30 august 2019

Sursa: mil.in.ua, komersant

  În media din Ucraina au apărut primele informații potrivit cărora Administrația prezidențială a anunțat că este în curs de desfășurare un schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina, fără a se preciza numărul și numele persoanelor.


Potrivit unei surse din mediul juridic ucrainean, persoanele eliberate de Rusia sunt cei 24 de marinari ucraineni reținuți anul trecut în urma incidentului din Strâmtoarea Kerci și regizorul Oleg Sentsov.


Autoritățile ruse nu au confirmat efectuarea schimbului de prizonieri. Cu toate acestea, în Ucraina, rudele mai multor deținuți s-au deplasat deja pe aeroporturile din Kiev.


Pe 22 august, cotidianul rus Kommersant a informat că înainte de sfârșitul lunii august ar putea avea loc un schimb de deținuți între Rusia și Ucraina, care vizează inclusiv marinarii reținuți în noiembrie 2018. De asemenea, publicația menționa și posibilitatea transferului în Ucraina a regizorului Oleg Sentsov, condamnat în Rusia la 20 de ani de închisoare sub acuzația de terorism prin tentative de incendiere, în orașul Simferopol, ordonate de gruparea extremistă ucraineană Sectorul de dreapta.


La rândul ei, partea ucraineană îl poate preda Rusiei pe fostul redactor-șef al RIA Novosti – Ucraina, Kirill Vișinski, care a fost arestat în luna mai anul trecut sub acuzația de înaltă trădare.


Potrivit Kommersant, acordul privind schimbul de deținuți a fost încheiat după prima conversație telefonică între președinții Rusiei și Ucrainei, care a avut loc pe 11 iulie 2019.

 

 

Marinarii ucraineni reținuți de Rusia revin acasă; schimbul de prizonieri este în curs de desfășurare

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE