Lopata pliabila

mejores-palas-plegables

Nu pot să cred cât de minunat este să ai cea mai bună lopată pliabilă, este ca și cum ai avea o unealtă pentru o mie de lucruri, toate într-unul singur! Uitați de faptul că trebuie să cărați sute de lucruri în bocanci pentru activitățile în aer liber, doar având o lopată pliabilă va fi suficient pentru a fi pregătit pentru atât de multe activități.

Nu degeaba i se mai spune și lopată de supraviețuire. După cum vedeți, am fost încântat și sunt foarte asiduu în activități precum campingul, vânătoarea, agricultura și în toate mi-a fost de mare folos.

Cele mai bune lopeți pliabile

Care este cea mai bună lopată pliabilă?

Și eu mi-am pus această întrebare la începutul căutării mele și am dat peste atât de multe mejor-pala-plegable-300x199

opțiuni încât am crezut că nu voi termina niciodată, dar iată-mă aici. Cu toate acestea, am decis să fac totul mai ușor pentru dvs., filtrând cele mai bune și cele mai puțin costisitoare modele în lista mea comparativă de mai jos, pentru a reduce foarte mult șansele de dureri de cap inutile.

M-am asigurat că, pe lângă faptul că sunt de cea mai bună calitate, acestea sunt variate, deoarece înțeleg că nu toți avem nevoie de palete de aceeași mărime, de exemplu. Deși există standarde clare de calitate, este adevărat că varietatea este condimentul vieții.

Dar, haideți, mai puțină vorbărie și mai multă acțiune. Să mergem!

Iată dintre cele mai bune vâsle pliabile:

1. Lopata pliabilă Gerber GE2241578

21vPM00vwzL

Vezi pretul Emag

Este bună pentru mai mult de o după-amiază! Poate fi folosită ca lopată de camping, ca lopată de sapa și ca un cuțit. Este ușor de transportat datorită dimensiunilor sale mici și greutății reduse.

Este, de asemenea, la îndemână și mic, dar are un mâner gros de nailon pentru o poziție mai bună. Este fabricat din oțel carbon, ușor și ergonomic. Excelent pentru spargerea sticlei, lemnului, frânghiei sau pentru autoapărare.

2. Lopată pliabilă Inet-Trades

41dO-I6XeiL

Vezi pretul Emag

Dacă doriți o lopată pliabilă compactă, dar în același timp una foarte rezistentă, atunci aceasta va fi o alegere excelentă. Are un design tactic, cu o culoare neagră mată. De asemenea, are un ferăstrău lateral care este benefic în multe situații. În același timp, este ușor, cântărind puțin peste un kilogram. Este o alegere excelentă pentru activități în aer liber, supraviețuire, alpinism etc., chiar și în timpul iernii. Include o husă de depozitare.

3. Lopata pliabilă BESROY

Spre deosebire de multe modele, aceasta este reglabilă și înlocuibilă. Este posibilă chiar și ajustarea unghiului lamei cu ajutorul dispozitivului special de blocare cu șurub, ceea ce facilitează alternarea funcțiilor și a pozițiilor. Poate fi utilizat la un unghi de 45°, 90° sau 180°, ca un cârlig, o sapă sau o lopată. Toate cu materiale de înaltă calitate și o garanție cuprinzătoare de un an care adaugă încredere și credibilitate produsului. În același timp, este portabil.

4. Lopată pliabilă Diealles

41Oa9d1fE5L

Vezi pretul Emag

Dacă vorbim despre durabilitate, această lopată are oțel carbon de înaltă calitate, ceea ce o face nu numai durabilă, ci și fermă, în timp ce previne rugina și oxidarea. Rezistent la temperaturi ridicate, sigur și confortabil de utilizat.

Cu mâner ergonomic, antiderapant, care este format din două părți pentru a facilita utilizarea și prinderea lopeții. Marginea sa nu este foarte ascuțită, dar va servi de minune ca o sapă, busolă, fierăstrău, desfăcător de sticle, smulgător de cuie, târnăcop pentru drumeții, grădinărit, supraviețuire și pescuit.

5. Lopata pliabilă multifuncțională YANTOO

Acesta este un kit de supraviețuire complet și practic, deoarece această lopată are o varietate incredibilă de funcții. Cu un cap special care poate fi reglat în unghi pentru tăiere, tăiere și săpare. Este o alegere bună pentru supraviețuirea în aer liber.

A fost fabricat cu oțel aliat de mangan de înaltă rezistență pentru a preveni rugina de suprafață, astfel încât nu va fi nevoie să îl curățați cu ulei de protecție. Este prevăzut cu huse de transport pentru a-l lua oriunde doriți.

Despre lopata de supraviețuire

Cunoscută și sub numele de lopată de supraviețuire, aceasta este un instrument multifuncțional care vă poate ajuta la diverse activități în aer liber. Poate fi folosită ca o lopată cu sapa, pentru tăiat, săpat, curățat și multe altele, dar poate fi folosită chiar și pentru luptă. Atât de ieșită din comun este această unealtă!

Se deosebesc de celelalte pentru că sunt multifuncționale, robuste și au un mâner ergonomic, sunt lopeți mici și au o mare versatilitate. Îl puteți găsi util în multe situații, mai ales atunci când faceți camping la munte. Poate trece de la un accesoriu de camping pentru zăpadă la o lopată tactică militară .

S-ar putea să fiți puțin surprins, dar adevărul este că acest instrument versatil este frecvent folosit și de militari, datorită cât de util poate fi într-o situație de urgență pentru a vă salva viața. Materialele de fabricație ale acestei lopeți variază, dar se recomandă oțel carbon de bună calitate cu un mâner din oțel inoxidabil sau aluminiu.

Părțile unei lopeți pliabile

Cunoașterea a ceea ce reprezintă această lopată este asociată și cu cunoașterea și explorarea părților sale și a modului în care fiecare dintre ele poate fi folosită.

Cap de lopată

Pe lângă săpat, dacă are margini ascuțite, vă poate ajuta să tăiați un copac mic și poate acționa ca un tip de fierăstrău. De fapt, poate fi considerată o armă albă, poate asigura autoapărare și protecție.

Mânerul lamei

Cel mai bine este să fie fabricat din aluminiu armat sau din oțel carbon, pentru că astfel veți avea rezistență și fiabilitate. Există de mărci care fac mânerele acestor mini-pale din lemn și acestea atrag foarte mult atenția pentru că sunt foarte frumoase la vedere, însă, în general, mânerele din lemn nu oferă aceeași durabilitate și ergonomie. Atât cuțitul în sine, cât și mânerul din oțel servesc în mod eficient la asigurarea unei bune rezistențe în timpul utilizării în aer liber pe termen lung.

Cum aleg o lopată pliabilă bună?

Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie să luați în considerare toți factorii de mai jos:

Material și construcție

Este recomandat ca atunci când cumpărați o lopată de supraviețuire să vă uitați la materialele ideale de construcție, în special la lama. Pe piața există un risc mare de a avea de-a face cu o lamă subțire care se îndoaie la cea mai mică presiune exercitată asupra ei. Așadar, este mai bine să alegeți lame din oțel carbon sau aluminiu armat. Ambele materiale oferă o mare durabilitate și rezistență. O lamă vopsită în negru ajută la prevenirea coroziunii.

Ușurința de utilizare

Există lopeți cu doar lama atașată de mâner, care sunt destul de simple. Există, de asemenea, cele ergonomice, care au un mâner cu o bună aderență și susținere, cu aceste lopeți puteți lucra mult mai ușor. Este recomandat să aveți o lopată de supraviețuire cu mâner reglabil sau, în cel mai bun caz, detașabil pentru a avea o lopată care să se potrivească măsurilor și capacităților dumneavoastră.

Portabilitate

Dacă aveți de gând să o utilizați în aer liber, în camping și în situații similare, veți dori să fie portabilă, astfel încât să o puteți transporta confortabil în rucsac. Este o unealtă ideală pentru corturi, atunci când se sapă pentru bazele corturilor. O lopată care se pliază, este practică și ușoară este o necesitate.

Caracteristici suplimentare

Există lopeți de supraviețuire pentru auto, pentru grădinărit care își îndeplinesc funcția principală de a săpa. Cu toate acestea, puteți obține lopeți cu multe caracteristici suplimentare care sunt accesibile. De la un ferăstrău compact pe mânerul lopeții sau dinți pe partea laterală a lamei, puteți opta și pentru o lopată topor pliabilă sau pur și simplu o lopată de supraviețuire cu țepușă . Există într-adevăr o mare varietate de caracteristici pe care le puteți obține în modele complete și de înaltă calitate.

Durabilitate

Materialele trebuie să fie extrem de durabile, deoarece este posibil să expuneți lopata la condiții în care orice altă unealtă nu va răspunde eficient. Acesta trebuie să îndeplinească acest scop, trebuie să fie extrem de durabil și rezistent. Există lopeți care nu-și îndeplinesc cu adevărat funcțiile sau pur și simplu nu sunt concepute pentru utilizarea specială pe care doriți să i-o dați. Vă recomand să stabiliți un raport real între preț și calitate pentru a ști dacă primiți ceea ce merită, mai puțin sau mai mult decât atât și astfel să stabiliți dacă este convenabil sau nu.

Care sunt utilizările pe care le pot da unei lopeți de supraviețuire?

Am menționat deja acest lucru de mai multe ori, dar posibilitățile sunt multe și le vom explora pe toate:

Îngroparea și săpatul

Acestea pot fi cele două motive pentru care folosești cel mai mult lopata. Puteți săpa o groapă pentru a găsi apă, îngropa obiecte, îndepărta resturile, planta, printre multe alte lucruri. Trebuie să păstrați lama ascuțită pentru o experiență optimă.

Topor, cuțit și fierăstrău

Îl poți folosi ca un topor pentru a tăia lemn sau poți tăia o potecă prin tufișuri cu cuțitul său ascuțit. Este posibil chiar să se construiască o structură, deoarece multe lopeți au un tip de ferăstrău.

Supraviețuire în deșert

Această lopată de supraviețuire poate fi unealta pe care o folosești cel mai mult dacă te afli în mijlocul unui deșert și mulți au o busolă. În cel mai bun caz, puteți chiar să vă faceți un adăpost cu o lopată de supraviețuire.

Artizanat, minerit și construcții

Deoarece aceste lopeți au o gamă largă de caracteristici suplimentare, le puteți folosi în domeniul minier pentru a căuta aur, de exemplu. Îl puteți folosi în meșteșuguri și construcții, deoarece mulți au un fierăstrău sau un târnăcop.

Grădinărit și peisagistică

Lopata de supraviețuire poate fi folosită și pentru grădinărit, cu caracteristicile pe care le are este posibil să se planteze cu ușurință o legumă, chiar să o dezgroape dacă este vorba de un cartof. Acestea sunt ideale pentru grădină, deoarece sunt mici, ușoare, ușor de curățat și de transportat.

Unealtă de urgență pentru mașină

Această lopată de supraviețuire poate face parte din trusa de urgență din mașină, mai ales dacă vă aflați pe un teren înzăpezit, noroios sau nisipos, deoarece, atunci când rămâneți blocat, această lopată vă va permite să scoateți partea laterală a anvelopei și vă va oferi aderență pentru a ieși din obstacol.

Platformă de gătit

Lama lopeții poate fi folosită ca platformă pentru a găti mâncare atunci când călătoriți în afara orașului și doriți să vă bazați cât mai puțin pe exterior.

Vâsle și ancoră

Ești pe o plută sau pe o barcă mică și nu ai vâsle sau ancoră, ce să faci? Ei bine, această vâslă vă va ajuta să vâsliți și să vâsliți eficient.

Cârlig

O vâslă de supraviețuire poate fi folosită ca un cârlig de prindere sau ca un instrument de cățărare în situații de urgență.

Îngrijirea și întreținerea lopeții pliabile

Nu pentru că este o unealtă dură nu trebuie să nu fie îngrijită de dumneavoastră, de fapt, cu atât mai mult ar trebui să fie îngrijită. Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta cu siguranță să o păstrați ca nouă:

Curățarea

Curățarea îi va prelungi durata de viață. Curățați noroiul și nisipul. După curățare, uscați-l bine, astfel încât să nu mai existe umiditate.

Îndepărtați rugina

Puteți folosi o perie de sârmă pentru a îndepărta toată rugina de pe părțile metalice ale lopeții. Ar trebui să răzuiți metalul cât mai puțin posibil pentru ca acesta să nu se subțieze și să slăbească în timp.

Alizar

Folosiți șmirghel pentru a netezi mânerele de lemn uzate. De asemenea, puteți folosi șmirghel pentru a îndepărta rugina rămasă pe suprafața lamei.

Ascuțirea lopeții

Este extrem de important să păstrați lama lopeții ascuțită, puteți folosi un fișier în acest scop. Evitați să șlefuiți prea mult, nu doriți o lamă subțire sau fragilă.

Un pic de ulei nu strică

Ar trebui să aplicați din când în când un lubrifiant pe lopata de supraviețuire. Acest lucru va împiedica ruginirea metalului și va condiționa lemnul pentru a preveni absorbția apei și fisurarea acestuia.