Masca de sudura

mejor-máscara-de-soldar

Sunt deosebit de îndemânatic când vine vorba de fierărie, așa că, în afară de slujba mea oficială, am căutat un venit suplimentar ca sudor, mă pricep la asta, dar am descoperit că am nevoie de cea mai bună mască de sudură de pe piață.

În timpul primului meu loc de muncă totul a mers foarte bine, fratele meu mi-a împrumutat masca lui de mână pentru a lucra cu ea, iar eu eram epuizat, săracul lucru a văzut zile mai bune și chiar și ochii mi s-au umflat de la lucrul cu acest echipament.

A avea o mască bună nu este doar utilă, ci și esențială, vă veți face mai bine treaba și veți fi protejat de intemperii. Dacă aveți nevoie de unul, acesta ar trebui să se potrivească nevoilor dumneavoastră și să fie accesibil.

După cum am spus deja, pentru a găsi cel mai bun produs, va depinde de nevoile și prioritățile dumneavoastră. Atunci când cumpărați, cel mai important lucru este ca acesta să îndeplinească calitățile de care aveți nevoie pentru munca pe care o faceți.

Există o mulțime de măști disponibile, dacă o veți folosi doar sporadic, poate că vi se va potrivi una tradițională din termoplastic. Dar dacă veți suda în mod profesional, veți avea nevoie de un aparat electronic, fotosensibil sau ceva mai avansat.

În zilele noastre veți găsi o varietate de producători: de la cei mai scumpi la cei mai ieftini și veți găsi chiar și modele inteligente sau cu desene interesante.

Dacă încă nu sunteți sigur ce este mai bine pentru dumneavoastră, poate că această listă comparativă vă poate clarifica unele îndoieli.

Cele mai bune măști de lipit

Care este cea mai bună mască de lipit?

O mască de sudură trebuie să fie ușoară, deoarece nu există nimic mai inconfortabil decât să lucrezi cu un element greu pe cap. De asemenea, aceasta trebuie să ofere un grad adecvat de protecție vizuală pentru munca pe care urmează să o facem, acest lucru va depinde în mare măsură de amperajul mașinii cu care lucrăm, deoarece o mașină de sudură de putere mai mare va genera o 'scânteie' mult mai strălucitoare care, dacă nu purtăm protecția adecvată, ne-ar putea afecta temporar sau permanent vederea.

Pentru aceștia din urmă un alt factor de mare importanță este aria de vizibilitate a măștii de sudură, cu cât este mai largă sticla cu atât mai confortabil se poate lucra, asta deoarece măștile mai ieftine includ o sticlă foarte mică făcând munca un coșmar, deci este mai bine să investești puțin mai mult și să achiziționezi o mască cu o arie de vizibilitate mai mare.

Iată care sunt cele mai bune măști de sudură:

1. Masca de sudură KKmoon Arc Tig Mig Grinding Eagle

Dacă sunteți un sudor desăvârșit cu un fler artistic care apreciază siguranța, dar căruia îi place să poarte un look original, ar fi bine să optați pentru măștile de sudură KKmoon Arc Tig , fabricate pentru a oferi protecție completă a feței și a ochilor împotriva razelor UV și IR până la Shade 16 (DIN) pe parcursul întregului proces de sudare. Piesa folosește celule solare de înaltă performanță ca sursă de energie, dar include și 2 baterii cu litiu pentru rezervă.

În cele din urmă, mi-a plăcut că ecranul filtrului trece automat de la lumină la întuneric în doar 1/25.000 de secunde, în plus, designul este foarte la modă cu vulturul american.

2. Cască de sudură automată Tacklife PAH04D

Încheind lista acestei selecții, aș dori să vă vorbesc despre sigiliul recunoscut de Tacklife, care surprinde încă o dată prin calitatea echipamentelor profesionale din lumea uneltelor și îmbrăcămintei industriale.

De data aceasta au proiectat o mască de sudură cu upgrade de funcție pentru gradul optic 1/1/1/1/1/1 și 4 funcții de reglare a sensibilității. Este complet rezistent la impacturi puternice datorită materialelor de fabricație pe bază de poliamidă. Este, de asemenea, confortabilă, deoarece designul său include o bandă pentru cap spongioasă și o husă din material textil pentru disiparea căldurii.

3. Masca de sudură transparentă Masunn

41Hq0aSnCxL

Masca de sudură de la Massun vă va oferi o viziune optimă și precisă, deoarece este construită cu o lentilă transparentă care vă protejează vederea de radiațiile produse în timpul sudării.

Este o unealtă potrivită pentru temperaturi ridicate și este recomandată dacă intenționați să efectuați sudură cu arc cu argon, sudură cu gaz protejat sau chiar pentru tăiere și lustruire.

Este o mască robustă, de calitate profesională, realizată din materiale rezistente și foarte durabile.

Vezi pretul Emag

4. Masca de sudură SHYOSUCCE

41QThDcHb8L

Echipată cu diferite tipuri de lentile interschimbabile, masca de la SHYOSUCCE este ideală pentru sudură MMA, MIG/MAG, WIG/TIG, tăiere cu plasmă și lustruire.

Lentilele sunt colorate atunci când începe sudarea și devin din nou transparente când lucrarea este terminată, lăsându-vă mâinile libere.

Această unealtă automată este fabricată din materiale de bună calitate și reprezintă o investiție excelentă pentru experții în domeniul sudării, deoarece este compatibilă cu diferite moduri de sudare.

Este ușor și confortabil și are 16 niveluri de protecție.

Vezi pretul Emag

5. Casca de sudură economică Abratools

414qvimMajL

Realizată din materiale simple, dar foarte robuste, casca de sudură Abratools are un ecran rabatabil și este prevăzută cu un filtru optic care vă va proteja ochii și vă va oferi o vizualizare precisă a lucrului pe care îl faceți.

Cei care o au subliniază faptul că este o mască destul de ușoară, ideală pentru sudură simplă și pentru mici lucrări de bricolaj casnic foarte simple.

Unul dintre marile sale avantaje este că puteți utiliza lentile de schimb cu acesta, deși acestea nu sunt incluse în achiziție.

Vezi pretul Emag

6. Mască de sudură Yorbay

51V8e2LTtJL

Mască extrem de sigură, deoarece are dublă protecție atât împotriva radiațiilor infraroșii, cât și a celor ultraviolete, astfel încât ochii dvs. vor fi complet protejați. De asemenea, datorită faptului că nivelul de protecție poate fi ajustat în funcție de tipul de sudură care urmează să fie efectuată, este foarte practic pentru diferiți sudori.

Este o mască automată care funcționează cu o baterie cu litiu care se încarcă cu energie solară, se întunecă automat în doar 1/25000 de secunde. Acesta este livrat cu 5 lentile de rezervă complet protejate, astfel încât le puteți schimba în orice moment.

Vezi pretul Emag

7. Mască de sudură automată ENJOHOS

41UAIKcGEZL

Ideală pentru lucrul cu diferite tipuri de sudură, această mască adaptabilă la cască are lentile colorate care oferă protecție împotriva razelor ultraviolete și infraroșii periculoase. Vă veți simți în siguranță în procesul de sudare cu această unealtă manuală.

Aceasta este o mască ușor de utilizat, cu o ventilație optimă a feței datorită faptului că este prevăzută cu un aparat de respirație cu performanțe bune și este destul de confortabilă pentru a lucra cu ea. Acesta este disponibil în diferite mărimi și protejează atât fața, cât și gâtul de sudură.

Vezi pretul Emag

Măști de sudură - Ghid de cumpărături

Ce este o mască de sudură?

Denumită și cască, mască de protecție sau mască de sudură, este un dispozitiv utilizat pentru a vă proteja ochii și fața în timpul procesului de sudare. Funcția sa este, în principiu, de a servi drept scut de protecție împotriva resturilor, a luminii ultraviolete, a razelor infraroșii, a căldurii și a diverșilor factori de risc în care vă puteți găsi implicat în timp ce vă aflați în procesul de sudare.

Beneficiile purtării unei căști de sudură

Mascara-de-Soldar

Există sute de motive pentru care este absolut necesar să purtați o cască de sudură și, chiar și în majoritatea țărilor, legile vă vor impune acest lucru pentru meseriile care implică sudură. Principalul avantaj este, bineînțeles, siguranța, dar aici ne vom referi la altele care sunt, de asemenea, de mare interes și importanță:

O mască sau o cască de sudură vă va proteja fața de arsuri, scântei, lumină ultravioletă și raze infraroșii care vă pot chiar orbi permanent sau temporar. De asemenea, vă va proteja împotriva radiațiilor și a fumului.

  • Sudură de calitate superioară

În afară de protecție, o mască de sudură bună vă va ajuta la îmbunătățirea abilităților de sudare. Cele mai moderne măști sunt realizate în așa fel încât, prin utilizarea lor, vă puteți îmbunătăți abilitățile reale de sudor. Puteți vedea și mai bine munca pe care o faceți.

Tipuri de căști de sudură sau măști de sudură

În funcție de producători, aceste accesorii sunt în mod tradițional împărțite în două tipuri: tipul pasiv standard și tipul de întunecare automată, aici explicăm ce constă fiecare dintre ele:

Mască de sudură standard sau pasivă

Acestea sunt măștile de sudură tradiționale, de obicei ieftine și foarte durabile și, de asemenea, foarte populare printre majoritatea utilizatorilor. Tipul pasiv standard este masca folosită de obicei pentru sudură și oferă o protecție eficientă și este foarte ușor de pus și de scos. Pentru a verifica munca efectuată cu acest tip de mască, trebuie să opriți sudarea, să ridicați manual casca și să inspectați lucrarea.

Căști de sudură cu întunecare automată

Acestea se întunecă automat atunci când detectează un arc de sudură luminos și vă vor proteja întotdeauna ochii, iar atunci când nu detectează activitate, geamul se deschide și puteți examina lucrarea efectuată; în orice caz, atunci când geamul se deschide și puteți vedea bine lucrarea, ochii dumneavoastră sunt în continuare protejați.

Denumite și fotocromice, măștile de sudură cu autoîntunecare nu funcționează fără un anumit tip de alimentare. Unele sunt alimentate cu baterii, altele cu energie solară. Există chiar și căști care funcționează cu o combinație a celor două. Unele modele sunt dotate și cu un filtru de aer.

Avantajele căștilor de sudură pasive

Există o serie de avantaje pe care merită să le cunoașteți și să le luați în considerare atunci când folosiți căști de sudură pasive:

  • Sunt economice
  • Sunt robuste și rezistente
  • Vă oferă o bună protecție și siguranță
  • Sunt fabricate din materiale plastice turnate
  • Folosesc sticlă cu ultraviolete și infraroșii cu acoperire întunecată

Ce trebuie să căutați atunci când cumpărați o mască de sudură?

Mascara-de-Soldadura

Măștile de sudură variază în funcție de preț, dimensiune, calitate; acestea sunt detalii pe care trebuie să le luați în considerare atunci când le cumpărați, însă există și alți factori de luat în considerare atunci când o alegeți pe cea potrivită, așa că trebuie să luați în considerare și

Greutate

Nimeni nu vrea să lucreze ore întregi cu un lucru greu pe cap, așa că atunci când faceți selecția este esențial să optați pentru un dispozitiv care să fie ușor. Această selecție vă va îmbunătăți confortul și vă va asigura mai puțină oboseală dacă trebuie să lucrați ore în șir.

Calitatea optică

Acest punct este, de asemenea, esențial. Calitatea optică nu se referă doar la capacitatea de a arăta bine sau nu, aici este de asemenea important ca partea optică a dispozitivului să aibă o protecție adecvată pentru ochii dumneavoastră.

Protecție UV, infraroșu, radiații, printre altele. Evident, și vederea bună va fi de asemenea importantă, așa că trebuie să vă asigurați că ochelarii selectați au aceste caracteristici. În ceea ce privește calitatea optică, cele mai recomandate măști sunt măștile cu autoîntunecare, care sunt clasificate 1/1/1.

Zona de vizualizare

Aici trebuie să acordați o atenție deosebită. De ușurința cu care vă veți putea desfășura activitatea de sudură va depinde suprafața de vizualizare mai mare și mai confortabilă a căștilor. Cu cât lentilele sunt mai late, cu atât suprafața de vizualizare este mai mare și veți lucra mai confortabil, așa că vă recomand ca, atunci când căutați o mască cu lentile mari și ferestre laterale, să optați pentru o mască cu lentile mari și ferestre laterale.

Îndeplinește standardele?

Principalul motiv pentru care purtați una dintre aceste căști este pentru a vă proteja împotriva accidentelor și pentru a vă proteja de un factor de risc, așa că este foarte important să alegeți una cu care să vă simțiți cu adevărat în siguranță și care să îndeplinească toate standardele de siguranță cunoscute, stabilite de organizațiile sindicale din Spania. Cele mai multe dintre aceste căști au calități și materiale avizate de organizațiile de securitate a muncii și standardizate de organismele de calitate, așa că trebuie să vă asigurați că masca pe care o alegeți are toate aceste certificări.

Protecție respiratorie

Lucrul la sudură timp de ore întregi poate degaja o mulțime de fumuri și mirosuri care, în majoritatea cazurilor, sunt dăunătoare pentru sănătate, mai ales dacă sunteți predispus la crize alergice.

Fumul de sudură este rău pentru că eliberează o serie de fumuri toxice care dăunează grav organismului, motiv pentru care înainte de a cumpăra trebuie să acordați o atenție deosebită acestui aspect și să vă asigurați că cel pe care îl alegeți are o bună protecție în acest sens.

Garanția

Garanția unui produs, cum ar fi o mască de sudură, este un lucru de mare interes, deoarece se traduce prin încrederea pe care producătorul o are în propriul produs și prin certitudinea că nu veți arunca banii pe un dispozitiv care pare a fi bun, dar care nu poate fi înlocuit dacă nu funcționează așa cum ar trebui.

Perioada de garanție este, fără îndoială, o reflectare a calității. În acest caz, este recomandabil să alegeți modelul cu o perioadă de garanție considerabil mai lungă, dacă vă puteți permite.

Marcă

În oferta disponibilă veți găsi o mulțime de mărci care produc acest tip de echipament, fiecare dintre ele având propriile calități și caracteristici. Multe dintre ele chiar se remarcă prin anumite caracteristici. Puteți opta pentru o marcă de renume care oferă un produs care se potrivește nevoilor dvs. și pentru care nu trebuie să cheltuiți foarte mulți bani.

Veți găsi multe căști de marcă bună, de nivel mediu, cu performanțe excelente, cu multă robustețe și la un preț mai mult decât rezonabil.

Întrebări frecvente

🥽 Se poate suda fără mască?

Răspunsul este, fără îndoială, Nu. La sudare este esențial să se utilizeze o mască adecvată pentru a preveni ca operatorii să sufere de fotokeratită, care este o boală a ochilor cauzată de expunerea ochilor la razele ultraviolete.

🥽 Se potrivesc căștile de sudură?

Durata de viață a acestui tip de unelte de lucru depinde de mulți factori, cum ar fi vârsta și frecvența de utilizare. Ca atare, casca poate rugini, se poate sfărâma, se poate îndoi sau chiar rupe, iar protecția ochilor se poate estompa.

🥽 Ar trebui să port o mască la sudură?

Există multe efecte nocive care merg mână în mână cu sudarea. Elemente precum cromul și zincul, prezente în majoritatea vaporilor, pot duce la probleme respiratorii pe termen lung, motiv pentru care utilizarea unei măști devine o necesitate imperativă.

🥽 Ce nuanță este sigură pentru lipire?

Pentru lucrările de sudură, se recomandă să se utilizeze lentile cu nuanțe între 10 și 13 grade de protecție. Cu cât amperajul utilizat este mai mare, cu atât mai închisă este nuanța care trebuie folosită pentru a evita afecțiunile oculare.