Masina de spalat portabil

lavadora-portatil

Adevărul este că alegerea celei mai bune mașini de spălat portabile nu este ușoară. În afară de faptul că nu este un produs foarte convențional, există pe piață și multe opțiuni care nu sunt nici ele foarte valoroase. Fie că nu au suficiente programe de spălare, fie că se strică ușor sau pur și simplu nu lasă hainele foarte curate.

Cele mai bune mașini de spălat portabile

Care este cea mai bună mașină de spălat portabilă?

Pe scurt, ceea ce trebuie să faceți pentru a face o investiție bună în următoarea mașină de spălat portabilă este să vă gândiți la cantitatea de haine pe care o veți spăla în mod regulat și la spațiul de care dispuneți, astfel încât să puteți alege dimensiunea și capacitatea de spălare. Apoi alegeți un sistem de încărcare frontală sau superioară și, în final, evaluați dacă aveți nevoie de un sistem electric sau manual.

Pentru a vă oferi mai multă claritate, iată sfaturile noastre de top pentru alegerea unei mașini de spălat portabile, precum și o listă comparativă a celor mai recomandate. Nu numai că au un raport calitate-preț excelent , dar au și funcțiile necesare pentru a face o treabă perfectă.

Iată cele mai bune mașini de spălat portabile :

1. TecTake mini mașină de spălat portabilă

Poate spăla și usca toate hainele

41F1Xz8YhZL

Vezi pretul Emag

Nu numai că are o capacitate mare de spălare de 4. 5 kg, ceea ce o face să fie cea mai mare încărcătură a mașinii de spălat portabile de pe lista noastră, dar este capabilă și de uscare și are o funcție de centrifugare , care este mai eficientă și mai puternică. De asemenea, este destul de eficient în ceea ce privește consumul de apă, lumina și timpul de spălare. Are o putere de 200 W pentru spălare și 120 W pentru uscare.

În plus, aparatul poate usca până la 3,5 kg de haine la fiecare trecere și măsoară 65 x 40 x 75 cm, având și o conexiune de intrare a apei de 117 cm. În cele din urmă, este prevăzut cu un cronometru pentru un timp total de spălare precis.

 

2. Mașină de spălat portabilă OneConcept DB003

Merge de minune

41E3qTT6C2L

Vezi pretul Emag

Dacă aveți o rulotă cu curent electric, aceasta ar putea fi mașina de spălat portabilă ideală pentru camping și aventuri în aer liber. Nu numai că este foarte mic, portabil și ușor, având doar 10 kg, dar are și o putere de 250 W , suficientă pentru a vă spăla toate hainele cu ușurință, precum și 120 W pentru centrifugare. Da, nu numai că poate spăla, dar vine și cu un uscător de rufe pentru a usca hainele și a le pregăti pentru utilizare.

În mod similar, are, de asemenea, o capacitate de încărcare de 2 kg pentru spălare, precum și mânere laterale pentru a o deplasa cu ușurință și până la două programe de spălare diferite care au grijă de diferitele dvs. haine.

Și în timp ce este grozav pentru camping, este, de asemenea, ideal pentru camerele de studenți, apartamentele de burlac și oriunde cu spațiu limitat.

 

3. Mașină de spălat portabilă OneConcept SG003

Pentru casă sau camping

41dh+MXGF+L

Vezi pretul Emag

Aceasta este o mini mașină de spălat portabilă care poate fi cel mai bun prieten al oricărui student sau burlac. Puterea sa de 180 W este perfectă pentru spălarea rufelor de până la 2,8 kg, deoarece este eficientă și consumă puțină energie, dar este și mai silențioasă decât modelele cu putere mai mare.

În afară de aceasta, are și un temporizator pentru ciclul de centrifugare care poate fi setat între 0 și 5 minute, în funcție de cantitatea de rufe pe care trebuie să o uscați. În același timp, este cu încărcare frontală și cântărește doar aproximativ 5,4 kg, astfel încât nu va trebui să vă faceți prea multe griji cu privire la gestionarea spațiului. De aceea, poate fi și un aliat de nădejde pentru excursii cu cortul și alte aventuri în aer liber.

 

4. Mașină de spălat portabilă OneConcept Ecowash-Pico

Foarte puternică și versatilă

41QHswHEWuL

Vezi pretul Emag

Cu un stil mai degrabă retro și atractiv, această mașină de spălat portabilă este una dintre cele mai puternice din lista noastră de comparație, cu motorul său de 380 W. Datorită acesteia, este capabilă să spele încărcături de până la 3,5 kg și să o facă perfect și vă oferă, de asemenea, posibilitatea de a utiliza modul dublu de spălare cu centrifugare . În acest fel, puteți scurta timpul de utilizare a mașinii de spălat portabile și puteți economisi, de asemenea, pe utilități.

Puteți seta temporizatorul de spălare între 0 și 10 minute și temporizatorul de centrifugare între 0 și 3 minute. Acesta include furtunuri pentru intrarea și scurgerea apei, mânere de transport, un design foarte compact și confortabil, precum și o greutate redusă de numai 4,9 kg.

 

5. Mini-mașină de spălat portabilă Aqua Laser

Ușor de utilizat și silențios

41dTxDi4ExL

Vezi pretul Emag

Economisiți spațiu și reduceți costurile utilităților datorită acestei mașini de spălat portabile mici, dar puternice. Datorită puterii sale de 160 W și a sistemului eficient, acest model nu consumă multă energie și, în același timp, este capabil să spele încărcături de până la 2,5 kg de rufe fără niciun inconvenient. De fapt, are și capacitatea de a spăla haine delicate , datorită faptului că nu este atât de puternic încât să creeze riduri și o uzură mai mare a hainelor dumneavoastră.

De asemenea, această mașină de spălat portabilă este însoțită de furtunul pentru racordarea la apă și scurgere, precum și de cablul pentru alimentarea cu energie electrică, cu colectorul de cablu respectiv.

Este echipat cu un temporizator de până la 15 minute și este, de asemenea, foarte comod de transportat datorită greutății sale de numai 5,7 kg. Dimensiunile sale sunt, de asemenea, foarte convenabile: 39 x 37 x 50 cm.

 

6. Adler AD 8051 mini mașină de spălat portabilă

Are de toate

41Gzel+H55L

Vezi pretul Emag

Unul dintre cele mai izbitoare aspecte ale acestei mașini de spălat portabile este puterea maximă de spălare ridicată, de 400 W, precum și puterea de centrifugare, care poate ajunge până la 580 W. Datorită acestui lucru, poate spăla încărcături de până la 3 kg și ajută la uscarea mai rapidă a hainelor cu ajutorul centrifugării, ideal pentru cei care merg cu cortul.

Este, de asemenea, conceput pentru a lucra cu rufe delicate și are un program scurt de doar 15 minute care consumă puțină energie și apă. Și nu vă faceți griji dacă vă curăță sau nu hainele cu adevărat - cu puterea de care dispune, este mai mult decât suficientă pentru a spăla încărcăturile de 3 kg.

Include furtunul de admisie și de scurgere a apei. Se încarcă pe partea superioară și are un design compact.

 

7. Mini mașină de spălat portabilă D4P XBP30-1208A

Ideală pentru apartamentele mici sau pentru persoanele singure

414IvOUNHyL

Vezi pretul Emag

Înainte de a vorbi despre puterea și capacitatea sa, merită să aruncăm o privire la această mașină compactă și bine concepută. Se încarcă pe partea superioară, cu un mâner pentru o deschidere mai ușoară și are, de asemenea, mânere laterale pentru a fi transportat și mutat ușor dintr-o parte în alta.

În ceea ce privește performanța, are o putere nominală de 240 W, ceea ce vă permite să spălați încărcături de până la 3 kg timp de 15 minute. În plus, această mașină de spălat portabilă de mici dimensiuni este echipată și cu o funcție de oprire automată a centrifugării, ceea ce permite o mai mare eficiență și confort.

În cele din urmă, vine deja cu furtunul pentru racordul de admisie și de scurgere a apei și cu un dispozitiv de prindere a cablului pentru a nu-l încurca în casă.

 

Ghid de cumpărături: cele mai bune mașini de spălat portabile

Ce este o mașină de spălat portabilă și cum funcționează?

lavadoras-portatiles-300x215

După cum sugerează și numele său, această invenție nu este altceva decât o mașină de spălat care este mai mică ca dimensiuni și capacitate de încărcare decât o mașină de spălat convențională și care este conectată la mașina de spălat pentru intrarea și ieșirea apei. În acest fel, puteți folosi un spațiu mic pentru spălarea hainelor.

În ceea ce privește funcționarea și tipurile de mini-mașină de spălat portabilă , există diferite stiluri și modele, toate depinzând de forma de alimentare cu energie (electrică sau mecanică, ideală pentru camping), precum și de alte aspecte, cum ar fi sistemul de încărcare, dacă este de sus sau din față, și chiar modul în care mașina de spălat portabilă este conectată la chiuvetă. Și dacă sunteți intrigat de modul în care funcționează unul dintre aceste dispozitive, acesta funcționează exact la fel ca orice mașină de spălat convențională, cu excepția dimensiunilor mai mici și a faptului că nu necesită o conexiune fixă la apă.

Cum folosiți o mașină de spălat portabilă?

Utilizarea noii mașini de spălat portabile este foarte ușoară, deoarece nu necesită prea multe invenții. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să-l conectați la o sursă de apă, cum ar fi un robinet din casă, și apoi să-l conectați la o priză electrică. Singurul lucru de care va trebui să fiți conștienți, care poate fi puțin diferit față de o mașină de spălat tradițională, este că va trebui să aveți grijă la spațiul pe unde va ieși apa după ce spălați hainele murdare.

Sfaturi pentru cumpărarea unei mașini de spălat portabile

Rețineți că principalul motiv pentru a cumpăra o mașină de spălat portabilă este spațiul și manevrabilitatea. Așadar, merită să vă asigurați că achiziționați o mașină de spălat portabilă cu roți și o greutate și dimensiuni reduse , astfel încât să o puteți muta dintr-un loc în altul în mod confortabil și, de asemenea, să o depozitați cu ușurință atunci când nu o mai folosiți.

Apoi, este important să verificați dacă este însoțită de adaptorul pentru robinet, deoarece acesta vă va permite să faceți conexiunea între noua dumneavoastră mașină de spălat portabilă și priza de apă care vine din casă. În caz contrar, probabil că va trebui să mergeți la un magazin de hardware pentru a obține unul, ceea ce poate fi un pic mai dificil și plictisitor.

Un alt aspect esențial este viteza de centrifugare a mașinii de spălat portabile. O viteză mai mare va lăsa hainele mai uscate, dar va lăsa și mai multe riduri pe care va trebui să le călcați. Apoi, există și alte puncte cheie care trebuie luate în considerare, cum ar fi nivelul de zgomot, eficiența energetică, numărul de cicluri de spălare pe care îl are, precum și programele, capacitatea de încărcare și alte aspecte importante.

De asemenea, nu uitați că mașinile de spălat portabile mai ieftine vor avea mai puține caracteristici și facilități, așa că asigurați-vă că faceți achiziția ținând cont de ceea ce aveți cu adevărat nevoie.

Curățarea unei mașini de spălat portabile

La fel ca în cazul oricărui alt tip de mașină de spălat mică, medie sau mare, reziduurile de săpun, umiditatea și mucegaiul se vor acumula treptat în interiorul mașinii, ceea ce va face ca aceasta să înceapă să miroasă urât și să nu mai funcționeze corespunzător. De aceea, este important să curățați mașina de spălat portabilă la fiecare 2-3 luni, pentru a evita acest tip de înfundare și murdărie.

Vestea bună este că curățenia este mai ușoară decât ați crezut. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să amestecați puțin oțet alb cu apă caldă într-un ciclu de spălare și apoi să faceți un alt ciclu, dar de data aceasta cu bicarbonat de sodiu. Acest lucru va neutraliza acțiunea oțetului după ce acesta și-a făcut treaba.

Avantajele unei mașini de spălat portabile

Atunci când cumpărați o mașină de spălat portabilă de bună calitate, veți obține o serie de avantaje pe care nici o altă mașină de spălat convențională nu vi le poate oferi. Iar acestea au de-a face nu numai cu spațiul sau cu greutatea redusă, ci și cu alte câteva aspecte.

Primul avantaj este, evident, faptul că sunt complet mobile și le puteți muta dintr-un loc în altul din casă sau chiar le puteți lua într-o excursie cu dvs. și, de asemenea, ocupă mult mai puțin spațiu în casă, astfel încât se potrivesc practic în orice colț, fără a fi prea mult deranjante sau a vă încurca.

În afară de aceasta, o mașină de spălat portabilă vine, de obicei, deja configurată și gata de utilizare, fără a fi nevoie de o instalare și configurare prealabilă, astfel încât nu va trebui să plătiți un tehnician care să o instaleze pentru dumneavoastră. Și, dacă nu v-ați gândit deja la asta, sunt foarte bune pentru portofelul dumneavoastră, deoarece sunt mult mai ieftine decât cele convenționale. Ați putea economisi sute de euro dacă ați cumpăra o mașină de spălat portabilă bună.

Tipuri de mașini de spălat portabile

Așa cum am mai spus, atunci când vă alegeți mașina de spălat portabilă, este bine să cunoașteți clasificările existente, astfel încât să știți ce vi se potrivește cel mai bine:

Încărcare frontală

Aceste modele au un tambur orizontal, care face ca hainele să se învârtă la viteză mare, consumând mai puțină energie și scoțând hainele din și în apă, ceea ce produce o spălare mai bună. De asemenea, se întâmplă că nu există un agitator central, ceea ce vă permite să aveți mai mult spațiu pentru haine.

Deoarece au un consum de energie mai bun, aceste modele sunt adesea printre cele mai puțin accesibile.

Încărcare prin partea superioară

Mașina de spălat portabilă mai tradițională obișnuia să fie dotată cu sistemul de încărcare prin partea superioară , care utilizează un agitator central care nu numai că ocupă spațiu pentru hainele dvs., dar are și un consum mai mare de apă și de energie. Cu toate acestea, modelele mai moderne au deja un sistem ușor diferit care, în loc să fie prevăzut cu un agitator central, este prevăzut cu un buton, care consumă mai puțină apă și energie și nu ocupă spațiu.

Mașină de spălat portabilă cu pedale

Dacă vă plac activitățile în aer liber , dar simțiți că aveți nevoie de o mașină de spălat portabilă pentru utilizarea în natură, avem vești bune pentru dumneavoastră. Există pe piață și modele care pot fi operate fără electricitate, prin simpla apăsare a unei pedale. În acest fel, vă puteți spăla hainele chiar și în cele mai îndepărtate locuri.

Tipul sursei de apă

Atunci când utilizați o mașină de spălat portabilă, este important să țineți cont de modul de admisie a apei din aparat. Cele mai multe dintre ele au prize și ieșiri pentru a fi folosite direct la robinetul sau chiuveta din casă, dar există și cele care nu au astfel de prize. Acestea sunt mașinile de spălat portabile pe care le puteți umple cu apă direct dintr-o găleată sau ceva asemănător.

Iată cum să alegi o mașină de spălat portabilă

După ce te-ai gândit la lucruri precum marca noii tale mașini de spălat portabile sau tipul de încărcare pe care îl dorești, este bine să iei în considerare următoarele aspecte:

Gândiți-vă la tot ceea ce aveți nevoie să spălați

Este esențial să știți câte persoane vor folosi mașina de spălat portabilă și cantitatea de rufe pe care o vor spăla, astfel încât să puteți alege un model cu dimensiunea și capacitatea de spălare potrivite . Modelele portabile mai mari suportă de obicei până la 4,5 kg.

Gândiți-vă la aparatele suplimentare

În funcție de bugetul dvs. și de modelul pe care doriți să îl cumpărați, va trebui să evaluați dacă veți avea nevoie de un uscător de rufe separat sau dacă mașina dvs. de spălat portabilă vine deja cu un uscător de rufe.

Decideți dacă aveți nevoie de o mașină de spălat cu încărcare frontală sau superioară

Evaluați ce model de încărcare este cel mai convenabil pentru dumneavoastră, atât pentru introducerea cât și pentru scoaterea hainelor. De asemenea, gândiți-vă la consumul de apă și de energie al fiecăruia.

Aveți nevoie de o mașină electrică sau cu pedale?

Pentru utilizarea în rulote cu electricitate sau pentru casa dumneavoastră, modelele electrice sunt perfecte. Dar dacă doriți o mașină de spălat portabilă pentru exterior, atunci un model cu pedale este cel mai potrivit.

Gândiți-vă la modul în care doriți să fie intrarea apei în mașina de spălat portabilă

În cazul modelelor electrice, toate au, de obicei, intrări directe de apă la robinet, în timp ce cele cu pedală mecanică pot fi umplute manual.

Dimensiunea

În afară de capacitatea sau puterea de spălare, înălțimea mașinii de spălat portabile este de asemenea importantă. Dacă spațiul este limitat, căutați unul care să aibă o înălțime mai mică de 33 cm.

Caracteristici de proiectare

Există modele pătrate, ovale și altele. Gândiți-vă cu atenție la designul care vi se potrivește cel mai bine înainte de a cumpăra.