Lenjerie de pat

funda-para-edredón

Vine vremea rece sau climatul variabil, cu temperaturi scăzute în unele nopți și mai puțin în altele, în acest caz, cearșaful și pătura tradițională nu vor fi suficiente pentru a te încălzi cu adevărat în pat, așa că vei avea nevoie de cea mai bună husă de plapumă pe care o poți găsi pe piață.

Le puteți obține în diferite tipuri de țesături: unele sunt de in, satin, printre altele populare. Și în diverse modele, unicolor, stele, urbane și florale.

De asemenea, acestea au dimensiuni și număr de fire diferite, așa că esențial este să țineți cont de mediile de temperatură cu care vă veți confrunta, astfel încât să cumpărați produsul care nu vă va face să vă fie neplăcut de frig sau să vă sufocă de căldură.

Cele mai bune huse de plapumă

Care este cea mai bună husă de plapumă?

Înainte de a cumpăra ar trebui să faceți un test al cantității de oferte disponibile, al calităților și caracteristicilor acestora, să stabiliți comparații între ele și să vă decideți asupra celei care răspunde cel mai bine nevoilor dumneavoastră și este cea mai ieftină pentru dumneavoastră.

Iată cele mai bune huse de plapumă:

1. Husă de plapumă Douceur D'Intérieur

100% bumbac frumoasă și colorată

51vkyzsLtVL

Vezi pretul Emag

Cu închidere cu butonieră și țesătură cu 42 de fire 100% bumbac , această husă de plapumă are dimensiunile de 2,4 x 2 metri, fiind ideală pentru paturile de două persoane.

Se poate spăla la mașină la o temperatură de 40°C fără a-și pierde culorile strălucitoare și este ușor de umplut și de răspândit umplutura pe toată cuvertura de plapumă.

Cei care le-au cumpărat deja spun că textura lor nu este pentru toate gusturile, iar cei mai pretențioși le preferă cu o moliciune mai mare decât cea oferită de acest model.

Prețul său este în funcție de calitatea și caracteristicile sale, se poate obține doar pentru pat dublu și în tonuri de roșu cu portocaliu, gri și negru.

Pachetul include două fețe de pernă de 65 x 65 centimetri.

2. Husă de plapumă Catherine Lansfield

Atractivă și ușor de întreținut

51KgC8+RJKL

Vezi pretul Emag

Confecționată din 42% poliester și 52% bumbac, această husă de plapumă multicoloră cu design urban este produsul ideal pentru a vă ține de cald la temperaturi ridicate.

Este disponibil în versiuni pentru diferite mărimi, de la single la King size și include fețe de pernă de 50 x 75 de centimetri.

Este un produs reversibil, ușor de întreținut și durabil și se închide cu cârlige din plastic.

Este accesibil și utilizatorii săi spun că arată bine cu decorațiuni simple, dar recomandă să cumpărați întotdeauna o mărime mai mare decât cea a patului , deoarece măsurile exacte tind să fie mici.

3. Just Contempo set de față de plapumă și față de pernă

Amestec artistic de bumbac/poliester

51EvOyVjOHL

Vezi pretul Emag

Cu designul său floral cu fluturi și modelul colorat patchwork, această față de plapumă este ideală pentru doamnele și adolescentele cu un dormitor feminin.

Este ușor de spălat, se poate spăla la mașină cu instrucțiuni de îngrijire la o temperatură maximă de 40°C, este reversibil și are o închidere cu cârlige și ochi.

Se potrivește pentru paturi single, duble și king size, iar modelele sunt disponibile în mai multe bucăți. Dacă este de o persoană, vine cu o față de pernă, iar dacă este mai mare, vine cu două fețe de pernă.

Modelul din microfibră (52% poliester - 48% bumbac), de la marca Just Contempo este economic și îl puteți obține în roz și alb sau albastru și alb.

4. Pieridae set cuvertură de plapumă Pieridae

Moale și reversibilă

51F63LigtBL

Vezi pretul Emag

Produsul producătorului Pieridae este cel mai puțin scump din selecția noastră, este reversibil, este fabricat din poliester, se spală ușor și poate fi pus chiar și în uscător, fără niciun risc.

Este moale la atingere, are un design luxos cu dungi rupte și vine cu o față de pernă în funcție de dimensiunea patului. Dacă este un pat de o persoană vine cu o față de pernă, iar dacă este mai mare vine cu două fețe de pernă, în toate cazurile dimensiunile sunt de 48×74.

Potrivit celor care au cumpărat-o deja, este de o calitate foarte bună pentru costul ei, se închide cu ajutorul unor butoni de presă și o puteți obține în varianta roșie și albastră.

5. DE CAMA set de cuvertură de plapumă

Accesibilă și multicoloră

610qyWZ9ETL

Vezi pretul Emag

Conceput într-un stil oriental uimitor, setul de cuvertură de plapumă de la producătorul De Cama este disponibil în varianta multicoloră, în model dublu, dublu și simplu.

Vine fără umplutură, are un preț scăzut și este fabricat din 48% bumbac și 52% poliester, ceea ce îl face un material ideal pentru persoanele care suferă de alergii.

Este ușor de îngrijit și de întreținut și conferă o notă de clasă oricărei încăperi. Vine cu o față de pernă, în funcție de mărime.

Cei care au cumpărat-o deja au opinia că este un produs care corespunde așteptărilor, dar recomandă cumpărarea unei mărimi mai mari dacă nu le place să doarmă cu plapuma strânsă.

Ce este o husă de plapumă?

funda-para-edredón

Acest termen este uneori confundat cu cel de plapumă și este uneori folosit ca sinonim, dar nu faceți nicio greșeală. Din punct de vedere tehnic, o plapumă este o husă de pat care este cusută și închisă, de obicei cu model sau colorată, și nu necesită o husă separată.

Cu toate acestea, o husă de plapumă, cunoscută și sub numele de husă de plapumă, este o husă de plapumă care acoperă umplutura plapumei și care vine separată de plapumă pentru a fi mai ușor de întreținut și pentru a varia designul.

Tipuri de plapume

În cadrul tipologiei de plapume putem găsi trei variante diferite, care se adaptează la gusturi și nevoi diferite

Cu volane: Acesta este alcătuit din mai multe piese. Are mai întâi o parte frontală în care este așezată umplutura căptușită pe pat, apoi sunt panourile laterale care nu au umplutură și atârnă la un unghi de 90 de grade. Sunt asemănătoare cu plăpumile cu batiste, dar plapuma are umplutură care vă ține de cald în cele mai reci nopți

Conforter: Aceasta este plapuma tradițională, alcătuită dintr-o singură bucată care conține umplutura integrată, se potrivește în colțurile inferioare ale patului și este prevăzută cu un panou cu nasturi care unește părțile laterale din partea de jos cu partea care atârnă de baza patului.

Reglabil: Acestea sunt folosite de obicei pentru camerele copiilor și pentru a depozita fără probleme paturile suprapuse. Acestea se așează sub saltea ca un cearșaf, ceea ce permite o depozitare ușoară.

Cum să cumpărați cea mai bună husă de plapumă?

Husele de plapumă au farmecul lor, deoarece oferă unele caracteristici care reprezintă un avantaj față de plăpumile tradiționale, acestea fiind:

Dimensiunea cearșafului: La fel ca și cearșafurile tradiționale, husele de plapumă sunt disponibile în dimensiuni standard, cum ar fi: single, double, twin, king size sau queen size.

Ușor de spălat: Principalul avantaj este că husa poate fi ușor de îndepărtat și spălat, acesta fiind un mare avantaj de curățare pentru cei care au animale de companie și/sau copii.

Închidere: De obicei, au o deschidere pe o parte unde se introduce umplutura. Metoda de închidere este variată: unele sunt prevăzute cu fermoare ascunse , nasturi sau flanșe, iar altele sunt chiar lăsate deschise.

Care este numărul de fire de bumbac?

Aceasta se referă la numărul de fire; cu cât numărul de fire este mai mare, cu atât mai moale, mai luxoasă și mai delicată tinde să fie îmbrăcămintea. Cu toate acestea, în ceea ce privește bumbacul, amestecurile de cearceafuri sunt disponibile în diferite numere de fire (TC), iar grosimea firului este independentă de numărul de fire și, prin urmare, greutatea este cea care determină calitatea, firele mai subțiri fiind mai ușoare decât cele mai groase.

Greutățile cuprinse între 160 și 200 de grame nu au, de obicei, un număr de fire mai mare de 200 TC, ceea ce asigură durabilitatea pentru mai multe spălări. Foile de 200 și 250 TC sunt, de obicei, foarte comune din punct de vedere comercial.

În țări precum SUA, standardul de etichetare nu depășește 300 TC, dar în Europa veți găsi produse de la 750 la 1000TC, unde tehnicile utilizate pentru a crește numărul de fire îmbunătățesc senzația produsului.

Cearșafuri din bumbac 100%

Cearșafurile din bumbac 100% au fost în mod tradițional cele mai populare, sunt respirabile și se înmoaie în timp și vin în varietăți precum satin sau cele mai scumpe cearșafuri din bumbac egiptean . Cearșafurile convenționale se sfărâmă în timp și au tendința de a se încreți dacă nu sunt călcate.

- Bumbac pieptănat: Acesta este rezultatul unei metode de fabricare numită pieptănare, cu o fibră mai puternică decât cea a bumbacului convențional. Este de obicei mai moale și mai puternic, a devenit, de asemenea, mai popular și este puțin mai scump.

- Jersey de bumbac pieptănat: Este o țesătură de bumbac tricotată, mai degrabă decât țesută, care oferă o moliciune mai mare, adesea comparabilă cu cea a flanelurilor, de unde și numele. Acestea sunt mai scumpe decât cearșafurile convenționale din bumbac, deși sunt 100% bumbac cu aproximativ 300 TC. Sunt respirabile și pot fi folosite confortabil pe tot parcursul anului.

- Bumbac Terry: Folosit pentru prosoape și prosoape de mână, deoarece este 100% bumbac și foarte absorbant, nu este foarte frecvent folosit la așternuturi. Bumbacul Terry este caracterizat ca fiind un tip de țesătură cu bucle netăiate pe o parte a materialului.

- Cearșafuri Sateen: Acestea sunt cearceafuri din bumbac cu o constituție diferită a fibrelor, mai luxoase decât cele tradiționale, au o moliciune și o strălucire aparte și sunt cele mai potrivite pentru persoanele cu alergii, sunt de obicei mai ieftine de produs decât mătasea, deși modelele ieftine tind să își piardă strălucirea în timp. Cele mai scumpe sunt foarte durabile și își păstrează strălucirea.

Adevărul despre bumbacul egiptean

Deși numele lor pare să indice că provin din această țară, plantațiile de bumbac din care se fac aceste cearșafuri se găsesc în multe părți ale lumii.

Așa-numitul bumbac egiptean este renumit pentru luxul și moliciunea sa, are adesea un aspect încrețit și este mai scump decât satinul. Cearșafurile realizate din acest material se simt groase și devin mai moi cu vârsta și cu spălarea. Dacă vă decideți să cumpărați unul dintre acestea, asigurați-vă că pe etichetă scrie 100% bumbac, altfel este posibil să fie un amestec de bumbac egiptean cu alte fibre.

Ce este microfibra?

Este un amestec respirabil de bumbac și poliester care a fost introdus pe piață cu succes, deoarece este moale și nu se încrețește, pe lângă costul său scăzut.

- Cearșafuri din microfibră vs. bumbac egiptean: Aceasta este o chestiune de preferință și de investiție. Fiind sintetică, microfibra este adesea aleasă de persoanele care suferă de alergii, este în general durabilă, ușor de spălat, mai ușoară decât bumbacul, respirabilă, luxoasă și moale, se usucă rapid și este mai ieftină decât bumbacul egiptean, dar este mai puțin durabilă decât acesta și tinde să fie mai grumoasă și pufoasă în timp.

Ce este Percale?

Este o țesătură plană și poate fi 100% bumbac sau un amestec cu o altă fibră. Orice produs fabricat din această țesătură înseamnă cel puțin 200 TC de fire. Este o alegere deosebită în rândul celor cărora le place acest tip de lenjerie de pat

Sfaturi utile pentru cumpărători

  • Dimensiunea cuverturii de plapumă poate fi dificilă. Citiți etichetele și încercați-o pe patul dumneavoastră pentru a vă asigura că este cea mai potrivită.
  • Unele folosesc mai multe tipuri de țesături, una pentru partea superioară, alta pentru capac. Ar trebui să vă asigurați că știți aceste detalii, deoarece țesătura de jos este cea care va fi în contact cu pielea dumneavoastră, caz în care trebuie să fie moale și respirabilă. Unii oameni, de exemplu, preferă catifeaua, dar alții o găsesc prea caldă.
  • Dacă suferiți de alergii, luați unul hipoalergenic.
  • Rețineți că, de obicei, capacele sunt vândute separat de umplutură.
  • Folosiți tonuri liniștitoare. Psihologii recomandă verdele și albastrul pentru un sentiment de calm. Nici albul nu dă greș niciodată, așa că este, de asemenea, o alegere bună oriunde ai merge.