Masca de antrenament

mejores-máscaras-de-entrenamiento

mejor-máscara-de-entrenamiento-300x200

Atunci când exercițiile din sala de sport nu sunt suficiente pentru a crește intensitatea, sportivii de performanță au nevoie de puțin ajutor. Iar o opțiune care face diferența este să optezi pentru cea mai bună mască de antrenament pentru a stimula capacitatea de respirație.

Mulți încearcă să obțină aceste beneficii cheltuind o mulțime de bani pe camere hiperbarice sau pe excursii alpine irosite în zăpadă. Dar acest lucru nu mai este necesar.

În calitate de ciclist, cunosc dificultatea de a urca un vârf de altitudine. De aceea am decis să-mi îmbunătățesc pregătirea fizică și, de când am încercat aceste măști, îmbunătățirea plămânilor este vizibilă.

Cele mai bune măști de antrenament

Care este cea mai bună mască de antrenament?

Când căutăm prima noastră mască, toate modelele par la fel de ciudate, dar diferența reală constă în potrivire.

Această caracteristică permite sărituri, alergări și transpirații cu masca pe față și este realizată din materiale de bună calitate.

În plus, ar trebui să observați diferențele subtile în ceea ce privește cusăturile lor, grosimea, închiderea, curelele suplimentare și tipurile de piesa de gură.

Trebuie să te gândești care este cel mai potrivit pentru tipul tău de față și pentru modelul tău de antrenament și numai atunci poți căuta cel mai ieftin sau cel mai popular.

Odată ce le veți încerca, aceste măști vă vor revoluționa practica sportivă și vă vor oferi șansa de a fi și de a vă antrena ca un atlet de top.

Iată dintre cele mai bune măști de antrenament:

1. Gorge Fitness High Altitude Training Mask

Ușor și confortabil de utilizat

41CJnBVm5GL

Vezi pretul Emag

Această mască este o alegere uimitoare dacă este prima dată când folosiți un dispozitiv de reducere a oxigenului . Este prevăzut cu o căptușeală clasică țesută care se fixează în spatele capului și include o curea superioară pentru a o fixa, ceea ce îl face ușor de utilizat pentru alergare sau sub o cască de ciclism .

2. Mască de antrenament Altitude Mask 2.0

Suport maxim

41WIVhL8dEL

Vezi pretul Emag

Este un model care nu permite aerului să iasă prin zona ochilor sau a bărbiei datorită neoprenului Reglarea curelei. Este prevăzut cu șase niveluri pentru a crește rezistența și trei dimensiuni pentru a se adapta la mărimea capului nostru. Această adaptabilitate îi permite să fie folosit atât pentru box intens , cât și pentru crossfit.

3. Masca de respirație Breathor de la Capital Sport

Ușor de spălat

41i3wdgRpPL

Vezi pretul Emag

Acest simulator de înălțime este foarte confortabil pentru sesiuni lungi. Transpirația nu îl face să se miște, iar cusăturile sale cu găuri pentru urechi îi permit să se muleze pe fața noastră. Această caracteristică îl face un model sportiv ușor de purtat.

De asemenea, este dotat cu șapte duze care permit ca efectul de altitudine să fie gradat de la 900 de metri la 5500 de metri.

4. Sport Mask III Phantom, de FDBRO

Cu geantă de protecție

51zOxwCSjnL

Vezi pretul Emag

Această mască de antrenament este una dintre preferatele mele în această comparație , nu numai pentru că este una dintre cele mai puțin costisitoare piese , ci și pentru calitatea sa profesională.

Spre deosebire de celelalte, acesta vine cu o singură gură de respirație, dar cu o dimensiune mai mare și o grilă acoperită cu cinci straturi de condiționare. Oferă o senzație mai puțin sufocantă și își îndeplinește funcția pentru sănătate.

5. Masca de antrenament ajustabilă OUTERDO

Versatilitatea utilizărilor

Această marcă este una dintre cele mai populare măști de aerobic . Și asta tocmai datorită adaptabilității și calității fabricației sale.

Modelul este livrat cu piese de schimb și curea de reglare suplimentară, rezistența sa unică fiind capabilă să servească atât cicliștilor, cât și sportivilor de la UFC.

Ce este o mască de antrenament?

Masca de antrenament este o acoperire din silicon pentru nas și gură care restricționează trecerea aerului în timpul antrenamentului, simulând senzația de hipoxie pe care o avem atunci când ne aflăm în zone de înălțime.

Masca este atașată cu o curea la ceafă și este acționată de un mecanism de supapă cu două căi.

Aceste supape de debit au un sistem filtrat care permite trecerea aerului, dar reduce cantitatea de oxigen care intră. La rândul lor, aceste filete sunt închise cu capace cu capacități de deschidere diferite, creând astfel un capac cu dublă barieră.

Cum funcționează masca de antrenament?

Purtarea unei măști aerobice nu ne face să respirăm mai puțin, ci ne face să respirăm mai bine. Deși la prima vedere poate părea contrariul, restricționarea aerului ajută plămânii să își mărească capacitatea de pompare.

Acest lucru se întâmplă deoarece îi obligă să lucreze mai mult pentru a obține cantitatea de aer de care au nevoie în timpul exercițiilor fizice.

Ca efecte secundare, această putere suplimentară de a inspira aer antrenează, de asemenea, diafragma și mușchii intercostali să exercite o presiune mai mare pentru a inspira aer mai adânc cu respirații mai scurte.

Astfel, permite un debit respirator mai mare și o pompare mai mare de oxigen în sânge. Și toate acestea fac ca organismul nostru să se obișnuiască din nou cu respirația nazală .

Pentru ce sunt?

În termeni practici, măștile aduc o mulțime de beneficii pentru sportivi, atâta timp cât este vorba de tipul corect de exerciții.

Utilizarea măștilor este recomandată în special pentru a îmbunătăți performanța atunci când se face antrenament cardio și de rezistență. Acele practici în care necesarul nostru de oxigen crește constant pe o perioadă de timp prelungită.

După un număr de ședințe de antrenament cu masca, munca fără ea va fi mai ușoară și mai puternică.

Pe de altă parte, există multe contraindicații atunci când sunt utilizate în antrenamentul cu greutăți sau în antrenamentul de forță.

Acest lucru se datorează faptului că la aceștia rezistența la oxigen nu este regulată, iar nevoia bruscă de aer și lipsa acestuia poate provoca amețeli și leșinuri care se soldează cu accidente cu răni.

Sportul cu măști de antrenament

După cum am explicat deja, aceste măști nu sunt potrivite pentru toate tipurile de activități fizice. Măștile au devenit populare datorită utilizării lor în MMA de profil înalt , dar în prezent nu sunt singurii care profită de ele.

Sporturile în care competițiile se desfășoară adesea pe teren înalt sau în medii cu vânt sunt candidați speciali pentru utilizarea lor, deoarece facilitează antrenamentul în diferite condiții de mediu.

Ciclism montan

Deși aceasta este o utilizare alternativă a acestei piețe ,mulți colegi bicicliști montani folosesc măștile pentru a-și proteja respirația de praf, frig și vânt. În acest fel, filtrează nu numai aerul, ci și particulele de murdărie care se ridică în timpul mersului.

Snowboarding și schi

Există modele accesibile concepute special pentru a alerga în frig, așa că nu este de mirare că mulți schiori folosesc ochelari de antrenament.

Protecția împotriva zăpezii și a vântului rece ajută la menținerea temperaturii corpului și la o mai bună utilizare a oxigenului pe care îl primim. Dar, pentru funcționarea pe timp de iarnă, este important să nu uitați să deblocați supapele sau să deschideți gurile pentru a elimina o parte din capacitatea de reglare .

Motocross

Ca și în cazul ciclismului, să te murdărești de noroi poate fi o parte normală a motocrossului. Cu toate acestea, acest lucru nu diminuează cu nimic necesitatea de a ne proteja căile respiratorii de resturile unor piste deschise sau prost pregătite, iar măștile de antrenament sunt foarte convenabile în acest sens.

Elemente ale măștilor de antrenament

Adaptabilitate

Atunci când cumpărați o mască de aerobic, este important să căutați confort și o potrivire personalizată, iar acest lucru poate fi realizat doar prin versatilitate. Un sfat sigur este să optați pentru cele care oferă o varietate de dimensiuni și de mânere, atât în partea de sus, cât și în partea din spate a gâtului și a capului nostru.

Protecție împotriva frigului

Pentru a păstra căldura înăuntru, masca trebuie să se potrivească bine și să împiedice pătrunderea aerului înghețat. dacă asta vă doriți, optați pentru căptușeală din poliester sau fleece sub neoprenul tradițional.

Filtrare

Sistemul de bariere nu servește doar pentru a ne adapta respirația, ci și pentru a preveni poluarea. O modalitate de a realiza acest lucru este de a căuta nu numai un design fitness , ci și o tehnologie care să elimine mirosurile și densitățile chimice.

Se potrivește

Să-ți potrivești bine masca este o investiție pe termen lung, deoarece fața noastră nu va crește prea mult decât dacă ne îndopăm cu junk food. Dar pentru a obține o potrivire perfectă este nevoie de materiale flexibile, curele Velcro la spate și aspirație în față.

Ce trebuie să se ia în considerare?

Rezistență

Aceasta se referă la posibilitatea de a regla intrarea de aer pentru a o face similară cu o înălțime de oxigenare diferită. Există modele cu până la 16 niveluri de rezistență , dar nu este nevoie să mergeți atât de departe cu o medie de trei peste 3000 de metri, veți simți diferența în prima zi.

Grosime

Numerele care însoțesc uneori modelele 2.0 sau 3.0 se referă la grosimea materialului. Cele 3.0 sunt mai subțiri și mai confortabile, în timp ce cele 2.0 sunt mai groase și mai ferme.

Compoziție

Veți întâlni măști fabricate din neopren, nailon, silicon și cauciuc medical. Aceste materiale vor determina prețul, așa că, cu cât bugetul este mai mare, cu atât mai bună va fi compoziția noului dvs. partener de exerciții.

Potrivire

A vorbi de potrivire înseamnă a vorbi de capacitatea efectivă de a fi o barieră pentru aer. O mască prea lejeră nu va limita respirația, iar una prea strâmtă va sfârși prin a fi iritantă.

Cum se măsoară fața pentru o mască de antrenament?

Pentru a găsi dimensiunea corectă trebuie să măsurăm piesa bucală din silicon și nu circumferința capului.

Pentru a obține o măsurare confortabilă, masca trebuie să iasă în afară de buze și să permită deschiderea gurii. Prin urmare, măsurarea începe de la linia mediană, sau linia nazală, până la un centimetru sau doi dincolo de marginea exterioară a buzei. Acest număr ar trebui apoi dublat.

În funcție de rezultatul obținut, sunteți gata să știți ce mărime să cumpărați. Modelele mici sunt de obicei de 4 inci, cele medii de 4,5 inci și cele mari de 5 inci.