Memorie Card sd

mejor-tarjeta-SD

Pe lângă un aparat foto digital sau o cameră video de bună calitate, este necesar să aveți cel mai bun card SD pentru a asigura sesiuni de captură și transfer excelente, fie că este vorba de un mediu profesional sau de acasă.

Rețineți că nu ne referim la cartelele micro SD furnizate în mod normal pentru telefoane mobile, tablete și unele tipuri de aparate foto cu slot microSD, ci la unitățile dezvoltate pentru o utilizare mai largă în camerele video, aparatele foto digitale și aparatele foto DSLR.

 

Cele mai bune carduri SD

Care este cel mai bun card SD?

Dacă doriți să cumpărați un card SD, gama de opțiuni oferite de piața este foarte largă și nu numai în ceea ce privește prețul : de la cel mai accesibil la cel mai puțin economic, ci și în ceea ce privește caracteristicile pe care producătorii mizează pe zi ce trece.

În primul rând, țineți cont de faptul că cel mai bun card SD nu este pur și simplu cel care vă oferă cei mai mulți gigabytes ( GB ) de capacitate, ci cel care este capabil să vă satisfacă nevoile în ceea ce privește compatibilitatea cu echipamentul dvs. și diverse aspecte tehnice care vă vor garanta o alegere bună.

Lasă-te ghidat de reputația unei anumite mărci, de rezultatele unor teste, precum și de părerea experților și a utilizatorilor, este valabilă, deoarece ai putea chiar să pariezi pe o cartelă de memorie cu preț redus de bună calitate.

Pentru că suntem buni la suflet, vă dăm un avans cu această interesantă comparație de carduri SD, printre care - cu siguranță - se află și cel pe care îl căutați.

Iată cele mai bune carduri SD:

1. Gobe Original 256GB SDHC 80MB/s UHS-

Cardul multifuncțional pentru utilizare profesională în condiții extreme

51G6f-R-F7L

Vezi pretul Emag

Acest card SD a fost dezvoltat special pentru a fi performant în domeniul fotografiei și al înregistrărilor video, fiind echipat cu tehnologia SD UHS-1 și asigurând o viteză de citire de până la 80 MB/s și o viteză de scriere de 20 MB/s.

Pe lângă faptul că oferă o garanție pe viață, unitatea mărcii australiene este rezistentă la apă și la șocuri, precum și la medii magnetice și cu raze X.

În plus, are o capacitate de 256 GB și acceptă aparate foto digitale, aparate foto SLR digitale de înaltă performanță și camere video Full HD.

2. Lexar 128GB Professional 400x SDXC

Echipată pentru a reduce timpii de așteptare și pentru a recupera date

51xO5pL-5jL

Vezi pretul Emag

Această soluție de clasă 10 de la liderul californian are o capacitate de 128 GB și dispune de tehnologia UHS-I care garantează o viteză minimă de transfer la citire de 60 MB/s (400x).

În plus, unitatea permite capturarea de imagini de înaltă calitate și video Full HD 1080p cu o cameră DSLR compatibilă cu SDHC; și include software-ul Image Rescue 4, capabil să recupereze fotografii și clipuri video pierdute și/sau șterse.

3. SanDisk Extreme Pro UHS-I SDHC

Bine echipat și compatibil pentru înregistrări Full HD

51zxdtS6t8L

Vezi pretul Emag

Acest card de memorie 'made in USA' - care cântărește doar 4 grame - garantează compatibilitatea cu camerele DSLR și camerele video HD. Are o capacitate de stocare de 64 GB și oferă o viteză de scriere de până la 90 MB/s și o viteză de citire de 95 MB/s.

Este demn de remarcat faptul că această unitate este din clasa UHS U3, deci este capabilă de captură video Full HD în timp real.

4. Samsung Pro MB-SG32D/EU

Bijuterie coreeană de înaltă performanță și foarte rezistentă

415BodjaKZL

Vezi pretul Emag

Este un card pentru uz profesional care, pe lângă faptul că are un design elegant și robust, a fost echipat cu tehnologia UHS-1 și garantează o viteză de transfer de 48 MB/s.

În plus, această unitate Samsung - care este rezistentă la raze X și câmpuri magnetice - este compatibilă cu o varietate de dispozitive, chiar și cu cele mai noi, asigurând înregistrări de calitate în format video Full HD.

Deși utilizarea acestui card este destinată în primul rând camerelor video de înaltă definiție, se aplică și dedicarea acestuia pentru camere mobile, tablete și/sau camere premium.

5. Transcend TS32GSDU1E

Foarte promițător în ceea ce privește viteza și compatibilitatea

51jXowSAKJL

Vezi pretul Emag

Această propunere a liderului din Taipei asigură performanță în înregistrarea video HD; aceasta, prin combinarea specificației Class 10 cu tehnologia UHS-1, pentru a oferi chiar și o viteză de transfer ultra-rapidă.

În ceea ce privește alte plusuri ale acestui card de memorie, acesta încorporează un cod de corecție a erorilor (ECC) capabil să detecteze și să corecteze erorile de transfer de date și, de asemenea, este prevăzut cu software-ul RecoveRx care vă permite să recuperați fotografiile și imaginile care au fost șterse.

Suportă Android, Mac OS, Windows Phone, Symbian, BlackBerry 10 OS, Windows 8, Mozilla și Windows RT.

 

Cum să cumperi cel mai bun card SD

mejor-tarjeta-SD-300x200

S-ar putea să faci parte din grupul celor care mizează pe un brand datorită reputației sale sau pentru că ești un adept fidel al acestuia; cu toate acestea, ar trebui să cauți și anumite specificații la un card SD care vor fi esențiale pentru ca această soluție de stocare să răspundă nevoilor tale; și mai mult, dacă ceea ce te interesează este pentru video sau fotografie.

Clasificare clasa 10; clasificare U3; mod de bus UHS-I; capacitate de 64GB ; fiabilitate; și clase de viteză video, sunt acele particularități la care ne-am referit și despre care vom vorbi puțin mai jos.

Clasificarea Clasa 10

În mod normal, aceasta poate fi indicată pe cardul SD în două moduri: doar cu numărul 10 în interiorul unei litere c aproape închise (C) sau cu litera 'Class' (Clasa) urmată de cea de mai sus.

Această clasificare garantează că unitatea are o viteză minimă de scriere secvențială susținută de 10 MB/s (10 megaocteți pe secundă), care este minimul necesar pentru a înregistra clipuri video 1080p.

Clasificare U3

În cazul în care aveți de gând să utilizați cardul de memorie pentru a înregistra clipuri video 4K , clasificarea U3 este cea cerută de viteza minimă de scriere de 30 MB/s.

Ca un context general, este bine de știut că există carduri cu rating U1, care sunt recomandate pentru video 1080P. Aceste carduri au viteze de scriere de cel puțin 10 MB/s.

Această clasificare se distinge pe unitate prin numărul 1 sau 3, într-o formă asemănătoare cu litera u (U).

Viteza busului UHS-I

În primul rând, este necesar să știți că viteza busului (modul bus) este un standard care stabilește modul de funcționare a diferitelor generații de carduri SD .

În prezent, majoritatea aparatelor foto digitale acceptă carduri cu magistrală UHS-I care sunt, de asemenea, compatibile cu versiunile anterioare, astfel încât este posibil să se utilizeze un card cu magistrală UHS-II cu un aparat foto UHS-I sau viceversa.

Cu toate acestea - și referindu-ne la primul caz - nu vă propuneți niciodată să atingeți viteza maximă a UHS-II fără ca aparatul foto și cardul să aibă suportul necesar.

Capacitate de 64 GB

Fără îndoială, viziunea dvs. este de a cumpăra un card SD care să vă ofere capacitatea maximă pentru a stoca cât mai multe date pe el.

Una dintre cele mai corecte alegeri sunt cardurile SD de 64 GB, care au o capacitate acceptabilă pentru o varietate de utilizări; iar din punct de vedere al prețului, acestea se situează la mijlocul intervalului dintre cardurile de 32 GB și 128 GB.

Cu toate acestea, înainte de a scoate mâinile din buzunar, trebuie să vă asigurați că echipamentul dumneavoastră este compatibil.

De unde știi asta? Este ușor.

Consultați specificațiile terminalului dvs., în special secțiunea de compatibilitate a cardurilor SDXC (capacitate extinsă). Dar, dacă încă aveți dubii, este mai bine să rămâneți la un card de 32 GB, care este, de asemenea, mai puțin costisitor .

Fiabilitate

Îți amintești la începutul acestei părți când ți-am spus că s-ar putea să faci parte din grupul celor care pariază pe un brand datorită reputației sale sau pentru că ești un fidel al acestuia?

În primul rând, nu intrați în panică, pentru că este un fapt valabil; și este chiar posibil ca această 'loialitate' să vă mențină la locul potrivit în povestea , deoarece - inevitabil - fiabilitatea merge mână în mână cu producătorul.

Priviți aici.

Piața vă pune în fața ochilor o gamă de opțiuni nesfârșite, dar atunci când cumpărați un card SD trebuie să îl alegeți pe cel care garantează 'durata de viață' a fișierelor dumneavoastră.

Imaginați-vă că imortalizați un moment important prin realizarea unei fotografii sau a unui videoclip. Doriți ca acel material să vă fie disponibil cât mai mult timp posibil; de la vizionarea prealabilă pe camera până la transferul pe computerul .

Cardurile SD de la Transcend, SanDisk, Lexar, Samsung sau Gobe se numără printre cele care reduc la minimum șansele de inconveniente.

Un alt lucru pe care ar trebui să îl știți este că există unități - de la mărcile de mai sus și multe altele - care vin cu o garanție de 10 ani sau chiar pe viață. Cu toate acestea, SD Card Association susține că majoritatea cardurilor SD - în condiții normale de utilizare - au o durată de viață de aproximativ 10 ani.

Viteza video

Evident, acest punct este legat de partea audio-vizuală.

Dar, înainte de a merge mai departe, trebuie să știți că cardurile cu clasificare a vitezei video ( Video Speed ), au devenit disponibile la începutul anului 2017, odată cu noile carduri SD 5.0. Aceste clasificări sunt V6, V10, V30, V60 și V90.

Dar de ce este important să luăm în considerare ratingul Video Speed? Pur și simplu. Pentru că indică viteza minimă de scriere pentru înregistrarea video , fie că este vorba de 4K, 8K sau 360° (realitate virtuală).

În acest sens, dacă intenționați să realizați clipuri video 4K, tipurile de carduri recomandate sunt V6 până la V30, care vin cu viteze de transfer între 6 MB/s și 30 MB/s.

În timp ce pentru clipurile video 8K și 360° sunt recomandate cardurile cu rating V60 și V90, care oferă viteze între 60 MB/s și 90 MB/s.

Cum să evitați cardurile contrafăcute

Chiar dacă sunteți un discipol al sloganului 'Spuneți nu pirateriei', există o șansă să cădeți în momeala unui fals.

Este un fapt că milioane de lucruri sunt contrafăcute de multă vreme, mai ales în domeniul tehnologiei de consum.

Telefoanele mobile, computerele, tabletele și dispozitivele purtabile, printre altele, fac parte din acest grup...iar cardurile SD nu scapă de acest flagel: vă sunt vândute ca o marcă cunoscută cu o capacitate de 64 GB, dar în realitate sunt de 32 GB sau mai puțin, de exemplu.

Pentru a evita să cădeți în capcana de a cumpăra o cartelă de memorie contrafăcută - care, apropo, vine fără garanție - mergeți la vânzători cu reputație și niciodată la vânzători terți.

De asemenea, dacă vânzătorul vă oferă opțiuni de ambalare, asigurați-vă că unitatea vine în ambalajul original și cu o factură.

Dacă, în ciuda măsurilor de precauție luate, bănuiți că placa pe care ați primit-o este falsă, testați-o cu programul CrystalDiskMark, care este capabil să testeze vitezele de citire și scriere. Desigur, în prealabil, puteți verifica capacitatea acestuia prin introducerea în unitatea de citire.

Și dacă într-adevăr vă confruntați cu un produs contrafăcut, raportați imediat achiziția la Serviciul Clienți pentru un schimb sau o rambursare.

 

De ce este nevoie de viteză

Până acum, ne-am referit adesea la viteza cardurilor de memorie. Și nu este de mirare, deoarece acest aspect joacă un rol foarte important, cu atât mai mult dacă intenționați să lucrați cu fișiere de rezoluție mai mare.

Pentru înregistrări video 4K sau fotografii profesionale , de exemplu, viteza reprezintă cireașa de pe tort, deoarece cu cât viteza de scriere sau de citire este mai mare, cu atât datele sunt procesate mai rapid.

Dar, pentru a înțelege mai bine problema, analizați particularitățile vitezei de citire și ale vitezei de scriere.

Viteza de citire

Aceasta determină rapiditatea cu care sunt transferate datele de pe cartela de memorie către un computer sau o imprimantă, rapiditatea cu care sunt salvate modificările aduse unui fișier după editare sau partajate între alte unități de stocare.

În concluzie. Cu cât viteza de citire este mai mare , cu atât timpul de așteptare în executarea sarcinilor descrise mai sus este mai scurt, printre multe altele, bineînțeles.

Viteza de scriere

Setează viteza cu care sunt salvate fișierele pe cartela de memorie.

Un card cu viteză mare de citire , garantează în domeniul fotografiei, de exemplu, posibilitatea de a realiza instantaneul perfect între mai multe fotografii, deoarece nu va trebui să așteptați ca cardul să termine de procesat o imagine pentru a realiza altele suplimentare.

Și în domeniul video, dacă placa este prea lentă, există o șansă mai mare de erori sau chiar de a nu înregistra ceea ce doriți.

Clasa de viteză, clasa de viteză foarte mare și clasa de viteză video

Prin urmare, este clar că aspectul de viteză al unui card SD este crucial, în special atunci când vine vorba de captura audiovizuală.

De aceea, merită să vă uitați mai atent la clasa de viteză; clasa de viteză ultra-înaltă; și clasa de viteză video, astfel încât atunci când cumpărați un card de memorie să nu pierdeți ocazia.

Clasa de viteză

Determină viteza minimă de scriere susținută pentru cardurile SD. Prin urmare, cu cât clasa de viteză este mai mare, cu atât mai multe date sunt scrise în mod continuu și simultan pe unitate.

Clasa de viteză Ultra High Speed (UHS)

Această clasă de viteză Ultra High Speed (UHS) a fost dezvoltată pentru cardurile de memorie SDHC și SDXC .

Printre cele mai semnificative particularități ale acestui tip de memorie se numără faptul că au o viteză mai mare și că bus-ul lor de date este diferit, astfel încât nu funcționează în dispozitive incompatibile cu UHS.

Pe de altă parte, aceste soluții de stocare funcționează excelent pentru fotografierea continuă sau în rafală la rezoluție înaltă, precum și pentru înregistrarea în Full HD sau 4K.

Clasa de viteză video

Acesta este un alt plus adăugat cardurilor SD pentru a le face mai rapide și este evident în cazul unităților care oferă viteze de 90 MB/sec și 60 MB/sec, pentru a asigura o scriere mai ușoară și o performanță constantă.

Alte aspecte de luat în considerare

Pe lângă cele de mai sus, există și alte caracteristici la care ar trebui să acordați atenție înainte de a vă decide să cumpărați un card SD, inclusiv protecția fizică, software-ul de recuperare a fișierelor și cititorul de carduri.

Vedeți la ce se referă fiecare dintre ele.

Protecție fizică

Dacă intenționați să lucrați în condiții foarte dificile - cu o cameră GoPro , de exemplu - atunci aruncați o privire la cataloagele de carduri care au certificări care le fac rezistente la apă, temperaturi extreme, șocuri și chiar la raze X și medii magnetice.

Software de recuperare a fișierelor

Mai multe carduri vin cu soluții pentru recuperarea datelor care au fost pierdute din cauza unui accident sau a corupției fișierelor. Cu toate acestea, în cazul în care cardul dvs. nu are un astfel de bonus, este posibil ca un software terță parte să facă treaba.

Cititor de carduri

Pentru a profita pe deplin de viteza cardului, verificați mai întâi dacă aveți nevoie de un cititor de carduri specific , deoarece, dacă utilizați un cititor standard, veți fi mers kilometri întregi pentru a ajunge în același loc.

Și, în final, nu uitați să țineți cont de diferitele aspecte pe care le-am explicat aici, astfel încât atunci când cumpărați un card de memorie să o faceți cu încrederea că optați pentru cel care oferă compatibilitate cu echipamentul dumneavoastră și care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

Aruncați o privire la comparația de carduri SD pe care am pregătit-o pentru dumneavoastră la început. Este foarte probabil să existe cel care vi se potrivește cel mai bine, atât pentru că este de bună calitate , cât și pentru că are cel mai bun preț.