Litiera

bandeja-higiénica

Dacă sunteți în căutarea celei mai bune tăvițe pentru pisici, din fericire există multe modele pe piață care vă pot fi de folos; acestea variază în funcție de formă, dimensiune, accesorii și funcționalitate; totuși, pentru a alege litiera potrivită pentru animalul dvs. de companie, acest lucru depinde, printre alți factori, de comportamentul pisicii sau pisoiului dvs., de asemenea, de numărul de animale pe care le aveți și, foarte important, de bugetul dvs.
Tăvița pentru litieră este un recipient în care felina dvs. își va arunca deșeurile, motiv pentru care este atât de important ca tăvița să fie igienică, confortabilă pentru pisica dvs. și cu miros controlat.
Dacă animalul dvs. de companie este obișnuit să stea în casă și nu îi place să iasă afară, o litieră devine o piesă indispensabilă, iar pentru a vă ghida către cele mai bune opțiuni am evaluat câteva dintre cele mai populare modele, ținând cont de părerea specialiștilor și a utilizatorilor care le au deja, astfel am reușit să facem o listă scurtă cu cele mai bune opțiuni pe care le puteți cumpăra.

 

Cele mai bune cutii de litieră pentru pisici

Care este cea mai bună cutie de litieră pentru pisici?

Dacă aveți o pisică adorabilă cu părul lung sau scurt și doriți să-i oferiți un spațiu potrivit pentru ea și practic pentru casa dvs., iată cele mai bune patru cutii de nisip pentru pisici care vă vor fi de folos.
Iată dintre cele mai bune cutii de litieră pentru pisici:

1. Tăviță pentru litieră Nobleza

41AKluiAqyL

Vezi pretul Emag

Este o tăviță spațioasă pentru litieră acoperită pentru pisici care măsoară 65 cm x 45 cm x 43 cm, cu un design specializat, fabricată din polipropilenă, în culorile alb și albastru.
Cel mai bun lucru la acest tip de model este că, chiar dacă pisica se zbenguie în el, litiera va ieși cu greu din recipient, ceea ce este avantajos pentru menținerea ordinii în casă.
Are o capacitate de aproximativ 8 kg de litieră, iar când vine timpul să o schimbați, capacul cutiei de gunoi este ușor de îndepărtat și de înlocuit.
Este piesa ideală pentru pisicile mari, astfel încât acestea se vor simți confortabil într-un loc confortabil.

2. Curver 198.846

41EdtyOKE1L

Vezi pretul Emag

Este o piesă cu un design elegant, realizată din plastic, care imită un grilaj de ratan negru.
În partea inferioară are o tavă glisantă care ține boabele de nisip, astfel încât trebuie să o scoateți doar atunci când doriți să schimbați încărcătura.
Piesa include o lopată care va face ca procesul de colectare a deșeurilor să fie rapid și curat; în plus, aceasta este depozitată într-un spațiu special amenajat pentru a fi mereu la îndemână.
Este o structură mai compactă decât cea precedentă, măsurând 51 cm x 39cm x 39cm, perfectă pentru pisici sau chiar câini de talie mică.

3. Copele toaletă pentru pisici

414KoNO7DfL

Vezi pretul Emag

Această tăviță igienică pentru pisici are o formă verticală largă, acoperită și prevăzută cu o ușă mică pentru ca animalul să intre și să iasă cu agilitate.
Structura are o capacitate de 6 kg de nisip și, pentru că este închisă, evită mizeria cu grăunțe atunci când pisicuța sapă; pe de altă parte, are și un filtru de carbon care are rolul de a controla mirosurile din interior.
Piesa este modernă, perfectă pentru pisici de toate mărimile, de bună calitate și ușor de amplasat în orice colț al casei.

4. Nayeco Romeo

41m5WZlS64L

Vezi pretul Emag

Cutie de gunoi spațioasă, care măsoară 31 x 39 x 57 cm, piesa este un cărucior, dar cu o grilă de ventilație superioară pentru a instala filtre de carbon și a reduce mirosul.
Fabricat din plastic, cu un design modern și rezistent. Capacul superior este fixat în siguranță cu cârlige cu clic, dar în același timp este ușor de îndepărtat.
Produsul se spală rapid, este practic, convenabil și, cel mai important, este un produs de înaltă calitate la un preț foarte bun.

Importanța litierei

La fel ca tine, pisicuța ta are nevoie de un loc cu intimitate care să îi ofere un spațiu sigur și confortabil pentru a merge la baie. Dacă animalele noastre de companie nu au o astfel de zonă specială, probabil că vor sfârși prin a o crea singure și, credeți-mă, de multe ori nu este cel mai potrivit loc din casa noastră pentru ca ele să își arunce deșeurile. bandeja-higiénica


Soluția perfectă este de a alege să le oferiți o cutie pentru litieră, deoarece aceasta oferă un spațiu specific pe care felina dumneavoastră îl poate folosi ca toaletă. Chiar dacă este una dintre acele pisici care obișnuiesc să iasă din casă pentru a-și face nevoile afară, vor fi zile ploioase în care va trebui să le facă înăuntru.
În fine, un alt motiv este pentru acele cazuri în care blănosul se recuperează după o intervenție chirurgicală sau o rană, astfel că litiera va fi utilă pentru a oferi o zonă sanitară .

Lucruri de care trebuie să țineți cont înainte de a cumpăra o cutie de gunoi

Fie că vă cumpărați o cutie de gunoi pentru a o înlocui pe cea veche, fie că sunteți în căutarea uneia noi pentru că a venit un pisoi în casă, există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont înainte de a cumpăra acest produs , dar, indiferent de marca pe care o achiziționați, trebuie să vă amintiți în primul rând că aceasta trebuie să vă satisfacă cerințele dumneavoastră și ale felinei dumneavoastră, adaptându-se, desigur, la condițiile și la spațiul disponibil în casa dumneavoastră.
În egală măsură, dacă este prima dată când vă aventurați să dețineți o pisică, este esențial să aveți în prealabil litiera. Acest lucru asigură faptul că blănosul știe unde vă așteptați să meargă la toaletă, învățându-l bunele obiceiuri încă de la început. Știind acest lucru, vă voi împărtăși câteva sfaturi esențiale pentru a vă ajuta să faceți alegerea corectă.

Spațiu

Cutiile de gunoi pentru pisici au o mare varietate de forme și dimensiuni. În acest sens, primul lucru important de care trebuie să țineți cont este să identificați unde veți amplasa litiera, deoarece această caracteristică poate determina dimensiunile produsului pe care îl achiziționați.
Celălalt aspect este numărul de sertare. Unii specialiști în animale de companie recomandă să aveți chiar două cutii, chiar dacă aveți un singur pisoi acasă, acest lucru îi va permite să găsească mereu un loc curat pentru a face pipi și caca .

Numărul de pisici

La fel ca în cazul școlilor filosofice, există mai multe școli de gândire care au dedicat ore lungi de dezbatere atunci când vine vorba de numărul de cutii de nisip de care aveți nevoie. Unii medici veterinari sugerează că nu ar trebui să aveți mai mult de două pisici pe litieră, iar alții sugerează chiar o cutie pentru fiecare animal de companie și una suplimentară, astfel încât să aveți întotdeauna un spațiu de litieră disponibil în cazul în care nu sunteți acasă pentru a face curățenie .
Indiferent de numărul de tăvi pe care îl alegeți, este întotdeauna recomandabil să le căutați pe cele mai mari atunci când aveți mai multe pisici acasă. Cele mai mici se murdăresc întotdeauna mai repede și cresc șansele ca gunoiul să se împrăștie în toată casa.

Mărimea pisicii

Este important să verificați dacă animalul dvs. de companie poate intra și ieși cu ușurință din litieră. Dacă aveți un pisoi și ați cumpărat o cutie foarte adâncă , este posibil să îi fie greu să ajungă la ea, crescând riscul de accidente cu nisip; în mod similar, dacă aveți o pisică foarte mare și cutia este mică pentru corpul său, s-ar putea să se simtă înghesuită și inconfortabilă și să caute locuri alternative pentru a-și face nevoile.

Curățenie

Dacă doriți să vă încurajați felina să își facă nevoile în locul potrivit, este esențial să păstrați curată litiera. Unele cutii pentru litieră sunt atât de bine concepute încât includ o tavă cu sită prin care se toarnă litiera, lăsând mizeria în urmă.
Pentru a utiliza acest tip de sistem, trebuie să aglomerați fecalele care se lipesc între ele atunci când este utilizat. Printre modalitățile alternative se numără o gură de evacuare a deșeurilor solide, cum ar fi o duză sau un cârlig pentru pungi, pentru a face golirea mai ușoară și mai ordonată atunci când se schimbă litiera.

Diferite tipuri de cutii de nisip

După cum ați văzut în punctele anterioare, este o idee bună să aveți o cutie de nisip pentru fiecare pisică din casă, plus una în plus. Acest lucru se datorează faptului că multe pisicuțe refuză să folosească o litieră care a fost folosită, iar atunci când timpul de întoarcere acasă trebuie să fie prelungit, este mai bine să vă asigurați că aveți o litieră suplimentară.
De asemenea, dacă locuința dvs. are mai multe etaje, ar trebui să plasați o cutie la fiecare nivel pentru a vă asigura că animalele de companie nu încearcă să își creeze propriile zone pentru a excreta și urina. Prin urmare, într-o casă cu două etaje cu trei pisici, ar fi probabil cel mai bine să se amplaseze două cutii pentru litieră la fiecare etaj, pentru un total de patru cutii.
De asemenea, este important să analizăm diferitele modele disponibile pe piața . Există atât de multe modele care pot fi adaptate pentru a se potrivi felinei dvs. și spațiului din casa dvs. încât sunt sigur că veți găsi versiunea ideală folosind acest ghid.

Cutie de gunoi cu capac deschis

Acest tip de cutie de gunoi este un model tradițional, constând într-o cutie dreptunghiulară. Aceasta este cea mai ieftină versiune și nu are decorațiuni sau caracteristici speciale, dar își îndeplinește întotdeauna funcția.

Cutie de gunoi cu capac acoperit

Designul acestei cutii de gunoi are forma tradițională a cutiei de gunoi Open Top, dar adaugă o capotă sau un capac care asigură intimitate pentru pisicuța dvs. și, de asemenea, ajută la reducerea mirosurilor neplăcute .

Cutie de gunoi cu autocurățare

Deși este departe de a fi o versiune ieftină a cutiei de gunoi și este cel mai scump dintre toate modelele, acest tip de cutie de gunoi reduce timpul de curățare. Acest lucru se datorează unei greble electrice care cerne și colectează orice bulgări din litiera pentru pisici.

Cutie de gunoi ascunsă

Această versiune a cutiei de gunoi are un stil incognito, deoarece a fost modelată pentru a se integra în diferite medii. Printre cele mai populare opțiuni se numără cutiile de nisip care arată ca un ghiveci de flori, un mic iglu sau alt mobilier de casă, astfel încât doar tu și pisicuța ta veți ști că este de fapt o toaletă.

Cutia de gunoi cu cernere

Această versiune vă permite să aglomerați gunoiul în așa fel încât să adunați gunoiul va fi atât de ușor și asemănător cu un joc de căutat aur. Acest lucru se datorează unei cutii de sită secundară care este introdusă în cutia de nisip de bază.

Care este cel mai bun nisip pentru pisici?

Acum că sunteți familiarizați cu diferitele tipuri de cutii de gunoi, voi detalia câteva dintre punctele relevante, astfel încât să știți ce face cu adevărat ca o litieră pentru pisici să fie cea mai bună.

Praf redus

Cantitatea de praf pe care o poate genera acest produs este aproape întotdeauna ceea ce va determina succesul sau eșecul pentru fiecare marcă. Acest lucru poate varia chiar și de la o companie la alta sau de la o pungă la alta, dar este un factor care trebuie luat în considerare în legătură cu tipurile de litieră și litieră pentru pisici , inclusiv varietăți precum litiera de sticlă, care are o granulație mai fină.

Aderare redusă la labe

Cea mai bună litieră rămâne în cutie, nu în labele pisicii, de unde poate fi scoasă din nou și depozitată în afara cutiei, făcând un pic de mizerie în casă.

Fără miros

Poate că nasul tău nu este de acord, dar studiile arată că, atunci când pisicile au de ales, ele preferă în mod covârșitor litiera fără miros.
Uneori, aversiunea este atât de mare încât îi determină să evite să folosească litiera. Cu toate acestea, dacă într-adevăr credeți că un anumit tip de control al mirosurilor este o necesitate, preferați-le pe cele cu ingrediente de cărbune sau cărbune activat, deoarece acestea sunt cu siguranță cea mai bună alegere.

Confort mare

Senzația pe care o are litiera sub lăbuțele pisicii poate juca un rol important, deoarece textura acesteia va genera confort sau anxietate în funcție de calitatea litierei. Experții spun că pisicile preferă senzația de nisip aglomerat sau de așchii. Unele pisici o vor accepta, altele vor trebui să fie dresate, iar altele se vor dovedi rebele, căutând alte locuri pentru a-și face nevoile.

Alte lucruri importante de știut

Iată alte câteva sfaturi esențiale care vă pot ajuta enorm în ceea ce privește igiena animalului dumneavoastră de companie.
Nu schimbați mărcile de nisip
Dacă nu există un motiv întemeiat, nu vă sfătuiesc să schimbați marca de nisip pe care o cumpărați de obicei pentru animalul dumneavoastră de companie. Pisicile sunt creaturi ale obișnuinței și, dacă folosesc cu plăcere un anumit produs de mult timp, este posibil să nu dorească să facă inovații.

Preferă nisipurile aglomerante

Nisipurile pentru pisici cu performanțe aglomerante, fie că sunt pe bază de argilă, fie că sunt biodegradabile, reacționează cu urina pentru a forma aglomerări dure care pot fi îndepărtate de proprietari cu ajutorul unei lingurițe cu grilă.
Pisicuțelor le place senzația de aglomerare, în plus, experții spun că litierele aglomerate facilitează păstrarea cutiei de gunoi cât mai curată posibil.

Nu judecați doar după preț

Unele litiere de argilă cu aglomerare sunt relativ mai ieftine, dar pisica poate fi urmărită prin casă. De aceea, vă sfătuiesc să rezistați tentației de a cumpăra cea mai ieftină litieră, cel puțin până când veți obține combinația potrivită de acceptare de către om și pisică.

Puneți pe primul loc confortul pisicii dumneavoastră

Lăbuțele felinelor sunt foarte sensibile, așa că un pisoi poate reacționa sau nu la atingerea anumitor litiere, în special a peleților sau a cristalelor. Dacă ați simțit că pisoiul dvs. folosește litiera în condiții de protest, cum ar fi o mulțime de mieunat și scâncete, treceți la un tip de litieră care este mai ușor pentru lăbuțele sale.

Există pisoi mai tineri acasă?

Nisipul cu granulație fină pentru pisici poate fi ceea ce preferă majoritatea pisicilor, dar nu este cea mai bună alegere pentru pisicuțele sub 3 luni. Acest lucru se datorează faptului că aceștia pot ingera particule mici, provocând o formă de boală respiratorie.

Păstrați-le cutiile curate

Experți după experți spun același lucru, inclusiv eu, ca mamă a doi pisoi. Puteți alege o litieră cu autocurățare , dar cel mai bun mod de a face față mirosurilor neplăcute este să urmați un regim strict de întreținere a litierei.
De exemplu, litierele aglomerate trebuie să fie scobite de cel puțin două ori pe zi. Deși unele, cum ar fi cele care încorporează sticlă, permit intervale mai lungi, în cele mai multe cazuri, o tăviță pentru litieră poate fi eliminată și curățată săptămânal. De asemenea, este indicat să o spălați cu apă proaspătă și cu un săpun fără parfum.

Pisica ta va fi judecătorul final

Poți citi sute de recenzii despre care litieră este de bună calitate. Cu toate acestea, cel mai bun arbitru final va fi prietenul tău felin. Dacă ați ales un nisip cu care pisica dvs. nu poate face față, rezultatul final ar putea fi un animal de companie care nu își va folosi litiera.
Dacă, pe de altă parte, pisicuța este mulțumită de așternutul pe care îl folosiți, ar trebui să fiți foarte precaut în privința schimbărilor. Pisicile sunt creaturi de obicei și, dacă au folosit cu plăcere o marcă, este recomandabil să treceți la un alt produs.
În cele din urmă, dacă mai sosește un oaspete în turmă, puteți pune în litieră câteva cutii de nisip cu diferite ștampile pentru ca el să aleagă pe care o preferă.

Cum se curăță litiera pisicii?

Pisicile au un incredibil simț al mirosului , este mult mai sensibil decât cel al oamenilor, în plus, după cum știți, sunt animale extrem de curate, așa că, împreună cu simțul lor de detectare a mirosurilor, puteți începe să înțelegeți de ce refuză să folosească o cutie de gunoi care nu este atât de curată.

Îndepărtarea deșeurilor solide

1. Primul pas în curățarea unei cutii de gunoi este îndepărtarea deșeurilor solide. Acest lucru trebuie făcut cel puțin o dată pe zi. Acest lucru se face, de obicei, cu o lopată sau o lopată specială sau cu ajutorul unei tăvi cu sită. Este important să se poarte mănuși pe tot parcursul acestui proces pentru a minimiza contactul direct cu fecale. Nu atingeți niciodată fecalele direct, mai ales dacă sunteți însărcinată.
2. Așezați sacul pentru litieră aproape de tăvița pentru litieră pentru a reduce riscul ca litiera să cadă prin lopată sau prin bucata de sită. De asemenea, reduce riscul ca deșeurile pisicii dvs. să cadă pe podeaua casei și, prin urmare, puteți fi mai relaxat, deoarece nu va trebui să mai adunați aceste accidente a doua oară. În cazul gunoiului aglomerat, puteți colecta acumulările de materii fecale în fiecare zi.
3.- Umpleți cu nisip pentru a asigura o acoperire sănătoasă la baza litierei. Dacă nu observați și lăsați nivelul de nisip să scadă prea mult, veți observa o creștere a mirosului, iar urina va absorbi mult mai mult nisipul.

Curățare completă

Deși deșeurile trebuie îndepărtate zilnic, acest lucru nu este suficient pentru a păstra în cutia de gunoi un miros proaspăt și fără bacterii. Pentru a realiza acest lucru, ar trebui să curățați bine litiera o dată pe săptămână, cu excepția cazului în care aveți 2 sau mai multe pisici, caz în care se recomandă să curățați litiera de două ori pe săptămână. Etapele de îngrijire ar fi următoarele:

  1. Goliți complet litiera veche
  2. Spălați litiera cu apă caldă și un detergent blând care nu conține substanțe chimice dure.
  3. Clătiți bine litiera, asigurându-vă că nu rămân reziduuri.
  4. Uscați complet piesa.
  5. Adăugați un strat subțire de bicarbonat de sodiu. Acest pas este opțional, dar este un deodorant natural pentru a reduce mirosurile, în special în cazul litierelor mai vechi care nu conțin filtre.
  6. Adăugați nisipul pentru pisici, asigurându-vă că nu este nici prea mult, nici prea puțin produs.
  7. Puneți litiera la locul ei și așteptați ca ea să marcheze din nou locul.

Ce tip de litieră pentru pisici este cel mai bun?

Unele pisici au o preferință pentru anumite tipuri de litieră. Dacă pisicuța ta evită litiera, primul pas este să încerci să treci la un nou tip de nisip. Unele companii specializate au dezvoltat acum peleți din lemn cu rezultate bune, dar unele pisici preferă în continuare nisipul fin .
Dacă este cu siguranță timpul să schimbați litiera pisicii dumneavoastră, vă sfătuiesc să o amestecați treptat, pe parcursul unei săptămâni, sau să o puneți într-o tavă separată pentru ca pisica dumneavoastră să poată alege.
Un alt sfat bun este că, dacă dresați un pisoi mic, puteți adăuga o parte din litiera veche la litiera proaspătă; mirosul familiar îl va încuraja să o folosească până când va fi complet dresat. Cu toate acestea, aceste feline sunt, de obicei, destul de intuitive, inteligente și pricepute, așa că veți vedea cât de ușor este să le obișnuiți să își facă nevoile în litieră.

Ce ar trebui să folosiți pentru a curăța litiera pisicii?

Recomand întotdeauna produse de curățare care sunt sigure pentru pisici. Rețineți că orice produs de curățare cu miros puternic, precum și litiera parfumată pot descuraja pisica să folosească litiera.

Care este cea mai bună dimensiune a litierei pentru pisici?

Dimensiunea, adâncimea și forma litierei pisicii dumneavoastră trebuie să permită un acces ușor, precum și suficient spațiu pentru a se roti liber.
Dacă aveți mai multe pisici cu blană, asigurați-vă că aveți la dispoziție o mulțime de tăvițe pentru litieră. În secțiunile anterioare, am văzut că este recomandabil să se asigure o tavă pentru litieră pentru fiecare pisoi, precum și o tavă de rezervă. În plus, acestea ar trebui să fie întotdeauna confecționate din materiale solide, netoxice, rezistente și durabile și, bineînțeles, să fie amplasate într-o zonă îndepărtată de alimentator .

Cât de adâncă ar trebui să fie o tavă pentru litieră pentru pisici?

Unele pisici preferă așternuturi mai puțin adânci, iar altele mai puțin adânci; cu toate acestea, asigurați-vă întotdeauna că există suficient spațiu pentru a săpa și a-și acoperi fecalele. De asemenea, trebuie să țineți cont de mărimea și vârsta pisicii dvs. Dacă pisica dvs. este încă foarte tânără, este recomandabil să căutați o litieră care să nu fie atât de înaltă.
În final, un alt mic sfat pe care am vrut să vi-l las este că unii părinți ai acestor simpatice animăluțe plasează stâlpi de zgâriat în apropiere pentru a încuraja joaca după ce și-au făcut nevoile la locul lor. Cu toate acestea, este de preferat să separați zonele de joacă de zonele de îmbăiere.
În cele din urmă, dacă aveți un pisoi, știți cât de important este să găsiți litiera potrivită. Pisicuțele sunt ființe foarte independente și vor aprecia să aibă o cutie bună în care să-și facă nevoile.
Cu toate acestea, deoarece există atât de multe modele diferite cu o varietate de caracteristici, de la cutii care se curăță singure la cele care seamănă cu ghivece, vaze și mobilier pentru a păstra incognito baia animalului dvs. de companie, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să citiți recenzii precum cea pe care v-o ofer aici, pentru a putea face o achiziție corectă, dar, până la urmă, nu uitați că judecătorul final va fi tovarășul dvs. de blană, care vă va mulțumi la sfârșitul zilei cu toarcetele sale.