Memorie usb

memoria-USB

Mulți ar putea crede că nici măcar cel mai bun stick USB nu poate învinge utilizarea sistemelor de stocare online de astăzi. Sisteme precum Dropbox și Google Drive par să nu aibă concurență, datorită accesului lor ușor de pe orice computer. Dar nimic nu ar putea fi mai departe de adevăr. O unitate flash USB bună , poate aduce mari avantaje oricărui utilizator.

Unul dintre dezavantajele stocării fotografiilor, a muzicii și a altor fișiere în cloud este viteza de încărcare a acestora. Multe dintre acestea pot dura mult timp pentru a fi încărcate. În acest caz, unitatea flash preia conducerea. Cu o unitate flash rapidă , care are o capacitate suficientă, nu trebuie să așteptați o veșnicie pentru a vă duce fișierele acolo unde doriți.

Cele mai bune unități flash USB

Care este cea mai bună unitate flash USB?

Știți deja tot ce trebuie să știți pentru a cumpăra cea mai bună unitate flash USB pentru a stoca toate fotografiile, videoclipurile și alte fișiere utile. Cu toate acestea, dacă încă mai aveți îndoieli cu privire la mărci sau doriți o opinie suplimentară pentru a vă ajuta să vă decideți, vă oferim aici o listă comparativă cu cele mai bune 5 unități flash USB pe care le veți găsi pe piața .

Iată cele mai bune unități flash USB:

1. SanDisk Ultra Fit 64 GB USB flash drive

De zece ori mai rapidă decât altele

41+iDqew4DL

Vezi pretul Emag

Disponibilă în variantele de 16, 32, 64 și 128 GB, această unitate flash SanDisk USB 3.0 oferă o viteză de scriere de 10 ori mai mare, mai precis 150 MB/s. Dimensiunile sale sunt foarte mici (1,9 x 1,6 x 0,9 cm), astfel încât unii utilizatori îl recomandă ca fiind ideal pentru a fi lăsat în calculator , mai degrabă decât pentru a-l lua cu dvs. Cu toate acestea, este posibil să se atașeze o șnur pentru a facilita transportul. Poate fi folosit pentru mașină.

Are o capacitate mare la un preț scăzut , iar marca garantează un transfer de film în mai puțin de 40 de secunde. Include software-ul de protecție a datelor SecureAccess. Încorporează o lumină LED mică pentru a indica funcționarea.

2. Kingston DTSE9

Mic și fără capac

314bFYhA0OL

Vezi pretul Emag

Compatibilă cu versiunile Windows 7, Vista, 8, 8.1 și Mac, această versiune Kingston are o carcasă metalică cu o gaură convenabilă pentru a o atașa cu un cordon. Capacitatea este de 32 GB cu viteză de transfer USB 2.0. Din acest motiv, este posibil să fie puțin cam lent pentru încărcarea unor cantități mari de date.

Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de el pentru câteva fișiere mai mici, funcționează foarte bine. Are un design simplu și elegant și este disponibil în varianta argintie. Este ceva mai mare din punct de vedere fizic decât cea anterioară. Dimensiunile sale sunt de 3,9 x 1,2 x 0,5 cm. (Toshiba Hayabusa THN-U202W0320E4

Util și economic

41jqZXrHx2L

Vezi pretul Emag

De la japonezii de la Toshiba, este compatibil cu Mac și Windows și este disponibil în variantele de 8, 16 și 32 GB. Viteza de citire este de 17 Mb/s, iar cea de scriere de 4 MB/s. Conexiunea sa este USB 2.0, deci nu este printre cele mai rapide de pe piață.

Este o unitate flash mai puțin costisitoare decât altele, este disponibilă în culoarea albă și funcționează foarte bine pentru stocarea diverselor fișiere și a fișierelor multimedia care nu sunt foarte grele. De asemenea, poate fi utilizat pentru copii de rezervă. Este de culoare albă și este prevăzut cu o husă de protecție.

4. Transcend JetFlash 790K

Cea mai bine cotată

31tEThjvB0L

Vezi pretul Emag

Este probabil cea mai bună unitate flash USB cotată de utilizatorii Amazon și are compatibilitate cu SuperSpeed USB 3.0 și Hi-Speed USB 2.0. Are o capacitate de 32GB de. La fel ca și altele, include o lumină LED pentru a indica faptul că funcționează. Conectorul său este retractabil, astfel încât nu este necesară nicio acoperire. Acesta încorporează software-ul Transcend Elite pentru gestionarea datelor și poate fi utilizat ca breloc prin atașarea unui pandantiv sau a unui cordon.

Este de bună calitate la un preț scăzut, ușor și este compatibil cu orice. Puteți înregistra programe TV cu această unitate flash fără probleme.

5. Lexar JumpDrive S45 64GB

Extindeți memoria smartphone-ului dumneavoastră

Super mic, compatibil cu PC și Mac, poate extinde memoria smartphone-ului iPhone sau a iPad-ului dumneavoastră. Are performanțe USB 3.0, cu 95 MB/s la citire și 20 MB/s la scriere. Acesta include un software de protecție a fișierelor numit EncriptStick Lite. Acesta este disponibil în variantele de 16, 32, 64 și 128 GB.

Unitatea flash este frumoasă și compactă, nu se încălzește deloc și funcționează cu toate tipurile de dispozitive, inclusiv cu televizoarele cu plasmă. Acesta este prevăzut cu un indicator de funcționare cu LED.

Ce este o unitate flash USB?

Există de mai bine de două decenii, așa că, probabil, aveți o idee despre ce sunt unitățile flash USB. memoria-USB

Dacă nu, ar trebui să știți că aceste dispozitive portabile numite și memorie externă, pendrive, memorie flash, etc. au fost concepute și lansate în 1996 cu scopul de a permite stocarea de date... Foarte academic?

Adevărul este că mulți dintre noi folosesc aceste dispozitive mici pentru a stoca fotografii și amintiri ale familiei și prietenilor, muzica pe care o îndrăgim, dar și pentru documente de lucru, prezentări și alte lucruri.

Acestea ajung să fie echipamente foarte importante și foarte utile atunci când este nevoie.

Acestea folosesc o tehnologie care permite scrierea și citirea rapidă a datelor. Poate că vă întrebați ce este scrierea și citirea USB. Aceasta se referă la viteza cu care dispozitivul poate stoca datele (prima) și, odată conectat la un calculator sau computer, poate citi sau descărca datele din interior (a doua).

Tipuri de unități flash USB existente

Stick-ul de memorie , așa cum mai este numit, poate fi de diferite tipuri în funcție de capacitatea sa de stocare și în funcție de performanța sau viteza de transfer de date de la acesta la laptopul sau invers.

Capacitatea de stocare

Cel mai mic nivel este de obicei 1GB, ceea ce înseamnă un miliard de octeți. Deși sună foarte mare, aceasta este capacitatea minimă disponibilă în prezent pe piața , prin urmare, acestea sunt aproape întotdeauna cele mai ieftine la preț.

Până în prezent, cele mai mari intervale de stocare sunt 1TB sau 2TB, adică 1000 și 2000GB. Acestea din urmă sunt utilizate mai mult de marile companii pentru a arhiva cantități mari de date.

Dar, în special, disponibilitatea de USB Flash Drives este de:

1GB

2GB

4GB

8GB

16GB

32GB

64GB

128GB

256GB

512GB

Numărul de fișiere pe care le puteți stoca pe fiecare dintre ele va depinde de dimensiunea fișierelor. Dacă nu sunt prea mari, cu atât mai mult puteți depozita.

Viteza de transfer

Pentru a vorbi despre viteza unei unități flash USB trebuie să menționați numărul de megabiți pe secundă (Mbps) pe care aceasta este capabilă să îi transfere. Există unități flash USB 1.1, USB 2.0 și USB 3.0 , acestea din urmă fiind cele mai rapide.

USB 2.0 atinge 480 Mbps și USB 3.0 , 4,8 Gbps, care se referă la Gigabiți. Se vorbește despre USB 4.0, realizat din fibre optice, care va avea performanțe mai bune în viitorul apropiat.

De ce să cumpărați un stick USB?

Avantajele achiziționării unei unități flash USB bune față de concurența sa, stocarea online, includ, așa cum am menționat mai sus, viteza de transfer a datelor. În funcție de viteza conexiunii dumneavoastră la internet, diferența dintre timpul de descărcare și cel de descărcare a informațiilor poate fi considerabilă și poate deveni nesfârșită.

Între timp, conectați pur și simplu stick-ul de memorie la laptopul sau calculatorul și așteptați mult mai puțin timp pentru a avea toate datele 'la pachet'.

Trebuie reamintit faptul că aceste dispozitive sunt super portabile, foarte ușoare și ușor de utilizat. Mai convenabil decât un hard disk portabil. În plus, odată ce le aveți, aveți spațiu de stocare gratuit pentru tot ceea ce doriți să salvați și să ștergeți de câte ori doriți. Bineînțeles, cu cât mai multă capacitate, cu atât mai multe lucruri vor fi ușor de depozitat.

Cum să vă alegeți unitatea flash USB?

Nu este vorba doar de capacitate și viteză. Cea mai bună unitate flash USB ar trebui să includă o calitate bună, o marcă bună nu ar fi rea și, de asemenea, să fie accesibilă , nu-i așa?

Ar trebui să faceți o comparație comparativă și poate un test în prealabil atunci când vă uitați la multitudinea de opțiuni.

Pentru a vă decide și a cumpăra trebuie să vă puneți lupa:

Performanța

Dacă doriți să obțineți o performanță bună de la pendrive-ul dumneavoastră, trebuie să țineți cont de viteză, de performanța de scriere și de citire. Cu cât această viteză este mai mare, cu atât dispozitivul dvs. va funcționa mai bine și veți avea fișierele disponibile fără prea multă întârziere.

USB 3.0 sunt de obicei mai bune și avantajul este că pot fi conectate fără probleme la porturile USB 2.0 . Bineînțeles că acolo ai avea această din urmă viteză, dar dacă computerul tău include 3.0, poți să zâmbești mai mult...

Designul

Aspectul fizic al stick-ului tău USB este foarte important pentru că, în primul rând, ideea este să îți placă; în al doilea rând, în funcție de mărimea lui (dacă este prea mic) este ușor să îl pierzi într-o geantă sau poșetă. Așadar, o dimensiune moderată este mai bună.

Un alt lucru care trebuie evaluat este dacă are sau nu un capac. Poate că este de preferat fără capac, deoarece capacul este de asemenea ușor de rătăcit.

Cele care fac să alunece gura de scurgere ar trebui privite cu atenție. Este posibil ca unele să nu fie de foarte bună calitate, așa că este recomandabil să le alegeți pe cele al căror mecanism împinge gura de scurgere complet în afară.

Alte caracteristici și sfaturi

În zilele noastre, este mai bine să cumpărați unități de memorie mai mari de 32 GB sau 64 GB, din cauza cantității de date pe care le stocăm de obicei pe acestea.

Este necesar ca cele de capacitate mai mare să aibă o viteză comparabilă, altfel s-ar putea să aveți probleme de lentoare extremă la transferul fișierelor.

Evaluați dacă sunteți în căutarea celui mai ieftin sau dacă raportul calitate-preț este important pentru dumneavoastră. Poate că cea mai ieftină nu este cea mai potrivită sau poate că puteți găsi o memorie foarte bună, dar la un preț accesibil.

Acestea sunt 5 motive pentru care unitățile flash USB sunt utile

Înainte de a intra în subiect, merită să ne amintim că unitățile flash USB - cunoscute și sub numele de USB flash drive și pen drive - sunt dispozitive de stocare mici , ieftine și populare, dar care pot servi, de asemenea, ca un instrument util într-o varietate de moduri.

Și nu e de mirare. O unitate flash USB combină trei dintre cele mai apreciate caracteristici din zilele noastre: portabilitate maximă, capacitate și compatibilitate.

Pentru că ai mii de fișiere în buzunar

Așa este. Datorită dimensiunilor sale mici și a capacității de câțiva gigabytes (GB), o unitate flash USB vă oferă posibilitatea de a avea documente, fotografii, fișiere multimedia și alte tipuri de fișiere la îndemână oricând și oriunde.

Și dacă faceți parte din grupul de persoane care lucrează în locuri diferite și/sau călătoresc mult, o unitate flash USB este cu siguranță lucrul perfect pentru dumneavoastră, deoarece trebuie doar să o conectați la un computer și gata.

Nu numai că veți avea posibilitatea de a vizualiza informațiile și/sau de a le accesa pentru a le imprima, de exemplu, dar și - dacă este necesar - de a le modifica pentru a răspunde cerințelor dumneavoastră.

Pentru a rula aplicații și pentru a salva ziua

Această parte este strâns legată de punctul anterior, deoarece un stick USB vă oferă posibilitatea nu numai de a avea la dispoziție fișiere importante, ci și programe esențiale pe care ați putea - în general - să le rulați pe un computer fără a fi nevoie de instalare și, cu atât mai puțin, fără a lăsa urme pe hard disk.

Bineînțeles, mă refer la programe portabile care, deși nu au toate funcționalitățile versiunilor lor complete, sunt un instrument excelent pentru a aborda liniile directoare fără a dezamăgi.

Vorbesc, de exemplu, despre cele mai bune și mai populare programe pentru editarea imaginilor, videoclipurilor și audio, scrierea documentelor, realizarea de prezentări, producerea de muzică, precum și pentru dezvoltarea de aplicații web și , printre mii de alte sarcini, pe lângă utilitarele pentru întreținerea, protecția și optimizarea sistemului.

Astfel de aplicații portabile - inclusiv cele cu sursă deschisă și U3 - sunt disponibile pe portalurile dezvoltatorilor de software, precum și în directoare și pe site-uri web care oferă chiar și platforme pentru a le rula de pe stick-ul USB.

Pentru depanarea și repararea problemelor de calculator

După cum am subliniat mai sus, de pe un stick USB puteți rula diverse utilitare pentru depanare și chiar diagnosticare pe computer, cum ar fi AVG Rescue CD optimizat pentru USB, care este un antivirus portabil și funcționează, de asemenea, ca antispyware și de recuperare a sistemului.

Iar printre alte aplicații portabile și promițătoare din acest domeniu, nu pot să nu menționez CCleaner, pentru optimizarea și confidențialitatea Windows-ului; AppCrashView, care afișează detalii despre aplicațiile blocate; și WirelessNetView, care este capabil să monitorizeze și să detecteze rețelele wireless din apropiere .

Ați putea chiar să porniți Windows cu un stick USB în cazul în care sistemul de operare al liderului din Redmond dezvoltă o eroare care îl împiedică să pornească în mod corespunzător sau pentru a rezolva o problemă specifică.

Pentru a îmbunătăți performanța sistemului în Windows

Nici măcar nu te-ai gândit la asta, nu-i așa? Ei bine, iată despre ce este vorba.

Puteți face ca Windows Vista și Windows 7 să ruleze mai repede activând Windows ReadyBoost și conectând un stick USB la computer.

Cu toate acestea, 'magia' (memoria cache suplimentară) va avea loc din momentul în care faceți clic pe 'accept' atunci când sistemul vă întreabă dacă doriți să utilizați dispozitivul - în acest caz, stick-ul USB - pentru a accelera performanța cu Windows ReadyBoost.

Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de câteva lucruri; în primul rând, nu toate unitățile flash USB acceptă ReadyBoost; și în al doilea rând, pe lângă performanța de scriere și citire , memoria trebuie să aibă o capacitate de una până la trei ori mai mare decât memoria din computer.

Adică, dacă computerul dvs. are 1 GB de memorie RAM, utilizați între 1 GB și 3 GB de memorie.

Pentru a rula un sistem de operare alternativ

Mă refer la posibilitatea de a rula unul dintre sistemele de operare gratuite Linux , de exemplu, fără a fi nevoie să modificați discul dur al computerului.

Pentru aceasta, aveți două opțiuni: una, instalarea sistemului de operare Linux de pe unitatea USB cu Linux Pen Drive; și a doua, cumpărarea unui stick USB cu Damn Small Linux deja integrat.

Avantajele utilizării unui stick USB pentru stocarea muzicii digitale

Dacă sunteți melomani - ca și mine - apreciați orice soluție care vă permite să aveți mereu la dispoziție muzica preferată, cum ar fi, de exemplu, cloud-ul și gadgeturile respective cu conexiune la internet.

Cu toate acestea, atunci când vă aflați într-o tabără sau într-un astfel de loc unde nu există internet, problema ar deveni deranjantă.

Acesta este momentul în care - în mijlocul tuturor agitațiilor - unitatea flash USB merită o mențiune, deoarece capacitatea sa de stocare v-ar permite să stocați mii de melodii și să le redați pe orice computer, tabletă sau alt dispozitiv, ușor și simplu.

Pe lângă scenariul grozav, este imposibil să nu menționăm geniul producătorilor, nu doar în dezvoltarea de unități flash USB cu viteze de scriere și citire mai mari, precum și cu capacități din ce în ce mai fermecătoare, ci și cu designuri de care vă veți îndrăgosti la prima vedere.

Vorbesc despre unitățile flash USB în corpul unei note muzicale, chitară electrică, pian sau păpușă punk, de exemplu.

Nu trebuie decât să aruncați o privire la unitățile flash USB disponibile pe piața , și veți fi uimit de preț.

Și ați putea cumpăra o unitate flash USB - chiar și o marcă cunoscută - fără să vă speriați buzunarul.

Fie că este inspirat de muzică sau nu, un stick USB este în general foarte accesibil ; s-ar putea chiar să găsești unul extrem de bun, frumos și ieftin.

În general, este o soluție de stocare mai puțin costisitoare .

Cele 5 motive pentru care o unitate flash USB este o alegere bună

Este un fapt că, dacă faceți parte din grupul celor care gestionează în mod constant fișiere digitale - fie că este vorba de muncă, de timp liber sau de divertisment - vă doriți ca acestea să fie nu doar disponibile, ci și să dureze mult timp.

Și da, există soluții cum ar fi unități externe și carduri SD, de exemplu, dar - în cele din urmă - ambele unități au limitări pe care un stick USB le-ar putea depăși cu ușurință.

Mă refer la avantajele legate de durabilitate, portabilitate, capacitate de stocare, viteză de transfer și compatibilitate.

Durabilitate superioară

În timp ce hard disk-urile tradiționale se prezintă drept unități robuste, acestea au un dezavantaj semnificativ: părțile lor mobile, care sunt evidente în discurile de aluminiu sau în platourile de sticlă care se rotesc în timp ce datele sunt citite.

Spre deosebire de un astfel de scenariu, unitățile flash USB sunt unități de stocare solidă și, prin urmare, sunt mai puțin susceptibile de a fi deteriorate în urma unor lovituri sau scăpări accidentale.

Portabilitate crescută

Dimensiunile reduse ale unei unități flash USB - de obicei, mai puțin de un centimetru lățime - îi permit să fie purtată în buzunar sau pe un breloc.

Într-adevăr, o unitate flash USB are, de obicei, o lățime mai mică de un inch.

Desigur, în cele din urmă, va depinde și de designul unității.

Capacitate de stocare mare

De câțiva ani, sunt disponibile stick-uri USB cu o capacitate de până la 2 TB (Terabyte).

Cu toate acestea, din gama largă de opțiuni în acest domeniu, ar fi absurd să nu menționăm unitățile flash USB de 1 GB sau mai puțin, precum și cele de 128 GB sau 512 GB, de exemplu, care sunt foarte utile atât pentru utilizatorii casnici, cât și pentru cei profesioniști.

Viteză de transfer de neegalat

Aruncați o privire la unități flash USB 3.1 GEN 1 - anterior USB 3.0 - cu viteze de până la 5 Gbps (Gigabytes pe secundă) pe care - până în prezent - niciun alt dispozitiv de stocare nu le poate atinge.

Nici măcar nu sunt hard disk-uri. Cele mai rapide viteze de transfer pe acestea sunt de până la 150 MB.

Și pentru a ridica experiența și mai mult, imposibil să nu menționăm unitățile flash USB 3.1 GEN 2 care oferă viteze de transfer de până la 10 Gbps.

Compatibilitate garantată

În zilele noastre, este obișnuit ca laptopurile și desktopurile să aibă cel puțin un port USB - deși, de obicei, mai mult de trei - ceea ce face ca unitățile flash USB să fie cea mai bună soluție pentru stocarea și gestionarea documentelor.

Spre deosebire de cardurile SD, nu toate computerele au sloturi pentru acestea.

Adevărul și falsul despre stick-urile USB pe care nu ți le-ai imaginat niciodată

Deși omniprezența stick-urilor USB este un fapt public și notoriu, există încă mici îndoieli în aer despre aceste dispozitive care merită clarificate.

Nu există nicio diferență între o unitate flash USB și un SSD

Fals.

Deși unitățile flash USB și SSD-urile se bazează pe tehnologia flash , există diferențe semnificative între cele două abordări.

Pornind de la interfață, o unitate flash USB - după cum indică și numele său - se conectează la un computer și la alte dispozitive prin intermediul unui port USB ; în timp ce un SSD conduce prin intermediul interfeței SCIS (small computer system interface).

Și, pe de altă parte, vitezele de transmisie.

Deși ambele soluții utilizează tehnologia flash, SSD-urile sunt mai rapide decât unitățile flash USB; acest lucru se datorează faptului că SSD-urile utilizează interfețe asemănătoare cu cele ale HDD, cum ar fi conectorii SATA, care ating 6 Gbps, în timp ce USB-urile, din cauza dimensiunii, a controlerului și a costului energetic, nu ating standardele de viteză.

Totuși, acest aspect nu afectează esența protagonistului acestei ediții, care marchează și el o diferență față de SSD.

Din punct de vedere al utilizării, unitatea flash USB a fost dezvoltată pentru a stoca și transmite informații cu ușurință și simplitate, oferind un plus de portabilitate în toată splendoarea sa, printre alte avantaje de care pot profita atât utilizatorii profesioniști, cât și cei casnici.

În timp ce SSD-urile sunt prezentate ca o soluție de stocare pentru fișiere mai mari aparținând serverelor de aplicații și de sistem, cum ar fi bazele de date și informațiile de autorizare și/sau de conectare, printre altele.

Un stick USB este folosit pentru backup

Adevărat.

Deoarece producătorii de unități flash USB s-au concentrat pe creșterea capacității de stocare, mulți utilizatori - printre care mă număr și eu - au ales să folosească unitățile USB pentru a face copii de rezervă de fișiere importante .

Dar nu uitați că este vorba despre unități mici care se pot strecura printre lucrurile dumneavoastră. Așadar, păstrați-vă unitatea flash USB într-un loc sigur.

Este important să știm ce înseamnă Mbps și Gbps

Corect.

Atât Mbps (megabytes pe secundă), cât și Gbps (gigabytes pe secundă) indică viteza cu care vor fi transferate fișierele de la computer la stick-ul USB.

În general, unitățile flash USB oferă viteze egale cu capacitatea lor de stocare.

O unitate flash USB funcționează ca un hard disk al unui computer

Fals.

Unitățile flash USB au fost dezvoltate cu tehnologie flash cu stare solidă. Prin urmare, acestea sunt capabile să stocheze date fără a utiliza părți mobile, precum majoritatea discurilor dure interne ale calculatoarelor.

Nu este recomandat să stocați fișiere importante pe o unitate flash USB

Fals.

În primul rând, pentru că astăzi sunt disponibile multe unități flash USB care sunt echipate cu opțiuni de criptare.

Și, în al doilea rând, pentru că vorbim despre unități robuste, ușoare, fără părți mobile și acoperite, în general, de materiale foarte rezistente la șocuri.