Masina de tuns iarba manuala

cortacésped-manual

Deși copiii mei îmi spun că sunt de modă veche, adevărul este că îngrijirea grădinii în mod tradițional este un hobby care îmi oferă liniște sufletească. De aceea, nu am ezitat niciodată să caut cea mai bună mașină de tuns iarba manuală din toate timpurile.

Și, deși m-a costat, am obținut nu doar unul, ci mai multe modele de motocositoare care sunt perfecte pentru a scăpa de mărăciniș fără prea mult efort sau buget.

În plus, nu ai nevoie de un tractor de gazon industrial pentru lucrări de grădinărit pe care le putem face noi înșine la prețuri accesibile și cu rezultate de bună calitate.

Cele mai bune mașini de tuns iarba manuale

Care este cea mai bună mașină de tuns iarba manuală?

Deși nu este nou pe piață, acest dispozitiv continuă să atragă multe persoane, datorită caracterului său practic de utilizare și a eficacității sale în menținerea gazonului la perfecțiunea terenului de golf.

Produsele fără motor permit întreținerea rapidă a spațiilor exterioare mici, fără prea multă greutate sau mișcare excesivă. Tot ce trebuie să faceți este să vă plimbați cu ele, iar iarba este mereu verde și stufoasă.

Din fericire, există diverse tipuri de motocositoare pentru toate gusturile. Acestea sunt disponibile cu până la 16 lame, cu 3 roți, cu un singur mâner și cu o cutie pentru resturi. Iată care sunt preferatele mele și sper să le alegeți și voi pe ale voastre.

Iată cele mai bune mașini de tuns iarba manuale:

1. Mașină de tuns iarba manuală BRILL RazorCut Premium 33

Pentru o tăiere perfectă

31TjZSqKdRL

Vezi pretul Emag

Pentru a vă îngriji și înfrumuseța starea grădinii, puteți folosi o mașină de tuns iarba manuală ca aceasta de la marca Brill, care, cu ajutorul tehnologiei cu ax fără contact, va realiza tăieri netede, silențioase și precise.

Are un mâner superior extrem de ergonomic care, datorită mânerului din cauciuc, vă va permite să tăiați iarba lungă fără să vă obosiți și fără ca mâinile să facă bășici după ore întregi.

Depozitarea acestei mașini de tuns iarba va fi, de asemenea, extrem de ușoară, deoarece se poate plia și chiar regla înălțimea de tăiere , ceea ce va ajuta, pe de o parte, la o manevrare mai confortabilă, iar pe de altă parte, atunci când ați terminat de curățat și aranjat grădina, puteți depozita echipamentul oriunde.

2. Mașină de tuns iarba manuală Fiskars 113880

Pentru tăieturi fine și precise

41yU806mkTL

Vezi pretul Emag

O altă opțiune excelentă de pe listă pentru curățarea grădinii este această mașină de tuns iarba de calitate superioară, complet manuală și cu care poți face tot felul de tăieturi, chiar și în apropierea marginilor, ceea ce, dacă ai tăiat vreodată iarba, știi cât de greu este să ajungi în aceste zone.

Acest tip de mașină de tuns iarba este alegerea ideală pentru cei care caută un model complet silențios, care să le permită să își întrețină grădina la orice oră din zi, chiar și duminica dimineața, fără a deranja vecinii.

Este ecologic, deoarece nu trebuie să folosească niciun fel de combustibil și nu va trebui să vă faceți griji cu privire la terenul accidentat, deoarece roțile sale sunt extrem de stabile.

3. GARDENA 400 C Classic

Cu mâner rabatabil

41qc0PzgPPL

Vezi pretul Emag

În cazul meu, această mașină m-a ajutat să îmi păstrez gazonul neted și uniform datorită sistemului elicoidal cu cilindru rotativ și lamă din oțel întărit. Este foarte ușoară și destul de ușor de utilizat pentru tăierea obișnuită a ierbii. Se rostogolește fără probleme și poate fi echipat cu un coș de aceeași marcă. Este prevăzut cu 4 înălțimi de tăiere diferite și o lățime de 40 de centimetri. Este un produs de vârf de gamă, cu excelență profesională garantată .

4. Mașină de tuns iarba manuală Bosch AHM 30

Precizie ridicată

41yIWQ1zS0L

Vezi pretul Emag

Mașina de tuns iarba manuală ahm 30 funcționează în gol pentru întreținerea grădinilor în pantă. Vă permite să tundeți cu o tăiere curată datorită reglării cu fricțiune a lamelelor sale, care este prevăzută și cu un sistem de blocare cu clic ușor de mutat. Cântărește 6 kilograme și are o acoperire de aproximativ 30 de centimetri pe trei înălțimi. Nu mai sunt multe de spus despre acest model de înaltă calitate - este o explozie!

5. Cositoare elicoidală manuală Skil 0721AA

Robustă și durabilă

41lzfAUD+IL

Vezi pretul Emag

Mi-a plăcut această cositoare pentru că lamele sale sunt autoascuțite. Acesta este un avantaj considerabil față de alte mașini de tuns iarba din această comparație, deoarece ne scutește de efortul și banii necesari pentru ascuțitoare suplimentare. Am văzut că și alți vecini folosesc acest model datorită designului său ușor și pentru că se depozitează la nivelul peretelui, astfel încât nu ocupă mult spațiu. Are 5 lame elicoidale, iar nivelul de tăiere variază între 12 și 44 de milimetri.

6. Mașină de tuns iarba manuală Einhell GC-HM 40

Include coș de colectare

41hd98OYtSL

Vezi pretul Emag

Cu toții am văzut o mașină de tuns iarba de acest tip în casele de familie, iar Einhell este un clasic pentru grădini. Aceasta este o alegere excelentă, deoarece este livrată cu un recipient de colectare a ierbii de 27 de litri inclus. Este proiectat să acopere până la 250 m2, dar, haideți, este suficient pentru grădinile din ziua de azi. Personal, recomand dubla trecere perpendiculară cu acest tip de freză, astfel încât să obțineți maximul din ea.

7. AL-KO 112664 Mașină de tuns iarba

Mașină de tuns iarba

41RdhPFLiQL

Vezi pretul Emag

Dacă doriți să cumpărați o opțiune super economică și practică, aceasta este cea mai bună. Șasiul său este unul dintre cele mai puternice pe care le-am văzut, iar roțile sale sunt de tip 'all-terrain', astfel că trece prin munți și prin iarbă tare. Deși poate părea un produs foarte simplu, acesta își face treaba fără să scoată nici măcar un sunet, ceea ce este de apreciat. Este mult mai confortabilă decât orice altă mașină de tăiat perii pe care ați folosit-o până acum și veți observa diferența de la prima tăiere.

Cum funcționează o mașină de tuns iarba cu mers pe jos?

mejor-cortacésped-manual-300x130

Mașina de tuns iarba electrică are lame rotative care taie iarba în paralel, împiedicând creșterea acesteia și lăsând umflături atunci când nu există prea multă vegetație.

Pe de altă parte, mașinile de tuns iarba manuale se rotesc vertical sau perpendicular pe orizontul gazonului. Acesta taie înălțimea nedorită, dar nu împiedică capacitatea de reproducere și sănătatea ierbii.

Acest lucru este deosebit de util deoarece iarba are un model de creștere naturală care necesită împletirea ierburilor la diferite lungimi pentru a crea acea senzație confortabilă de covor sau pernă. Această pânză aplatizată, atunci când este bine controlată de cositoarele , acoperă suprafața, împiedicând proliferarea arbuștilor sălbatici și reținând umiditatea.

Cum se utilizează mașina de tuns iarba manuală?

Pentru a le pune în funcțiune, pur și simplu împingeți corpul pe partea superioară în timp ce rola inferioară se rotește în același ritm. Făcând o singură trecere în modele în linie dreaptă, veți observa deja iarba joasă.

Cu toate acestea, regularitatea tăierii este importantă pentru a vedea un efect cu adevărat impresionant. Din experiența mea, am învățat că o cosire regulată este cea mai bună: o dată la două zile primăvara, o dată pe săptămână vara și de câteva ori pe lună iarna.

Această regularitate este suficientă pentru a menține înălțimea corectă, deoarece dacă se cosește cu iarba prea înaltă există riscul de a se usca, de a lăsa tulpini și de a îndepărta prea multe frunze. În plus, experții recomandă să nu se îndepărteze mai mult de o treime din frunză, în proporție de 1 până la 4 centimetri.

Deși mulți nu o recomandă din cauza oboselii, adevărul este că aceste freze sunt perfecte pentru suprafețe mari. De obicei, fac o scurtă pauză dacă obosesc și continui după câteva minute.

Un alt truc care a funcționat întotdeauna pentru mine este să suprapunem puțin fiecare trecere prin suprapunerea unei tăieturi cu alta. În acest fel, marginile prin care trece roata nu sunt neuniforme , iar înălțimea este lustruită.

Ce trebuie să căutați la o mașină de tuns iarba cu mers pe jos?

cortacesped-manual

Cu cât mai multe lame, cu atât mai eficiente. Dar, de asemenea, este necesară o forță mai mare pentru împingere. Mașinile de tăiat cu mai mult de 6 lame sunt mai bune pentru ierburile grosiere, cum ar fi bermudagrass, în timp ce 4 lame sunt mai bune pentru ierburile fine de tip Kentucky.

Toate au în general o lățime cuprinsă între 30 și 40 de centimetri. Cele mai late finisează suprafața grădinii mai repede, dar sunt mai grele. Cu toate acestea, modelul mai mic este mai ușor de manevrat pentru începători și mai ieftin pentru buzunar.

Când tai, contează ce scoți, nu ce lași în urmă. Iar aceia dintre noi care se ocupă de mult timp de propria curte știu că acest lucru nu este sinonim cu tunderea la aceeași înălțime de tăiere, deoarece anotimpul și irigarea sunt importante.

Așadar, posibilitatea de a regla lungimea de lucru a cositoarei este foarte importantă. Întotdeauna recomand cel puțin 4 niveluri diferite, cu o pârghie fermă și ușor de reglat.

  • Contact sau noncontact?

Aceasta se referă la faptul că lamele rotative ating sau nu lamelele fixe ale patului. Acest lucru influențează zgomotul și întreținerea care trebuie efectuată.

Un tăietor silențios nu are frecare între lame și, prin urmare, este complet silențios, însă necesită o ajustare anuală a distanței.

În schimb, mașina de tuns iarba cu contact freacă și, prin urmare, emite un sunet de tăiere redus. Aceste modele sunt mai economice, dar necesită mai multe piese de schimb și reascuțire.

Dacă alegeți modelul mai puțin costisitor , este posibil să aveți o mașină de tuns iarba mai mică, cu mai puține lame și cu multă frecare.

Pe de altă parte, cheltuirea unei sume mari de bani nu este de asemenea recomandabilă dacă nu sunteți în căutarea unui mini-tractor. Dimpotrivă, o gamă medie vă va oferi calitățile potrivite pentru o întreținere precisă.

Cele mai ieftine modele costă în jur de 60 de euro, în timp ce modelele de vârf de gamă costă între 80 și 200 de euro, în funcție de materiale și dimensiuni ale lamei.

În curțile urbane de astăzi, cea mai bună opțiune este o mașină de tuns iarba manuală, deoarece un model electric este prea mare și prea greoi pentru a tăia buruienile în spații mai mici de 20 de metri.

  • Suprafață plană sau denivelată?

Deși multe dintre ele pot depăși gropile, se recomandă să nu fie utilizate pe terenuri foarte denivelate sau cu gropi.

Pentru gazonul dur și gros, este mai bine să folosiți o mașină de tuns iarba la fel de robustă. Deși vor fi mai greu de manevrat, acestea vor face o treabă mai bună atunci când au mai multe lame. Multe plângeri și renunțări la mașinile de tuns iarba manuală se datorează faptului că se cumpără produse pentru gazon moale și se intenționează să le folosească pe ierburi foarte tari.

Dacă mașina dvs. de tuns gard viu nu are o cutie colectoare , veți putea folosi resturile tăiate pentru a face un mulcior sub formă de compost. Pentru a face acest lucru, puteți fie să împrăștiați butașii așa cum sunt, fie să îi treceți printr-un tocător care face din butașii proaspeți un strat imperceptibil.

Avantajele unei motocositoare late

41rTjSRIrGL

Uneori puteți avea impresia că unele motocositoare sunt prea mari. Cu toate acestea, aceste modele acoperă o suprafață mai mare cu fiecare trecere și, prin urmare, economisesc timp.

Dar atunci când noi suntem forța motrice din spatele cositului, trebuie să fim pregătiți să exercităm și presiunea necesară , doar atunci vom obține un rezultat bun al cositului.

Deși poate părea repetitiv, înălțimea de tăiere este fundamentală pentru a avea un covor natural, pentru a elimina bolile și pentru a evita buruienile.

Deși regula de 7 centimetri a devenit populară, aceasta nu este valabilă pentru toate tipurile de iarbă. De exemplu, stilul de iarbă St. Augustine poate fi cosit fără probleme până la 5 centimetri.

Îngrijirea corectă a unei cositori manuale

Cositoarea cu tambur este un model care oferă siguranță maximă , deoarece nu va funcționa singură și nu va provoca accidente dacă este lăsată acoperită. Funcționează fără cablu electric sau pe benzină , astfel încât tăierea este garantată în orice condiții. În plus, necesită mai puține înlocuiri de piese.

Pentru a o menține la zi, este de asemenea important să o păstrați curată după fiecare utilizare, doar periați-o cu o perie. Cu toate acestea, evitați pe cât posibil apa.

De asemenea, este important să mențineți plăcuțele și marginile de tăiere mereu lubrifiate, eu o fac o dată pe lună. În ceea ce privește bara de înălțime de tăiere, trebuie să mențineți întotdeauna reglajul ferm și să nu o lăsați să se slăbească, altfel întreaga dvs. grădină va fi tăiată neuniform.

De unde să cumpăr o mașină de tuns iarba cu mers pe jos?

Pentru a cumpăra o mașină de tuns iarba manuală, puteți merge la magazinele care vând echipamente pentru exterior și grădină, Leroy Merlin și Bauhaus sunt câteva dintre ele. Dar, dacă ceea ce căutați este să nu ieșiți din casă pentru a avea o unealtă bună pentru a tăia gazonul, puteți căuta printre marea selecție de produse găsite pe Amazon, la fel, există și alte pagini de grădinărit unde vor exista modele specifice, cum este cazul Planfor.

Întrebări frecvente

Este o idee bună să cumperi o mașină de tuns iarba manuală folosită?

Acestea sunt unelte destul de accesibile și este întotdeauna recomandat să alegeți produse noi care vin cu garanție, în plus, vor veni cu o setare din fabrică pe care trebuie doar să o scoateți din cutie pentru a începe să o folosiți. În cazul unui model folosit, riscați ca mașina de tuns iarba să nu funcționeze la fel de eficient, deși este posibil să obțineți una în stare foarte bună, ținând cont de faptul că, de obicei, acestea durează mult timp dacă sunt folosite corect.

Sunt mașinile de tuns iarba manuale dificil de utilizat?

Deloc, aceste mașini de tuns iarba sunt foarte ușor de folosit, de fapt, modelele actuale pot fi împinse fără niciun efort, va fi doar o chestiune de a o trece pe unde doriți să tundeți și vă va lăsa gazonul la nivelul dorit.

Pot cositoarele manuale să taie iarba lungă?

Pentru a vă asigura că mașina de tuns iarba manuală funcționează eficient, lungimea gazonului nu trebuie să depășească 10-12 cm, așa că ați putea folosi mai întâi foarfecele de grădinărit dacă spațiul este mic.