Masina electrica de tuns iarba

Mejores-cortacesped-768x432-1

Sunt un maniac al grădinii, îmi petrec ore întregi îngrijindu-mi gazonul și plantele din jardinieră.

Multă vreme am avut o mașină de tuns iarba pe benzină , dar de-a lungul anilor a avut o defecțiune la șasiu și a avut nevoie de alte piese , nu numai că a costat o grămadă de bani, dar tunsul gazonului a fost un coșmar.

După mai multe reparații și după săptămâni de eforturi zadarnice și puține rezultate satisfăcătoare am decis să caut cea mai bună mașină de tuns iarba electrică din ofertă.

Deși știu că sunt mai scumpe decât mașinile de tuns iarba convenționale, un model accesibil cu caracteristici bune va răspunde nevoilor mele.

Cele mai bune mașini de tuns iarba electrice

Care este cea mai bună mașină de tuns iarba electrică?

Atunci când căutați un aparat electrocasnic bun, trebuie să acordați atenție unor detalii care vă vor ajuta să faceți alegerea corectă. De exemplu, dacă o veți folosi pentru lucrări la comandă, aveți nevoie de un aparat profesional , dar dacă este doar pentru grădină, un aparat simplu va fi suficient.

În ceea ce privește puterea, pe terenuri mici, un dispozitiv de 1200 wați va fi suficient, dar dacă terenul este mai mare, ar trebui să vă gândiți la mai mult.

Dacă preferați ca dispozitivul să facă toată treaba, ar fi bine să aruncați o privire la o mașină de tuns iarba robotizată , dar dacă doriți o capacitate de reacție pentru terenuri mai mari, un tractor de gazon poate fi soluția.

Nu uitați să faceți o comparație între modele, acest lucru vă va ajuta întotdeauna:

Iată cele mai bune mașini de tuns iarba electrice:

1. MAKITA ELM3800 Mașină de tuns iarba electrică

Cu o putere de 1400 de wați

415xt9SkoiL

Vezi pretul Emag

Dacă aveți grădini acasă sau dacă firma dumneavoastră are o grădină medie, acesta este modelul pe care trebuie să-l aveți, iar motivul este că nu este prea mare și poate lucra cu toată puterea și eficiența pe suprafețe de până la 500 m2 fără să dea probleme. Nu aveți nevoie de mai mult, dar nu vă permiteți mai puțin pentru a obține rezultatele pe care le doriți pentru gazonul dumneavoastră.

Această mașină de tuns iarba de 38 mm cu motor electric vă va face bine și urechilor dumneavoastră și ale vecinilor, deoarece este silențioasă și, în plus, nu scoate fum. Este destul de practică și confortabilă, mai ales datorită mânerului ergonomic pentru o pliere ușoară și a mânerului de transport integrat.

2. Mașină de tuns iarba electrică AL-KO 112856 Classic 3.82 SE

Siguranța înainte de toate

41ta6aru8yL

Vezi pretul Emag

Cu acest model de mașină de tuns iarba puteți regla cu ușurință arborele înălțimii de tăiere, ceea ce permite o mai mare funcționalitate și confort. La toate acestea se adaugă un factor foarte important, cel al siguranței maxime prin intermediul întrerupătoarelor dispuse în acest scop, la care se adaugă faptul că motorul său se oprește automat atunci când nu îl mai folosiți și că are un suport de siguranță.

Un alt beneficiu foarte bun este că este foarte comod și ușor de depozitat, ceea ce este destul de important mai ales pentru cei care nu au spațiu în garaj sau în casă. Și are un mâner care îl face ușor de transportat și de utilizat.

3. Mașină de tuns iarba electrică Einhell

Puternică și sigură

4173fcqLRLL

Vezi pretul Emag

Tunsul grădinilor mari și dese nu mai trebuie să fie o problemă cu acest dispozitiv puternic, care are un sistem reglabil cu șase niveluri de înălțime și un volan reglabil.

Această mașină de tuns iarba electrică are un motor cu cuplu motor mare care vă oferă suficientă tracțiune pentru a lucra în spații de până la 800 metri pătrați metri pătrați și pentru a stăpâni rapid iarba înaltă .

Este echipat cu 4 roți mari și groase , ceea ce face ca acest echipament să fie ideal pentru teren accidentat. Are un cadru robust din plastic de bună calitate și are un mâner integrat pentru un transport ușor.

4. Mașină de tuns iarba electrică Bosch

Solidă și ergonomică

51YjrsLwKFL

Vezi pretul Emag

Recomandată pentru grădinile medii și mari, mașina de tuns iarba de la marca Bosch, este un aliat de nădejde pentru a păstra grădina curată.

Are un motor de 1400 wați capabil să taie cantități mari de iarbă, fie că este înaltă, stufoasă sau chiar umedă, iar cel mai bun lucru este că o face fără efort.

Este echipat cu lame din oțel călit foarte ascuțit , care permite o tăiere rapidă, ușoară și foarte precisă. Este un dispozitiv cu mâner ergonomic, detaliu care îl face un dispozitiv confortabil pentru a lucra ore întregi.

Este un dispozitiv robust , ușor, performant și foarte ușor de manevrat.

5. Gardena Turbo 400 mașină de tuns iarba electrică Gardena Turbo 400

Simplu și ușor de curățat

41J-Qsv8rdL

Vezi pretul Emag

Echipată cu lame metalice, Gardena a lansat această mașină de tuns iarba care, potrivit producătorului, funcționează și cu baterie, foarte potrivită pentru suprafețe de dimensiuni medii. Acesta utilizează o baterie litiu-ion.

Aceasta este o mașină de tăiat foarte curată, cu o lățime de până la 40 centimetri, este ușoară și poate fi utilizată în siguranță la o putere de 1500 de wați.

Cei care îl au îi evidențiază capacitatea mare și întreținerea ușoară, este, de asemenea, un aparat pe care îl puteți transporta dintr-un loc în altul fără probleme majore. Este pliabil, astfel încât nu există probleme de depozitare.

6. Motocositoare Black+Decker EMAX34I

Reduce numărul de goliri

4133yL9FYHL

Vezi pretul Emag

Cu o lățime de tăiere de 34 cm și un sistem practic fără fir , care vă va ajuta să evitați o mulțime de accidente nedorite, această motocositoare este ceea ce aveți nevoie dacă sunteți unul dintre cei care urăsc să se oprească din când în când pentru a goli găleata.

Acest demaror electric are un rezervor care, deși pare foarte mic, este suficient de mare pentru a stoca iarba pentru o perioadă lungă de timp. Un total de 40 litri de capacitate.

Dispune de niveluri de tăiere și înălțime care pot fi reglate și este conceput pentru tăierea pe orice suprafață, pe orice tip de buruieni. Este ușor de curățat.

7. Mașină de tuns iarba electrică Ryobi

Practică și ușor de manevrat

41cVgr8PMvL

Vezi pretul Emag

Mașina de tuns iarba manuală Ryobi cu funcționare electrică, funcționează cu o putere de 1300 de wați și este echipată cu foarte practic și util sistem mulching care toacă iarba, făcând-o mai mică și mai simplu de depozitat.

Acesta este un durabil, proiectat ergonomic, pentru a lucra mai confortabil și foarte ușor de manevrat, cu o capacitate de tăiere impecabilă și un motor eficient pe care îl puteți folosi folosind curent alternativ.

Cei care o au evidențiază performanțele sale deosebite pe suprafețe mici, pentru diferite tipuri de sol, lamele sale lucrează cu autonomie totală tăind cu viteză mare.

Tipuri de mașini de tuns iarba electrice

Pe piață veți găsi diferite tipuri de mașini de tuns iarba electrice, printre cele mai populare grupuri de mașini de tuns iarba se numără următoarele:

Mașină de tuns iarba cu cilindru electric

Acestea taie iarba cu o mișcare de foarfecă și sunt de obicei potrivite pentru a fi utilizate în acele grădini sau pe acele câmpuri unde iarba trebuie tăiată cu o anumită frecvență.

Mașină de tuns iarba în aer liber

Acest tip de echipament este foarte eficient atunci când vine vorba de tăierea ierbii pe suprafețe de dimensiuni medii sau neuniforme. Nu este tocmai ieftin, dar este o opțiune excelentă, așa că, dacă vă puteți permite, nu ezitați să alegeți această opțiune.

Rotativă

Folosește o lamă rotativă care se deplasează paralel cu suprafața gazonului, oferind o tăiere rotativă, ideală pentru iarba lungă.

De ce să cumpărați o mașină de tuns iarba electrică?

Există mai mulți factori care ar trebui să vă facă să vă gândiți serios la ideea de a folosi o motocositoare electrică. Pentru unii utilizatori (și pentru vecinii lor) este o adevărată binecuvântare faptul că acest dispozitiv este extrem de silențios, astfel încât nu veți deranja pe nimeni în timp ce vă faceți ordine în grădină. Un alt avantaj al acestor dispozitive este că au nevoie de foarte puțină întreținere, așa că ar fi bani bine cheltuiți. Totuși, în afară de acești doi factori, există și alți factori care vă vor fi de mare interes, iată câțiva dintre ei:

Respectă mediul înconjurător

Spre deosebire de modelele greoaie pe gazon sau pe combustibil, o mașină de tuns iarba electrică nu va face ravagii în mediul înconjurător. Vă puteți tunde gazonul fără a contribui la ploile acide sau la încălzirea globală, deoarece cu o mașină de tuns iarba electrică nu există riscul de poluare din cauza vărsării de combustibil și nu veți contribui la umplerea aerului pe care îl respirați cu vapori toxici

Mai puține cheltuieli

Deși va trebui să cheltuiți ceva bani pentru a deține un model electric de mașină de tuns iarba, realitatea este că, pe termen lung, va costa mai puțin decât omologii săi pe bază de combustibil, deoarece, deși este mai scump în final, nu va trebui să investiți atât de mult în întreținerea acestuia și în achiziționarea de combustibil. În timp ce o mașină de tuns iarba tradițională costă poate jumătate din prețul uneia electrice, nu va trebui să cheltuiți mai mult pe cea electrică, în timp ce cealaltă necesită investiții constante.

Mecanism de pornire mai bun și caracteristici de siguranță

Majoritatea acestor dispozitive au un buton sau un mâner de pornire, nu trebuie să trageți de vreun cablu sau de vreun fir pentru a-l porni, în plus, majoritatea acestor dispozitive au mecanisme de siguranță care reduc la minimum riscul de accidente.

Ce trebuie să căutați înainte de a cumpăra o mașină de tuns iarba electrică

Înainte de a cumpăra există o serie de specificații pe care ar trebui să le cunoașteți pentru a selecta dispozitivul potrivit

Mașină de tuns iarba electrică cu fir sau fără fir

În ofertă veți găsi aceste două tipuri de mașini de tuns iarba electrice. Acestea din urmă au o rază de acțiune limitată din cauza lungimii a cablului , astfel încât, atunci când alegeți unul dintre acestea, veți avea nevoie de unul sau mai multe cabluri prelungitoare. Cu acest tip de motocositoare trebuie să aveți grijă la accidente, va trebui să evitați să tăiați cablurile și să le tăiați în două sau să vă împiedicați de ele, însă sunt foarte utile pentru grădinile mici și dacă aveți o sursă de alimentare în aer liber și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la o eventuală scădere a puterii. Pe de altă parte, cele cu baterii au și ele punctele lor forte: sunt nelimitate, iar bateria lor este puternică, dezavantajul este că nu sunt de obicei puternice cu iarbă foarte groasă, le veți găsi cu baterie detașabilă sau integrată.

Dimensiunea platformei și gama de tăiere

Cu cât platforma motocositoarei este mai mare, cu atât cositul va fi mai rapid, deoarece puteți tunde în mai puține etape, ceea ce vă economisește timp și energie electrică, ceea ce vă economisește și bani. O mașină de tuns iarba electrică cu o platformă de 20 de inci va tăia gazonul în 75 la sută din timp, dar nu totul este perfect.

O mașină de tuns iarba mare este, de asemenea, mai grea și mai dificil de manevrat, mai ales dacă este unul dintre acele modele cu 3 roți, probabil că veți obosi mai repede și bateria va dura mai puțin timp, deoarece, pe măsură ce taie mai multă iarbă, va fi și mai dificil să treceți peste ea. În funcție de nevoile dvs., o motocositoare mare vă poate fi de folos, dar dacă nu sunteți atât de puternic și grădina dvs. nu este atât de mare, o motocositoare mai mică va fi potrivită pentru dvs.

Gestionarea ierbii

Dacă doriți ca mașina de tuns iarba să facă toată treaba în locul dumneavoastră, veți dori un model cu sac de gunoi atașat. După cum probabil știți deja, mașinile de tuns iarba pe care o taie sunt gestionate în diferite moduri. Aceștia fie o aruncă la o parte, fie o acumulează pentru a o elimina, fie o folosesc pentru a mulci din nou gazonul. În mod ideal, ar trebui să o alegeți pe cea a cărei funcție vi se potrivește cel mai bine. Acum, dacă nu vă puteți decide asupra unuia anume, puteți găsi întotdeauna unul care să vă ofere toate cele trei opțiuni și să lucreze în funcție de starea dumneavoastră de spirit.

Reglarea înălțimii

Acest detaliu este important deoarece, potrivit experților, nu ar trebui să tăiați niciodată gazonul la mai puțin de 30 la sută din înălțimea sa maximă. Acest lucru o slăbește și o face predispusă la uscare sau la dobândirea de dăunători și buruieni. Dacă nu respectați această regulă, este posibil ca grădina să se îngălbenească sau să devină maro și nu la fel de frumos verde cum ar trebui să fie.

În plus, din cauza anotimpurilor, iarba crește, în general, cu viteze diferite de-a lungul anului, astfel încât mașina de tuns iarba aleasă trebuie să fie reglabilă în înălțime pentru a putea tăia corespunzător. Unele motocositoare vă vor oferi o gamă de înălțimi, iar altele vă vor oferi mai multe opțiuni de înălțime din care să alegeți.

Mecanism de pornire și caracteristici de siguranță

Spre deosebire de omologii lor alimentați cu combustibil, mașinile de tuns iarba electrice nu trebuie să tragă cabluri sau corzi grele pentru a porni motorul, ceea ce le face, desigur, mai sigure și potențial mai puțin riscante pentru accidente nedorite. Aceste dispozitive sunt mai moderne pentru a iniția funcționarea lor: activarea prin intermediul unei chei, butoane, chei, demaror automat sau chiar mânere de pornire sunt cele mai frecvente.

În plus, cele mai multe dintre aceste mașini au un mecanism de siguranță care vă va garanta protecția și vă va împiedica să vă speriați și să vă creați neplăceri în timp ce lucrați. Unele, de exemplu, se opresc atunci când dați drumul la mânerul de pornire, avantajul acestui lucru este că posibilitatea accidentelor este aproape nulă, însă nu trebuie să dați drumul la mâner dacă nu vreți să vă opriți pentru o prostie.

Împingere vs. autopropulsie

În momentul selecției, va trebui să alegeți între una sau alta. Mașinile de tuns iarba de tip autopropulsat sunt potrivite pentru suprafețe mari, cu iarbă groasă și dacă mașina de tuns iarba este mare, veți face treaba cu mai puțin efort, au avantaje mari față de mașinile de tuns iarba cu împingere, dar sunt mai scumpe. Mașinile de tuns iarba împingătoare sunt bune pentru suprafețe mai mici și au avantajul că nu consumă aproape deloc bani pentru întreținere.

Este importantă greutatea unei motocositoare?

În funcție de construcția dvs., acesta este, desigur, un punct de importanță vitală. În primul rând, trebuie spus că, ca regulă generală, motocositoarele electrice sunt mai ușoare decât cele pe combustibil, așa că utilizarea lor va fi mai puțin greoaie, însă cele care vin cu o baterie tind să fie ceva mai grele, așa că acesta este un detaliu pe care trebuie să-l luați în considerare atunci când alegeți.