Masa de biliard

la-mejor-mesa-de-billar

Când mi-am cumpărat prima masă de biliard, soția mea nu a fost în totalitate de acord. La început a fost foarte greu să o conving de avantajele de a avea unul acasă și de faptul că merită cu adevărat să investească într-unul. Pentru că, să fim sinceri, nu sunt cele mai ieftine lucruri de pe piață. Totuși, în cele din urmă am convins-o și am adus una acasă, dar din păcate nu era cea mai bună masă de biliard.

A fost foarte greu de asamblat și era foarte greu. Cel mai rău lucru este că nici măcar nu a fost atât de confortabil să joci pe ea, pâsla era de proastă calitate, mingea nu se mișca bine și așa mai departe.

Cele mai bune mese de biliard

Odată ce am scăpat de acea masă, convingerea soției mele să încerce una nouă a fost o altă odisee, iar acum avea motive întemeiate să refuze!

Cu toate acestea, de data aceasta am luat o decizie mult mai informată și m-am asigurat că voi căuta o masă de calitate reală. M-am uitat la mese hexagonale și octogonale , mese pliante și chiar am comparat mesele americane cu cele englezești, mese cu 5 palete și chiar mese de carambol . În cele din urmă, nu numai că am avut acasă o masă de biliard excelentă pentru a ne juca în familie și chiar cu colegii de serviciu, dar am reușit chiar să fac o listă comparativă a celor mai bune dintre ele, pe care o voi împărtăși cu voi mai jos.

Să cumpărăm și să jucăm biliard bun!

Iată dintre cele mai bune mese de biliard:

1. Masă de biliard ALFA

Gata de distracție

41sNxb9dXfL

Vezi pretul Emag

Fabricată din MDF, suprafața acestei mese de 2,4 metri (8 picioare) este destul de confortabilă pentru jucătorii amatori sau pentru cei care vor doar să se distreze. Are o greutate de 140 kg și este prevăzut cu un covor de catifea de foarte bună calitate.

Partea bună este că include, de asemenea, un set complet de bile, triunghiul pentru lovitura inițială, o perie, 2 tacuri de 1,4 m și 2 creioane: totul pentru a juca și a vă bucura din prima zi.

2. Masă de biliard Leeds OneConcept

Aspect plăcut și confort

41nsdepOEvL

Vezi pretul Emag

Una dintre cele mai bune mese de nivel intermediar de pe piață. Are o suprafață din MDF și o lungime de 2,14 metri, ideală pentru a juca biliard destul de realist, dar fără a ocupa prea mult spațiu sau a fi incomod.

Are furnir de nuc și un strat roșu care îi conferă un aspect diferit, dar elegant, este reglabil pe înălțime și vine echipat cu două tacuri de 1,45 metri, 16 bile de rășină, 2 cretă, triunghi și perie. (Masă de biliard PL0384 Aqua Leisure

Pentru întreaga familie

Această masă de biliard pliabilă va fi atât confortabilă, cât și durabilă și de bună calitate. Este perfect pentru utilizare acasă și în spații mici, datorită dimensiunilor sale de 1,52 m lungime și 78 cm înălțime. Dispune de buzunare de depozitare și de toate accesoriile necesare pentru a începe să joci.

De asemenea, este foarte ușor de asamblat și dezasamblat, iar un alt avantaj al dimensiunii sale este că îl puteți folosi cu cei mici acasă.

4. Masă de biliard cu mai multe jocuri PL0353 PL Ociotrends

Cea mai versatilă masă

51l8D2MPjeL

Vezi pretul Emag

Partea bună la această masă este că poate fi folosită pentru orice. Da, are 12 suprafețe interschimbabile care vă permit să jucați diverse jocuri de masă, cum ar fi fotbal de masă, air hockey, tenis de masă, șah, jocuri de cărți, dame chinezești și multe altele.

În plus, dimensiunile sale sunt de doar 1,05 metri lungime și 57 de metri lățime, astfel încât vă puteți bucura de el împreună cu copiii dumneavoastră sau chiar îi puteți lăsa să se distreze între ei.

5. Masă de biliard HLC

Robustă și completă

411P2mld8QL

Vezi pretul Emag

O altă masă pliabilă care va rezolva multe probleme de spațiu în casă. Deși este destul de mare (1,8 m lungime x 91 cm lățime și cântărește 42 kg), este pliabil, astfel încât îl puteți pune într-o parte atunci când aveți nevoie de el. Este fabricat din placaj (MDF), precum și din polipropilenă, lemn natural, ABS și țesătură melton.

Acesta include toate echipamentele de care aveți nevoie pentru a începe să jucați, cum ar fi tacuri de biliard, cretă, un set de bile, un triunghi și chiar un marker.

Asigurați-vă că masa se potrivește în cameră

Problema spațiului și a meselor de biliard este una dificilă, deoarece nu numai că trebuie să verificați dacă masa se potrivește confortabil în cameră, dar trebuie să aveți suficient spațiu pentru a vă putea mișca brațele și ținti cu ușurință fără a vă lovi de perete la fiecare încercare.

mesa-de-billar-en-el-salon-1024x680

Primul aspect de luat în considerare atunci când vă cumpărați noua masă este că măsurile specificate nu conțin de obicei șinele, astfel încât aceasta va fi întotdeauna puțin mai mare. Acestea fiind spuse, mesele pot avea 198 cm lungime, 223 cm lungime sau chiar 254 cm lungime, așa-numitele mese de 9 picioare.

Cu toate acestea, vă puteți adapta oricând la încăperi mai mici, cumpărând mese mai mici și stâlpi mai scurți.

Componentele esențiale ale unei mese de biliard

Înainte de a vă uita la prețul și dimensiunea mesei, ar trebui să vă uitați și la componente pentru a vă face o idee mai bună despre calitatea mesei și despre durabilitatea și calitatea reală a materialelor folosite.

În afară de faptul că sunt groase și robuste, nu există prea multe considerații sau recomandări în ceea ce privește picioarele mesei. Practic, cel mai important lucru este ca acestea să fie fabricate din lemn masiv, datorită durabilității și nivelului ridicat de rezistență pe care îl pot oferi.

mesa-de-billar-en-el-salon-1024x680

De asemenea, este posibil să întâlniți mese cu picioare sculptate în diferite forme și modele, care nu au o influență directă asupra funcționalității mesei, ci sunt pur și simplu în scopuri estetice.

Este fundamental, deoarece este partea care unește toate celelalte componente. În trecut, acestea erau fabricate doar din lemn masiv, dar mesele moderne sunt fabricate și din plăci de fibră de densitate medie. Adevărul este că mulți încă dezbat despre ce material este mai bun pentru jocul tău, dar adevărul este că nu există o diferență prea mare.

Ceea ce trebuie să știți, însă, este că structura cadrului trebuie să fie alcătuită dintr-o bară centrală care se întinde pe toată lungimea mesei și o susține. La rândul său, această bară trebuie să fie susținută de alte două bare perpendiculare.

Cu toate acestea, existența a două bare longitudinale nu este tot ceea ce se presupune a fi. Deși nu vă va afecta masa, nu oferă nici avantaje structurale reale.

Aceasta este zona în care se desfășoară jocul. Inițial realizate dintr-o singură bucată de ardezie, ele sunt acum realizate din trei componente diferite și sunt disponibile în diferite grosimi. Cea mai recomandată suprafață de ardezie este de 2,54 cm, deoarece cele mai mici pot fi mai ieftine, dar mult mai puțin durabile și precise.

Acestea sunt marginile laterale ale mesei și ar trebui să fie realizate din lemn masiv, deoarece oferă o rezistență perfectă. De asemenea, acestea trebuie să fie înșurubate foarte bine de cadru și de tablă, pentru ca acestea să poată da cel mai potrivit răspuns și să nu vă împiedice să jucați un joc perfect.

Acestea sunt părțile în care bilele coboară și dispar din fața ta ca prin magie. Acestea pot fi realizate din 3 materiale diferite care, dincolo de faptul că se diferențiază prin calitatea sau aspectul lor, nu au un efect major asupra calității jocului.

Unul dintre acestea este plasticul, care este în mod clar materialul de cea mai joasă calitate și cel mai puțin durabil. Apoi aveți cauciuc, care este adesea utilizat pe scară largă în modelele de masă comerciale, și în cele din urmă buzunare din piele, care sunt în mod clar de cea mai înaltă calitate.

Aceasta este partea mesei care acoperă ardezia și care vine în contact direct cu bilele; este o pânză verde caracteristică tuturor meselor. Acestea sunt disponibile în lână sau în amestec de lână sau de vată, cea din urmă fiind cea mai recomandată, deoarece oferă o mai bună capacitate de joc, o mai bună rezistență și este chiar mai ușor de curățat în timp.

Echipamentul și accesoriile jocului

Deși masa este cel mai important lucru, accesoriile sunt, de asemenea, fundamentale pentru a te bucura de un joc bun de biliard. La rândul lor, bețele pot fi din lemn masiv sau din materiale sintetice, cum ar fi fibra de sticlă, grafitul sau fibra de carbon. De asemenea, acestea pot avea o lungime cuprinsă între 1,2 metri și 1,5 metri.

accesorios-de-billar-1024x573

Punțile de sprijin sunt utile pentru acele jocuri în care nu trebuie să ai ambele picioare pe pământ atunci când tragi. Există momente în care lovitura este atât de complicată încât trebuie să te sprijini pe masă, ceea ce necesită uneori să te urci puțin pe ea și să iei cel puțin un picior de la sol.

Mingile sunt, de asemenea, esențiale, pentru că fără ele nu există joc. Seturile obișnuite includ 15 bile numerotate și o bilă albă, în timp ce dimensiunile variază în funcție de tipul de biliard jucat. De fapt, biliardul american folosește bile mai mici decât biliardul rusesc, de exemplu. În ceea ce privește materialele, bilele actuale sunt fabricate din rășini, materiale plastice, amestecuri de poliester sau materiale acrilice.

Apoi aveți triunghiul care este folosit pentru a plasa bilele pe masă și a începe jocul.

Despre instalarea mesei

Ca și alte piese de mobilier, și mesele de biliard vin în părți și trebuie să le asamblați acasă. Adevărul este că, de multe ori, acest lucru poate fi o bătaie de cap și, dacă nu se face corect, jocul și durabilitatea mesei pot avea de suferit. De aceea, este întotdeauna o idee bună să angajezi un expert pentru a asambla masa, fie că este de 8 picioare, 9 sau 7, de exterior sau chiar de tip pliabil.

Cu toate acestea, dacă preferați să instalați singur masa, nu uitați să verificați manualul de instrucțiuni înainte de a începe, asigurați-vă că aveți cantitatea exactă a fiecăreia dintre piese, comandați-le astfel încât să le aveți pe toate la îndemână și urmați pașii întocmai.

Mese de biliard și producători

După cum am menționat anterior, este esențial să verificați fiecare parte a mesei pentru a vă asigura că achiziționați ceva de calitate, precum și să cunoașteți diferitele mărci care le produc:

Acestea sunt mese destul de accesibile, având în vedere că oferă modele de înaltă calitate, demne de a fi transmise din generație în generație. Nivelul lor de atenție la detalii este foarte ridicat, cu lemn sculptat, motive lucrate manual și modele cu diferite finisaje care le conferă o notă de eleganță și clasă aparte. În ceea ce privește componentele, acestea au cele mai bune dintre cele mai bune: bară centrală cu bare perpendiculare, ardezie de 2,54 cm, șine și perne de bună calitate și multe altele.

Oferă modele moderne sau clasice, cu finisaje de o calitate excelentă și detalii realizate manual. De asemenea, le produc în diferite combinații și structuri, cu plăci de 2,54 cm sau mai groase, cu diferite tipuri de șine centrale și multe altele.

Finisajele lor pot fi oarecum limitate și simple, dar oferă materiale foarte bune, garanții pe viață, tehnici de construcție de înaltă calitate, durabilitate și rezistență. Acestea reprezintă o opțiune bună pentru a evita să vă încadrați în mărcile mai puțin costisitoare, dar să obțineți prețuri mai mici și mai accesibile.

Deși au un singur tip de masă, au materiale excelente, un stil de tranziție între modern și tradițional și o construcție excepțională.

Aceștia se numără printre cei mai scumpi producători de pe piață pentru materialele, garanțiile și tehnicile de construcție de calitate superioară. Cu toate acestea, una dintre cele mai mari atracții ale acestora, cel puțin pe piața din SUA, este faptul că vin cu motive ale echipelor sportive profesioniste, ceea ce le face să fie un accesoriu perfect pentru sălile de ședință ale cluburilor de fani ai sporturilor profesioniste.

Unul dintre cele mai cunoscute și mai vechi branduri din lume, care produce mese de biliard de înaltă calitate și de lux încă din 1845.

Întotdeauna au produs modele pentru jucătorii profesioniști și pentru competiții, precum și pentru uz rezidențial. Acestea fiind spuse, astăzi se oferă totul, de la cele mai extravagante mese demne de cele mai luxoase vile, până la mese pentru amatori.

Dacă ai un stil mai rocker, rebel și alternativ, acest brand are cu siguranță un model pentru tine.

Mesele lor au finisaje negre realizate manual, picioare metalice, piese din piele și un aspect pe care îl veți iubi fără îndoială. Materialele sunt, de asemenea, de cel mai înalt standard posibil, la fel ca și construcția.

Aceste mese sunt fabricate din lemn african de înaltă calitate, cu aspect frumos. În același timp, acestea oferă toată calitatea și durabilitatea pe care le puteți obține și la alte mărci renumite, în plus, piesele lor sunt unice, lucrate manual și extrem de frumoase.

Motive pentru a avea o masă de biliard

Cumpărarea unei mese de biliard nu este ușoară, nu numai din cauza problemei alegerii celei mai bune mese posibile, ci și pentru că uneori nu este atât de ușor să îți convingi partenerul sau familia să facă această achiziție. Prin urmare, să aruncăm o privire asupra avantajelor reale de a avea o masă la domiciliu.

  • Veți putea petrece timp de calitate cu familia acasă, deoarece masa va fi pretextul perfect pentru a juca un joc în timp ce vă uitați la televizor sau pentru a servi o gustare delicioasă într-o după-amiază de duminică.
  • Deși nu este o achiziție ieftină, aceste mese au avantajul că le puteți folosi de mai multe ori. În acest fel, puteți profita la maximum de timpul petrecut acasă, fără a fi nevoit să ieșiți și să cheltuiți din ce în ce mai mulți bani de fiecare dată când doriți să faceți ceva distractiv.
  • Este bine ca copiii să fie interesați de biliard de la o vârstă fragedă, deoarece îi ajută să își mențină corpul și mintea active.
  • Puteți să vă invitați prietenii și să vă distrați. Veți fi cu siguranță cel mai popular la birou și vă va ajuta chiar să spargeți gheața cu noii colegi sau parteneri.
  • Mesele de biliard pot încăpea aproape oriunde. Este doar o chestiune de adaptare la spațiu.

Diferențele dintre mesele de biliard americane și cele englezești

Mesele englezești pot avea o lungime de 1,8 până la 2,1 m, în timp ce bilele au un diametru de 5 cm, iar cele care au mese cu monede folosesc bile de 4,7 cm. În același timp, buzunarele sunt mai mici în colțuri, în timp ce buzunarele centrale sunt mai late, astfel încât puteți lovi mai strâns.

Cele americane pot ajunge până la 2,8 metri, cu buzunarele necesare pentru a lăsa să treacă mingi cu diametrul de 5,7 cm, buzunarele din colțuri fiind mai late și cele din centru mai strânse decât cele englezești.