Manusi de gimnastica

guantes-de-gimnasio

O pereche de mănuși de gimnastică ieftine va fi o investiție bună pentru a începe să vă construiți un echipament de bază pentru antrenamentul de forță, iar dacă veți avea îmbrăcămintea necesară, vă veți simți mai motivați să faceți exerciții fizice și să vă oferiți corpului dumneavoastră o rutină sănătoasă.

Pentru practicarea halterelor, este necesar să aveți mănuși care să faciliteze prinderea, pentru a evita rănile cauzate de metalul dur care vine uneori cu mânerele greutăților.

Cele mai bune mănuși de gimnastică

Care sunt cele mai bune mănuși de gimnastică?

Pentru a ști care sunt cele mai bune mănuși de antrenament pentru tine, ar trebui să iei în considerare câteva caracteristici, cum ar fi dimensiunea mâinii tale, materialul din care sunt confecționate, elasticitatea, confortul și fermitatea, ținând cont întotdeauna de bugetul pe care îl avem destinat pentru a face achiziția.

Vă prezentăm aici o listă cu cele mai bune mănuși de antrenament care vor servi drept suport pentru încheietura mâinii pentru ridicarea halterelor, precum și pentru practicarea altor activități sportive.

Acestea se caracterizează prin calitatea lor excelentă, deoarece sunt recomandate de utilizatori, iar prețurile lor sunt foarte accesibile.

Suntem siguri că în acest top se află mănușile ideale pentru a începe rutinele de fitness care vă vor duce la mușchii și corpul la care ați visat dintotdeauna.

Iată cele mai bune mănuși de gimnastică:

1. RDX Gym 3.5'

51tn5jizzsL

Vezi pretul Emag

Acestea sunt mănuși din piele cu granulație ultra flexibilă, lungă și lată, care se vor simți confortabil în mâinile tale datorită căptușelii cu gel care face suprafața mai amortizată.

Închiderea este fixată cu benzi elastice care o fixează în poziție și, în același timp, stabilizează încheietura mâinii.

În plus, are o plasă de nailon care elimină umezeala, astfel încât să nu mai ai de-a face cu transpirația de pe mâini, precum și faptul că îți permite să le păstrezi în poziții naturale, cu degetele extinse, pentru a crește agilitatea de prindere, precum și nivelul de protecție a încheieturii mâinii.

Cel mai important avantaj al acestor mănuși este faptul că modelul se potrivește în general mai strâns decât altele, ceea ce pentru multe persoane reprezintă mai mult confort și libertate de mișcare.

 

2. Mănuși de gimnastică Adidas

51A05Ugl5ML

Vezi pretul Emag

Prestigioasa marcă sportivă oferă o pereche de mănuși ieftine pentru haltere, dar se simte calitatea doar atingându-le.

Piesele sunt fabricate din materiale de calitate excelentă și sunt concepute pentru a îmbunătăți senzația de prindere a barelor, astfel încât să puteți ridica mai multă greutate pentru mai mult timp.

Perechea se potrivește ergonomic în mâini, iar stratul dublu de spumă amortizează orice tip de contact.

Piesa este disponibilă în trei dimensiuni pentru a asigura o potrivire ideală pentru dimensiunea mâinii dumneavoastră.

 

3. Mănuși de fitness Farabi

51nEsr8WL5L

Vezi pretul Emag

Sunt confecționate din piele, deși în zona palmei au o țesătură antiderapantă, sunt ușor de pus și de scos datorită închiderii cu velcro; se caracterizează, de asemenea, prin confortul pe care îl oferă, deoarece sunt respirabile.

Mănușile sunt disponibile în verde și roșu, de la mărimea S la XL.

În general, acestea sunt folosite pentru ridicarea greutăților, pentru a ține haltere sau pentru orice altă activitate în care trebuie să vă protejați mâna.

Produsul se remarcă prin raportul bun calitate-preț și prin suportul pe care îl oferă la ridicarea halterelor.

 

4. Mănuși de antrenament UltraSport

41yENugZjcL

Vezi pretul Emag

Aceasta este una dintre mănușile care minimizează cel mai mult riscul de accidentare datorită designului său care acoperă întreaga palmă și cea mai mare parte a degetelor, fără a pierde agilitatea de a o mișca și de a efectua prinderi precise.

Cel mai bun lucru la aceste piese este că sunt cusute dublu, ceea ce le face un produs mai durabil, și se potrivesc cu pliurile naturale ale mâinilor pentru o potrivire mai bună și mai confortabilă.

Un alt avantaj al mănușilor este acela că previn formarea calusurilor pe piele, precum și alunecarea greutăților; în același timp, vă creșteți igiena, deoarece, în general, greutățile din sălile de sport nu sunt curățate, în ciuda faptului că sunt atinse de mai multe persoane.

 

5. Mănuși de fitness Com-Four

51XjmiVz+nL

Vezi pretul Emag

Obiectivul principal al designului este de a proteja mâna și încheietura mâinii în timpul sesiunilor de antrenament de forță solicitante, pe care îl îndeplinește pe deplin atât la începători, cât și la sportivii mai avansați.

Piesele sunt realizate din piele, plasă și elastan, care asigură o bună aderență în timp ce susțin ganterele.

Aceștia elimină umezeala, astfel încât transpirația nu va fi o problemă în timp ce lucrați.

De asemenea, mănușile sunt rezistente, de înaltă calitate și cu un design modern, în care plasa este intercalată cu pielea, ceea ce le conferă un aspect foarte original.

 

6. Brățări RDX

51yBHz-CFaL

Vezi pretul Emag

Sunt extrem de durabile și rezistente, deoarece sunt fabricate din piele de vacă naturală.

În plus, vin cu o curea cu cârlig foarte lungă pentru a le menține fixate pe mâini, iar degetele lor au un design curbat pentru a vă oferi mai mult confort.

Și dacă asta nu ar fi fost de ajuns, au panouri flexibile și respirabile, astfel încât mănușile să se potrivească integrității mâinii fără a se rupe în timpul mișcării.

Pe scurt, sunt rezistenți, confortabili, flexibili și ergonomici. Ce mai aștepți să ți-i iei?

 

7. Mănuși Habringer

516EX3qLfgL

Vezi pretul Emag

Sunt mănușile preferate pentru orice activitate sportivă sau pur și simplu pentru a ridica sau manipula lucruri care ar putea provoca iritații, cum ar fi prinderea unui volan sau a mânerelor unei motociclete.

Chiar dacă aveți deja o leziune la mână sau la încheietura mâinii, această mănușă vă va oferi stabilitatea de care aveți nevoie pentru a continua să vă desfășurați activitățile zilnice.

Au un design negru, flexibil și reglabil, confortabil și ușor de curățat.

Va fi o investiție satisfăcătoare la un preț economic, având în vedere că sunt piese care variază dimensiunile pentru a se potrivi perfect, pe lângă faptul că au o calitate clar perceptibilă la atingere.

 

8. Mănuși Under Armour

41dmn55IB4L

Vezi pretul Emag

Cunoscutul brand de accesorii sportive a conceput mănuși ideale pentru ciclism, dar aceste mănuși sunt atât de versatile încât sunt în general folosite pentru diferite sporturi.

Ținuta este elastică și are cusături întărite cu materiale în zona degetelor; sunt, de asemenea, confortabile și rezistente pentru ridicarea oricărui tip de greutate sau pentru utilizarea mașinilor.

Calitatea primită de produs pentru costul plătit este mai mult decât acceptabilă, deci sunt mănuși pe care utilizatorii le-au recomandat.

Oricare ar fi cea pe care o alegeți, va fi o decizie înțeleaptă, pentru că dacă este vorba de protejarea mâinilor și încheieturilor mâinilor în timpul antrenamentelor, este o investiție pe care nu o veți regreta, în plus vă va oferi avantaje semnificative asupra antrenamentelor și performanțelor dumneavoastră în haltere.

 

Ce sunt mănușile de gimnastică?

Acest tip de mănușă este de obicei prevăzută cu degetele goale și este folosită în principal pentru ridicarea greutăților și alte tipuri de exerciții de culturism și de tonifiere. guantes-de-gimnasio

Acestea au întotdeauna o căptușeală bună, între 113 și 170 de grame, pentru a proteja degetele de suprafețele dure și aspre ale halterelor și ale echipamentelor de gimnastică, care provoacă adesea calusuri și bășici dureroase pe mâini și degete atunci când sunt folosite fără protecție.

De asemenea, ele ajută la protejarea palmelor și a încheieturilor mâinilor.

Tipuri de mănuși de gimnastică

După cum am menționat mai sus, mănușile cântăresc de obicei între 113 și 170 g, primele fiind cele mai comune pentru amatori sau utilizatori ocazionali, în timp ce mănușile de 170 g sunt destinate sportivilor profesioniști sau celor care se antrenează în mod regulat. Cu toate acestea, vom vorbi mai târziu despre materiale și tipuri de căptușeală. Deocamdată, să vedem ce tipuri de mănuși sunt disponibile pentru pasionații de fitness:

Mănuși cu degete întregi

Acest tip de mănuși acoperă toate degetele și poate oferi o senzație mai bună de confort celui care le poartă. Cu toate acestea, unii sportivi le consideră oarecum restrictive, deoarece pot reduce senzația de libertate de mișcare a degetelor.

Cu degetele goale

Dacă aveți degetele expuse, veți avea o mai bună aderență la greutăți și mașini. În plus, ventilația suplimentară va face ca mâinile și degetele să fie mai puțin transpirate după sesiuni lungi de antrenament, în special în locuri foarte calde sau umede.

Palma deschisă

Acestea sunt destinate în special practicanților de arte marțiale mixte, deoarece oferă cea mai mare gamă de mișcare, versatilitate și agilitate a mâinii.

Învelite cu gel

Mănușile care suportă cele mai multe lovituri sunt cele care au nevoie de înveliș de gel, deoarece este materialul care absoarbe cel mai bine șocurile. De exemplu, dacă exercițiile pe care le veți face implică mișcări rapide, de impact sau dacă sunteți un luptător de arte marțiale, veți avea nevoie de una dintre aceste mănuși.

Cu curea dublă de velcro

Acestea includ o curea dublă de velcro în zona încheieturii mâinii pentru a vă oferi un sprijin suplimentar pentru încheieturi. În acest fel, dacă o bară se desprinde sau dacă încheietura mâinii suferă o mișcare bruscă, o protejați de posibile leziuni.

La ce se folosesc mănușile de gimnastică?

Nu vă gândiți că sunt doar pentru ridicarea greutăților sau pentru a folosi aparatele de forță din sălile de sport, ele pot fi folosite și pentru alte lucruri. Deși poate părea puțin incredibil, simplul fapt de a folosi mănuși de gimnastică pentru a ridica două greutăți mici de doar 1,5 kg poate contribui la creșterea ritmului cardiac cu 5 sau chiar 10 bătăi în plus pe minut.

Purtându-le în mod regulat, veți observa cum vă puteți antrena și exercita mai mult timp, deoarece acum nu veți mai avea disconfortul calusurilor sau al urmelor lăsate de bare pe mâini și degete. În curând veți vedea cum vă veți îmbunătăți rezistența, viteza, forța și chiar agilitatea.

Unele exerciții necesită ca mâinile să fie ținute într-o poziție statică, ceea ce poate fi destul de dificil de realizat cu mâna goală. Cu toate acestea, mănușile vin adesea cu un model în relief pe palmă, oferindu-vă posibilitatea de a ține o halteră sau o grilă în palmă fără a fi nevoie să vă echilibrați.

De asemenea, puteți profita de adăugarea unei greutăți la mănuși pentru a vă îmbunătăți antrenamentul cardio sau chiar pentru a vă antrena forța.

Caracteristici de luat în considerare

Există mai multe lucruri de luat în considerare în afară de tipul de mănușă pe care o cumpărați, cum ar fi materialele, dimensiunile, formele și multe altele. Dar există, de asemenea, o serie de caracteristici pe care ar trebui să le evaluați înainte de a le cumpăra. Aceasta este singura modalitate de a vă asigura că veți obține cele mai bune mănuși posibile pentru sala de sport.

Durabilitate

Purtarea mănușilor de gimnastică este o activitate care poate genera o uzură enormă a acestor produse, în special din cauza greutăților mari pe care le suportă și a frecării și transpirației constante la care trebuie să reziste. În acest sens, verificați materialele, care pot fi din piele, neopren sau nailon. Le vom analiza mai în detaliu mai târziu, dar cele mai durabile sunt, de obicei, primele două.

Aderența

Aderența oferită trebuie să fie fermă și foarte stabilă. Unul dintre principalele motive pentru care folosim mănuși este acela de a preveni deplasarea accidentală a halterelor sau a ganterelor, ceea ce poate provoca șocuri dureroase și leziuni.

Flexibilitate și respirabilitate

Nu numai că ar trebui să fie confortabile și să permită o bună libertate de mișcare, dar ar trebui să fie și respirabile, astfel încât mâinile să nu transpire excesiv, ceea ce va ajuta produsul să dureze mai mult.

Căptușeală și suport

Căptușeala este esențială pentru a preveni oboseala cauzată de impact și de greutatea echipamentului. Suportul pentru încheietura mâinii este, de asemenea, important pentru a vă proteja încheieturile mâinilor în caz de alunecări accidentale.

Beneficiile antrenamentului

Să analizăm mai îndeaproape cele mai importante avantaje ale purtării mănușilor la antrenament.

Sunt făcute pentru a te proteja

Mai ales atunci când începi să te antrenezi și mâinile tale nu sunt încă obișnuite cu greutățile și aparatele, este foarte important să folosești cele mai bune mănuși de gimnastică. Acest lucru se datorează faptului că, fără să știți, folosirea halterelor și a ganterelor cu mâna goală vă expune la bășici și calusuri dureroase care, de fapt, îi determină pe mulți începători să renunțe la exerciții după prima săptămână în sala de sport.

În mod similar, modelele care includ un pic mai multă protecție și vin cu brățări pentru încheieturi vă permit să începeți să folosiți barele și diferitele aparate cu mai multă liniște și siguranță, deoarece vă vor proteja încheieturile dacă nu țineți încă echipamentul corect.

Îmbunătățiți ridicarea și antrenamentul

Dacă purtați mănuși, puteți distribui greutatea în mod corespunzător în mâini și, prin urmare, în brațe, deoarece nu țineți toată greutatea cu degetele. Veți putea chiar să ridicați greutăți mai mari, deoarece mănușile absorb o parte din presiunea generată de bare și care este incomodă pentru mâini.

Asigură o aderență mai bună

Mâinile transpiră, și transpiră mult, mai mult atunci când facem mișcare. Acest lucru poate fi fatal, deoarece ajunge să vă facă să scăpați greutăți și bare. Acum, imaginați-vă că o halteră de 30 kg aterizează pe piciorul dumneavoastră. Ouch.

Cu o pereche de mănuși de calitate, veți avea o aderență excelentă și nu veți mai scăpa din nou halterele. Astfel, vă puteți antrena cu mai multă încredere, ceea ce ne aduce la următorul punct.

Sunt foarte confortabile

O pereche bună de mănuși ar trebui să fie confortabilă și moale în interior, cu un material respirabil care să permită aerului să pătrundă în mănușă și să împiedice transpirația mâinilor. Cu toate acestea, confortul se simte și în cazul greutăților, deoarece, atunci când purtați mănuși, nu veți simți loviturile și suprafețele aspre care vă deranjează adesea atunci când ridicați cu mâinile goale. De asemenea, vă va menține mâinile mai uscate, împiedicându-vă să alunecați de pe gantere și gantere.

Ele sunt funcționale

Toate acestea au ca rezultat un produs care rezolvă multe probleme. De exemplu, dacă tot te străduiești să ai un corp de invidiat, de ce să nu ai grijă și de mâinile tale? Amintiți-vă că o strângere de mână bună sau mângâierea mâinii persoanei pe care o apreciați poate fi un moment vital pentru relațiile personale, fie că este vorba de muncă sau de dragoste. O mână calofilă nu vă va da rezultate atât de bune.

De asemenea, dacă ești o fată care cheltuiește deja o mulțime de bani pe creme de mâini și pe îngrijirea pielii, nu merită să mergi la sală pentru a-ți strica mâinile din cauza lipsei unei perechi bune de mănuși.

Cele mai bune materiale

Mai sus am vorbit puțin despre diferitele materiale din care pot fi confecționate aceste mănuși. Acum, este timpul să le cunoaștem proprietățile un pic mai în profunzime pentru a afla ce pereche vi s-ar potrivi cel mai bine.

Piele și neopren

Acestea sunt două dintre cele mai bune opțiuni, deoarece oferă o durabilitate ridicată și, de asemenea, o aderență excelentă. Acestea sunt mai capabile să reziste mai bine la deteriorări cauzate de presiune și de utilizarea constantă, deși pielea se poate uza mai repede. Dacă aveți mănuși din piele, vă recomand să le îngrijiți cu un produs specializat de curățare a pielii, care le menține hidratate și evită acele crăpături care se soldează cu mănuși rupte și foarte deteriorate.

Probabil că sunteți deja familiarizat cu neoprenul, mai ales dacă ați avut echipament de scufundare sau ați purtat îmbrăcăminte sport impermeabilă. Acesta este un material care oferă o rezistență ridicată la uzură și vă va proteja mâinile de umezeală și de tot disconfortul și problemele pe care aceasta le poate cauza.

Bumbac și alte fibre naturale

După cum vă puteți imagina, acest tip de mănușă este, de obicei, mult mai flexibil și oferă o mare libertate de mișcare. De asemenea, mai are un dublu avantaj: în primul rând, absoarbe multă transpirație, așa că veți observa rapid că mâinile se usucă mai bine; în al doilea rând, sunt mai respirabile, ceea ce reprezintă un dublu ajutor pentru a lupta împotriva umidității și căldurii.

Mânere de gimnastică

Aceste modele sunt o versiune redusă sau mai simplă a mănușilor de antrenament și nu au un capac pentru degete. Acestea sunt pur și simplu un fel de căptușeală care se potrivește peste palmă și mână și protejează împotriva asperităților exercitate de gantere și haltere. Acestea sunt mai compacte decât mănușile și, de asemenea, destul de versatile, deși nu vă oferă nici jumătate din protecția mănușilor.

Dacă sunteți un halterofil ocazional și doriți doar o mică protecție pentru palmele și începutul degetelor, acestea sunt o opțiune bună. Dar dacă sunteți serios în ceea ce privește ridicarea greutății, vă recomand să alegeți o pereche bună de mănuși complete.

Ce efect au acestea asupra antrenamentului dumneavoastră?

La fel cum există oameni care iubesc mănușile, există și detractori care susțin că acestea diminuează beneficiile exercițiilor sau că, prin crearea unui strat suplimentar între mâini și bare, pierdem toate beneficiile fiecărei greutăți pe care o ridicăm. Există, de asemenea, atleți care preferă să aibă calusuri și alte semne pe mâini și degete, ca un fel de ștampilă a onoarei și a forței lor.

Cu toate acestea, dacă sunteți unul dintre acei oameni care preferă să aibă grijă de sănătatea dumneavoastră și să prevină ruperea unui calus sau a unei bășici supărătoare care vă împiedică să faceți exerciții fizice, este mai bine să purtați mănuși. În același timp, este important să înțelegeți că aceasta nu este doar o chestiune de vanitate sau de aspect al mâinilor, ci are și efecte directe asupra capacității de a vă antrena.

Acestea vă vor ajuta să rezistați mai mult, să ridicați greutăți mai mari și să obțineți rezultate mai bune.

Importanța mănușilor: dincolo de instruire

Dacă ați văzut vreodată o campanie de prevenire a gripei și a altor boli similare, știți că majoritatea răcelilor sunt contractate prin contactul cu suprafețe infectate. Ei bine, acest lucru nu se întâmplă doar la metrou sau în alte mijloace de transport în comun, ci și în sala de sport.

Când faceți exerciții fizice, veți atinge multe obiecte care au trecut prin nenumărate mâini înainte de a ajunge la a dumneavoastră. Este foarte probabil ca un utilizator anterior să fi strănutat sau să se fi atins de nas înainte de a intra în contact cu greutățile sau barele, așa că ar fi logic să aveți puțină prevenție înainte de a le folosi.

Mănușile pot servi acestui scop, fiind o bună linie de apărare care împiedică contactul mâinilor cu germenii și bacteriile care pot provoca răceli. Amintiți-vă doar să le spălați săptămânal pentru a preveni acumularea de germeni pe ele.