Masina de spalat rufe

mejor-lavadora-de-carga-superior

Urăsc să mă aplec pentru a spăla rufele și, când mi s-a stricat mașina de spălat cu încărcare frontală, i-am spus soțului meu că aș prefera să caut o mașină de spălat mai bună cu încărcare superioară. În plus, din cauza problemelor de spațiu, ne era mai bine cu cel de-al doilea.

De asemenea, pentru că suntem doi acasă, deocamdată, capacitatea de încărcare nu a fost o mare problemă. Dar mi-am dorit o mașină care să poată face spălări rapide. De fapt, ar fi fost mai convenabil dacă ar fi avut mai multe programe de spălare. Uneori suntem atât de grăbiți încât nu avem timp să ne ocupăm prea mult de aceste sarcini. Și, bineînțeles, dacă a garantat eficiența energetică, atunci minunat!

Am început să ne uităm la diverse opțiuni de la diferite mărci care ofereau o calitate și o performanță bune. Mi-a fost puțin teamă de preț, pentru că mi se spusese că nu sunt cele mai ieftine. Dar, din fericire, am găsit câteva la prețuri accesibile.

Căutați același lucru? Ei bine, haideți! Vă voi da câteva sfaturi bazate pe experiența noastră.

Cele mai bune mașini de spălat cu încărcare superioară

Care este cea mai bună mașină de spălat cu încărcare superioară?

Cel mai mare avantaj al acestor aparate este că nu trebuie să vă aplecați pentru a vă pune hainele în ele. Nu trebuie să fiți un om bătrân pentru ca această sarcină să vă provoace dureri de spate. Așa că, în cazul meu, prefer să am ușa ridicată și atât.

Desigur, acest lucru nu este suficient pentru a garanta că mașina va funcționa foarte bine. Există câteva detalii la care trebuie să vă uitați înainte de a cumpăra una dintre aceste mașini. De exemplu:

Programe de spălare : Este important să verificați dacă aveți opțiuni pentru cicluri de diferite lungimi. Dacă nu vă murdăriți prea tare hainele și vă grăbiți, este mai bine să aveți cicluri rapide.

Rotații pe minut : Cu cât numărul de rotații este mai mare, cu atât articolele vor fi mai uscate atunci când vor fi puse pe sârmă sau în uscător. Între 1.000 rpm și 1.300 rpm ar fi bine pentru a evita risipa prea multă energie la uscare.

Capacitate : Cantitatea de kilograme pe care o deține vă va ajuta să curățați încărcături mai mari de rufe. Totul depinde de cât timp aveți la dispoziție în timpul săptămânii pentru a spăla rufele și de câte persoane sunt acasă. Între 6 și 8 kg este o capacitate bună. Există și de 9 kg, dar probabil că acest lucru crește prețul.

Dimensiune : Nu uitați să verificați cât spațiu aveți la dispoziție pentru mașina de spălat, chiar și cu ușa ridicată, în cazul în care puneți lucruri pe ea.

Culoare : Albul este cea mai frecventă culoare, deși există opțiuni în alte nuanțe pentru a se potrivi.

Dintre toate cele pe care a trebuit să le analizez pentru a alege, această listă comparativă vă asigur că reunește cele mai bune 5 mașini de spălat cu încărcare superioară de pe piață la ora actuală. Puteți să vă uitați la el și vă va servi drept ghid.

Iată cele mai bune mașini de spălat rufe cu încărcare superioară:

1. Brandt WTD6384K top loading washer dryer

Mașină de spălat și uscat 2 în 1

31-W+WHtMNL

Vezi pretul Emag

Această mașină este o alegere excelentă pentru apartamentele mici. Nu numai că spală hainele, dar le și usucă, iar dimensiunile sale sunt suficient de mici pentru a se adapta la orice spațiu. Are o lățime de numai 45 cm și o capacitate de 6 kg de rufe.

De fapt, tamburul său are o capacitate de 42 de litri de apă pentru a îmbunătăți performanța în ciclul de clătire. Este foarte ușor de pus hainele în el, iar tamburul se deschide printr-o simplă atingere. Apropo, tamburul este fabricat din oțel inoxidabil, ceea ce garantează durabilitatea.

Este rezistent la uzură și la vibrațiile tipice în timpul curățării și uscării hainelor. Are un indicator de timp rămas, foarte convenabil atunci când vă grăbiți. Viteza maximă de centrifugare este de 1300 rpm. Are mai multe programe de spălare, un afișaj LCD și este de culoare albă.

 

2. Mașină de spălat cu încărcare prin partea superioară AEG L62260TL

Cu selector de viteză de centrifugare

31VNuJYP67L

Vezi pretul Emag

Pentru cei care se tem că o centrifugare foarte puternică le-ar putea deteriora hainele, această mașină de spălat este convenabilă. Viteza poate fi reglată, iar viteza maximă este de 1200 rpm. Are o capacitate de spălare de 6 kg de rufe. În funcție de greutatea pe care urmează să o curățați, puteți ajusta durata de spălare.

În plus, nu numai timpul, ci și consumul de apă și energie pot fi ajustate în funcție de sarcină. Nu spală hainele în exces, iar eficiența sa este de A. Are un afișaj LCD pentru a vă permite să vedeți mai ușor ce programați și un dozator de detergent lichid și pudră.

Programele sale se adaptează la diferite tipuri de țesături, cum ar fi bumbac, materiale sintetice, lână, denim, delicate etc. Tamburul are o capacitate de 42 de litri și include un sistem de siguranță împotriva inundării.

 

3. Indesit ITW E 71252 W

Cu clătire suplimentară

31gdS0RcjPL

Vezi pretul Emag

Cei care au nevoie de o clătire suplimentară a hainelor pentru a preveni iritarea pielii din cauza contactului cu detergentul pot opta pentru această mașină de spălat. Are un ciclu de clătire suplimentar care îndepărtează automat tot săpunul de pe țesături.

Bineînțeles, cu acest model puteți alege timpul de spălare. Există un ciclu de reîmprospătare de 9 minute, un ciclu rapid de 30 de minute și un ciclu normal de 1 oră.

Este echipat, de asemenea, cu opțiunea Energy Saber, pentru a economisi până la 70% din energie, în special în programele de spălare pentru blugi, bumbac sau țesături sintetice.

Dacă aveți nevoie ca rufele să fie gata la o anumită oră, puteți programa pornirea întârziată pentru până la 24 de ore.

Are o capacitate maximă de încărcare de 7 kg, 1200 rpm și centrifugare variabilă. Afișajul său digital este mare și ușor de văzut.

 

4. Electrolux EWT1264IKW

Cu panou LED

314Z-WqZkDL

Vezi pretul Emag

Aceasta este o mașină de spălat foarte practică, care va fi utilă dacă sunteți unul dintre cei care doresc să lase totul programat. Spălarea este foarte ușor de realizat și puteți alege durata spălării pentru a proteja hainele cele mai delicate. Acest model are un certificat Woolmark Blue, care garantează o îngrijire maximă pentru articolele de îmbrăcăminte care necesită spălare manuală.

Are o funcție de pornire întârziată, astfel încât să puteți spăla doar atunci când aveți nevoie. Are un panou de control cu LED-uri și este eficient din punct de vedere energetic.

Nu face mult zgomot. De fapt, nivelul său de dB(A) re 1 pW (2010/30/CE) este de 57, deci este destul de silențios. Capacitatea sa este de 6 kg, funcționează la 1200 rpm, iar volumul tamburului este de 42 de litri.

 

5. Whirlpool AWE 2240

Cu program color

31YuBG8QvqL

Vezi pretul Emag

Dacă vă îngrijorează amestecul de culori și petele de pe haine, acest model vă va ajuta să preveniți această problemă. Are un program de culori pentru a proteja și îngriji hainele și pentru a preveni decolorarea. Are o viteză maximă de 1000 de rotații pe minut și o capacitate de spălare de 6 kg de rufe.

Pentru hainele delicate are un program special numit spălare manuală. Nu veți avea probleme cu vecinii, deoarece este unul dintre cele mai liniștite. Dispune de un sistem de control al spumei, iar volumul tamburului este de 42 de litri.

 

Tipuri de mașini de spălat rufe

Pe piață găsim mașini de spălat cu încărcare frontală sau mașini de spălat cu încărcare superioară. Ambele diferă în ceea ce privește dimensiunea, capacitatea și modul în care sunt introduse hainele.mejor-lavadora-de-carga-superior

Mașinile de spălat cu încărcare frontală au devenit foarte populare în ultima vreme. Acestea se caracterizează prin faptul că ușa se află în față. Dimensiunile lor se potrivesc foarte bine în spații mici, de unde și popularitatea lor.

Mașinile de spălat cu ușa în partea de sus se numesc mașini de spălat cu încărcare prin partea de sus. Aceste mașini de spălat sunt la fel de eficiente ca și cele cu încărcare frontală, dar cu avantajul că nu trebuie să vă aplecați pentru a pune și a scoate hainele.

În ceea ce privește dimensiunile, dimensiunea lor este mai îngustă, ceea ce le permite să se potrivească oriunde, iar dimensiunea lor nu le afectează performanța, deoarece sunt în general destul de rapide în efectuarea ciclului.

Cele 5 avantaje ale mașinilor de spălat cu încărcare prin partea superioară

Mai economice

Cel mai atractiv avantaj al mașinilor de spălat cu încărcare prin partea superioară este prețul acestora. Deși recunoaștem că mașinile cu încărcare frontală sunt mult mai atractive, funcția pentru care au fost proiectate este îndeplinită de ambele modele.

Pe de altă parte, dacă bugetul dvs. nu vă permite să cumpărați un aparat nou, există pe piață modele second-hand de o calitate excelentă la o fracțiune din cost, spre deosebire de aparatele cu încărcare frontală, care sunt atât de noi încât nu există o ofertă prea mare de modele second-hand.

Mai fiabile

Aparatele ne fac viața mai ușoară, este adevărat, dar uneori ne obișnuim atât de mult cu ele încât, atunci când se defectează, simțim că lumea noastră se destramă fără un ajutor casnic atât de eficient.

De aceea, o mașină de spălat cu referințe excelente devine o potențială achiziție. Deoarece mașinile de spălat cu încărcare prin partea superioară există de mult timp, mecanismele lor sunt testate și asigurate, astfel încât tind să fie mai fiabile.

Mașinile cu încărcare frontală au unele probleme pe care cele cu încărcare superioară nu le au, cum ar fi faptul că sunt mai predispuse la formarea mucegaiului și a mucegaiului în mecanismul ușii, deoarece apa este în continuă mișcare.

Unii consumatori au raportat, de asemenea, scurgeri de apă din cauza garniturilor de etanșare a ușilor defecte sau ușor de expirat, ceea ce face ca timpul de spălare să fie un adevărat dezastru.

Nu au nevoie de un detergent special

Un detaliu care nu trebuie trecut cu vederea la alegerea unui model de mașină de spălat este că mașinile cu încărcare frontală necesită un detergent special care nu produce spumă la spălare, altfel se deteriorează mecanismul mașinii.

Acestea sunt cunoscute sub denumirea de 'de înaltă eficiență'; le veți recunoaște după acronimul HE de pe ambalaj și, pe lângă faptul că sunt mai scumpe decât cele tradiționale, nu există o varietate atât de mare pe piață.

Nu veți avea acest dezavantaj în cazul mașinilor de spălat cu încărcare prin partea superioară, care acceptă orice detergent cu care sunteți obișnuit.

Varietate mai mare de modele

Pe lângă faptul că aveți la dispoziție mult mai multe opțiuni de modele de mașini de spălat cu încărcare prin partea superioară, veți găsi și o varietate de bugete, de la cele foarte economice la cele mai scumpe.

Ușor de reparat

Deoarece sunt pe piață de mai mult timp, există mai mulți tehnicieni de reparații pentru mașinile de spălat cu încărcare prin partea superioară decât pentru cele cu încărcare frontală, deoarece mecanismul este relativ nou, ceea ce duce la prețuri competitive ale forței de muncă și la liniștea de a ști că au experiență.

Bătălia încărcăturilor: Încărcare frontală față de încărcare superioară

Deși mașinile de spălat cu încărcare superioară au fost mai răspândite în mod istoric, mașinile de spălat cu încărcare frontală au revenit pe piață la începutul anilor 2000 și de atunci au câștigat popularitate, fie prin design, fie prin inovație.

Deși sunt, în general, mai scumpe decât rivalul lor cu încărcare superioară, optimizarea producției a schimbat prețurile mașinilor de spălat cu încărcare frontală, iar acum acestea se apropie din ce în ce mai mult de cele mai bune mașini cu încărcare superioară, atât de mult încât tot mai mulți clienți consideră că numeroasele avantaje ale mașinilor de spălat cu încărcare frontală merită investiția suplimentară.

Încărcare superioară

Mai economic:

Deoarece mașinile de spălat rufe cu încărcare prin partea superioară sunt mai ieftine, acestea au devenit alegerea preferată pentru apartamentele de închiriat, spațiile comerciale și cabane

Ergonomic mai prietenoase:

Cele cu încărcare frontală se stivuiesc în general pe verticală cu uscătorul, dar sunt oarecum incomode atunci când introduceți și scoateți hainele , deoarece trebuie să vă aplecați la fiecare întoarcere, ceea ce nu este cazul celor cu încărcare superioară

Încărcare frontală

Curăță mai bine și nu maltratează hainele:

Mașinile de spălat cu încărcare frontală sunt mai eficiente în curățarea hainelor și produc mai puțină uzură a țesăturii, deoarece nu au lame care să maltrateze fibrele.

Încărcătoarele frontale folosesc tehnologia de spălare prin gravitație, astfel încât spălarea este mult mai blândă.

Execută mai puține cicluri:

Capacitatea mare de încărcare a mașinilor cu încărcare frontală vă permite să introduceți mai multe articole în compartiment și să economisiți apă, timp și detergent.

Eficientă din punct de vedere energetic și al consumului de apă:

Mașinile de spălat cu încărcare frontală sunt proiectate să utilizeze o treime din cantitatea de apă, energie și detergent în comparație cu cele cu încărcare superioară. Astfel, în final, veți economisi în fiecare lună o mulțime de bani la facturile de energie, apă și alimente, ceea ce face ca investiția inițială să fie ușor de recuperat.

Durată lungă de viață:

Mașinile cu încărcare frontală necesită mai puține reparații ale pieselor importante, deoarece folosesc gravitația pentru a agita rufele în loc să folosească agitatorul central, așa cum fac mașinile cu încărcare superioară. Mașinile de spălat cu încărcare superioară au, de asemenea, mai multe piese, ceea ce înseamnă mai multe piese care riscă să se rupă sau să se deterioreze.

Mai silențioase:

Mașinile de spălat cu încărcare frontală au un sistem de control al vibrațiilor pentru a stabiliza tamburul intern, ceea ce le face perfecte pentru a funcționa în spații închise, la etajul al doilea, fără a deranja pe nimeni.

Mai multe funcții:

Unele mașini de spălat cu încărcare frontală sunt dotate cu funcții suplimentare, cum ar fi o setare pentru abur, un ciclu de autocurățare, uși reversibile pentru spălătorii complet personalizabile și multe altele.

Capacitate:

Mașinile de spălat cu încărcare frontală au, în general, o capacitate mai mare decât cele cu încărcare superioară. Este întotdeauna important să analizați cu atenție dimensiunea tamburului mașinii. Ar trebui să luați în considerare pentru câte persoane va fi util aparatul și cât de des îl veți folosi.

Stil:

Mașinile de spălat cu încărcare frontală au un aspect mai estetic și mai modern. Acum, dacă nu vă pasă de stilul electrocasnicelor dumneavoastră, cele cu încărcare superioară oferă un tip de prezentare mai uniformă.

Rezumând, putem spune că:

Mașini de spălat cu încărcare prin partea superioară:

-Sunt mai puțin costisitoare

-Au mai puține funcții

-Costuri mai mari pe termen lung

-Nu sunt la fel de delicate cu hainele

-Ecranul lor multifuncțional este foarte ușor de utilizat

-Pot fi adăugate hainele pe care le-am uitat în mijlocul ciclului,

Mașinile de spălat cu încărcare superioară sunt puțin mai economice decât cele cu încărcare frontală, deși aceste economii sunt compensate de faptul că utilizează mult mai multă apă și electricitate

Mașinile de spălat cu încărcare frontală:

-Investiția inițială este mai mare

-Mai multe dotări de lux

-Consumul mai mic de energie și de apă

-Trăiește mai bine hainele

- Mașinile de spălat cu încărcare frontală spală mai bine, deoarece au programe de spălare mai lungi și sunt mai eficiente, deoarece centrifughează mai multă apă, astfel încât hainele ies mai uscate.

-Aceste mașini de spălat adaptează cantitatea de apă și energie în funcție de încărcătură

-Mai puțin zgomotoase

Cum să evitați înnodarea sau răsucirea hainelor?

Probabil că ați experimentat frustrarea de a vedea cum rufele pe care ați terminat de spălat se transformă într-un munte de țesături răsucite într-un mod pe care numai un magician îl poate descâlci. Acel moment în care nu știi dacă să stai pe spate și să plângi sau să râzi poate fi evitat dacă ții cont de aceste sfaturi:

-Evitați să amestecați articole grele cu articole ușoare, cum ar fi blugii cu flanela.

- Alegeți încărcătura corectă în conformitate cu recomandările producătorului. Evitați să puneți prea multe sau prea puține articole în mașina de spălat.

-Asigurați-vă că setați nivelul de apă potrivit pentru încărcătură.

-Nu înfășurați niciodată rufele în jurul agitatorului

-Atenție ca apa de spălare să nu fie prea fierbinte pentru țesătură.

Relația dintre încărcătură și nivelul apei

Pentru ca mașina de spălat să funcționeze corect, trebuie să respectăm instrucțiunile producătorului, iar unul dintre detaliile care nu trebuie neglijat este nivelul apei, atât pentru a economisi detergent și a fi mai prietenoși cu mediul înconjurător, cât și pentru ca ciclul de spălare să se desfășoare corect.

-Recomandăm să încercați să faceți să se potrivească cât mai bine nivelurile de apă și mărimea încărcăturii.

-Încărcați articolele uscate lejer, încercați să nu depășiți rândul superior de găuri din cuva mașinii de spălat.

-Utilizarea unei cantități prea mari de apă poate duce la o performanță slabă de spălare din cauza raportului mai mic de detergent.

- Utilizarea unei cantități prea mici de apă poate cauza o clătire slabă, probleme de scame, încrețire și uzură excesivă a țesăturii.

- Încercați să spălați împreună același tip de materiale. De exemplu, nu spălați țesăturile care produc scame cu fibre care atrag scame.

Ghid pentru achiziționarea unei mașini de spălat

Gândiți-vă la capacitate

O persoană singură sau un cuplu care spală des nu va avea un coș de rufe foarte mare. Acest tip de consumator poate cumpăra o mașină de spălat cu o capacitate de 10 kg pentru a-și satisface nevoile

Capacitatea mașinii de spălat este importantă pentru consumatori. Unii preferă să spele mai des încărcături mai mici, alții așteaptă până la sfârșitul lunii pentru a spăla totul deodată. Obiceiurile lor de spălare determină cantitatea de încărcătură necesară pentru gospodăria lor

Mai puține spălări pe lună pot economisi apă, gaz și energie, dar încărcăturile cresc în cele din urmă. În plus, utilizatorul ar trebui să aibă suficiente rufe curate pentru mai multe săptămâni, în timp ce acumulează suficiente rufe murdare.

Creșterea încărcăturii necesită mașini de spălat cu capacitate mai mare, care vor utiliza mai multe resurse. Așadar, este important să găsiți un echilibru între capacitatea și tipul de mașină de spălat pentru a nu cheltui mai mulți bani pentru spălare.

Sus sau în față?

Mașinile de spălat rufe cu încărcare prin partea superioară au un butoi cu un perete ondulat care, datorită mișcării centrifuge, generează frecare între haine și perete pentru a le curăța. Acest lucru face ca hainele să se uzeze și să genereze pete, așa că este necesar să cumpărați filtre suplimentare pentru a menține mașina de spălat curată.

Uscarea hainelor tinde să fie un pic mai lentă și să consume mai multă energie, dar datorită mașinilor de spălat eficiente din punct de vedere energetic, putem uita de problema consumului.

Mașinile cu încărcare frontală folosesc gravitația apei în avantajul lor: ele ridică rufele astfel încât acestea cad rapid în apă și se spală. Acest lucru înseamnă că hainele nu se încurcă, apa și detergenții trec mai bine prin porii țesăturii, hainele nu se uzează și nu se rup și nu se pătează.

Linie de rufe sau uscător de rufe?

Dacă spațiul pentru un uscător este prea mic, puteți completa mașina de spălat cu un uscător pe gaz. Acestea au un proces de uscare mai bun, nu consumă atât de multă energie și nu folosesc la fel de mult gaz.

Învârtire și centrifugare

Numărul de rotații pe minut sau 'rpms' vă permite să vă faceți o idee despre cât de uscate vor fi hainele dvs. datorită rotirii mașinii de spălat în etapele finale ale spălării. O viteză de rotație bună ar fi de 1 600 rpm.

Eficiență energetică

Mașinile de spălat rufe fac obiectul reglementărilor UE privind etichetarea energetică, care detaliază consumul de energie electrică atât pentru spălare, cât și pentru centrifugare și consumul de apă pe ciclu de spălare.

Eticheta oferă informații privind nivelul de eficiență energetică a aparatului în comparație cu tipul standard, prin intermediul unei clasificări cu litere de la A la G și gradele +, ++ și +++, A+++ fiind cel mai eficient și mai ecologic, iar G fiind cel mai puțin eficient.

Alegeți-le pe cele care au eticheta energetică cu literele A+++, sinonime cu economisirea apei și a luminii.

Siguranță

Dacă aveți copii acasă, este important să verificați dacă mașina de spălat are un sistem de blocare și deschidere de siguranță pentru a evita accidentele.

S-a dovedit că zgomotul, mișcarea și forma mașinii de spălat generează multă curiozitate în rândul copiilor; de fapt, mulți copii s-au ascuns în acest loc jucându-se fie singuri, fie cu alți copii.

Câteva sfaturi pentru a evita accidentele cu aceste aparate de uz casnic utile, dar periculoase, ar fi:

-Nu folosiți mașina de spălat cu picioarele ude sau în condiții de furtună.

- Efectuați periodic lucrări de întreținere preventivă.

-Niciodată să nu vă scăpați copilul din ochi în timp ce acest aparat funcționează.

-Niciodată să nu permiteți ca o mașină de spălat să fie folosită de un minor.

Cât costă o mașină de spălat?

Prețurile acestor aparate variază în funcție de model și de funcțiile pe care le îndeplinesc.

După cum v-am mai spus, mașinile de spălat cu încărcare frontală sunt mai scumpe decât cele cu încărcare superioară.

Online puteți găsi mașini cu încărcare prin partea superioară de la mărci cunoscute, cu o capacitate de 9 kilograme, la prețul de 199,95 euro.

Încărcătorul frontal de 9 kg cu încărcare frontală, cu ecran tactil cu LED și 1400 rpm, cu tehnologie NFC A+++, poate fi achiziționat pentru aproximativ 474 de euro.

Dacă vorbim de mașină de spălat și uscător, prețul urcă la 684 de euro.

O ultimă recomandare este să întrebați vânzătorul dacă costul include instalarea și, în unele cazuri, chiar și mutarea vechii mașini de spălat.