Masa de masaj

mejor-camilla-de-masaje

Îmbunătățirea circulației și eliberarea de endorfine care dau o stare de bine sunt unele dintre principalele beneficii ale masajelor, o alternativă care ne permite să ne relaxăm.

Artiștii de masaj sunt fizioterapeuți, osteopați, cosmeticieni și maseuri, care au nevoie de o masă sau de un pat pentru a-și desfășura activitatea într-un mod profesionist . În funcție de caracteristici și de opiniile clienților, în acest articol vă prezentăm cele mai bune mese de masaj.

Cele mai bune mese de masaj

Care este cea mai bună masă de masaj?

Mesele de masaj au fost folosite de ani de zile, iar astăzi sunt încă foarte utile pentru tratamentele medicale sau estetice care au loc în spa-uri. Alegerea mesei de masaj este foarte importantă, pentru a asigura o relație de lucru excelentă cu clienții.

Iată cele mai bune mese de masaj:

1. Masă de masaj roz Mari Lifestyle

Moale și rezistentă la apă

31d96lOAbJL

Vezi pretul Emag

Mari Lifestyle este o masă de masaj profesională și portabilă, care este, de asemenea, durabilă, moale și rezistentă la apă și ulei. Este fabricat din lemn de fag german , cu mânere care susțin brațele și o tetieră. Suportul este reglabil și ușor, platforma este fabricată din material impermeabil, este umplută cu spumă pentru a asigura cea mai bună relaxare.

Cântărește doar 14 kg, ceea ce îl face ușor de mutat dintr-un loc în altul, măsoară 195 cm lungime x 70 cm lățime, însă, atunci când este închis, lungimea sa corespunde la 96 cm lungime x 71 cm lățime și 17 cm grosime, deoarece este pliabil, adică poate fi deschis și închis.

Dispune de o zonă pentru a plasa uleiurile și prosopul, precum și de o geantă portabilă cu o curea de umăr.

2. Masă de masaj TecTake

Pliabilă și confortabilă

416npswq3CL

Vezi pretul Emag

Această masă de masaj este fabricată din aluminiu și plastic, are o husă de vinil rezistentă la apă și ulei. Are o căptușeală de 5 cm pentru a garanta o experiență de masaj foarte confortabilă. De asemenea, este ușor de reglat în înălțime, picioare, brațe și gât.

Este prevăzut cu o tetieră care poate fi ușor de îndepărtat, cu picioare din plastic care nu alunecă. Acesta măsoară 210 x 95 x 90 cm și cântărește 13 kg.

În plus, are cabluri de oțel pentru siguranță. Este o masă de masaj pliabilă , adică poate fi depozitată și transportată cu economie de spațiu și este echipată cu un sac din poliester.

3. Todeco masă de masaj pliabilă

Cu mâner de transport

41zQ4aCoPrL

Vezi pretul Emag

Este un pat confortabil și robust pentru momente de relaxare totală, garantate de cei 4 cm de umplutură din spumă de înaltă densitate, de suportul său pentru brațele de odihnă. Acesta este compus din picioare și cadru din lemn, precum și o mică tăbliță pentru a pune uleiuri esențiale sau un prosop.

Este un produs pliabil și transportabil, deoarece include un mâner, în plus este acoperit cu foi pentru masa de masaj.

În ceea ce privește prețul său , este un obiect mai ieftin decât un altul pentru masaj.

4. H-ROOT M012R-C Masuță de masaj de lux

Masuță de masaj de lux și ușoară

41va97FG6QL

Vezi pretul Emag

Bucurați-vă de un masaj de calitate sau, ca maseur, oferiți clienților dvs. o experiență de relaxare excelentă, cumpărând această masă de masaj, care este indispensabilă pentru spa pentru a oferi un moment de mare confort clientului, care, spre deosebire de alte mese, aceasta este compusă dintr-o spumă de cauciuc de înaltă calitate, și este realizată din lemn, conține piele, piele PVC, este rezistentă la apă și ulei.

Include accesorii, cum ar fi o prelungire a tetierei, un suport pentru frunte și un suport pentru brațe, o locaș pentru tetieră, precum și o geantă de transport. Are o capacitate de susținere a greutății de până la 200 kg, adică este potrivit pentru persoane de orice mărime, poate fi asamblat și pliat în câteva secunde și nu necesită asamblare.

Dimensiunile sale corespund la 186 x 201 cm, ceea ce înseamnă că este o masă destul de mare. Este, de asemenea, foarte confortabil, luxos, practic, destinat domeniului profesional al masajului, și preț scăzut în comparație cu altele.

5. Pat de masaj pliabil Homcom

Cu spătar reglabil

41PJDyjP6CL

Vezi pretul Emag

Nu este cel mai ieftin produs, dar dacă sunteți un terapeut de masaj sau un artist tatuator, această masă de masaj vă poate ajuta. Cu spuma sa de 5 cm grosime, asigură cea mai bună și mai confortabilă odihnă.

Dispune de un spătar reglabil, precum și de o zonă a capului reglabilă și detașabilă. Poate susține o greutate de până la 230 kg, iar dimensiunile sale sunt de 185 x 60 cm.

Considerații la cumpărarea unei mese de masaj

mejor-camilla-de-masaje

Există mai multe aspecte de luat în considerare la cumpărarea unui pat de masaj și relaxare.

Calitate:

Dacă este durabilă și rezistentă, evaluați foarte bine această achiziție, aceștia sunt factori importanți atunci când cumpărați o masă de masaj, deoarece ideea este că veți folosi produsul pentru o perioadă lungă de timp.

Accesorii:

Mesele au accesorii variate pentru a garanta o experiență de masaj mai mare, cum ar fi: tetiere, cotiere, sistem de încălzire, printre altele.

Nivelul de confort:

Este important ca clienții să se simtă confortabil întinși pe pat pentru a primi masajul, acest lucru va garanta o experiență optimă. Confortul depinde de măsurile mesei și de tipul de pernă pe care o folosiți.

Preț:

Există mese care costă mii de dolari, dar există și altele care costă mult mai puțin. Acest lucru este esențial de luat în considerare, astfel încât să nu cheltuiți mai mult pentru un produs care vă va oferi aceeași calitate ca unul care costă mult mai puțin.

Masaj suplimentar pentru masa de masaj

Boostere:

Sunt folosite pentru a susține gleznele, gâtul și genunchii. Acestea variază în funcție de mărime și de formă, care poate fi semirotundă, plată sau circulară.

Prelungitoare de brațe:

Utile pentru a face masa mai largă, măsurând de obicei 4 inci. Poate fi echipat cu curele.

Lenjerie de pat:

Căptușirea punții cu lenjerie de pat poate păstra masa, poate împiedica deteriorarea acesteia de către ulei și o poate menține curată și ca nouă. De obicei, acestea vin într-un set format dintr-un înveliș în formă de semilună, un cearșaf potrivit și un cearșaf plat.

Leagănul facial:

Trebuie căutat un leagăn facial confortabil și flexibil pentru a oferi o experiență bună.

Pânză de masă:

Este o husă reutilizabilă, moale la atingere și care păstrează suprafața mesei igienică.

Geantă de transport:

Asigurați-vă că geanta de transport se potrivește cu lungimea și înălțimea mesei.

Shiatsu:

Shiatsu este o piesă care vă va permite să așezați masa pe podea, ceea ce poate fi util pentru ca clientul să se întindă.

Sistemul de sarcină:

Aceasta este o opțiune dacă nu doriți să aveți lacune.

Pernă pentru sâni:

Un pat de masaj care include o pernă proprie pentru sânii femeilor va însemna mai mult confort.

Tipuri de mese de masaj

Acestea sunt low-cost, ultra-ușoare pentru terapeuți de masaj mobile. O puteți lua oriunde, fie că mergeți la plajă, la piață, la magazine, la hoteluri, centre spa și chiar în campinguri. Acest tip de masă este punctul de plecare pentru orice terapeut de masaj, datorită avantajelor de a fi accesibilă și mobilă.

Acestea oferă un aspect mai profesional și mai senzațional, precum și stabilitate și confort pentru client. Ele sunt o piesă solidă, adică fixat într-un singur loc. Acestea au un preț ceva mai moderat decât cele portabile.

  • Masă hidraulică, electrică și de ridicare

Sunt robuste și durabile. Acestea pot fi ajustate în înălțime, ceea ce reprezintă un avantaj într-o cameră în care lucrează mai mulți maseuri. Cu toate acestea, ele sunt mai scumpe decât paturile fixe și cele portabile. În cazul în care acestea sunt deteriorate, se vor percepe taxe de reparație. Iar în cazul mutării lor, terapeutul va avea nevoie de ajutor.

Întrebări frecvente

Cine ar trebui să fie atent la masaj?

În calitate de terapeut de masaj, ar trebui să fiți deosebit de precaut cu persoanele în vârstă, copiii și femeile însărcinate, deoarece starea lor le-ar face în mod evident mai delicate pentru a primi un masaj.

Atunci când le tratăm, se recomandă să nu insistăm asupra manevrelor foarte intense, cum ar fi dispozitivele termice și presiunea profundă, mai ales dacă anatomia nu poate fi localizată cu precizie.

Femeile însărcinate pot beneficia de masaj?

Da, masajul este foarte benefic pentru femeile însărcinate, mai ales în primele luni de sarcină.

Masajul va ameliora oboseala femeilor însărcinate și greutatea din zona sacrală și va favoriza, de asemenea, întoarcerea sângelui venos din picioare. În plus, beneficiile masajului se extind și la făt, deoarece acesta le primește prin intermediul uterului mamei.

Ca un plus, aceste masaje pot fi efectuate fie stând așezată, fie întinsă pe o parte, în funcție de stadiul de gestație, cea mai confortabilă poziție pentru a face acest lucru. În orice caz, trebuie să aveți grijă să nu aplicați prea multă presiune sau prea multă presiune, precum și să fiți extrem de blândă cu zona burții.

Care sunt contraindicațiile pentru efectuarea unui masaj?

În general, un maseur nu trebuie să manipuleze niciodată arsuri sau cicatrici recente, răni deschise, zone iritate sau zone care prezintă probleme dermatologice care ar putea fi agravate de manipulare.

De asemenea, nu ar trebui să efectueze percuții intense pe zone moi, cum ar fi stomacul, regiunea lombară sau flancurile, gâtul, fosa poplitee, capul sau axilele.

De asemenea, persoanele cu imobilizări datorate unei căzături sau traumatisme ar trebui să evite îndepărtarea imobilizării și începerea terapiilor de reabilitare înainte ca medicul curant să autorizeze acest lucru, deoarece masajul înainte ca zona afectată să fie pregătită poate cauza probleme și mai mari decât cele inițiale.

Cât de înaltă ar trebui să fie masa de masaj?

Indiferent de masa de masaj pe care o alegeți, rețineți că înălțimea standard a unei mese de masaj este de 75 de centimetri. Cu toate acestea, este posibil ca această înălțime să nu fie potrivită pentru unele persoane.

Pentru a verifica care este înălțimea corectă, trebuie să vă așezați brațele întinse paralel de fiecare parte a corpului și să vă sprijiniți pumnii pe masă. Pumnii trebuie să atingă targa fără niciun efort.

Acum, dacă testul eșuează și se dovedește că sunteți mai înalt sau mai scund decât targa cu înălțime standard, atunci veți avea nevoie de o targă cu înălțime reglabilă. În caz contrar, puteți începe să suferiți de probleme musculare sau articulare din cauza pozițiilor disergonomice.

Care este lățimea potrivită pentru o masă de masaj?

În mod normal, mesele de masaj au o lățime cuprinsă între 60 și 70 de centimetri, dar unele mese de masaj sunt mai late de atât. Rețineți că, cu cât masa este mai lată, cu atât va fi mai solidă și mai confortabilă pentru pacient, dar și mai grea pentru dumneavoastră.

De obicei, terapeuților le place să lucreze cu o canapea de 70 cm lățime, deoarece oferă multă stabilitate și confort pentru pacient, nu este prea grea și este ușor de transportat, dacă terapeutul are nevoie de ea.

Dar dacă sunteți scund, vă recomand o canapea cu o lățime cuprinsă între 60 și 65 cm. Acesta va oferi în continuare suficient confort pentru pacient și va fi mai ușor de transportat pentru dumneavoastră.

Cum pot decide ce canapea este potrivită pentru zona mea de lucru?

Aceasta va depinde de locul în care veți lucra. Dacă intenționați să lucrați departe de casă sau de un cabinet, atunci ar trebui să cumpărați o masă de masaj portabilă care, așa cum am spus, ar trebui să fie ușoară. Rețineți că o masă ușoară nu trebuie să cântărească mai mult de 10 kg.

Acum, dacă aveți de gând să lucrați acasă sau într-un salon de masaj, atunci este mai bine să folosiți o masă electrică, hidraulică și de ridicare, pentru că sunt mai rezistente decât cele pliabile, sunt mai mari (ceea ce este mai confortabil pentru client), se ajustează la poziția și înălțimea de care aveți nevoie și nu va trebui să le mutați. Asigurați-vă că spațiul de lucru este suficient de mare.

Este posibil să lucrezi ca maseuză la domiciliu?

Bineînțeles că este posibil. Dacă aveți de gând să lucrați acasă, este important să vă procurați o masă portabilă. În acest caz, ar trebui să obțineți o masă de greutate medie (între 10 kg și 15 kg), deoarece va fi mai solidă decât o masă ușoară și vă va ajuta să transportați accesorii utile, cum ar fi spătarul, înălțimea reglabilă, suportul pentru față și suportul pentru brațe.

Pe scurt, cumpărați o masă fixă pentru a lucra acasă, o masă electrică pentru a lucra în saloanele de masaj și o masă portabilă pentru a lucra în afara casei.