Lopata pentru carbune

mejor-pala-para-carbon

De când mi-a crescut dragostea pentru grătare, toți prietenii mei vor să mă ocup de grătare. Dar nu este nimic mai rău decât să fii responsabil cu focul la un grătar și să nu ai printre ustensile cea mai bună lopată pentru cărbuni.

Iar problema nu este doar că oamenii nu știu cât de important este să pornească bine grătarul pentru a avea o carne rafinată, ci și că mulți încearcă să aprindă cărbunele cu o tigaie de construcție foarte voluminoasă, de capacitate mare și care nu permite o bună manevrare a bucăților de minereu.

 

Care este cea mai bună lopată pentru cărbune?

Ar trebui să vă gândiți să cumpărați o lopată specializată de bună calitate dacă trusa de unelte pentru grătar nu este prevăzută cu una. Acest lucru va face ca sarcina de a aprinde, împărți și distribui cărbunele să fie mult mai ușoară. De asemenea, vă va menține curați și în siguranță, eliminând praful sau arsurile cauzate de folosirea mâinilor pentru a muta piesele de ardere.

Acest produs nu prea are legătură cu marca , dar în schimb, vă sfătuiesc să căutați un material robust. Lamele fabricate din elemente metalice, cum ar fi oțelul inoxidabil, vor rezista la temperaturile ridicate ale focului și vor dura mai mult.

Ar trebui să vă gândiți la acest lucru ca la o investiție care vă va însoți ani de zile de fripturi și paellas bune, așa că nu vă temeți de această piață .

Iată cele mai bune lopeți pentru cărbuni:

1. Steven Raichlen Charcoal and Ash Shovel

Solidă și la îndemână

31bHfI-o-nL

Vezi pretul Emag

Pentru a începe această comparație o lopată de bază din aluminiu super rezistentă vă va încânta. Are dimensiuni portabile și vă va ajuta să mutați perfect bucățile de cărbune din pungă pe grătar, atât atunci când porniți focul, cât și atunci când turnați cărbuni proaspeți în foc.

2. Star Feu găleată și lopată 220060

Metal galvanizat robust

41A7KKHEsGL

Vezi pretul Emag

Acest duo este perfect pentru a colecta cenușă, a depozita lemnele de foc sau a muta brichetele de ardere fără accidente. Găleata are o formă conică care facilitează colectarea prafului, iar lopata are un mâner din lemn care servește drept antiderapant și minimalizator de căldură pentru mâini.

3. Set de două lopeți de cărbune Brushmann

Calitate și adaptabilitate

41zloSMAlHL

Vezi pretul Emag

Dacă o lopată este bună, să ai două este perfect. Recomand această combinație pentru începători, deoarece fiecare lopată colectează suficient cărbune pentru un grătar, mediu sau mare, astfel încât să știi cât să pui pe el. Va face ca întregul spațiu să fie mult mai ușor de curățat și ordonat.

4. Lopată de cărbune Campingaz 2000011684

Confort și eleganță

31myuqHomwL

Vezi pretul Emag

Acest model este atât frumos, cât și accesibil. L-am găsit foarte util pentru a colecta cărbuni în paellas în aer liber. Cărăbușul nu arde atunci când îl distribuiți și este foarte util pentru a adăuga sau îndepărta cenușa în mod ordonat. Vă va plăcea!

5. Lopată de cărbune Unbekannt

Siguranță maximă

31OM4rqI3ML

Vezi pretul Emag

Aceasta este, fără îndoială, cea mai ieftină lopată. Un pic mai rustic, dar foarte util datorită mânerului său lung care garantează mâini curate și fără arsuri. Este mai potrivit pentru grătarele din grădină datorită designului său. În plus, marginile ridicate asigură o bună săpare a brichetelor și a lemnelor de foc.

 

Cât de mult cărbune trebuie să folosiți la un grătar?

Lopata vă va ajuta să turnați și să reîncărcați cărbunele în cel mai bun mod, dar pentru ca aceasta să-și facă treaba pe deplin trebuie să știți cantitatea de utilizat. Cu toate acestea, acest lucru va depinde de tipul de carne sau de mâncare pe care o gătiți, de numărul de persoane pentru care gătiți și de cât de fierbinte doriți să fie.

Pentru o căldură mare, va trebui să umpleți tot grătarul. Dar dacă doriți o căldură medie , vă sfătuiesc să puneți suficient cărbune pentru a ocupa jumătate sau ¾ din grătar și să nu îl umpleți prea des, astfel încât căldura inițială să se disipeze suficient. Iar dacă sunteți în căutarea unei temperaturi scăzute, este suficient un sfert de coș de fum plin.

Acest lucru depinde, la rândul său, de distribuția spațială a brichetelor. Cu cât sunt mai multe straturi și mai multă concentrare acumulată, cu atât temperatura este mai mare și coșul de fum va rămâne cald mai mult timp, ideal pentru a găti mai multe runde de grătar.

Cum se cunoaște căldura brazilor?

Dacă nu aveți un termometru pentru a măsura temperatura exactă a cărbunilor, există un test pe care îl puteți face cu ușurință cu mâinile. Timpul în care palma ta rezistă la căldura de pe grătar fără să-l scoți îți va spune cât de fierbinte este.

Dacă o puteți ține timp de 2 sau 3 secunde, căldura este ridicată, dacă este de 5 sau 6 secunde, căldura este medie și este gata pentru carne, iar dacă puteți ține mâna pe grătar timp de 8 sau 10 secunde, probabil că aveți o căldură foarte scăzută și trebuie să puneți mai multe bucăți de cărbune.

Care este cel mai bun mod de a organiza cărbunii?

Cu toții avem un truc care funcționează pentru noi și, totuși, dorim mereu să învățăm noi tehnici pe care să le încorporăm în grătarele noastre. De aceea, cunoașterea diverselor moduri de a aranja cărbunii cu lopata vă va ajuta nu numai să vă perfecționați rutina, dacă aveți deja una, ci și să experimentați și să vă bucurați de fiecare nouă ocazie de a fi în fața focului.

Căldură directă

Acest mod este perfect pentru bucățile subțiri de carne și pentru a atinge temperaturi ridicate. Practic, trebuie să împrăștiați toți cărbunii într-un strat solid care să acopere întreaga grilă inferioară de gătit. Trebuie să aveți în vedere că în acest fel veți folosi mult cărbune.

Două zone

Această tehnică vă permite să gătiți aproape orice, în special produse precum puiul, cotletele și fructele de mare. Aceasta constă în distribuirea cărbunilor pe o parte a grătarului, lăsând o jumătate liberă. Acest lucru oferă posibilitatea de a profita atât de căldura directă pentru ardere, dacă se gătește pe cărbuni, cât și de căldura indirectă lăsată pe partea goală, care permite o gătire mai lentă și mai controlată.

Paralelă

Acest truc este o variantă a modului anterior. În loc să lăsați jumătate din grătar gol, ar trebui să distribuiți cărbunele pe ambele părți și să lăsați un spațiu în mijloc, astfel căldura va intra din ambele părți și veți putea găti mai bine bucăți mari, pui sau curcani întregi.

Șarpe de cărbuni

Ca și cum ar fi un șarpe încolăcit, cărbunii ar trebui să meargă în formă circulară în jurul grătarului. La capetele sale, ca și la coadă și la cap, veți pune aproximativ opt cărbuni aprinși, care își vor transmite căldura întregului șarpe. Această tehnică gătește la foc mic și trebuie să fie reumplută cu mai mulți cărbuni după un timp.

Afumare

Această metodă este perfectă pentru a crea acea senzație de afumătură care adaugă o aromă unică. Pentru a face acest lucru, trebuie să adăugați la cărbunele de lemn de esență tare înmuiat în apă câteva bucăți de . Acest mod de gătire este lent și căldură indirectă la o temperatură foarte scăzută, va dura mai mult timp, dar grătarul va fi delicios.