Masa de mixaj DJ

la-mejor-mesa-de-mezclas

Dacă ești un iubitor de muzică electronică, dance, disco sau Hip Hop și vrei să ai o carieră de DJ, să cânți în cele mai bune cluburi de noapte din orașul tău și din lume, în discoteci și multe altele, acest articol despre cea mai bună masă de mixaj sau masă de DJ îți va explica tot ce ai nevoie pentru a-ți îndeplini visele.

Cu aceste console audio aveți la dispoziție funcții excelente pentru a adăuga efecte la muzică, a mixa piese, a menține energia petrecerii și multe altele. În același timp, puteți alege dintr-o varietate de modele cu conectivitate USB, egalizatoare, butoane de înaltă calitate, butoane și faders, sisteme analogice și digitale și multe altele.

De asemenea, puteți alege un model cu 2 canale pentru început sau un model cu 4 canale sau mai multe, dacă sunteți mai avansat sau dacă intenționați să mergeți mai departe în muzică.

Cele mai bune pupitre de mixaj sau pupitre pentru DJ

Care este cel mai bun pupitru pentru DJ?

Ca întotdeauna, știm că este bine să avem un ghid sau o modalitate de a ști care modele, dintre toate cele disponibile pe piață, sunt cele mai bune pentru noi.

În acest caz, poate fi foarte complicat să știi pe care să o alegi. Acestea vin în atât de multe prețuri, dimensiuni, modele și cu atât de multe butoane și funcții, încât este adesea foarte dificil să știm care este cel mai bun pentru noi.

Din acest motiv, am pregătit o listă comparativă cu cele mai bune 5 modele, astfel încât să îl puteți alege pe cel care vi se potrivește cel mai bine și să vă dezvoltați întreaga carieră de DJ.

Iată cele mai bune platane DJ:

1. Pioneer DDJ RB DJ Deck

51vmSndlT0L

Vezi pretul Emag

Acesta este un platou DJ complet, de mare rezistență și durabilitate, fabricat de una dintre cele mai bune mărci de console și echipamente audio de pe piață: Pioneer.

Acest controler DJ este livrat cu software-ul DJ Pioneer Rekordbox, cu o latență mai mică decât alte software-uri și este o referință ideală pentru DJ și entuziaști din întreaga lume.

Are două punți, două canale și o placă de sunet pe 24 de biți de calitate profesională și putere mare, dar are și 8 pad-uri multi-efecte, autoloop și conectivitate USB.

De asemenea, are o intrare pentru microfon, căști și monitor și este compatibil cu PC-urile cu Windows și Mac. De asemenea, vine cu o politică excelentă de returnare de 30 de zile în cazul în care echipamentul este defect.

2. Yamaha AG-06 Compact Mixer

Un raport calitate-preț excelent

51LwOm+-rPL

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unei console DJ la un preț bun, care să vă ofere, de asemenea, o calitate bună, versatilitate, durabilitate și posibilități variate de utilizare datorită celor 6 canale, ați ajuns la cea potrivită.

Acest model vine cu efecte încorporate, 2 intrări audio și 2 ieșiri audio prin USB și o licență pentru software-ul audio Cubase AI, unul dintre preferatele DJ-ilor și producătorilor de sunet.

În același timp, acest model are intrare pentru microfon și instrumente de formație, cum ar fi chitare, basuri și percuție electronică, selectori de câștig, intrare pentru căști și monitor și multe altele.

Este dotat cu o mulțime de butoane și butoane pentru o utilizare ușoară și este compatibil cu calculatoarele PC și Mac deopotrivă. Rețineți că nu include și țambalurile.

3. Hercules Universal DJ

51ApQhNRqlL

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unui pupitru DJ complet, cu două platane pentru a reda discuri și pentru a vă ridica posibilitățile de creare a muzicii, acest model compatibil cu Android, iOS, PC și Mac poate fi cea mai bună opțiune.

Această consolă vă permite să controlați totul de pe computer sau de pe un smartphone sau o tabletă, deoarece este prevăzută cu conexiuni Bluetooth și wireless încorporate.

În același timp, dispune de o aplicație numită My Extender by DJUCED Master pentru a vă exploata creativitatea, a crea bucle, efecte și alte acțiuni tipice DJ-ilor profesioniști, care servește, de asemenea, ca rețea socială pentru a vă împărtăși creațiile.

De asemenea, îl puteți conecta prin USB, are 16 pad-uri de efecte, mai multe butoane convenabile și ușor de utilizat, ieșiri pentru căști și monitor și multe altele. Este excelent pentru începători și pentru utilizatorii mai experimentați.

4. Mixer ammoon 120S-USB

Acesta este un mixer complet, gata să fie utilizat cu setul de platane, cu turnul de discuri și cu orice alt dispozitiv de redare pe care îl aveți.

Este un monstru cu 12 canale, cu câștig pentru fiecare canal, egalizator cu 3 benzi, mufă auxiliară, controale PAN și de volum și chiar un comutator PEL.

Acest model oferă, de asemenea, intrări XLR și ¼ inch pentru instrumente și microfoane, precum și intrare USB, butoane de control și un afișaj LCD de bună calitate.

Acest model poate fi conectat la discuri, playere, instrumente muzicale, computere sau laptopuri și poate mixa sunetul de la oricare dintre aceste dispozitive.

5. Behringer Xenyx 802 DJ Mixer

Cel mai accesibil model

51WK4adtjCL

Vezi pretul Emag

Pentru cei care nu vor să cheltuiască prea mult pe un mixer DJ, vor doar să înceapă sau nu au nevoie de prea multe funcții și complexitate, această consolă poate fi perfectă.

Acesta este cel mai ieftin model de pe lista noastră, care este un mixer analogic cu zgomot redus, cu o putere electrică de 13 W și două preamplificatoare de microfon XENYX de înaltă calitate.

Cu acest mixer beneficiați de un egalizator cu 3 benzi de bună calitate, un fader pe canal pentru dispozitive externe, efecte și un retur auxiliar stereo, precum și de ieșire pentru căști și monitor.

Acest model este prevăzut cu cablu de alimentare, 8 canale, greutate de 22 kg și conexiune USB pentru o versatilitate excelentă la cel mai bun preț.

Ce este o masă DJ?

la-mejor-mesa-de-mezclas

Sunt un tip de consolă de mixaj audio folosită de DJ de muzică house, dance, electronică, hip-hop și altele pentru a crea tranziții curate între un cântec și altul, pentru a reda cântece și înregistrări complete ca și cum ar fi un instrument muzical și pentru a crea sunete noi și multe altele la petreceri și în cluburi.

Acestea sunt de obicei conectate la un laptop, o tabletă, casete, CD-uri de DJ și alte dispozitive conexe și permit utilizarea căștilor, astfel încât DJ-ul să poată asculta următoarea melodie înainte de a o reda publicului.

Majoritatea acestor dispozitive permit conectarea a până la două surse de sunet, în timp ce altele sunt dotate cu 4 canale pentru o mai mare versatilitate și mai multe posibilități creative.

Ieșiri

Aceste mixere sunt conectate la sistemele de sonorizare ale cluburilor de noapte sau ale spațiilor de concert, care folosesc amplificatoare pentru a aduce semnalul în toate colțurile la cea mai bună calitate, cu claxoane puternice și bas profund.

În cazul în care DJ-ul cântă la TV sau la radio, el este conectat la consola de emisie a studioului, iar dacă înregistrează într-un studio de înregistrare, este conectat, de asemenea, la echipamentul principal și la suportul de înregistrare.

Se poate întâmpla, de asemenea, să cântați în fața unui public într-o discotecă sau într-un club și să fiți difuzat și la televiziune. În acest caz, consola de mixaj este conectată la sistemul de amplificare și la televizor sau la echipamentul radio.

La rândul său, DJ-ul poate avea un claxon dedicat pentru el însuși, astfel încât să poată auzi mai ușor ceea ce face la un volum clar. Acesta este cunoscut și sub numele de monitor.

Sursă de alimentare

Platanele DJ au prize de curent alternativ care se conectează direct la priza de curent, deși unele modele pot folosi baterii reîncărcabile, ceea ce permite o mai mare portabilitate și posibilitatea de a mixa fără a avea nevoie de o sursă de alimentare directă. Trebuie doar să fie conectat la sistemul de amplificare a sunetului sau la consola de înregistrare.

Istoria consolelor de mixaj pentru DJ

Acesta este un dispozitiv care a jucat un rol important în crearea mișcării muzicale afro-americane Hip Hop și a altor genuri muzicale influențate de aceasta. În plus, acest echipament îi permite DJ-ului să modifice discurile și melodiile pe care le cântă, putând crea noi sunete din ele ca și cum ar cânta la un instrument muzical.

Acest lucru este cunoscut sub numele de 'turntablism', 'DJing' sau 'DJing', care este o tehnică ce permite manipularea înregistrărilor și crearea de muzică nouă și a început cu discurile de vinil. A fost recunoscută ca o mișcare importantă încă din 1983.

Platanele DJ au fost, de asemenea, esențiale în dezvoltarea muzicii disco începând cu anii 1970, deoarece DJ-ii le-au folosit pentru a face tranziții curate între melodii și pentru a menține energia publicului. Este demn de remarcat faptul că unul dintre pionierii dezvoltării acestui echipament a fost Rudy Bozak.

Diferențe între platanele DJ și mixerele live

Toate mixerele au funcția de a combina semnale, dar variază în funcție de aplicațiile pentru care sunt utilizate. Mixerele live sunt folosite pentru a cânta în cluburi de noapte, discoteci și evenimente live, deoarece combină diferite semnale și le poate trimite la un număr mare de amplificatoare, claxoane și monitoare. Mixerele de studio au rolul de a crea înregistrări pe ieșire master.

Dar, la rândul lor, consolele de mixaj sunt, în esență, mixere live, dar ceea ce le diferențiază de acestea din urmă este faptul că permit trimiterea muzicii la căști și au capacitatea de a face tranziții rapide și ușoare de la o sursă la alta.

Părțile de bază ale mixerelor pentru DJ și live

Ambele au aceleași componente: canale stereo, selector de intrare, control al câștigului, egalizator și intrare pentru microfon . Acestea sunt piese de bază, dar sunt esențiale pentru a putea înregistra sau cânta live. Modelele Live dispun de 2 până la 6 canale stereo pentru conectarea mai multor dispozitive de intrare simultane și pentru trimiterea semnalelor către mixaj.

Mixerele pentru DJ au o intrare phono cu egalizare RIAA și toate canalele sunt dispuse vertical, cu butoane sau comutatoare pentru selectarea intrărilor. De asemenea, acestea au egalizatoare și faders pentru a mări și micșora volumul în diferite părți ale piesei, ceea ce permite eliminarea basului dintr-o melodie atunci când se mixează două piese, pentru a evita conflictul.

Există modele cu butoane separate pentru frecvențele joase, medii și înalte, precum și controale de echilibru, unități de efecte externe și efecte încorporate. Este bine să aveți un comutator care să trimită semnalul la căști, astfel încât să puteți asculta înainte de a cânta pentru public.

Mixere digitale vs. analogice

O întrebare pe care trebuie să v-o puneți este dacă mixerul este digital sau analogic. Pentru a vă face o idee mai bună, vă vom explica ce trebuie să căutați la unul dintre aceste dispozitive și cum se descurcă fiecare tip de mixer DJ în fiecare aspect:

Ușurința de utilizare:

Cele analogice sunt mai bune din acest punct de vedere, deoarece au butoane, faders și butoane pentru a ajusta rapid și ușor aproape orice setare de care aveți nevoie. Celelalte modele au mai puține dintre aceste instrumente, dar arată mai curat și mai simplu.
Modelele neanalogice pot avea straturi, ecrane și meniuri foarte utile pentru selectarea setărilor, dar pot fi intimidante pentru un DJ la început. De asemenea, este mai complicat să faci modificări și manipulări la hardware-ul consolei, dar acestea permit manipularea muzicii de către computer, ceea ce este un avantaj.

Calitatea sunetului:

Ambele modele utilizează un preamplificator analogic pentru a amplifica semnalul la nivelul de linie, astfel încât au aceeași calitate audio. Cele analogice permit o bună manipulare a câștigului pe scenă, iar cele digitale permit o bună gestionare a nivelului scăzut.

Procesarea semnalului:

Rețineți că modelele non-analogice au o anumită întârziere la procesarea semnalului din modul analogic în cel digital, ceea ce poate fi derutant pentru DJ care utilizează căști și care se confruntă cu o întârziere de 1,5 până la 10 milisecunde.

Capacitatea de control de la distanță:

Modelele neanalogice sunt cele care oferă flexibilitate în această privință, permițând controlul de la distanță cu un computer sau un laptop prin cabluri sau fără fir.

Ce sunt mixurile DJ?

Aceasta este arta de a lua bătăile și ritmurile a două piese separate și de a le face să sune perfect sincronizate la același număr de bătăi pe minut (BPM). În acest fel, puteți trece fără probleme de la o piesă la alta la o petrecere, studio de înregistrări sau concert, fără a opri muzica.

Astfel, puteți menține energia în club sau în discotecă și vă puteți menține publicul fericit și activ. De asemenea, vă puteți crea propriile CD-uri de mixaj pentru a vă stimula cariera de DJ.

Poate cineva să învețe cum să facă mixaje pentru DJ?

Da, oricine este pasionat de muzică, are dorința de a învăța și are un mentor bun care să îl ajute să înțeleagă mai bine scena, mișcările, tehnicile și trucurile, o poate face.

Alegerea celei mai bune mese pentru DJ

Dacă doriți să cumpărați cel mai bun model pentru dumneavoastră, este important să știți ce trebuie să luați în considerare atunci când căutați masa pentru DJ ideală pentru dumneavoastră. Aici vă explicăm:

Buget:

Deși există unele modele care nu sunt foarte economice, puteți fi siguri că veți avea un instrument de lucru puternic și fiabil pentru mulți ani de acum încolo. Nu uitați că, cu cât sunt mai scumpe, cu atât au mai multe funcții, dar dacă nu intenționați să le folosiți pe toate sau nu știți cum să le folosiți încă, este mai bine să vă concentrați pe un model mai simplu și mai accesibil.

Tipul de mixer:

Trebuie să știți dacă doriți doar un mixer sau un controler DJ. Multe dintre ele sunt dotate cu intrare USB, MIDI și alte capacități de control. Căutați un model care are lucrurile de care aveți nevoie și care nu vă va complica viața cu funcții inutile pentru dumneavoastră.

Numărul de canale:

Standardul este de 2 canale, deși există modele care ajung până la 16 canale, precum și intrări pentru microfon. S-ar putea să fie prea mult, dar totul depinde de experiența, abilitățile și nivelul dumneavoastră. Cu toate acestea, vă recomandăm să optați pentru modele cu 4 sau chiar 6 canale, deoarece odată ce veți deveni din ce în ce mai buni, acestea pot fi cu adevărat utile și necesare.

Marcă și calitate:

Nimeni nu cântă live sau în studioul de înregistrări și este extrem de atent cu butoanele și butoanele. Cu toată energia, entuziasmul și adrenalina momentului, aveți nevoie de componente care pot suporta un pic de abuz și chiar transpirație și o băutură sau două. Căutați un producător bun, care oferă durabilitate, fiabilitate și o garanție bună.

Utilizări speciale:

Unele mixere sunt foarte simple și potrivite pentru orice tip de 'DJing', dar există și altele cu alte caracteristici și aspecte speciale pentru redarea discurilor și altele.

Caracteristici suplimentare:

În afară de butoane, butoane și comenzi, puteți căuta și alte caracteristici care nu sunt atât de comune la toate modelele, cum ar fi filtrele low pass și high pass, o interfață audio internă, conectivitate specială și multe altele.

De ce ai nevoie de un mixer DJ?

În cazul sistemelor modulare, puteți cumpăra platanele și playerele separat de mixer, iar apoi puteți conecta totul împreună și obține un sistem complet. Partea bună este că puteți avea unele componente de la o marcă și altele de la alta, astfel încât nu trebuie să folosiți un sistem complet de un singur tip și puteți să faceți upgrade sau să schimbați piesele atunci când aveți chef. În același timp, aceste mixere sunt, de obicei, de o calitate mai bună.

Cu mixerele pentru DJ nu aveți nevoie de un laptop sau de un PC, ci puteți mixa direct de pe dispozitivele de redare. Astfel, puteți face DJing clasic cu două platane, un mixer, căști și un turn de înregistrări fără a utiliza un computer.

Acest lucru este vital pentru DJ cărora le place să pună discuri și să jongleze cu ritmuri, pentru care aveți nevoie și de faders de foarte bună calitate.