Lumini pentru bicicleta

luces-para-bicicleta

Nimic nu este mai bun decât să te deplasezi rapid și ecologic decât cu bicicleta; indiferent dacă este zi sau noapte, acest mijloc de transport te ajută nu numai să ajungi mai devreme, ci și să rămâi activ din punct de vedere fizic. Dar, trebuie să fii atent, mai ales noaptea, motiv pentru care îți vom spune care sunt cele mai bune lumini pentru biciclete de șosea și de munte pentru a-ți lumina drumul oriunde ai merge.

Cele mai bune lumini pentru biciclete

Care este cea mai bună lumină pentru biciclete?

Cunoașteți cinci tipuri de lămpi de diferite mărci, modele, puteri și, bineînțeles, prețuri diferite, ținând cont de diferitele păreri și comparații ale produselor găsite pe parcursul cercetării noastre.

Mai jos vă prezentăm cele mai bune lumini pentru biciclete:

1. Sunspeed ESKG004

Lumină reîncărcabilă în palmă

51P558es+bL

Vezi pretul Emag

Calitatea sa este ridicată, fiind ușoară, ușor de dezasamblat și sigură. Are o iluminare cu LED-uri de până la 300 lumeni în farul față, având un nivel considerabil de putere pentru medii moderate; de asemenea, are o durată de viață de până la 10 ore cu baterie reîncărcabilă prin USB pentru ambele faruri (față și spate) cu diferite niveluri de iluminare: maxim, minim și explozie.

Sunspeed este rezistent la apă și la șocuri, fiind potrivit pentru toate condițiile meteorologice. Cel mai bun lucru este că vine cu un far spate, încărcător, iar prețul său este într-adevăr scăzut în comparație cu alte articole de aceeași mărime.

2. Poweradd IPX4

Siguranță și vizibilitate este ceea ce veți obține

41h5GmfPf-L

Vezi pretul Emag

Produsul oferă avantaje nesfârșite. Este un kit cu lumină LED frontală și lumină LED posterioară care asigură o iluminare bună timp de până la 8 ore și, respectiv, 6,5 ore, iar bateria Samsung poate fi încărcată cu ajutorul cablului USB . Acestea sunt ușoare și rezistente la orice mediu, fie că este vorba de ploaie, vânt sau soare; unghiul de iluminare este de 220 de grade, ceea ce face ca biciclistul să fie mai ușor de interceptat în trafic.

În ceea ce privește utilizarea sa, Poweradd este sigur, ușor de asamblat și dezasamblat; în plus, este mai puțin scump decât produsele similare de calitate egală sau inferioară, oferind astfel Poweradd siguranță pe drum și în buzunar.

3. HiHill LT-BL1

Calitate maximă, cost minim

41dsMUQ5qLL

Vezi pretul Emag

Să vedem, această lumină cu led are o putere de până la 300 lumeni atât pentru luminile din față, cât și pentru cele din spate, fiind suficientă pentru a fi folosită chiar și pe vreme ploioasă.

Dispune de o funcție de focalizare și de trei niveluri de iluminare: puternic, slab și SOS pentru orice preferință în cazul farului , în timp ce în cazul lămpii spate are nivelul constant, intermitent și stroboscopic.

HiHill utilizează 3 baterii AAA în ambele faruri și, în final, asamblarea și dezasamblarea sa este convenabilă și sigură pentru biciclistul care o utilizează.

4. Iluminare Ever

Oferă siguranță și avertizare

414GTxeU-PL

Vezi pretul Emag

În sfârșit, avem o lumină spate roșie accesibilă, ușor de montat și demontat, sigură și al cărei nivel de iluminare primește un 10 din partea noastră.

Lumina LE are 3 moduri de iluminare: luminozitate constantă cu 4 LED-uri, intermitență rapidă cu 4 LED-uri, luminozitate constantă cu 2 LED-uri HD, intermitență ondulată cu 4 LED-uri și intermitență lentă cu 2 LED-uri HD cu o durată de până la 4 ore în modul de luminozitate constantă sau 13-14 ore în modul de intermitență rapidă cu o singură încărcare a bateriei (reîncărcabilă cu cablu USB ).

Din punct de vedere al prețului, este la fel de accesibil, fiind mai puțin scump decât multe alte produse care oferă o calitate inferioară la un preț mai mare.

Lumini pentru a fi văzut vs. lumini pentru a vedea mai bine

În primul rând, luminile sunt mai mult decât un accesoriu pentru bicicletă, ele reprezintă o cerință fundamentală pentru a putea circula pe bicicletă pe timp de noapte, nu numai pentru propria siguranță, ci și pentru siguranța celorlalte mașini, a bicicliștilor și a pietonilor.luces-para-bicicleta

Înainte de a alege luminile pentru bicicletă, este necesar să cunoașteți diferența dintre luminile care fac drumul mai vizibil , deoarece au o intensitate mai mare și, pe de altă parte, există lumini care vă permit să fiți mai vizibil în orele cu mai puțină lumină, ambele fiind indispensabile pentru momentul pedalării.

S-ar putea să te intereseze și : Cele mai bune pedale pentru MTB

Termeni de iluminat explicați

Dacă ai avut o întâlnire cu luminile de bicicletă și ești un pic confuz de cantitatea de termeni și cuvinte folosite, există câțiva termeni și cuvinte pe care ar trebui să le știi, deoarece sunt esențiale atunci când alegi cea mai bună opțiune:

Lumen:

Lumenii sunt o unitate de măsură responsabilă pentru indicarea puterii de iluminare a unui bec, adică a cantității de lumină pe care o va putea emite, deci cu cât este mai mare, cu atât mai multă vizibilitate veți avea.

În cazul bicicletelor, sunt ideale farurile cu o putere de aproximativ 4000 de lumeni.

Lux:

Veți găsi, de asemenea, o unitate de măsură cunoscută sub numele de lux, care este echivalentă cu un lumen pe metru pătrat, adică este responsabilă pentru determinarea fluxului luminos sau a cantității de lumină care va ajunge într-o anumită zonă, în acest fel veți putea ști cât de mult vor acoperi noile becuri de pe bicicletă.

Unghiul de lumină:

Acesta este un indicator care vă va permite să știți la ce unghi se va răspândi lumina emisă de far, care poate fi mai larg sau mai îngust, în funcție de dimensiunea fasciculului de lumină.

Tipul și configurația fasciculului:

Pe piață veți putea găsi diferite tipuri de fascicule, unele cu intensitate și luminozitate mai mari decât altele, dar acest lucru depinde în mare măsură de marcă.

Acest lucru nu înseamnă nimic altceva decât diferitele tipuri de iluminare pe care le are o lampă de bicicletă, fiind vorba de mod scăzut, ridicat, mod flash, intens și standard, pentru a numi doar câteva.

Timpul de ardere:

Timpul de ardere al unei lămpi de bicicletă se referă la timpul necesar pentru a trece de la o încărcare completă la gol, la diferite tipuri de setări, deoarece consumul pe care îl va avea un far de fază lungă nu va fi același cu cel al unui far de fază scurtă.

Diferențe între luminile pentru bicicletele de șosea, de munte și de tură

Luminile pentru bicicleta dumneavoastră ar trebui să se potrivească cu tipul de ciclism pe care îl practicați, deoarece acestea pot fi foarte diferite.

De exemplu, în mountain biking veți avea nevoie de lumini cu intensitate mare, care vă vor permite să vedeți potecile cu pietre, crengi și gropi în care ați putea cădea dacă nu aveți o vedere bună a drumului.

Pe de altă parte, pe bicicletele de șosea și de tură, veți merge pe drumuri cu mașini, așa că trebuie să aveți lumini în față și în spate, astfel încât să fiți vizibili pentru șoferi și să aveți și o vedere bună.

De ce aveți nevoie de lumini bune pentru biciclete?

Ciclismul de zi cu zi este confortabil, dar atunci când se lasă noaptea, este vital să aveți lumini care sunt potrivite pentru mersul pe timp de noapte . Nu numai din cauza posibilelor sancțiuni legale care pot fi impuse dacă nu le aveți (în funcție de țară), ci și din cauza siguranței pe care o oferă.

Dar de ce menționăm că aceste lumini trebuie să fie bune sau de bună calitate, acest lucru se datorează faptului că unii bicicliști folosesc lanterne în loc de lumini speciale pentru biciclete, asigurând o bună iluminare pentru biciclist, dar riscă să nu fie văzuți și să fie predispuși la accidente.

Înțelegem că aceste lanterne pot fi ieftine, însă nu oferă suficientă siguranță și calitate ca luminile de bicicletă, care, deși nu sunt la fel de ieftine, sunt accesibile și necesare pentru a merge pe orice drum.

S-ar putea să vă intereseze și : Cea mai bună cască integrală

Stabilirea standardului

Pentru o mai bună vizibilitate și pentru a respecta reglementările din anumite țări, este necesar să le poziționați după cum urmează:

Lumina frontală:

Această lumină albă este esențială, deci o puteți amplasa în centrul ghidonului sau pe partea laterală a ghidonului; de asemenea, trebuie să fie amplasată la cel puțin 1500 de milimetri de sol, asigurând o iluminare suficientă pentru a vă acoperi traiectoria.

Lumina din spate:

Aceasta trebuie să fie o lumină roșie amplasată la cel puțin 350-1500 de milimetri de sol, în partea din spate. Această lumină este situată în mod normal deasupra roții din spate a bicicletei și este esențială pentru a fi identificată de la distanță.

Diferite tipuri de lumini disponibile

În prezent, există multe produse pe piața pentru a optimiza nu numai vizibilitatea conducătorului auto, ci și pentru ca șoferii din alte vehicule să vă poată vedea pe timp de noapte.

De aceea, conform diferitelor teste, am ales două tipuri de lumini adaptabile la obiceiurile dumneavoastră de conducere:

Lumină cu led (Bright Beam):

Aceste lumini sunt foarte răspândite pe piața , au un preț acceptabil care permite iluminarea unui drum complet întunecat. În mod normal, aceste lămpi sunt grele, puternice și au o margine întunecată largă pentru a îmbunătăți focalizarea luminii, ceea ce explică calitatea iluminării lor. În plus, există o modalitate ușoară de a le încărca prin intermediul bateriilor reîncărcabile prin intermediul portului USB , precum și de a le poziționa datorită suportului lor de eliberare rapidă.

Lumini de securitate mici:

Sunt compacte și, într-adevăr, mici, astfel încât depozitarea lor în orice geantă este foarte ușoară. Din cauza dimensiunilor mici, lumina lor este de obicei slabă, dar suficientă pentru a fi utilizate pe drumurile de noapte care sunt iluminate și care respectă normele regulamentare; cu toate acestea, în momentele de întuneric absolut, ele nu sunt recomandate, deoarece lumina lor este prea mică pentru a vă ilumina calea.

Alegerea unei lămpi: aspecte de care trebuie să țineți cont

Înainte de a cumpăra o lampă, trebuie să luați în considerare următoarele:

La ce vei folosi lumina?

Depinde foarte mult de mediul în care conduceți, dacă sunteți mai mult un plimbător prin oraș, un călăreț pe munte sau un drum întunecat spre casă, acestea sunt întrebările pe care ar trebui să vi le puneți atunci când alegeți.

Pentru drumurile iluminate, luminile de siguranță mici sunt ideale pentru acest tip de rutină urbană, oferind suficientă lumină pentru a vă ilumina, fără a deranja traficul din sens opus.

Dacă, pe de altă parte, mergeți pe drumuri întunecate și folosiți biciclete de munte, puteți folosi lumini cu LED cu suporturi de eliberare rapidă, astfel încât, atunci când mergeți pe aceste drumuri, să vă puteți îmbunătăți iluminarea.

Există, de asemenea, lumini care au funcții adaptive, astfel încât puteți opta pentru orice funcție în funcție de iluminarea necesară pentru drum.

Cât de des veți folosi lumina și pentru cât timp în timpul zilei?

Este foarte important să țineți cont de acest aspect, deoarece luminile ar trebui să acopere perioada în care veți avea nevoie de ele. Ar trebui să verificați durata, puterea și cât timp puteți încărca bateria, astfel încât să puteți călători fără probleme atunci când conduceți pe timp de noapte.

Luminile reglabile sunt ideale, deoarece vă permit să modificați intensitatea luminii necesare pentru un anumit timp, consumând astfel mai puțină energie din baterie.

În ce condiții veți utiliza lumina?

Dacă circulați tot timpul cu mașina, pe vreme bună sau rea, este necesar ca calitatea farului de marcă pe care îl cumpărați să fie rezistentă la orice condiții de mediu, astfel încât să nu aveți probleme în timpul utilizării. Cheltuiți cât de mult vă puteți permite, luminile de calitate sunt de obicei scumpe, dar eficiente.

Alte aspecte care trebuie luate în considerare

Verificați întotdeauna puterea, cu cât are mai mulți lumeni , cu atât va avea o putere mai bună. Reflectorul este, de asemenea, important, permițându-vă să iluminați un anumit punct sau să aveți o iluminare mai largă pentru drumurile curbe. Luați în considerare, de asemenea, rezistența pe care o poate avea lumina, astfel încât aceasta să rămână bine fixată pe ghidon atunci când mergeți pe drumuri denivelate.

Ce ar trebui să căutați la o lampă de bicicletă?

Alegerea unor lumini de calitate pentru bicicletă este ușoară, mai ales dacă țineți cont de câteva dintre caracteristicile care sunt necesare la orice echipament de acest gen și care vă vor oferi cele mai bune rezultate atunci când vine vorba de menținerea drumului luminat, printre care se numără:

Luminozitatea:

Luminozitatea unei lumini poate fi determinată prin ratingul său de lumeni, care, deși nu vă va oferi un răspuns specific, este o modalitate excelentă de a obține un punct de referință pentru cât de mult va putea ilumina o lampă de bicicletă.

Iar dacă intenționați să cumpărați faruri de fază lungă cu o intensitate mare, este recomandat să le orientați spre sol, pentru a evita orice neplăceri din partea mașinilor, pietonilor sau a altor bicicliști de pe șosea, care ar putea fi orbiți de strălucire.

S-ar putea să vă intereseze și : Best Mountain Bike Shoes

Montaj:

Montarea va depinde în întregime de tipul de lumină pe care îl alegeți pentru bicicleta dumneavoastră, deoarece există modele care pot fi instalate pe ghidon, altele pe spate și altele pe corpul sau cadrul bicicletei.

Iar în ceea ce privește metoda de instalare, aceasta va depinde, de asemenea, de modelul de lumină, deoarece există opțiuni care sunt fixate cu Velcro, șuruburi și chiar cu curele sau curele de cauciuc reglabile.

Tipul de far:

De asemenea, veți putea alege între diferite tipuri de faruri sau becuri, între care concurează tehnologia LED și cea cu halogen, ambele cu avantaje și dezavantaje despre care veți afla mai multe mai târziu, dar ambele sunt capabile să vă ofere un nivel bun de iluminare a drumului.

Buget:

Costul ar trebui să fie întotdeauna un factor de luat în considerare, deși nu este neapărat cel decisiv, deoarece puteți găsi lămpi de calitate la prețuri accesibile sau puteți face investiția în unele mai scumpe care nu sunt la fel de bune, așa că este ideal să vă uitați la alte caracteristici importante.

Într-un interval de preț aproximativ, veți putea găsi lumini de bicicletă care variază de la 55 de euro până la modele de la mărci cunoscute cu finisaje fine care pot costa până la peste 250 de euro.

Reîncărcabilă cu USB:

O modalitate excelentă de a economisi bani este să alegeți lămpi ale căror baterii sunt reîncărcabile, astfel încât nu trebuie să investiți în altele noi de fiecare dată când acestea rămân fără încărcătură, ci doar să le conectați prin USB și sunt gata de a fi folosite din nou.

Rezistent la apă:

Luminile bune ar trebui să fie, de asemenea, rezistente la apă, deoarece atunci când mergeți cu bicicleta veți fi expus la ploi neașteptate care ar putea sfârși prin a le deteriora.

Bateriile: Care sunt opțiunile?

În ceea ce privește bateriile pentru aceste lămpi, aveți o lume întreagă din care puteți alege, iar printre opțiunile disponibile se vor număra modelele cu baterii de unică folosință, pe care le puteți folosi atâta timp cât țin încărcătura, dar odată ce se termină, va trebui să le aruncați.

De asemenea, puteți opta pentru lămpi cu baterii reîncărcabile, cele mai populare fiind bateriile cu litiu, care sunt mult mai puternice decât bateriile alcaline de unică folosință.

Multe dintre aceste modele sunt reîncărcate prin USB, în timp ce altele au propriul încărcător pe care îl puteți conecta pur și simplu pentru a vă încărca luminile.

Întrebări frecvente despre luminile cu baterii

Îndoielile legate de luminile de bicicletă pot apărea din momentul în care începeți căutarea și dați peste o mulțime de modele diferite, cu funcții și caracteristici unice care vă fac să vă întrebați care este cea mai bună opțiune, precum și alte întrebări frecvente pe care fiecare biciclist le poate avea.

Este important să vă clarificați toate îndoielile înainte de a lua o decizie și, în acest scop, am oferit răspunsuri la întrebările frecvente pe care le puteți avea cu privire la luminile pentru biciclete, printre acestea numărându-se următoarele:

Ar trebui să folosesc luminile în mod intermitent sau intermitent?

Aceasta este o întrebare foarte frecventă și răspunsul este că nu întotdeauna este convenabil să folosiți luminile în modul bliț, acest lucru depinde de diferiți factori.

Modul cu lumină intermitentă este perfect pentru a vă face mai vizibil pentru alte mașini sau pietoni, dar poate oferi o marjă de eroare, deoarece este mult mai dificil să estimați distanța și viteza unui obiect cu acest tip de lumină.

Luminile de pe spatele bicicletei tind să fie mai slabe, deci este o idee bună să le folosiți în modul flash.

Cum ar trebui să-mi poziționez luminile?

Ar trebui să vă poziționați întotdeauna luminile la o anumită distanță între ele, deoarece astfel este mult mai ușor pentru ceilalți să vă vadă bicicleta pe șosea și, de asemenea, vă oferă o vizibilitate mai bună.

Este important ca bicicleta să fie dotată nu numai cu lumini în față, ci și în spate este nu numai recomandat, ci și necesar să se monteze o lumină care să vă facă vizibil în timp ce pedalați pe întuneric.

Ce ziceți de luminile dinamice?

Un dinam se caracterizează prin faptul că are un generator în una dintre roțile bicicletei, care, atunci când rulează, vă va oferi o lumină constantă, fără a fi nevoie de baterii, care trebuie reîncărcate și care este perfect pentru bicicletele de curse sau de turism.

Luminile cu halogen vs LED: Avantaje și dezavantaje

După cum știți deja, puteți alege între două opțiuni bune de lumină: halogen sau LED, ambele au o serie de avantaje și dezavantaje pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de a cumpăra un model care funcționează cu oricare dintre cele două, deoarece vă va ajuta să faceți o investiție mai bună.

Avantajele lămpilor cu halogen:

Acest tip de lumină este capabil să ofere un nivel eficient de lumină, iar calitatea sa este legată de prețul său accesibil, deoarece sunt mai puțin costisitoare decât cele cu LED-uri. Pe de altă parte, acestea pot fi instalate și dezinstalate cu ușurință și sunt foarte ușor de utilizat.

Dezavantajele luminilor cu halogen:

Luminile cu halogen galbene pot fi incomode pentru bicicliști și pentru alte persoane de pe drum, iar bateriile lor se uzează destul de repede, astfel încât va trebui să le încărcați frecvent sau să le înlocuiți dacă sunt de unică folosință.

Aceste lumini pot fi atenuate, dar nu demonstrează o modificare eficientă a consumului de baterii.

S-ar putea să te intereseze și : Cea mai bună furcă pentru MTB

Avantajele luminilor LED:

Aceste lumini sunt cunoscute pentru că sunt foarte luminoase, astfel încât vei avea o vizibilitate mai bună a drumului și consumă mai puțină energie decât un bec cu halogen.

Acestea pot fi achiziționate la prețuri accesibile și, atunci când bateria începe să se epuizeze, nu se opresc imediat, ci își reduc treptat intensitatea.

Dezavantajele luminilor cu LED:

Luminile cu LED sunt o opțiune luminoasă excelentă pentru a fi adăugată la bicicleta dvs., dar nu totul este perfect, deoarece atunci când sunt expuse la temperaturi ridicate pot ajunge să se deterioreze, precum și atunci când sunt folosite în exces.