Manusi pentru ecran tactil

mejores-guantes-de-pantalla-tactil

Nu este nimic mai rău decât să pleci în drumeții și să te pierzi printre potecile unor trasee pe care nu le explorasem, nu vă pot spune de câte ori am trecut prin același lucru cu soțul meu, el credea mereu că este localizat și ajungeam să rătăcim fără țintă ore întregi, încercând să găsim ieșirea.

Asta a fost până când am pus mâna pe cel mai bun GPS de munte, de atunci a devenit partenerul nostru credincios de aventură și ne permite să mergem în drumeții fără să ne facem griji că ne vom pierde.

Cel mai bun GPS de munte

Care este cel mai bun GPS de munte?

Găsirea unui GPS de bună calitate, care să ne ofere toate funcțiile de bază de care aveam nevoie și care să fie la un preț accesibil nu a fost atât de dificilă pe cât ne-am imaginat, deoarece există o mulțime de modele pe piață din care puteți alege, pe care vi le pot recomanda acum într-o comparație pentru a vă ușura cât mai mult posibil.

Nu uitați că acest echipament va fi folosit în aer liber, deci trebuie să fie rezistent la apă și la soare, precum și să aibă un ecran bun, pe care veți avea o vizualizare excelentă a hărților și a traseelor.

Iată cele mai bune GPS-uri de munte:

1. Garmin eTrex 30x mountain GPS

Ecran color de 2,2 inch

mejores-guantes-de-pantalla-tactil

Vezi pretul Emag

Unul dintre marile favorite de pe Amazon este acest GPS Garmin, datorită calității sale ridicate, dimensiunilor compacte și preciziei cu care vă oferă locația dvs.

Este un dispozitiv în care veți găsi cele mai simple funcții pe care ar trebui să le aibă oricare dintre aceste dispozitive, fără a lăsa la o parte tehnologia sa de urmărire simultană a sateliților GPS și GLONASS, ceea ce îl face să se conecteze rapid, chiar și în zonele împădurite.

2. Bushnell Backtrack D-Tour mountain GPS

Design simplu și foarte robust

51b2Eu8TwdL

Vezi pretul Emag

Când vine vorba de un GPS pe care să-l luați într-o excursie cu cortul, cele mai bune opțiuni vor fi cele care sunt foarte durabile și rezistente la factori precum ploaia, soarele și chiar la lovituri, iar acest model va îndeplini foarte bine toate aceste caracteristici.

Acesta este un GPS foarte compact, care nu va ocupa mult spațiu printre lucrurile dvs., ceea ce este esențial atunci când mergeți cu cortul și vă va oferi o locație precisă pe care o veți putea accesa apoi prin intermediul computerului.

3. TwoNav Horizon mountain GPS

Încarcă până la 64 GB în hărți

41B8eHf9NwL

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți amatori de drumeții și aveți nevoie de un GPS montan cu hărți cu care să puteți parcurge trasee lungi și cu o baterie care să reziste ore întregi, acest model TwoNav va fi perfect pentru dumneavoastră.

Este unul dintre cele mai complete pe care le veți găsi pe această listă, cu o serie de caracteristici, cum ar fi capacitatea de a scana mai multe hărți simultan, o vrăjitoare electronică, o hartă topografică preîncărcată și un ecran tactil care îl face extrem de ușor de utilizat. Se conectează la computer prin USB.

4. TomTom Multisport Cardio Mountain GPS

Precizie la îndemâna ta

51s3oASOWeL

Vezi pretul Emag

Pleci într-o expediție la munte și îți uiți GPS-ul acasă, o problemă reală pe care o poți evita având un dispozitiv portabil și compact, precum acesta de la TomTom, pe care îl poți folosi ca pe un ceas și pe care îl poți lăsa mereu acasă pregătit pentru aventură.

Acest dispozitiv nu numai că vă va ajuta să vă localizați cu precizie, dar este, de asemenea, perfect pentru a fi utilizat în timpul activităților sportive, pentru a vă urmări ritmul cardiac, distanța parcursă și chiar caloriile arse.

Cum să alegeți cel mai bun GPS pentru drumeții montane?

Cumpărând un GPS pentru a-l lua cu dvs. în drumețiile montane, Equipar-Magazine

puteți renunța la utilizarea telefonului mobil ca dispozitiv de localizare, astfel încât nu va trebui să vă faceți griji că se udă sau cade și se sparge.

Pentru a alege un model bun de GPS de munte, trebuie să țineți cont de diferite funcții și caracteristici ale echipamentului, în loc să vă concentrați doar pe găsirea unui echipament ieftin.

Butoane sau ecran tactil?

GPS-urile care includ butoane pot fi utilizate în aproape orice condiții și sunt mai rezistente, în timp ce un GPS cu ecran tactil vă va oferi mai mult confort în utilizare, dar multe dintre aceste dispozitive nu sunt rezistente la apă.

Greutate:

Nu trebuie să fie prea greu, deoarece poate fi incomod de manevrat și de transportat în rucsac, buzunare sau bagaje.

Afișaj:

Indiferent dacă sunt sau nu modele cu ecran tactil, ecranele acestora trebuie să aibă o dimensiune adecvată pentru a putea vizualiza hărțile într-un mod confortabil și care să nu afecteze lizibilitatea acestora.

Durata de viață a bateriei:

Trebuie să vă asigurați că durata de viață a bateriei este suficientă pentru traseele dumneavoastră.

O modalitate de a preveni rămânerea fără baterii în mijlocul plimbărilor montane este faptul că echipamentul poate fi utilizat cu baterii AA sau AAA.

Memorie extensibilă:

În funcție de dispozitiv, puteți utiliza memoria SD sau MicroSD pentru a stoca mai multe trasee, hărți, imagini sau alte informații.

Construcții:

Nu uitați că acesta este un echipament pe care îl veți folosi în aer liber, așa că este recomandat ca GPS-ul pe care îl alegeți să fie rezistent și fabricat din materiale care pot rezista la intemperii, cum ar fi ploaia și soarele, precum și la lovituri sau căzături care pot apărea în timpul traseelor dumneavoastră.

Caracteristici avansate de luat în considerare:

În plus față de funcțiile și caracteristicile de bază pe care ar trebui să le posede oricare dintre aceste echipamente, așa cum au fost numite mai sus, puteți urmări factori avansați, cum ar fi:

GPS fără fir:

Imaginați-vă cât de tare ar fi să aveți un GPS care nu are nevoie de cabluri pentru a se conecta la computer sau la alte echipamente GPS compatibile și astfel să încărcați sau să descărcați toate informațiile de care aveți nevoie pentru călătoriile dumneavoastră, ceea ce este cu totul posibil atunci când alegeți un dispozitiv fără fir.

Camere adaptabile:

În funcție de modelul de GPS pe care îl alegeți, acesta poate avea opțiunea de a i se adapta o cameră foto, care va fi extrem de utilă pentru a surprinde diferite site-uri și locuri pe care le vizitați și ale căror fotografii vor avea o locație exactă.

Radio cu două căi:

O altă funcție pe care o puteți găsi în diferite echipamente GPS este aceea de a putea comunica prin radio pe distanțe scurte prin intermediul tehnologiei FRS sau GMRS.

GPS portabil vs. telefoane mobile și ceasuri cu GPS

Alegerea între un echipament GPS, un telefon mobil sau chiar un ceas va depinde de locul în care intenționați să îl utilizați, deoarece primul este mult mai potrivit pentru călătorii, iar alte opțiuni, cum ar fi un telefon mobil sau un ceas, vor fi mai potrivite pentru utilizarea în oraș.

Ce este un GPS?

GPS este acronimul de la Global Positioning System (Sistem de poziționare globală), aceasta este tehnologia utilizată pentru a localiza cu precizie poziția unei persoane, a unui loc sau a unui obiect, care poate fi observată prin intermediul unui echipament care se conectează la sateliți și care vă va oferi locația exactă.

Aveți nevoie de un GPS?

Un GPS este un instrument foarte bun de utilizat în timpul explorărilor, al drumețiilor în munți, deoarece vă va ajuta să vă localizați întotdeauna și să urmați un curs fix fără să vă rătăciți, deoarece îl puteți încărca cu hărți înainte de a merge în locul în care intenționați să mergeți și puteți utiliza funcțiile sale.

Ce se întâmplă dacă descarc o aplicație de navigație pe telefonul meu mobil?

Telefonul dvs. nu are aceleași caracteristici ca un GPS, care poate recepționa semnale mai puternice și vă poate oferi rezultate mai precise, în plus, acestea sunt concepute pentru a rezista la ploaie, soare și altele, ceea ce multe telefoane nu vor putea face.

Poate GPS-ul să înlocuiască harta și busola?

Chiar dacă multe modele de GPS au ambele funcții, nu este indicat să lăsați deoparte o hartă bună a locului pe care urmează să îl explorați și o busolă, acestea sunt piese de bază ale oricărei truse de supraviețuire și ar trebui să fie mereu la îndemână în bagajul dumneavoastră.

În plus, nu au nevoie de baterii pentru a le folosi, ceea ce v-ar putea salva într-o situație de urgență.

Ce ar trebui să luați în considerare atunci când alegeți un GPS portabil?

Atunci când alegeți un GPS, nu trebuie să vă uitați doar la caracteristicile fizice sau la funcțiile sale, ci este important să luați în considerare și specificațiile sale:

Calitatea recepției:

Nivelul de recepție este extrem de important în cazul unui GPS care va fi folosit la munte, deoarece acesta va determina semnalul și datele pe care le primește echipamentul, așa că este recomandat să alegeți un model care folosește sisteme de localizare precisă și, dacă doriți să îl amplificați, să folosiți o antenă .

Hărți - un dispozitiv preîncărcat:

În funcție de modelul de GPS pe care îl alegeți, acesta va avea o selecție de hărți și informații preîncărcate, care pot fi destul de elementare, dar acest lucru nu va fi o problemă, deoarece puteți descărca conținut gratuit de pe internet sau puteți plăti pentru pachete care includ locațiile pe care le căutați.

Software:

Fiecare dintre aceste dispozitive este însoțit de un software pe care îl puteți instala pe computer pentru a accesa toate traseele pe care le-ați parcurs, precum și pentru a vă organiza excursiile pentru când este timpul să plecați în drumeții.

De câte puncte de trecere aveți nevoie?

Termenul de puncte de parcurs se referă la receptoarele sau punctele de acces pe care le au dispozitivele GPS, care stochează un punct sau o poziție în care v-ați aflat și le păstrează în memorie. Cantitatea pe care o are un dispozitiv va depinde de capacitatea de stocare a acestuia, pe care o puteți extinde cu o memorie externă.

Geocaching:

Geocaching-ul este o activitate foarte distractivă și la modă pe care o puteți face cu ajutorul GPS-ului, constă în ascunderea și căutarea comorilor în locații pe care le descărcați pe dispozitivul dumneavoastră și în care vă puteți folosi chiar și telefonul mobil.

Busolă electronică sau diferențială:

Alegerea între un dispozitiv sau altul va depinde de utilizarea pe care intenționați să o faceți, deoarece dispozitivele GPS cu busolă electronică sunt mai rapide și vă vor permite să navigați rapid, în timp ce dispozitivele diferențiale necesită să vă deplasați cu dispozitivul pentru a funcționa.

Aveți nevoie de un altimetru barometric?

Un altimetru barometric măsoară altitudinea la care vă aflați, precum și presiunea și viteza aerului, ceea ce poate fi extrem de util în munți și vă va ajuta să prognozați vremea.

Împărtășiți și primiți informații fără fir:

Dacă vă aflați într-un grup, vă va fi foarte convenabil să aveți echipamente GPS cu care să puteți împărtăși informații fără a fi nevoie să folosiți cabluri, deoarece acestea au Bluetooth sau o altă modalitate de a trimite și primi date fără fir.

Cum funcționează un GPS?

Dacă vă întrebați cum poate un GPS să vă găsească locația exactă, aceste dispozitive se folosesc de diferiți sateliți care orbitează în jurul Pământului, primind semnale de la aceștia și, cu cât au acces la un număr mai mare de sateliți, cu atât informațiile vor fi mai exacte și mai precise.

Rețele de satelit:

Pentru a funcționa, GPS utilizează diferite rețele de sateliți, printre cele mai mari fiind cele utilizate de guvernul SUA și de Rusia, cunoscute sub numele de GPS și GLONASS, respectiv pentru fiecare țară în parte, unde, prin utilizarea unor sisteme precum WAAS sau Satellite Based Augmentation System, acestea localizează și oferă coordonate precise.

GPS portabil vs. alte tipuri de GPS

Pe lângă GPS-urile portabile, cele pe care le găsiți în telefoanele mobile și chiar în ceasuri, există și modele mai mari, care au o capacitate de stocare mai mare, dar vor fi și mai grele, iar un model compact poate fi mai puțin scump.

Cât de precis este un GPS?

Dispozitivele GPS sunt dispozitive care primesc informații de la diferite canale și sateliți, ceea ce le face extrem de precise și pot fi și mai precise atunci când se află în apă, deci sunt un instrument excelent dacă practicați sporturi nautice .

Alte servicii de localizare

După cum probabil știți, sistemul de poziționare globală sau GPS este un sistem conceput și utilizat de Statele Unite pentru a oferi o localizare precisă, dar există și alte sisteme în alte părți ale lumii, cum ar fi GLONASS din Rusia, menționat anterior, sau chiar sistemul Galileo, în curs de dezvoltare în Europa.

Sistemul de sateliți GPS

Acest sistem de sateliți este alcătuit din 31 de sateliți care orbitează la 12.000 de mile de Pământ, sunt în continuă mișcare și se pot deplasa cu o viteză de 7.000 de mile pe oră.

Fiecare satelit este construit pentru a avea o durată de viață de cel puțin zece ani, este alimentat cu energie solară și nu trebuie să vă faceți griji că unul dintre ele se va deteriora, deoarece se trimit în mod constant înlocuitori.

Care este semnalul?

Sateliții GPS își trimit informațiile prin intermediul a două semnale radio de mică putere, care pot trece prin nori, sticlă și plastic, dar este dificil să treacă prin pereți groși, munți și clădiri.

Factori care pot interfera cu semnalul

Chiar dacă sunt echipamente destul de precise, GPS poate avea unele interferențe de semnal, care pot fi cauzate de următoarele:

Întârzieri ionosferice și troposferice:

Semnalele GPS trebuie să călătorească prin atmosferă, deci este normal să apară interferențe sau semnalul să devină lent.

Trasee multiple ale semnalului:

Înainte ca semnalul de satelit să ajungă la echipamentul dvs., acesta poate să ricoșeze în obiecte precum clădiri sau munți, provocând interferențe cu dispozitivul.

Erori ale ceasului receptorului:

Dacă există o diferență între ceasul receptorului și ceasul satelitului, aceasta va cauza interferențe cu semnalul trimis de sateliți.

Eroare de orbită:

În mod similar, dacă există o eroare în orbita satelitului, aceasta va afecta semnalul primit de GPS.

Numărul de sateliți vizibili:

Un GPS funcționează conectat la un număr de sateliți, iar dacă unul dintre sateliți cedează sau dacă semnalul este blocat, nu va putea să vă ofere o locație exactă.

Geometria și distanța dintre sateliți:

Un semnal GPS va fi mult mai eficient dacă sateliții săi sunt la o anumită distanță unul de celălalt, în loc să fie toți în același grup sau în imediata apropiere.

Selectivitate disponibilă:

Timp de ani de zile, sistemul GPS a fost destul de restricționat pentru utilizatori, datorită faptului că împiedica diferite grupuri ostile guvernului american să aibă locații exacte, dar în anul 2000 această selectivitate a fost eliminată și s-a îmbunătățit serviciul și recepția semnalului în anumite echipamente.

Diferența dintre un GPS de urmărire și unul de navigație

Probabil că ați auzit de termenul de GPS de urmărire, mai ales în industria auto, și poate vă întrebați care este diferența dintre un GPS de urmărire și unul de navigație?

Primele sunt utilizate pentru a găsi o locație exactă, de exemplu, pentru a găsi locația unei mașini care a fost furată, în timp ce GPS-urile utilizate pentru navigație vă permit să explorați hărți, să adăugați rute și să cunoașteți diferite drumuri.

Oferte GPS de munte