28 decembrie 2019

Sursa: tass.ru, remnmilitarybog.com

 Într-un interviu acordat cotidianului Krasnaya Zvezda, publicat pe 28.12.2019, adjunctul ministrului rus al apărării, Aleksei Krivoruchko, a declarat că noul complex laser de luptă Peresvet va fi amplasat în anii următori și pe o platformă purtătoare aeriană.

 

“În prezent, se lucrează la creșterea puterii complexului laser terestru Peresvet. În anii următori, intenționăm să amplasăm acest laser și pe o platformă purtătoare aeriană”, a precizat Krivoruchko.

 

Potrivit declarațiilor acestuia, în ceea ce privește crearea de noi arme laser, în cursul anului 2020, este planificată finalizarea lucrărilor de proiectare și dezvoltare a unui complex laser tactic pentru distrugerea aparatelor de zbor fără pilot și pentru scoaterea din funcțiune a țintelor ușoare de la suprafața apei, care va îndeplini misiuni în interesul Forțelor Terestre, Forțelor Aerocosmice și Forțelor Navale.

 

“Complexul va avea un principiu modular de construire a sistemelor de bază, fapt ce va permite pe termen lung o creștere treptată a puterii și a nomenclatorului de ținte”, a declarat adjunctul ministrului apărării.

 

Se desfășoară în mod activ echiparea cu sisteme laser de protecție a complexelor de apărare de la bordul avioanelor Aviației Strategice, Aviației Tactice și Aviației Forțelor Terestre împotriva distrugerii cu rachete din clasele sol-aer și aer-aer cu capete optice de autodirijare.

 

În interesul Forțelor Terestre, în anul 2020, se vor încheia lucrările de proiectare pentru constituirea unui complex automatizat portabil opto-electronic de contracarare a mijloacelor de dirijare și ochire și de anihilare a acestora cu raze laser.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a declarat, pe 23.12.2019, că a fost încheiat procesul de desfășurare a laserelor de luptă Peresvet.

Potrivit precizărilor sale, începând de la 01 decembrie, acestea desfășoară serviciul de luptă în raioanele de poziție a cinci divizii de rachete din cadrul Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN).

 

Laserul rusesc de luptă Peresvet va fi amplasat și pe o platformă purtătoare aeriană

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE