22 iulie 2019

Sursa: ukrainian.voanews.com, uawire.org

Pe 21 iulie, ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Yegor Bozhok, a declarat într-un interviu pentru  Vocea Americii că autoritățile maghiare încearcă să creeze o enclavă maghiară pe teritoriul Ucrainei.


"Ucraina nu a complicat relațiile ucraineano-maghiare. Principala problemă este așa-numita reunificare maghiară a teritoriului, care i-a orbit pe prim-ministrul ungar Viktor Orbán și pe apropiații acestuia", a declarat Bozhok.


Ungaria a realizat deja acest lucru în Serbia. Slovacia și România se confruntă, de asemenea, cu această problemă, a adăugat Bozhok.


Potrivit șefului diplomației ucrainene, în ultimii ani această insistență a Ungariei a creat o problemă nu numai pentru Ucraina, ci și pentru mai multe state membre ale UE.


"Principala diferență dintre Kiev și Budapesta este că noi îi numim pe cei care trăiesc în regiunea Zakarpatia cetățeni ai Ucrainei de origine maghiară, în timp ce Budapesta îi consideră maghiari care trăiesc în Zakarpattia, și vreau să subliniez că ei consideră că regiunea Zakarpatia nu este o regiune a Ucrainei". 


Reactivarea tensiunilor diplomatice dintre Ucraina și Ungaria a avut loc în cursul săptămânii anterioare, când ministrul de externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a sosit în Zakarpatia. Ulterior vizitei, Szijjártó a declarat că nu înțelege de ce Ucraina a reacționat atât de negativ la vizitele oficialilor maghiari în Zakarpatia înaintea alegerilor pentru Rada Supremă.

 

MAE ucrainean: Budapesta dorește să creeze o enclavă maghiară în Zakarpatia (Transcarpatia)

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE