Masina de tuns iarba electrica

mejor-robot-cortacésped

Nu este niciun secret că tunsul gazonului poate fi o sarcină extrem de solicitantă și consumatoare de timp. Mai ales atunci când folosiți acele manuale sau motocoase prea grele, care vă lasă cu dureri de spate și musculare oribile, pe care nici nu știați că le aveți.

Cel mai bun lucru pe care trebuie să îl faceți este să alegeți cea mai bună mașină de tuns iarba robotizată, chiar dacă nu este atât de ușor de găsit. În special, am folosit mai multe modele care fie erau prea lente pentru dimensiunea grădinii mele, fie ieșeau ușor din configurație. Și întotdeauna există cineva care se rătăcește și cosește prost.

Cele mai bune mașini de tuns iarba robotizate

Care este cea mai bună mașină de tuns iarba robotizată?

Deși poate părea dificil uneori, găsirea celor mai bune produse de pe piață se dovedește a fi mai ușoară decât credeți. Trebuie doar să știți de ce aveți nevoie pentru a vă ghida căutarea în acea direcție. De exemplu, merită să vă uitați la acei roboți care vin fără instalare, dar cu programe automate, la fel ca un televizor care începe să regleze canalele imediat ce detectează semnalul.

Există, de asemenea, WiFi încorporat și c pe aplicații pentru a le gestiona de pe telefonul mobil și pentru a le cunoaște starea în orice moment, precum și pentru a face modificări rapide ale setărilor acestora. Pentru a vă ajuta, aruncați o privire la lista mea de comparație, unde veți găsi modele accesibile și de calitate superioară.

Iată care sunt cele mai bune mașini de tuns iarba robotizate:

1. Mașină de tuns iarba robotizată Mcculloch

Va face treaba pentru tine

41f+UEaAruL

Vezi pretul Emag

Dacă vrei ca un robot să aibă grijă de gazonul tău și să nu-ți mai faci griji pentru a trece o mașină de tuns iarba manuală sau electrică, atunci acesta poate fi modelul ideal pentru tine.

Aceasta este o mașină de tuns iarba robotizată de foarte bună calitate, care, prin simpla programare, va deveni cel mai bun companion al dumneavoastră în grădină. Acest dispozitiv se ocupă de efectuarea unor tăieri precise și automate, ajutând la obținerea unui gazon mai verde, chiar și în orice moment al anului, efectuând tăieturi mici care adaugă nutrienți în sol.

Acesta este un robot care combină designul, puterea și tehnologia, are un motor de înaltă performanță care vă permite să tundeți chiar și pe cele mai abrupte pante ale grădinii dumneavoastră. Este ușor de instalat și este protejat cu o alarmă și un cod PIN.

2. Mașină de tuns iarba robotizată AL-KO Robolinho 110

Cu tehnologie cu cuțite duble

41CK0IXuXGL

Vezi pretul Emag

Cu această mașină de tuns iarba automată puteți avea grijă de grădina dvs. și chiar să o faceți să crească mult mai sănătoasă, deoarece, datorită tăieturilor fine făcute de lamele sale, particulele mici de iarbă devin un îngrășământ natural care va obține o creștere mai verde.

Această mașină de tuns iarba robotizată are o performanță excepțională, are roți de cauciuc care vor reuși să treacă prin diferite terenuri, chiar și prin cele mai abrupte, deoarece are o tracțiune foarte puternică, precum și o aderență bună.

Veți putea să uitați de faptul că trebuie să petreceți ore întregi tăind toată iarba din grădină, deoarece acesta este echipamentul ideal pentru ca munca să fie făcută într-un mod simplu și complet automat.

3. Mașină de tuns iarba robotizată R30 Bril

Compactă și practică

316OpHwbU4L

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți unul dintre acei oameni care apreciază dispozitivele tehnologice, confortul și caracterul practic, atunci această mașină de tuns iarba robotizată vine mână în mână cu aceste caracteristici. Acest robot are 4 lame extrem de ascuțite pentru a tăia iarba din grădina dvs. într-un mod fin și corect. Acesta are un design compact, are o baterie cu un timp de încărcare de 2 ore și, de asemenea, vine cu o lățime de tăiere variind de la 30 de milimetri la 60 de milimetri. De asemenea, funcționează pentru suprafețe de până la 1200 m².

4. Mașină de tuns iarba robotizată Bosch Indego

Multifuncțională

41HudvMO9eL

Vezi pretul Emag

Funcționează în majoritatea condițiilor meteorologice. Este foarte recomandat pentru cei care au o zi ocupată sau pur și simplu susțin autonomia instrumentelor moderne. Acest robot este inteligent, are mai mulți senzori, unul dintre ei fiind acela că recunoaște obstacolele și le ocolește fără probleme. Are o strategie de tundere ideală dacă vă doriți o grădină frumoasă, astfel că taie în linii paralele, având grijă de suprafața gazonului. De asemenea, poate tunde pe pante de până la 20 de grade.

5. Robomow RC308 Robomow Robomow robot de tuns iarba

Siguranță și robustețe

31QOxfGG4LL

Vezi pretul Emag

Pentru cei cărora le plac lucrurile simple de utilizat și produsele automatizate, acest robot de tuns iarba este o alegere excelentă. Este un model robust și cântărește aproape 20 de kilograme, așa că vă va oferi liniște atunci când vă tundeți gazonul. Este alimentat de o baterie cu litiu și este recomandat pentru suprafețe de 800 m², dar funcționează în mod plăcut până la pentru terenuri de 1500 m². Este un robot foarte ușor de utilizat, fără complicații în ceea ce privește programarea acestuia pentru a tunde gazonul.

6. Mașina de tuns iarba robotizată Landroid L Worx

Oprește-o de pe smartphone

41ZbKk6FnLL

Vezi pretul Emag

Cântărește puțin peste 20 de kilograme și are un aspect ușor de utilizat, cu o culoare neagră, dar ceea ce iese cel mai mult în evidență este, fără îndoială, faptul că se integrează cu telefonul mobil prin intermediul aplicației. Are trei lame individuale pentru a oferi gazonului dvs. un finisaj extrem de fin și are un senzor de ploaie care avertizează robotul să se mute la baza de încărcare dacă plouă. În același timp, se duce automat la bază dacă detectează că bateria este descărcată. (Gardena robot de tuns iarba R70Li

Design futurist

41LvAdZuEGL

Vezi pretul Emag

Acest robot de tuns iarba se întoarce doar la stația de încărcare și se încarcă din nou în mod automat, astfel încât nu trebuie să îl duceți manual la stația de încărcare din când în când. Zona sa de operare este guvernată de un fir perimetral, care delimitează în mod uniform zona de tuns, astfel încât mașina robotizată de tuns iarba să rămână întotdeauna în zona de tuns. Are un design futurist și un afișaj LCD cu un meniu intuitiv .

Ce este o mașină de tuns iarba robotizată?

mejor-robot-cortacésped

Vorbim despre un mic robot casnic care îndeplinește funcția de tuns iarba pentru întreținerea ulterioară a grădinii dumneavoastră în mod autonom . Mulți dintre acești roboți necesită ca utilizatorul să le atribuie o anumită sarcină, în cadrul unei programări ușoare, utilizatorul va da comenzile pe care dorește ca robotul să le execute. Pentru a defini dimensiunile ale grădinii, utilizatorul va trebui în prealabil să stabilească un fir în jurul gazonului pe care robotul îl folosește pentru a localiza limita zonei care urmează să fie cosită.

Multe sunt reîncărcate automat , includ GPS , astfel încât utilizatorul să poată seta comenzile fără fir și robotul să nu se piardă în timpul cositului. Alții au senzori care detectează ploaia, alții au funcția ca atunci când bateria este descărcată să meargă automat la baza de încărcare, iar unele mărci oferă acești roboți inteligenți chiar și cu un joystick virtual pe care îl puteți controla de pe smartphone-ul dumneavoastră.

Cum funcționează mașina de tuns iarba robotizată

Ar trebui să fie clar că mașinile de tuns iarba robotizate fac doar asta, tund gazonul. Ei nu colectează iarba tăiată, cu atât mai puțin o îngrămădesc. Aceste mașini de tuns iarba autopropulsate, își croiesc drum în jurul ierbii pe care o aveți în grădină într-un mod aleatoriu, evitând astfel ca roțile să formeze urme. Există un cablu care servește drept limită pentru ca robotul să nu taie dincolo de acest cablu, pe care trebuie să-l plasați în prealabil în procesul de instalare.

Tipuri de iarbă și condiții de iarbă

Merită să luați în considerare tipul de iarbă pe care doriți ca robotul să o taie:

Iarbă umedă

În aceste condiții, nu este recomandat să tundeți gazonul cu o mașină de tuns iarba robotizată, nici măcar cu o mașină de tuns iarba manuală. Iarba umedă poate deteriora robotul sau unealta pe care o folosiți și chiar și iarba însăși, care ar putea să nu crească în mod corespunzător și uniform în viitor. Se recomandă să verificați programarea robotului astfel încât acesta să nu înceapă să tundă până când solul nu este uscat.

Iarbă groasă

Trebuie să știți că, deși are un motor puternic și un design ușor, mașina de tuns iarba robotizată poate deveni grea pe acest tip de iarbă. Dacă încercați să forțați motorul, este foarte probabil să ajungeți la blocarea robotului. Prin urmare, se recomandă să tăiați în prealabil iarba groasă cu o unealtă, iar apoi robotul va tăia singur resturile mai mici.

Factori de luat în considerare

Există multe lucruri de luat în considerare înainte de a face această achiziție, iar acestea sunt un prim exemplu.

Programare

Acestea au o mare varietate de setări și configurații. Unele sunt susținute de cabluri perimetrale, iar altele funcționează sub bariere înalte reglabile, astfel încât să nu iasă și să taie la întâmplare un spațiu.

Aplicații mobile

Aplicațiile mobile vă pot oferi urmărirea robotului și puteți chiar să verificați un istoric care vă va oferi informații detaliate despre ceea ce a făcut robotul, de la cantitatea de iarbă cosită, la nivelul bateriei și, probabil, orice obstacol pe care robotul l-a văzut. Mulți dintre acești roboți casnici sunt dotați cu GPS, astfel încât să funcționeze fără fir. Cei mai mulți dintre acești roboți funcționează în raport cu firele de ghidare.

Zonarea și cosirea

Este de remarcat faptul că acești roboți de tuns iarba învață, într-un fel, spațiile în care lucrează pe măsură ce trece timpul, astfel încât instrumentul va deveni mai eficient, iar interacțiunea cu utilizatorul va fi din ce în ce mai redusă. Roboții de bună calitate sunt dotați cu senzori de impact, acești senzori ajutând la asigurarea faptului că robotul nu trece cu lamele sale ascuțite peste obiecte sau resturi din zona de cosit.

Modele de tăiere

Acest tip de mașină de tuns iarba electrică funcționează ca un aspirator robotizat, se deplasează de la firul delimitator până la obstacol, tăind gazonul tot timpul. Cu toate acestea, deoarece puteți tunde în fiecare zi cu aceste unelte, nu va fi nevoie de greblat.

Pante și obstacole

Aceste mașini de tuns iarba robotizate cu acumulator încorporat au un dezavantaj atunci când întâlnesc o pantă, deoarece ar putea avea nevoie de mai multă energie pentru a parcurge panta și probabil că se va andoca la baza de încărcare mai repede decât în mod normal. Dacă este o pantă abruptă, va trebui probabil să ridicați robotul, deoarece acesta va detecta o pantă ca fiind un obstacol. Dacă în grădină există zone joase sau denivelări ciudate, robotul va tăia iarba în interiorul golurilor. Așadar, trebuie să reglați înălțimea de tăiere pentru continuarea lucrului.

Lamele și elementele de siguranță

Aceste lame sunt făcute pentru a tăia fin iarba, deci sunt ascuțite. Dacă trebuie să curățați o înfundătură în robot, asigurați-vă că urmați toți pașii de siguranță pentru a opri dispozitivul și apoi utilizați uneltele adecvate pentru a îndepărta murdăria sau pentru a îndepărta o bucată dintr-un element care a fost tăiat.

Alimentarea și motorul

Stația de andocare va avea nevoie de o priză de 110 volți. Țineți cont de faptul că acestea sunt dispozitive care pot fi utilizate zilnic, astfel încât durata de viață a bateriei este destul de lungă. De fapt, bateria poate avea o durată de viață de 5 până la 10 ani. Cele mai actuale modele sunt cele cu energie solară

Ar trebui să cumpăr o mașină de tuns iarba robotizată?

Trageți propriile concluzii, evaluând toate avantajele pe care vi le poate oferi acest instrument.

Automatizare

Puteți, într-un fel, să lăsați în urmă grija de a tunde gazonul pentru a avea o grădină mai bună , deoarece mașinile robotizate de tuns iarba pot face treaba, trebuie doar să le programați, să le indicați limitele de tuns cu ajutorul cablurilor și gata.

Puteți economisi bani

Pot dura până la 10 ani, ceea ce este ceva de mare valoare atunci când cumpărați unul dintre acești roboți care chiar nu sunt ieftini. În acești 10 ani, sau chiar mai mult, veți economisi o mulțime de bani pe care obișnuiați să îi cheltuiți în cele din urmă pentru ca un profesionist să vină la dvs. acasă să vă tundă gazonul.

Ecologic

O caracteristică pe care mulți utilizatori o apreciază este faptul că unii dintre acești roboți tind să lucreze mână în mână cu razele soarelui, deci nu sunt dăunători precum acele mașini de tuns iarba cu gazon, despre care știm deja pericolul pe care îl reprezintă pentru stratul de ozon și pentru mediu prin arderea combustibilului.

Factorul de inovație

Nu ar fi grozav să fii primul din cartierul tău care folosește una dintre acestea? Ei bine, rețineți că unele sunt mai puțin costisitoare decât altele, așa că, achiziționând unul dintre acești roboți, veți contribui la tehnologia și la automatizarea instrumentelor moderne. În plus, acești roboți sunt destul de ușor de instalat și intuitivi.