13 septembrie 2019

Sursa: ria.ru, iz.ru, remnmilitaryblog.com

 Consilierul pentru pregătirea de luptă al șefului de stat major al Forțelor Aeriene Regale din Marea Britanie, Julian Ball, a declarat că sistemul rusesc de rachete antiaeriene S-400 Triumf, complexul mobil de rachete de coastă Bastion-P și complexul de rachete operativ-tactic Iskander necesită un răspuns rapid din partea Marii Britanii.

Janes 360 a informat pe 11 septembrie că o declarație în acest sens a fost făcută în cadrul Defence & Security Equipment International (DSEI) Exhibition 2019.

 

Potrivit lui Ball, condițiile create de Federația Rusă cu ajutorul acestor armamente ar pune la îndoială posibilitățile britanicilor, dacă ar fi nevoie, de a răspunde rapid la o situație în schimbare.

 

Acesta a admis că este vorba despre zonele de interzicere a accesului și manevrelor (A2/AD), care pot fi create cu ajutorul sistemului de apărare antiaeriană S-400, complexului de rachete Bastion-P și rachetelor Iskander.

 

Ball a propus combaterea unei astfel de limitări cu ajutorul inteligenței artificiale, prin dezvoltarea unor noi tipuri de arme promițătoare și prin schimbarea tacticii de război.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Armamentele indicate de specialistul britanic nu sunt nici pe departe cele mai periculoase arme deținute de Federația Rusă.

Așa cum este și normal, cele mai puternice arme ale statului rus sunt cele din dotarea Forțelor Nucleare Strategice. Este vorba despre o serie de armamente ofensive, care includ rachete cu bazare navală, aeriană și terestră, respectiv Bulava, Sineva, H-101 și H-102, Topol-M și Yars.

La acestea pot fi adăugate o serie de armamente ofensive nestrategice, precum Kalibr sau Oniks, care pot completa rachetele Iskander și Yakhont (de la complexul Bastion) menționate și de reprezentantul britanic.

Deși pot avea și anumite elemente ofensive, armamentele menționate de consilierul britanic au un caracter primordial defensiv, îndeosebi în ceea ce privește sistemul S-400. În aceste condiții, acestea pot fi considerate o amenințare primară, îndeosebi pentru un stat agresor. Într-adevăr, pentru cineva care intenționează să atace Federația Rusă, cele trei sisteme de rachete pot fi considerate un pericol major, mai ales în situația în care sunt întrebuințate împreună pentru constituirea zonelor A2/AD. O astfel de situație este întâlnită, de exemplu, în Crimeea. Cu toate că, în mod oficial, în peninsulă sunt dislocate doar sisteme S-400 și complexe Bastion-P, acestea pot fi susținute cu ușurință și de complexe de rachete operativ-tactice Iskander-M aflate în Ținutul Krasnodar.

 

 

Marea Britanie a indicat cele mai periculoase arme rusești: S-400, Bastion-P și Iskander

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE