Lentile pentru telefon

lentes-fotográficos-para-celulares

Obiectivele mobile sunt o completare a dispozitivelor inteligente care vă vor face să realizați fotografii de calitate superioară.

Unele persoane aleg un smartphone în funcție de atributele aparatului foto. Pentru mulți, realizarea de fotografii bune cu telefonul mobil ne ușurează viața; astfel, nu va mai trebui să ieșim la sărbători, excursii sau întâlniri ocazionale cu echipamente suplimentare pentru a realiza cele mai bune fotografii.

Deși în zilele noastre, doar aparatele foto ale telefoanelor fac fotografii uimitoare, există obiective care le îmbunătățesc și mai mult proprietățile.

Imaginați-vă că lentilele foto pentru telefoane mobile, oferă unghiuri mai largi, lărgesc perspectiva, oferă diferite efecte, îmbunătățesc claritatea, precum și alte avantaje

Cel mai bun lucru la aceste accesorii este că majoritatea sunt universale, unele vin în kituri și sunt, de asemenea, ușor de utilizat; dacă sunteți unul dintre acei fotografi amatori, vă veți distra prea mult cu aceste mini-gadgeturi, astfel încât nu veți pierde nicio ocazie de a face o fotografie bună cu ajutorul telefonului mobil.

Cele mai bune obiective pentru fotografii

Care este cel mai bun obiectiv pentru telefoane mobile?

Am alcătuit aici un Top 8 al celor mai bune, mai practice și mai ieftine obiective pentru smartphone-ul dumneavoastră.

Am luat în considerare caracteristicile cheie și, mai ales, experiențele pozitive pe care utilizatorii le-au avut cu aceste instrumente inovatoare.

Suntem siguri că mai jos sunt acele obiective care vor completa telefonul dvs. și vă vor face să vă simțiți ca un fotograf entuziast mai avansat.

Iată dintre cele mai bune lentile pentru telefoane mobile:

1. Aukey Professional Wide Angle Lens

Cu un ușor efect de ochi de pește, veți crea fotografii amuzante și interesante. Obiectivul este realizat din șase bucăți de sticlă optică profesională care atinge 238°.

Designul său cu clips se potrivește tuturor modelelor de iPhone, iPad sau oricărui dispozitiv care are camera aproape de margine.

Este un produs de ultimă generație, de înaltă calitate, la un preț accesibil.

Achiziția include o pungă pentru transport în siguranță, o cârpă de curățare a sticlei și cea mai bună parte este că investiția dvs. este garantată timp de 2 ani, cu asistență prin e-mail 24 de ore pe zi.

2. Kit de lentile Fisheye 3 în 1 pentru smartphone Gizcam

51SsbMxtpML

Vezi pretul Emag

Este un set de 3 lentile cu funcții individuale pentru fiecare lentilă, cu care veți capta cel mai bun unghi pentru obiecte mici sau veți pune mai bine în valoare scenele de peisaj sau oameni.

Designul este fabricat în mod profesionist cu sticlă care reduce strălucirea și reflexiile în imagini.

Suportul cu clemă este universal și are un strat de cauciuc moale care protejează suprafața echipamentului.

Funcționează cu majoritatea telefoanelor inteligente disponibile în comerț sau cu orice dispozitiv al cărui diametru al camerei nu depășește 13 mm.

3. Topop Fisheye Cell Phone Lens

Este ușor de transportat, ușor de pus și ușor de scos; și cea mai bună parte este că, dacă telefonul are o carcasă, nu va trebui să o scoateți pentru a ajusta obiectivul, astfel încât va fi mai rapid să faceți acea fotografie de înaltă calitate pe care o doriți, în momente precise în timpul călătoriilor sau sărbătorilor.

Achiziția include 3 lentile, protecții din plastic, pensete, geantă de transport și cârpă de curățare.

4. Memteq Fisheye

419NG1RX2uL

Vezi pretul Emag

Versatilitatea este cel mai mare avantaj al său, setul este alcătuit din cinci obiective care vă vor oferi mai multe opțiuni pentru a fotografia cu smartphone-ul dumneavoastră.

Lentilele acționează separat, însă designul le permite să fie legate una peste alta printr-un fir pentru a obține un efect diferit.

Acestea sunt fabricate din aluminiu de înaltă calitate, ceea ce asigură durabilitatea produsului. În plus, le veți păstra organizate, izolate de murdărie și protejate de lovituri, deoarece sunt învelite în punga de catifea inclusă în achiziție.

5. TaoTronics Mobile Lens

Obiectivul cu ochi de pește, obiectivul cu unghi larg și obiectivul macro sunt cele trei obiective conținute, iar cu oricare dintre ele, în funcție de obiectiv, veți obține fotografii frumoase și de înaltă calitate.

Clipul care le susține se potrivește oricărui model de telefon și este acoperit cu un material antiderapant care îl va menține fixat pe suprafața dispozitivului.

Lentilele au un finisaj bun și sunt protejate în partea superioară și inferioară împotriva oricărei căderi sau lovituri accidentale.

Marca are un istoric bun în fabricarea produselor de acest tip și oferă o garanție de trei ani pentru acest produs.

6. Obiectivul Mpow 3 în 1 Fisheye

Veți fi uimit de cât de clar puteți vedea cantitatea de detalii din obiectele mici, calitatea peisajelor, amploarea orizonturilor sau grupurile mari de oameni într-o singură fotografie.

Ochiul de pește de 180°, unghiul larg de 0,65 sau 10X vor fi cei trei aliați ai dvs. pentru a realiza fotografii de calitate superioară și pentru a vă concentra asupra unor noi perspective cu ajutorul telefonului dvs.

Aceste dispozitive se apropie de reproducerea unor efecte optice similare cu cele ale unei camere profesionale. Le veți putea folosi fără niciun inconvenient pe telefoanele iPhone, Samsung, Lg, printre altele.

7. Neewer iPhone lens kit

51q7FFMn-4L

Vezi pretul Emag

Acesta este unul dintre cele mai complete kituri, include trei obiective, clipul, geanta din microfibră și un trepied flexibil care funcționează ca o completare pentru a realiza imagini mai stabile.

Acestea sunt lentile de calitate la un preț accesibil. Acestea sunt ușor de curățat, îndepărtând amprentele și praful fără a lăsa reziduuri.

Piesele sunt fabricate din aluminiu de înaltă calitate, cu lentile din sticlă cu strat triplu pentru siguranță și un finisaj impecabil.

Lentilele nu fac reflexii care să deterioreze imaginea, iar suportul se potrivește perfect pe smartphone atât pe camera frontală, cât și pe cea din spate. De asemenea, funcționează pe orice telefon, tabletă sau chiar laptop.

8. Kit obiectiv mobil Piktec

Imaginile vor fi mai clare datorită sticlei de clasă superioară. Obiectele mici vor părea uriașe datorită lentilelor de 12X, iar cu lentilele de 24X veți duce experiența la extrem.

Kitul include două pensete universale care facilitează îndepărtarea și schimbarea lentilelor; de asemenea, pernuțele moi protejează ecranul telefonului de zgârieturi sau urme.

Sunt obiectivele perfecte pentru pasionații de fotografie, sunt combinabile și veți avea fotografii diferite și unice.

Setul are o versatilitate pe care o veți adora, veți fotografia obiecte îndepărtate sau insecte mici și toate vor fi deosebit de clare.

Ce sunt lentilele mobile?

Acestea sunt accesorii mici care se atașează la camerele de smartphone și care vă permit să vă îmbunătățiți fotografiile și videoclipurile, adăugând chiar și diverse efecte precum bokeh, macro, unghiul fisheye sau chiar un zoom analogic care nu afectează calitatea fotografiei.lentes-fotográficos-para-celulares

Dacă știi deja despre fotografie, atunci gândește-te la ele ca la seturile de obiective pe care fotografii profesioniști le poartă mereu cu ei peste tot, doar că de data aceasta le poți folosi pe camera ta mobilă și sunt, de asemenea, super compacte, nu cântăresc aproape nimic, iar prețul este incredibil pentru rezultatele excelente pe care ți le pot oferi.

Tipuri de obiective disponibile

La fel cum există o varietate de obiective pentru aparatele foto SLR, profesionale și semi-profesionale, care vă permit să obțineți diverse efecte, există și pentru telefoanele mobile o mare varietate de obiective care vă vor ajuta, de asemenea, să realizați fotografii mai interesante și videoclipuri uluitoare. Haideți să vedem despre ce este vorba:

Marele unghi

Acestea sunt utilizate pentru a oferi o perspectivă mai largă și mai completă fotografiilor și videoclipurilor dvs., permițând ca mai mult din fundal și din contextul scenei să intre în fotografie. Nu uitați că, atunci când alegeți un obiectiv cu unghi larg, cu cât este mai scurtă distanța focală, cu atât este mai larg câmpul vizual înregistrat.

Poate vă întrebați la ce pot fi folosite aceste lentile, iar adevărul este că pot fi folosite pentru multe lucruri. De exemplu, le puteți folosi pentru portrete, fotografii de natură și animale, fotografii de mâncare și, bineînțeles, pentru fotografii de grup și selfie-uri. Nimeni nu se va mai plânge că nu l-ați lăsat în poza de sfârșit de an.

Ochi de pește

Acest tip de obiectiv oferă o experiență oarecum similară cu cea oferită de obiectivele cu unghi larg, principala diferență fiind că, în acest caz, unghiul este ceva mai larg. Este utilizat pe scară largă pentru nunți, fotografii de mâncare, fotografii subacvatice, videoclipuri muzicale, filme de groază și chiar videoclipuri de acțiune și sportive. Dacă ați folosit vreodată o cameră GoPro sau ați vizionat videoclipuri filmate de acestea, știți despre ce vorbesc.

Prin urmare, acestea sunt utile dacă doriți să adăugați un efect de imersiune și să faceți privitorul să se simtă ca și cum ar fi în interiorul scenei. De asemenea, puteți imita videoclipuri muzicale din anii '60, '70 sau '80 și puteți obține rezultate foarte artistice. Tot ce trebuie să faceți este să vă lăsați imaginația să zburde.

Macro

Ați întâlnit vreodată o scenă în miniatură pe care ați vrut să o surprindeți, dar nu ați putut-o face pentru că aparatul foto nu a putut mări suficient? Ei bine, cu orice obiectiv macro poți face acest lucru și poți face fotografii pline de detalii, de la fulgii de zăpadă minusculi care îți cad pe mână, la o albină care își curăță aripile cu piciorușele sale minuscule, până la detaliile unui pahar spart.

Singura problemă este că aceste obiective necesită o perioadă de acomodare la început, din cauza schimbării perspectivei și a adâncimii. Adică, nu suntem obișnuiți să vedem obiectele atât de aproape și cu atâtea detalii, așa că întregul proces de focalizare, de ținere a telefonului, de gestionare a expunerii și orice alte manevre pe care trebuie să le faceți, ar putea părea puțin complicat la început. Cu toate acestea, odată ce te obișnuiești cu ea, este floare la ureche.

Dacă achiziționați un obiectiv macro, asigurați-vă că este atașat de telefon cu o bandă de cauciuc, deoarece obiectivele magnetice sau cu clips nu rămân la fel de aproape de camera telefonului și vă pot oferi rezultate ușor distorsionate. De obicei, acestea oferă un zoom de 10x sau aproximativ 20x.

Teleobiectiv

Aceste obiective sunt destul de populare, deoarece vă permit să măriți o scenă fără a distorsiona imaginea sau a pierde din calitate sau rezoluție. De fapt, este tipul de obiectiv pe care îl vedeți pe multe telefoane cu cameră duală, cele care includ un teleobiectiv care vă permite să măriți și să micșorați imaginea, de obicei de 2x.

Utilitatea lor constă în faptul că vă scutesc de utilizarea zoom-ului de pe telefonul mobil, care este un tip de zoom digital care, practic, mărește imaginea și o decupează. Acest lucru duce la o mare pierdere de calitate și de aceea, de fiecare dată când faceți zoom, imaginea pare distorsionată și plină de zgomot.

În cazul telefonului, acest lucru nu se întâmplă, deoarece este un obiectiv care captează obiectele îndepărtate în mod clar și fără pierderi de calitate. Le puteți găsi cu zoom 4x, 8x și chiar 12x, astfel încât să puteți face fotografii destul de departe și la un nivel excelent. Singura problemă cu acest tip de obiectiv este că nu este la fel de compact ca celelalte. Uneori, veți avea nevoie chiar de o carcasă specială sau de un suport special pentru a-l utiliza pe smartphone.

Gândiți-vă la nevoile dumneavoastră ca utilizator

Acum că știți ce tipuri de lentile există, este timpul să vă gândiți de care aveți nevoie. Pentru a face acest lucru, trebuie să știți pentru ce intenționați să le folosiți și cât de confortabile vor fi. Vă recomand să vă gândiți o secundă la aceste două lucruri:

Ce intenționați să fotografiați?

Acesta este cel mai important lucru, deoarece fiecare tip de lentilă are un scop diferit și foarte specific. Dacă doriți să faceți fotografii detaliate ale unor obiecte foarte mici, veți avea nevoie de un obiectiv macro, un teleobiectiv, de exemplu, va fi inutil. În schimb, dacă doriți să realizați fotografii mai clare și mai largi ale peisajelor și ale naturii, ar fi mai bine să folosiți un obiectiv bun cu unghi larg.

Există, de asemenea, produse care vin în seturi. Adică, vin cu un suport pentru telefon și o serie de lentile asortate, astfel încât să puteți schimba între ele. Acestea pot fi o opțiune convenabilă pentru a vă rezolva toate nevoile cu o singură achiziție.

Comoditate și portabilitate

Atunci când evaluați portabilitatea obiectivelor și cât de compacte pot fi acestea, nu uitați că, cu cât sunt mai mici și mai ușoare, cu atât calitatea lor va fi mai scăzută. Cel puțin aceasta este regula generală după care ar trebui să vă ghidați, pentru că, deși nu neg că unele modele foarte mici pot fi de o calitate excelentă, de obicei obiectivele mai mari sunt cele de cea mai bună calitate și dau cele mai bune rezultate.

Problema este că acest tip de accesoriu mai mare necesită adesea suporturi speciale, cum ar fi carcase de telefon mobil care acceptă suportul pentru obiectiv sau pur și simplu un suport diferit. Nu numai că vor fi puțin mai greoaie de atașat la telefon, dar vor adăuga și greutate și grosime, ceea ce s-ar putea să nu vi se potrivească atât de bine.

Cu toate acestea, nu este totul rău, deoarece, pe lângă calitatea mai bună pe care o oferă, modelele mai mari se pot adapta mai bine și la camera telefonului, evitând zgomotul în fotografie sau video, distorsiunea și pierderea calității imaginii.

Ce ar trebui să aibă un obiectiv mobil bun

Așadar, știți ce tipuri de obiective mobile există și sunteți sigur pentru ce le veți folosi. Acum este momentul să alegeți un anumit model și probabil vă întrebați cum să știți dacă este de bună calitate, dacă va fi confortabil de utilizat și dacă își va îndeplini cu adevărat scopul. Pentru asta, vă invit să aruncați o privire la această secțiune cu tot ceea ce ar trebui să aibă un obiectiv mobil bun.

Ușurința de utilizare

Motivul pentru care menționez ușurința de utilizare înaintea materialelor sau a unei bune construcții este foarte simplu. Practic, dacă cumpărați un obiectiv prea complicat sau prea complicat de reglat, cel mai probabil va sfârși într-un sertar și va fi uitat pentru totdeauna. Prin urmare, vă recomand, pe cât posibil, să evitați orice sistem care este dificil de montat și să vă limitați la cele cu care vă simțiți cel mai bine. De asemenea, dacă vă ia prea mult timp să reglați obiectivul, este posibil să pierdeți scena pe care ați dorit să o surprindeți.

Există lentile care vin cu suporturi magnetice, care se atașează la partea metalică exterioară, altele care includ un fel de clemă sau cârlig care se atașează la o parte și ține lentila în poziție, precum și cele care folosesc benzi de cauciuc. Acestea din urmă sunt, de obicei, foarte ușor de utilizat, mențin obiectivul cât mai aproape de cameră pentru a evita distorsiunea și pierderea calității și sunt ușor de reglat.

Materiale și durabilitate

Întotdeauna merită să verificați sticla din care este confecționată fiecare lentilă, precum și plasticul care acoperă corpul acesteia. În acest fel puteți evalua dacă sticla este rezistentă sau dacă se simte slabă și chiar are acea senzație de plastic care știți că nu vă va oferi prea multă durabilitate. În ceea ce privește corpul din plastic, acesta ar trebui să fie rezistent. La urma urmei, nu uitați că îl veți purta cu dvs., așa că este posibil să primească câteva lovituri.

Și dacă cumpărați un kit, nu uitați de husa de protecție. Acesta trebuie să fie tare și să aibă compartimente, astfel încât fiecare obiectiv să fie protejat și la locul său.

Preț bun

Adevărul este că, probabil, nu vă gândiți să cheltuiți mai mult de 100 de euro pe unul dintre aceste obiective. De fapt, probabil că te-ai gândi că ar fi mai bine să investești aceste sume în lentile pentru aparatul tău foto profesional. Așadar, partea bună este că acestea pot fi foarte ieftine, putând chiar să vă coste în jur de 12 euro sau mai puțin. Nu mai este nevoie să spunem că, deși funcționează bine și vă pot oferi rezultatele dorite dacă sunteți un utilizator intermediar sau nu atât de avansat, există și modele mai scumpe și ar trebui să le aruncați o privire dacă aveți nevoie de ele pentru aplicații profesionale.

În acest caz, există, de asemenea, unele seturi care pot depăși 200 de euro, deși vor exista întotdeauna opțiuni ceva mai ieftine, de înaltă calitate, care se mențin în jurul a 100 de euro. În general, aceste lentile mai scumpe tind să fie fabricate din materiale mai durabile și, de asemenea, sunt însoțite de rame mai sigure, mai puternice și mai ușoare.

Cu toate acestea, nu uitați că, cu modelele mai ieftine, veți putea produce materiale uimitoare și atrăgătoare pentru a le posta pe Instagram, Yelp, Facebook, Vsco sau orice alt profil de social media. Nu este nevoie să vă cheltuiți toate economiile pe aceste lentile.

Merită să cumpărați kituri de obiective?

Există convingerea că trusele de lentile mobile nu sunt, de obicei, de cea mai bună calitate. Producătorii includ de obicei până la 4 sau 5 obiective într-un kit și le vând la un preț destul de mic, ceea ce dă impresia că sunt foarte ieftine. Lucrul este că totul depinde cu adevărat de producător și de materialele folosite, deoarece există kituri de calitate scăzută care vă vor dezamăgi cu siguranță, la fel cum există altele de un standard foarte bun.

Adevărul este că un kit poate rezolva nevoia de a avea mai multe obiective într-o singură achiziție, dar veți fi supuși la ceea ce include marca în pachet. În schimb, dacă le cumpărați separat, puteți să vă jucați alegând diferite materiale pentru fiecare lentilă, diferite tipuri de rame și multe altele. Totul depinde de nivelul dumneavoastră de experiență și de ceea ce doriți să obțineți.

Influențează ele calitatea fotografiilor?

Deși obiectivele mobile vă permit să faceți fotografii mai ample și mai detaliate ale obiectelor mici, cu efecte atrăgătoare, cum ar fi ochiul de pește sau bokeh, sau la distanțe mari, fără a pierde detalii, acestea nu îmbunătățesc calitatea fotografiei ca atare. Nu uitați că calitatea va depinde de caracteristicile camerei mobile, cum ar fi dimensiunea procesorului de imagine, a senzorului de lumină sau chiar a diafragmei.

Cu aceste obiective convenabile vă puteți juca pur și simplu cu câmpuri de vizualizare mai largi, puteți face fotografii macro, puteți mări zoom-ul sau puteți adăuga efecte interesante, menținând în același timp calitatea camerei mobile.