100 de lumeni, cu o luminozitate mai puternică, deși sunt încă destul de mici.

Lanternele de până la 100 de wați se pot apropia de 1750 de lumeni, producând o lumină foarte puternică și fiind o alegere excelentă a tehnologiei LED, ideală pentru uz militar sau profesional.

Concluzie

Cumpărarea unei lanterne foarte bune nu trebuie să fie o provocare, mai ales acum că știți cei mai importanți factori, puteți face o selecție mai simplă.

Ar fi reîncărcabilă, un mâner ușor de ținut în mână, o lumină de putere bună, dimabilă și de dimensiuni mici vor fi caracteristici care nu pot lipsi din niciun model de lanternă, unde Maglite ML300LX, este una dintre cele mai bune opțiuni, deoarece are o lumină excelentă, este mică și are o eficiență energetică excelentă.

Știi deja de ce ai nevoie pentru a cumpăra un model de înaltă calitate, care să dureze mult timp, astfel încât să poți ieși în orice moment al zilei pentru a-ți face toate aventurile în aer liber, fără a fi nevoit să te bazezi pe lumina soarelui, doar ia-ți toate măsurile de precauție și vei fi pregătit.