N. Iordan, sursa: evropaelire.org

 Organele de ordine și de justiție din Macedonia de Nord încearcă să elucideze instigările la ură împotriva etnicilor albanezi utilizate de suporterii echipei masculine de handbal Vardar Skopje, recentă câștigătoare a titlului european la nivel de club.

 

În capitala Macedoniei de Nord, Skopje, timp de două zile, fanii macedoneni au folosit sloganuri fasciste împotriva albanezilor, iar mai multe mașini aparținând unor cetățeni kosovari au fost distruse.
 
Uranija Pirovska, Directorul Comitetului Helsinki la Skopje a afirmat că instituțiile trebuie să acționeze cât mai rapid pentru a-i aduce în fața justiției pe toți cei care au recurs la discursul de instigare la ură, subliniind că nesoluționarea acestui caz va încuraja continuarea utilizării expresiilor fasciste grele împotriva albanezilor.
 
U. Pirovska a susținut că impunitatea tuturor celor care folosesc discursul de instigare la ură reprezintă un pericol major pentru stabilitatea și securitatea țării într-un stat multietnic, cum este Macedonia de Nord.
 
Ali Pajzi, lector în științe sociologice la Universitatea Sud-Est din Tetovo  a apreciat că "este o insulă a fanilor tineri, care este infectată cu virusul naționalismului VMRO, și anume cultura Gruevis [cu referire directa la fostul prim-ministru Nikola Gruevski]. Euforia acestui segment nu poate fi depășită imediat "
 
Foto: www.evropaelire.org
Mulțumim pentru încredere
05 iunie 2019
Manifestări xenofobe în Macedonia de Nord

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

Balcanii de Vest