Laptop

mejor-portatil-convertible

Laptopurile convertibile sunt răspunsul la căutarea unui gadget puternic care să fie complet versatil, care să poată fi folosit atât în timpul liber, cât și la serviciu. Aceste dispozitive 2 în 1 sunt o îmbinare între un laptop și o tabletă, iar alegerea celui mai bun laptop convertibil care să se potrivească nevoilor dvs. poate să nu fie ușoară dacă nu sunteți un împătimit al calculatoarelor.

Aceste computere convertibile au avantajul că pot servi atât ca PC desktop , cât și ca tabletă sau laptop, ceva ce puteți lua de pe birou pe pat sau canapea, sau puteți roti ecranul pentru a arăta confortabil acel lucru pe care îl iubiți altcuiva, fără a fi nevoie să vă mutați PC de la locul său.

 

Cele mai bune laptopuri convertibile

Care este cel mai bun laptop convertibil?

Pentru a alege un bun convertibil laptop trebuie să te gândești mai întâi la ce îl vei folosi, poți căuta ceva cu componente puternice pentru a-l folosi pentru jocurile tale video sau programele de editare, sau ceva cu specificații mai sublime ca pentru un birou, iată care sunt principalele caracteristici care îți sar în ochi atunci când cauți un 2 în 1 computer.

  • Este convertibil sau detașabil? Convertibile se referă la cele al căror ecran poate fi mutat și rotit, iar detașabile se referă la cele care pot fi detașate de tastatură.
  • Puterea sa. Auzind despre un laptop care se transformă în tabletă s-ar putea să nu te facă să te gândești la ceva puternic, dar pot fi.
  • Sistemul său de operare. Cele mai multe dintre aceste dispozitive all-in-one tind să vină cu Android sau Windows.

Iată cele mai bune laptopuri convertibile:

1. ASUS UX560UQ-FZ061T

Transformable Power

41vzyEEKwsL

Vezi pretul Emag

Asus aduce pe piața acest monstru de calculator convertibil cu specificații ridicate, cu un ecran uriaș de 15. Afișajul Full HD de 6 inchi și procesorul grafic Nvidia GeForce 940MX vor face ca jocurile video și videoclipurile să fie impresionante.

Acest laptop convertibil este dotat cu o memorie internă impresionantă de 2TB, 8GB de DDR4 RAM care nu vă va lăsa niciodată în urmă, un procesor puternic Intel Core 7 și un sistem de operare preinstalat Windows 10, ceea ce îl face un laptop puternic de vârf.

Dimensiunile sale sunt de 25,4 x 2,2 x 38 cm și cântărește 2,3 kg

2. HP Spectre x360 13-ac000ns

Un spectru all-in-one

516rkb81j+L

Vezi pretul Emag

Acest convertibil HP high-end vine cu un ecran de 13. Ecran Full HD de 3 inch și un procesor grafic Intel HD Graphics 620 care vă va îndeplini așteptările de achiziție.

Unitatea sa solidă de 256 GB vă va oferi porniri rapide și vă puteți muta fișierele fără nicio așteptare, vine cu Windows 10 preinstalat.

Are un procesor incredibil Intel Core i7 și cei 8 GB de DDR3 RAM vă vor permite să rulați orice program cu fluiditate și intrări inovatoare USB de tip C.

Dimensiunile sale sunt 14,8 x 33,2 x 41 cm și cântărește 1,3 kg.

3. Acer SP513-51-54F3

Frumos și eficient

51hj4E0Y0yL

Vezi pretul Emag

Gigantul informatic Acer nu putea rămâne în urmă pe piața și ne aduce acest laptop care se transformă în Tablet, vine cu un procesor Intel Core i5 și 8 GB de DDR4 RAM .

Ecranul său mobil de 13,3 inchi este prevăzut cu un procesor grafic Intel HD Graphics 620, ideal pentru a viziona seriale la o calitate bună.

Acesta include Windows 10, un disc solid de 256 GB care vă va permite să vă mutați rapid fișierele și o conexiune wireless bluetooth.

Dimensiunile sale sunt 46 x 29 x 6,5 cm și cântărește 1,6 KG.

4. Lenovo Yoga 510-14IKB

Un echilibru perfect

41fOgpxo9QL

Vezi pretul Emag

Acest computer hibrid vine cu niște componente total atractive. Ecranul său HD de 14 inchi transformabil și procesorul grafic Intel nu vă vor dezamăgi.

Vine cu Windows 10 Home preinstalat și o unitate solid state drive fiabilă de 256 GB care vă va permite să îl folosiți la câteva secunde după ce îl porniți, include și recepție bluetooth care vă va permite să îl împerecheați cu orice dispozitiv compatibil, să cumpărați acest laptop este să cumpărați versatilitate.

În interior are un procesor incredibil Intel Core i7 , iar cei 8 GB de DDR4 RAM vă vor oferi suficientă putere pentru a rula orice aplicație.

Dimensiunile sale sunt 23,2 x 2,1 x 33,6 cm și cântărește 1,8 kg.

5. Huawei Matebook

Mic, dar periculos

41BGo9gMdmL

Vezi pretul Emag

Huawei a decis să intre pe piața cu acest 'Matebook' transformabil cu ecran IPS de 12 inci

 

Vine preinstalat Windows 10, un procesor Intel Core M3, 4 GB de RAM DDR3 care, împreună, oferă idealul pentru un computer de clasă medie, recepție bluetooth pentru a vă menține conectat la alte dispozitive și o intrare USB Type-C.

Cea mai remarcabilă caracteristică a sa este 'tastatura de covor', care este detașabilă și rezistentă la apă, ceea ce adaugă multă versatilitate acestui computer 2 în 1.

Dimensiunile sale sunt de 15 x 20 x 10 centimetri.

 

Ce sunt computerele 2 în 1?

mejor-portatil-convertible

Laptopurile transformabile sunt un fel de amalgam de laptop și tabletă, care au ecrane cu capacități tactile și o tastatură fizică complementară.

Acestea au avantajul de a putea fi utilizate la birou sau la locul de muncă și apoi decuplate de tastatura fizică pentru o utilizare mai confortabilă în timpul liber pe canapea sau în pat, această schimbare este complet reversibilă, oferindu-vă o experiență versatilă și fără efort.

Există, de asemenea, laptopuri hibride care își pot plia ecranul în diferite forme pentru a se potrivi nevoilor de moment, acestea nu își pot dezactiva tastatura fizică, dar tind să dureze mai mult și au specificații sau opțiuni mai cuprinzătoare.

Puterea acestor dispozitive va depinde în parte de tipul de hibrid pe care îl căutați, deoarece acestea sunt împărțite în două:

Laptopuri hibride convertibile

Acest computer transformabil se poate transforma din laptop în tabletă și invers prin simpla rotire a ecranului. Acestea sunt adesea mult mai puternice decât tabletele hibride și sunt alegerea potrivită atunci când vă veți folosi computerul pentru aplicații care necesită multă energie.

Avantajul acestui tip de calculator este că tastatura sa fizică va fi întotdeauna la îndemână , deoarece nu este detașabilă, dar oferă totuși o varietate de moduri de a o plia fără probleme în spatele ecranului. Acest ecran poate fi aranjat în diverse moduri, de la plierea lui în formă de V inversat sau răsturnarea lui pe spate pentru a-l arăta unui coleg.

Deoarece baza servește pentru a găzdui tastatura sa fizică, ea servește, de asemenea, pentru a găzdui o baterie mai mare sau procesoare și memorii mai puternice, nu este neobișnuit să vezi un laptop 2 în 1 cu un procesor Intel Core i7 sau o unitate de stocare solidă , desigur, acest lucru vine cu o greutate suplimentară de transportat.

Tablete hibride detașabile

Aceste dispozitive sunt tablete care au tastaturi fizice încorporate care pot fi îndepărtate pentru a fi utilizate ca tabletă, această schimbare nu durează o secundă și se face cu cel mai mic efort.

Avantajul acestor computere 2 în 1 este că tind să fie mai ușoare și mai portabile, puteți folosi tastatura la birou, apoi puteți detașa ecranul și îl puteți lua cu dvs. oriunde doriți, apoi să vă întoarceți și să îl reatașați intuitiv pentru a continua să lucrați. Ecranul său tactil vă oferă o modalitate de a continua să utilizați această tabletă hibridă fără a avea nevoie de o tastatură sau de un mouse

Aceste tablete desktop sacrifică puterea de procesare și de stocare pentru portabilitate și greutate redusă. Puteți utiliza acest computer convertibil într-o prezentare în care trebuie să desenați, să modificați sau să faceți notițe pe măsură ce schimbați diapozitivele sau pentru a arăta directorului de birou un document important, pur și simplu ținând ecranul în fața lui.

Alții mai citesc: Top 5 Ultrabook-uri capabile să reziste încercărilor dure ale mobilității.

Specificații tehnice

Când vine vorba de computere, specificațiile acestora sunt cele mai importante calități, iar calitatea și puterea lor vor merge mână în mână cu prețul , ceea ce înseamnă că, dacă doriți un computer hibrid mai complet, va trebui să investiți puțin mai mult în achiziția dumneavoastră. Din cauza dimensiunilor reduse, tabletele 2 în 1 sunt mai puțin puternice decât laptopurile hibride , iar acestea, la rândul lor, tind să fie puțin mai puțin puternice decât cele normale.

Motivul pentru care laptopurile hibride sunt puțin mai puțin puternice decât laptopurile obișnuite este că trebuie sacrificată o parte din grosimea bazei lor pentru a le face să se potrivească mai bine ca tablete, ceea ce poate implica eliminarea unor elemente precum ventilatorul procesorului sau reducerea dimensiunii bateriei pentru a le face mai ușoare și mai compacte. Aceste computere convertibile pot fi dotate cu procesoare Core i5 sau i7 și până la 8GB de RAM , care sunt încă opțiuni foarte puternice.

Tabletele 2 în 1 tind să ofere sisteme de operare alternative, cum ar fi Android sau Windows Mobile, unele tablete ceva mai puternice pot fi dotate cu Windows 10. Aceste dispozitive oferă adesea și alte caracteristici, cum ar fi rețeaua 3G sau Bluetooth.

 

5 Întrebări pe care trebuie să ți le pui înainte de a cumpăra un computer 2 în 1

Aceste computere convertibile au devenit gadgetul pe care trebuie să-l alegi atunci când ai nevoie de putere, flexibilitate și confort, dar sunt ele ceea ce cauți? Este ușor să te lași dus de val cu marketingul și cumpărarea impulsivă uneori, așa că înainte de a decide dacă un laptop convertibil este alegerea ideală pentru tine, iată 5 întrebări pe care trebuie să ți le pui înainte de a cumpăra un calculator convertibil.

  1. Ce sacrifici în comparație cu un laptop obișnuit?

În cazul laptopurilor care se transformă în tablete, unele modele sunt adesea extrem de ușoare și se pot mișca mai mult decât doriți atunci când atingeți ecranul cu degetul, ceea ce nu s-ar întâmpla în cazul unui laptop cu ecran tactil obișnuit, deoarece baza mai grea îi conferă fermitate. Tastatura sa fizică poate fi puțin cam înghesuită atunci când tastați, mai ales dacă aveți mâini mari.

  1. Sunt laptopurile eficiente?

În cazul laptopurilor convertibile, cele mai performante pot fi la fel de bune ca și laptopurile obișnuite. Aceste computere convertibile sunt echipate cu procesoare Intel Core puternice și o cantitate bună de memorie RAM , care sunt standard pe computerele de bună performanță. Unele sunt dotate chiar și cu discuri cu semiconductori , care îmbunătățesc viteza de transfer a fișierelor și reduc timpul dintre momentul în care sunt pornite și cel în care sunt gata de utilizare.

  1. Ce sacrifici împotriva unei tablete dedicate?

Tabletele 2 în 1 sacrifică un pic de portabilitate și ușurință, deoarece tind să fie puțin mai mari decât omologii lor obișnuiți, iar includerea tastaturii le face puțin mai groase decât ați putea fi obișnuiți. Sistemul său de operare este, de obicei, Windows, așa că, dacă vă place să folosiți Android sau iOS pe tableta dumneavoastră, s-ar putea să nu fiți prea încântat de ea.

  1. Vă doriți un laptop detașabil sau convertibil?

Există o mare diferență între un laptop nedecuplabil și un laptop convertibil sau nedecuplabil , iar faptul că vă place sau nu ar putea depinde în întregime de nevoile dumneavoastră. Laptopurile convertibile sunt cele care au o tastatură nedetașabilă, dar au ecrane rotative care reușesc să se îndoaie pentru a vă oferi o experiență asemănătoare cu cea a unei tablete și tind să fie puțin mai scumpe, mai mari și mai puternice. Celelalte sunt laptopurile detașabile pe care le puteți îndepărta tastatura și rămâne doar ecranul tactil , acestea nu sunt de obicei la fel de puternice, dar sunt mai ușoare și mai portabile.

  1. Costă mai mult să cumpărați un laptop și un laptop separat?

Nu poate exista un răspuns complet specific la această întrebare, dar, în general, da. Unele modele de tablete 2 în 1 high-end sunt adesea suficient de puternice pentru a justifica achiziționarea lor în locul unui laptop și al unei tablete obișnuite, deși acest lucru sacrifică o parte din durata de viață a bateriei, deoarece procesoarele mai rapide tind să consume mai multă energie. Desigur, avantajul pe care îl oferă aceste calculatoare convertibile este prea bun pentru a renunța la el pentru o mică diferență în ceea ce privește durata de viață a bateriei.