Masina de cusut

máquina-de-coser

Dacă vă place atât să vă creați cât și să vă coaseți singuri hainele, sunteți creativi și un pic cam riscanți când vine vorba de îmbrăcăminte, sau pur și simplu vă place să vă decorați casa cu un stil foarte special, poate că a venit momentul să achiziționați și să învățați despre cele mai bune mașini de cusut profesionale pentru îmbrăcăminte .

Există într-adevăr multe și variate motive pentru care o persoană ar dori să cumpere o mașină de cusut, de la confecționarea costumului pe care îl vor purta copiii la următorul Halloween până la realizarea unei fețe de masă frumoase pentru cina cu colegii de la birou. Să aruncăm o privire asupra unora dintre ele și să vă oferim impulsul de care aveți nevoie pentru a vă decide și a cumpăra unul.

Cele mai bune mașini de cusut

Care este cea mai bună mașină de cusut

După ce am trecut în revistă motivele pentru care cumpărați o mașină de cusut și cele mai importante caracteristici de care ar trebui să țineți cont atunci când alegeți una, vă prezentăm o listă cu cele 6 care, conform părerii experților, sunt cele mai bune de pe piață.

Iată cele mai bune mașini de cusut:

1. Singer Curvy 8770

Cu sistem inovator de înfiletare

41jYIkUh8xL

Vezi pretul Emag

Această mașină de tip industrial, are un sistem inovator de înfiletare SwiftSmart care combină tehnologia digitală pentru a realiza acest lucru într-un singur pas. Astfel, economisiți timp pe care îl puteți folosi pentru a explora noi idei creative.

Programul de 225 de cusături include cusături alfanumerice și șapte tipuri de butoniere automate cu un singur pas. Sistemul său cu două ace și funcția de reglare a lungimii și lățimii cusăturii face posibilă realizarea oricărui proiect pe care vi-l propuneți.

Este prevăzut cu un afișaj LCD care oferă o imagine mai clară și mai precisă a modelelor de cusături, inclusiv a măsurătorilor de lungime și lățime. Informațiile despre aceasta sunt indicate pe afișaj și se modifică în funcție de model sau de mod.

Are încorporată funcția de cusătură dorsală pentru cusături drepte și zigzag, potrivită pentru întărirea îmbrăcămintei sportive și a cusăturilor curbe care necesită o rezistență ridicată.

Are un picior de alimentare sau dinți de alimentare concepuți pentru a permite țesăturii să se întindă cu ușurință sub piciorul de presare și să treacă prin mașină. Acești câini de alimentare permit un control mai bun al presiunii asupra piciorului de presare , astfel încât piciorul de presare se ridică prinzând ușor țesătura și avansând-o cusătură cu cusătură.

2. Singer Promise 1408

Ideală pentru începători

3118K3ojZSL

Vezi pretul Emag

Această mașină de casă este fabricată din plastic și metal și include o pedală cu cablu de 1,5 metri, o geantă cu înfiletător , ace și bobine. Este destul de accesibil și, deși nu este făcut pentru lucrări mari, poate face cu ușurință blugi, fuste, perdele sau fețe de masă.

Este ideal pentru copii sau pentru începători , deoarece are un singur tip de cusătură, două viteze și este prevăzut cu o pedală de picior, lăsându-vă mâinile complet libere pentru a ghida țesătura. Pentru un transport ușor, puteți achiziționa ca accesoriu suplimentar o husă semi-rigidă pentru mașina de cusut.

3. Alfa Style 40

Fără zgomot sau vibrații

41ysoo9bYJL

Vezi pretul Emag

Mașinile Alfa Style sunt mai puțin costisitoare decât concurența și sunt capabile să coasă toate tipurile de țesături, cum ar fi denim, piele și elastic. Are 6 rânduri de dinți de alimentare și un motor puternic care realizează cusături netede pe toate tipurile de materiale, evitând cusăturile sărite .

Sistemul său de picior de presare cu înălțime dublă și puterea sa mare îi permit să lucreze cu țesături mai groase. De asemenea, vine cu o mare varietate de modele de cusături , astfel încât să puteți realiza orice tip de proiect doriți.

Schimbarea acului, a tensiunii firului și a piciorului de călcat se realizează în câteva secunde și puteți realiza cu ușurință cusături de bază, zig-zag variabil, cusătură dreaptă , butonieră în 4 pași și multe altele.

S-au efectuat numeroase teste asupra mecanismului acestor mașini pentru a le face să funcționeze fără probleme, îmbunătățind performanța și reducând la minimum vibrațiile. Acestea au o suprafață de sprijin optimizată, un picior reglabil și o structură metalică foarte rigidă.

Sunt mașini foarte silențioase și stabile, care funcționează la capacitate maximă timp de ore întregi. Toate acestea, combinate cu o suprafață de lucru mare, o vizibilitate bună în zona de cusut și o lumină albă care nu obosește ochii, sunt elemente fundamentale pentru a face cusutul confortabil și relaxant.

Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, Alfa îți oferă posibilitatea de a învăța cum să folosești mașina prin tutoriale, de a te inspira cu proiecte de cusut explicate pas cu pas și alte câteva trucuri pentru ca experiența să fie perfectă.

4. Bernette Sew&Go 8

Cu peste 197 de cusături

41Bz03xv5NL

Vezi pretul Emag

Această mașină oferă tot ceea ce are nevoie o persoană creativă, iar raportul calitate-preț este imbatabil. Are peste 197 de cusături și include alfabet de design, 7 butoniere diferite, cusături decorative care se ajustează până la un maxim de 7 mm și funcția de memorie care vă permite să stocați individual mai multe combinații.

Dispune de afișaj cu LED, buton start-stop, opritor de ac în partea de sus și de jos și o lumină puternică, astfel încât să nu vă pierdeți în timp ce coaseți.

Unele dintre caracteristicile suplimentare fabuloase ale Sew&Go 8 sunt: ridicarea piciorului picior de presare în 2 trepte , selectarea, descrierea și setarea directă a cusăturilor , memorie, înfiletător semiautomat și control al vitezei.

5. Brother CS10VM1-Cs10

100% automată

41oWE1YRJaL

Vezi pretul Emag

Această mașină de cusut completă digitală, are selector de cusături drepte, zigzag, ecran LCD, selecție prin taste, cusătură dublă pe spate, cusătură de întărire, printre alte caracteristici incredibile. Este 100% automat, iar funcționarea sa este foarte simplă.

Motorul său este puternic și generează puțin zgomot, puteți alege lățimea și lungimea cusăturii , iar cu ajutorul înfiletătorului automat nu va mai trebui să pierdeți timp înfiletând singur acul.

Are 40 de programe diferite pentru a vă ușura munca, 6 câini de alimentare, 5 tipuri de butoniere, ecran LCD și iluminare. Funcționează perfect pe țesături elastice, cum ar fi benzile de cauciuc și chiar și pe plăpumi.

Și dacă vă place patchwork-ul, manualul de instrucțiuni are câteva pagini dedicate acestui stil de cusut fascinant. Puteți obține toate acestea în această mașină puternică la un preț destul de economic .

6. Toyota34B Super Jeans

Ideală pentru blugi

41PD0gF6CoL

Vezi pretul Emag

Toyota ne surprinde încă o dată cu această mașină de cusut incredibilă și puternică. Are 34 de programe de cusut, cum ar fi cusături drepte, zigzag și cusături decorative. Motorul său este robust, puternic, de dimensiuni mari și, mai presus de toate, foarte silențios.

Coase perfect blugi și piele fină , include pedale și este ecologică, deoarece reduce emisiile de CO în timpul ciclului său de viață. Viteza de cusut este de 800 de rotații pe minut, lățimea cusăturii este de 5 mm, iar lungimea este de 4 mm. Este disponibil într-o frumoasă culoare neagră și are o greutate de numai 5,2 kg.

De ce să cumpărați o mașină de cusut?

máquina-de-coser

Cu o mașină de cusut profesională , puteți modifica hainele de câte ori doriți și le puteți transforma în ceea ce vă doriți cu adevărat, puteți lua toate deciziile cu privire la ce tip de țesătură și țesătură vi se potrivește cel mai bine, sau puteți pur și simplu să faceți ținute amuzante pentru animalele de companie pe care le iubiți.

La fel de important este și factorul economic. Întotdeauna puteți economisi ceva bani atunci când vă ocupați singur de cusut în loc să mergeți la un profesionist sau să cumpărați într-un magazin.

Deși poate fi un pic cam greu să fii un începător în lumea croitoriei, în final rezultatele vor merita și s-ar putea să devii următorul designer couture de top din țara ta.

Tipuri de mașini de cusut

Mașinile de cusut se împart în principal în două categorii: mecanice (cunoscute și sub denumirea de mașini manuale) și computerizate. Mașinile mecanice utilizează butoane, cadrane sau pârghii pentru a schimba sau regla cusăturile . Acestea sunt foarte bune mai ales atunci când nu sunteți expert în domeniul cusutului.

Mulți recomandă mașinile mecanice în cazul în care doriți să faceți doar cusături simple sau de bază, cum ar fi reparații, confecționarea de costume simple sau proiecte ușoare de design interior.

Cu toate acestea, mulți oameni, inclusiv unii experți, sunt încântați de funcționarea acestui tip de mașini, deoarece sunt mai simple și nu sunt distrași de numeroasele opțiuni pe care le au mașinile profesionale.

Mașinile de cusut computerizate sau digitale au ecrane LCD care vă permit să apăsați butoane pentru a naviga prin setări și a selecta cusături și funcțiile de care aveți nevoie.

Din acest motiv, mulți utilizatori le consideră mult mai ușor de utilizat decât cele mecanice . De asemenea, coaserea tinde să fie mult mai rapidă, iar rezultatele sunt mai precise.

Trebuie remarcat faptul că, odată cu creșterea prețului , crește și complexitatea și gama de funcții oferite. De exemplu, în timp ce o mașină mecanică poate oferi între 12 și 25 de opțiuni de cusături , veți găsi sute de opțiuni la modelele computerizate.

Există multe prețuri , iar cele mai ieftine pot face un singur stil de butonieră, în timp ce cele mai scumpe și mai scumpe oferă până la 12, cu forme și dimensiuni diferite. Acestea sunt atât de inovatoare încât unele mașini computerizate sunt dotate cu o intrare USB pentru a descărca de pe internet stiluri de cusături și alte caracteristici de design.

Dacă, de exemplu, doriți să brodați o plapumă, atunci va trebui să căutați o mașină care să includă această funcție. Cele care sunt concepute pentru broderie sunt prevăzute cu unul sau mai multe cercuri, modele și stiluri diferite.

Modelele care sunt capabile de matlasare, dispun de obicei de un picior care coase uniform mai multe straturi de material deodată, iar unele unități includ un ridicător de genunchi pentru a ridica piciorul de presare cu genunchii, astfel încât să nu trebuiască să renunțați la lucru.

Pe de altă parte, multe cusătorese preferă să coasă cu mașini overlock , deoarece acestea conferă proiectelor lor un finisaj profesional. Acestea sunt deosebit de utile pentru a coase țesături elastice.

Cum să alegi o mașină de cusut

una-máquina-de-coser-1024x683

Cea mai bună mașină de cusut pentru tine va depinde atât de nivelul tău de îndemânare, cât și de bugetul tău. Înainte de a cumpăra unul, evaluați-vă nevoile și abilitățile și gândiți-vă la modul în care îl puteți utiliza pe măsură ce vă îmbunătățiți abilitățile.

La un preț mic , puteți cumpăra o mașină de bază cu care puteți dezvolta multe proiecte de îmbrăcăminte și de interior cu matlasare. Pe măsură ce bugetul dvs. crește, puteți alege apoi unul cu funcții mai specifice, care să depășească un simplu aparat de uz casnic sau de casă .

Mașinile de cusut sunt disponibile într-o gamă largă de prețuri și multe dintre ele sunt concepute pentru particularități de cusut foarte specifice. Mașinile de cusut, broderie sau overlock, adaugă capacități, dar măresc și costul investiției dumneavoastră.

Există mașini de bună calitate cu care vă puteți realiza toate proiectele profesionale, inclusiv lucrul cu materiale precum piele sau alte țesături grele pentru a realiza, de exemplu, căptușeli pentru mobilă, pantofi și genți.

Deși mai multe din comparația noastră vin cu o husă numită și husă semi-rigidă pentru mașini de cusut, există multe care sunt mici, compacte, portabile și sunt special concepute pentru a merge oriunde, unele dintre ele fiind chiar portabile.

Caracteristicile unui utilaj vor determina ce poate face în mod eficient, însă designul și accesoriile pe care le include joacă, de asemenea, un rol important pentru a vă permite să finalizați mai multe proiecte. Să aruncăm o privire mai atentă la calitățile pe care trebuie să le aibă mașina de cusut perfectă pentru tine.

Capacități de cusut

O mașină programată cu zeci de modele și de cusături, vă va permite să realizați cusături mai elaborate și mai decorative, ceea ce, la rândul său, va adăuga mai multă individualitate proiectelor dvs. De asemenea, lungimea cusăturii și lățimea nu numai că adaugă stil, dar poate fi ușor adaptată la materialul pe care îl folosiți.

Viteză

Unele mașini au viteze reglabile, ceea ce poate fi foarte util atunci când învățați să coaseți sau când vă învățați copilul. Pe de altă parte, controlul tensiunii mașinii este la fel de important.

Unele îl reglează automat pentru a se potrivi proiectului la care lucrați, altele au un cadran care vă permite să o faceți manual.

Stiluri de ochiuri

Dacă intenționați să confecționați articole de îmbrăcăminte, cum ar fi blugi, numărul de stiluri de ochiuri și modul în care mașina le creează este important. Găurile de nasturi într-o singură etapă sunt realizate de mașină fără prea multă intervenție din partea dumneavoastră, în timp ce gurile de nasturi în patru etape necesită mai multe operațiuni diferite din partea mașinii.

Este important să rețineți, în momentul achiziționării , că mașina trebuie să includă atât o varietate de stiluri de butoniere, astfel încât să puteți atașa orice tip de nasture la articolul de îmbrăcăminte pe care îl confecționați, cât și capacitatea de ață dublă pentru cusături uniforme.

Funcții automate

În prezent, multe mașini sunt dotate cu înfiletătoare de ace automate , tăietori de bobine și înfășurătoare de bobine. Aceste caracteristici vă ajută să finalizați proiectele mai eficient prin includerea directă a tuturor instrumentelor de care aveți nevoie.

Design

În timp ce mașinile de cusut sunt disponibile într-o mare varietate de modele, una dintre principalele categorii care le separă pe unele de altele este reprezentată de capacitatea computerului.

La mașinile mecanice , selecția cusăturii se schimbă cu ajutorul unui cadran, în timp ce la mașinile de cusut digitale sau la mașinile de cusut computerizate, selecția cusăturii se face prin intermediul ecranului LCD.

De asemenea, este important să se ia în considerare dimensiunea mașinii. Dacă aveți de gând să îl transportați sau dacă aveți un spațiu de depozitare limitat, veți prefera probabil un portabil, care este mai mic și mult mai ușor.

Accesorii

Cusutul necesită mai multe unelte și accesorii diferite pentru a finaliza majoritatea proiectelor. Probabil că veți dori să achiziționați o mașină care oferă multe dintre acestea pentru a compensa costul.

Un accesoriu standard pentru majoritatea mașinilor de cusut sunt picioarele de presare, care o ajută să se adapteze la diferite proiecte. Cu zeci de picioare de presare pentru diferite sarcini și țesături, orice picior care vine cu mașina poate fi util.

Accesoriile care sunt, în general, incluse cu mașinile de casă sunt: ace, capace de bobine, șurubelnițe, mașini de cusut și perii de curățare. Multe dintre ele includ, de asemenea, o lumină pentru a vă ajuta să observați mai bine detaliile cusăturii.

Se recomandă ca, în cazul în care aparatul dumneavoastră va sta inactiv pentru perioade lungi de timp, să achiziționați și o căptușeală sau un capac pentru a-l proteja de praf.

Stand

Cu atât de multe piese, accesorii și capacități diferite, mașinile de cusut pot fi dificil de utilizat și, ocazional, necesită întreținere.

Cele mai multe dintre ele au o garanție lungă, însă atât piesele electrice, cât și accesoriile au adesea garanții diferite și mult mai scurte. De aceea, trebuie să găsiți o mașină cu un suport solid în cazul în care trebuie să o înlocuiți.

Cu toate acestea, este posibil să aveți nevoie de sprijin suplimentar pentru sarcini de întreținere complicate. Cele mai multe mașini sunt însoțite de un manual care descrie procedurile obișnuite, iar unele oferă chiar și manuale online, facilitând căutarea unor sarcini specifice.

În mod similar, site-urile web pentru marca a mașinii dvs. publică liste de întrebări și răspunsuri și multe dintre ele includ, de asemenea, videoclipuri de ajutor și informații de asistență tehnică. De asemenea, puteți contacta majoritatea acestor companii prin telefon sau e-mail.