Microfon karaoke

micrófono-para-cantar

Dacă sunteți unul dintre cei care, ca și mine, nu se poate gândi la o petrecere fără o sesiune bună de karaoke, probabil că v-ați dat seama că aveți nevoie de cel mai bun microfon pentru cântat, care să nu vă strice melodia cu interferențe și să nu vă limiteze mișcările atunci când melodia este în cea mai bună formă. Iar partea cea mai amuzantă a cântatului este și realizarea unor coregrafii spontane și distractive, nu-i așa?

Cele mai bune microfoane pentru cântat

Care este cel mai bun microfon pentru cântat?

Răspunsul la această întrebare este diferit de la utilizator la utilizator, deși trebuie să recunoaștem că există anumite standarde de calitate pe care un microfon bun pentru cântat ar trebui să le respecte.

Deși sunetul ar trebui să fie curat și clar, este adevărat că acesta trebuie să funcționeze în mod optim și cu sistemul de karaoke pe care îl aveți acasă sau cu alte dispozitive cu care doriți să îl utilizați. Când vine vorba de un microfon, este bine să vă gândiți la acesta ca la o investiție pe termen lung, așa că este de dorit ca acesta să aibă o durabilitate ridicată, care este legată de calitatea construcției sale și de garanția oferită.

Iată cele mai bune microfoane pentru cântat :

1. Microfonul de tip dinamic Shure SV200 pentru cântat

31gWXydkMGL

Vezi pretul Emag

Începem comparația cu un microfon profesional pentru a cânta în locuri despre care știi că pot fi zgomotoase, cum ar fi un bar sau o petrecere, aceasta este cea mai bună opțiune deoarece este unidirecțional, cu un model polar cardioid.

În plus față de faptul că este de tip dinamic și că oferă o calitate excelentă a sunetului și un răspuns eficient la frecvență, este ușor de utilizat. Acesta este proiectat cu un comutator pornit/oprit. Este un microfon cu un cablu de 4,5', care vă permite să vă deplasați confortabil și o conexiune XLR la XLR.

2. Microfon cântăreț Guiseapue

51Dx6AudksL

Vezi pretul Emag

Corp ușor, dar robust. Este destul de portabil, deoarece se conectează prin Bluetooth la orice alt dispozitiv, cum ar fi computere, televizoare, telefoane mobile și multe altele. Acesta este echipat cu multe butoane pentru a configura microfonul și a-l personaliza după bunul plac înainte de a cânta cu întreaga familie.

În același timp, oferă reducere a zgomotului și vă oferă ușurința de a cânta în duet , deoarece îl puteți trece confortabil de la o persoană la alta, deoarece este ușor și complet fără fir.

3. Microfon de cântat ERAY

Este prevăzut cu două difuzoare încorporate, având în același timp un sistem de reglare profesională, reducere a zgomotului de înaltă densitate. Acest lucru vă permite să îl utilizați oriunde, fără a avea nevoie de dispozitive suplimentare.

Conectivitatea sa prin Bluetooth poate fi realizată chiar și la o distanță de până la 10 m, toate acestea cu un consum redus de energie garantat. Vine în roz, ceea ce o face foarte drăguță, dar are și o calitate care se observă chiar și la atingere și finisaj. Este destul de confortabil de ținut în mână.

4. Microfonul pentru cântat ELZO

41Xc444y25L

Vezi pretul Emag

Acesta este un microfon vocal stereo cu reducere a zgomotului pe mai multe straturi, răspuns excelent în frecvență și un procesor audio profesional. Datorită sunetului său impresionant de KTV live, acesta preia toate tonurile înalte și joase frumoase, cu ritmuri muzicale clare și reverberație de ecou. Aceste caracteristici îl fac ideal pentru a cânta la karaoke acasă sau în deplasare.

Puteți să o faceți aproape oriunde, deoarece are propriul difuzor încorporat. Datorită bateriei sale reîncărcabile de lungă durată, vă oferă o utilizare continuă de 4 ore, fără a fi nevoie să folosiți o optiune de oprire automată sau de optiunea de repaus care este un joker pentru baterie.

5. Microfonul de cântat KAMLE

517-HXBOYeL

Vezi pretul Emag

Cu ajutorul butoanelor de pe microfon puteți regla cu ușurință volumul, funcția de ecou și multe altele. Un alt lucru este că este foarte ușor să îl conectați la un alt dispozitiv, trebuie doar să activați Bluetooth. Sunetul oferit de difuzoarele sale încorporate este destul de clar, astfel încât nu este bun doar pentru a cânta, ci și pentru a asculta melodiile tale.

Poate fi un instrument foarte util pentru călătoriile cu familia în mașină sau pentru a anima o petrecere aniversară sau orice altă sărbătoare, cântând cele mai populare cântece de ieri și de azi, și are, de asemenea, un preț foarte accesibil.

6. Microfonul pentru cântat Music Life

41ooXFrE31L

Vezi pretul Emag

Are un model destul de simplu și tradițional. Este complet negru și are un design ergonomic. Veți descoperi că este un microfon vocal destul de ușor de manevrat, deoarece are doar un buton de pornire/oprire și un cablu convenabil de 3 metri. Și sunetul său? Ei bine, este un microfon cu un sunet perfect echilibrat, deci este foarte curat.

Partea mișto a designului său este că este aproape fără greutate, așa că va fi foarte ușor să treacă unul de altul în mijlocul unei melodii între prieteni, precum acele trupe de băieți sau fete pe care le iubeam atât de mult în anii '90.

7. Joybox home singing microphone

41KWvU87ZXL

Vezi pretul Emag

Cu un raport preț-calitate excelent, veți obține un sunet surprinzător de profesional cu acest microfon. Acesta este ideal pentru cei care își iau foarte în serios sesiunile de karaoke cu familia sau prietenii. Acest microfon include o mufă jack de 6,3 mm pentru o calitate profesională a sunetului.

Nu lăsați nimic să vă oprească, pentru că dacă vă place să faceți coregrafii sau să vă mișcați puțin, cei doi metri de cablu vă vor oferi o libertate totală, fără a risca să vă împiedicați sau să deconectați microfonul din greșeală.

8. Microfon karaoke La Voz Toy Lab

419scb7biFL

Vezi pretul Emag

Dacă ești fan La Voz, cu siguranță îți vei dori să cânți toate melodiile artiștilor tăi favoriți cu același entuziasm, lucru pe care îl poți realiza cu acest microfon karaoke ieftin cu difuzor încorporat, care îți va permite să duci petrecerea oriunde datorită designului său wireless.

Bateria sa vă oferă până la 4 ore de utilizare continuă, astfel încât să vă puteți distra cu familia și prietenii fără a vă face griji că microfonul rămâne fără încărcătură.

Ghid de cumpărare: cele mai bune microfoane pentru cântat

Ce este un microfon de karaoke?

micrófonos-para-cantar-300x200

Nu diferă prea mult de un microfon de scenă, conceput pentru cântatul live sau folosit pentru înregistrări în studio, în ceea ce privește aspectul și calitatea bună pe care o au de obicei.

Ceea ce este adevărat este că ele diferă prin faptul că un microfon de karaoke este mai ușor de utilizat, fiind de obicei conceput pentru a fi conectat și utilizat, fără a trece prin procese complicate de configurare.

Mai mult, karaoke este legat de o serie de beneficii pentru sistemul cognitiv, conform unor studii care indică, în special pentru persoanele în vârstă, avantaje în comunicare, o mai mare agilitate mentală și chiar ca tehnică de respirație. Nu există nicio îndoială că a cânta nu este doar distractiv, ci și extrem de benefic pentru sănătate.

Cât de mare este un microfon de karaoke?

După cum s-a menționat deja, acest microfon este la fel ca orice alt microfon de mână în ceea ce privește dimensiunea. Vorbim de o lungime de aproximativ 25 cm, o grosime de aproximativ 8 cm și o grosime de 12 cm în sfera de plasă care acoperă membrana microfonului.

Motivul este că acestea se vor potrivi mai bine pe suporturile de microfon, de asemenea, deoarece majoritatea microfoanelor folosesc aceeași tehnologie îmbunătățită și piesele de care au nevoie se potrivesc mai bine în dimensiunea specificată mai sus. Și, bineînțeles, pentru că aceste dimensiuni sunt confortabile în mâinile cântăreților.

Desigur, acestea sunt cele mai comune dimensiuni, în cele din urmă, ca majoritatea produselor de acest stil, puteți găsi unele mai mari și mai mici, cu o minge mai subțire și mai subțire, chiar mai mult ovală decât rotundă, sau cu o minge cu ochiuri mult mai late și mai mari. Atâta timp cât acest lucru nu afectează calitatea sunetului, îl puteți alege pe cel pe care îl considerați cel mai atrăgător din punct de vedere vizual sau atractiv.

Cum funcționează microfoanele pentru cântat?

Poate că nu sunteți un tehnician audio sau ceva de genul acesta, poate că doar vă place să cântați cu prietenii într-o seară în oraș, în mijlocul unei petreceri sau într-un bar, dar este important să știți cum funcționează ceea ce cumpărați, chiar dacă este practic.

În mod firesc, sunetul există ca formă de presiune a aerului. Microfoanele funcționează ca transductoare, deoarece ajută la transformarea presiunii sonore în forme de curent electric. Apoi, sunetul trebuie să fie amplificat. Acesta este motivul pentru care microfoanele sunt prevăzute cu setări reglabile pentru a ajuta la creșterea sau reducerea sunetului general.

Microfoanele cântătoare pot fi unidirecționale sau direcționale, acestea din urmă se caracterizează prin faptul că sunt mai sensibile la o direcție și parțial surde la celelalte. Acestea pot fi apoi subclasificate în diferite tipuri, cum ar fi cele cardioide, care sunt mai sensibile la sunetele din față și foarte puțin la frecvențele sonore care intră din spate.

Se pot găsi, de asemenea, microfoane cu diagramă polară supercardioidă, care au un lob frontal mai proeminent decât cele cardioide și diferă de cele cardioide prin faptul că au o sensibilitate mai mare în partea din spate.

În cele din urmă, există microfoane hipercardioide, care au un lob frontal mai mare decât cel al microfoanelor cardioide, dar se caracterizează printr-o sensibilitate mai mare în partea din spate, spre deosebire de microfoanele explicate mai sus.

Ce microfon să cumpărați pentru a cânta?

microfono-para-karaoke

Atunci când cumpărați un microfon pentru cântat, există două caracteristici de bază de care trebuie să țineți cont: fiabilitatea și calitatea sunetului, dar în jurul lor se află aceste alte considerente care vă vor permite să obțineți microfonul pentru cântat de care aveți cu adevărat nevoie:

Indiferent dacă vă gândiți să cumpărați un model pentru a cânta în mod profesionist sau de plăcere, acesta va fi întotdeauna un aspect important. Cel mai bine este să luați în considerare un model cu un raport preț-performanță remarcabil. Nu are rost să economisiți câteva lire acum doar pentru a fi nevoiți să îl înlocuiți foarte curând sau să alegeți un microfon pentru cântat sub 50EUR cu un sunet prost. Pentru mai puțin de 100EUR puteți găsi unele accesibile care sună decent, dar pentru un sunet complet profesional va trebui să investiți.

Înregistrarea vocii acasă, spre deosebire de un studio profesionist, va necesita un anumit tip de microfon, mai profesional, plus echipament suplimentar, ceea ce sporește imediat investiția.

  • Microfoane cu condensator

Trebuie remarcat faptul că un microfon dinamic este excelent pentru spectacole datorită eficacității sale în tratarea surselor sonore zgomotoase, a răspunsului bun în frecvență și a presiunilor acustice . Microfonul cu condensator este ideal ca microfon vocal datorită sensibilității sale și răspunsului plat la frecvențe înalte.

Avem conectorul tradițional XLR, USB și 3,5 mm. În ceea ce privește sunetul profesional, o interfață audio XLR sau un preamplificator de microfon este mai bună decât o interfață USB la computer.

  • Modele de captare sau modele polare

Modelul polar cardioid sau cardioid cu diafragmă mare este ideal atunci când se înregistrează voci, care se poate găsi la microfoanele cu condensator și are ca rezultat o sensibilitate mai mare la sunete. De asemenea, este posibil să se găsească microfoane cu model polar supercardioid , care se caracterizează printr-un câștig mai bun înainte de cuplarea la un monitor de podea.

Unele microfoane vocale sau pentru instrumente includ un suport de microfon, un filtru cu plasă , un suport de șoc, un filtru pop, o husă de transport, cabluri, o interfață audio și alte lucruri care pot fi foarte funcționale dacă vă construiți un studio de înregistrare.

Acum, dacă nu aveți obiective profesionale cu el, s-ar putea să doriți să funcționeze pentru cântat și înregistrat și va fi ideal dacă vine cu difuzoare, de exemplu.

Tipuri de microfoane pentru cântat

De ce este necesar să cunoaștem tipurile de microfoane de karaoke sau de cântat care sunt disponibile? Ei bine, toate au caracteristici foarte diferite, iar unele sunt chiar foarte specifice pentru o anumită utilizare.

Ținând cont de faptul că putem alege între microfoanele dinamice și cele cu condensator și analizând toate avantajele acestora, alegeți primele dacă doriți o voce live, fără interferențe, de aceea este obișnuit să le găsim în concerte, conferințe și chiar la televiziune, cele cu condensator, în schimb, au o sensibilitate mult mai mare, de aceea sunt indicate pentru înregistrarea vocilor, de aceea le putem vedea în studiourile de înregistrare.

  • Microfon de cântat pentru televizor

Se conectează direct la televizor, fie prin cablu , fie prin conexiune bluetooth, pentru a fi utilizate cu aplicații de karaoke pentru televizoare inteligente sau un simplu videoclip YouTube.

  • Microfon de cântat pentru telefoane mobile

Ideal pentru a cânta cu telefonul mobil sau cu tableta. De asemenea, vă permite să cântați împreună cu un videoclip de pe Youtube sau cu o aplicație specializată. Deci, de obicei, este compatibil cu Android/iOS. Vorbim despre un microfon ușor de conectat la telefonul mobil, chiar și fără cabluri.

Microfon cu bandă pentru cântat

Da, am vorbit despre microfoanele obișnuite pentru voce sau pentru cântat, dar este adevărat că există și modele cu bandă pentru căști, ideale pentru a cânta și a dansa în același timp. Formațiile din anii '90 nu au fost nimic fără ele și nici formațiile actuale nu sunt.

Dacă intenționați să faceți spectacol în timp ce cântați, nu neapărat dansați, dar faceți piruete sau orice altă activitate în care trebuie să vă folosiți mâinile, aceasta este alegerea ideală. Motivul pentru care acestea nu sunt atât de populare în karaoke este că pot fi complicate de utilizat, instalat și dezinstalat. Pentru a cânta acasă cu prietenii sau într-un bar, microfoanele obișnuite despre care am vorbit până acum vor fi mai potrivite.

Fără fir vs. cu fir

Tocmai când credeai că ești gata să alegi microfonul tău preferat și să începi să cânți, a venit momentul să mai pui pe masă încă un considerent: să fie fără fir sau nu

Tocmai când credeai că ești gata să alegi microfonul tău preferat și să începi să cânți, a venit momentul să mai pui pe masă încă un considerent: să fie fără fir sau nu ?

Microfoanele vocale cu fir au avantajul unui nivel de calitate mai consistent datorită metodei de transmitere a sunetului prin fir, dar sunt mai puțin ergonomice decât cele fără fir. Deoarece nu sunt cablate, acestea oferă mai multă libertate de mișcare, vor fi mai sigure, deoarece nu veți risca să vă împiedicați și să cădeți, dar trebuie spus, de asemenea, că pot întâmpina unele probleme atunci când vine vorba de calitatea vocii cântate.

Microfonul trebuie să fie compatibil

51RuBVNuG1L

Înainte de a-l cumpăra, trebuie să țineți cont de sistemul dumneavoastră de karaoke, astfel încât să știți că se va potrivi. Poate că un microfon care utilizează un stick USB ca receptor poate fi o opțiune excelentă dacă doriți să plasați microfonul pe tastatura controlerului midi, de exemplu.

În același timp, stick-ul are avantajul de a fi compatibil cu majoritatea computerelor. Microfoanele care vin cu un cablu XLR pot funcționa, de asemenea, cu multe mixere și sisteme de sunet.

Ar trebui să înțelegeți cum funcționează un microfon

Cu cât sunteți mai clar cu privire la ceea ce vreți sau aveți nevoie de microfonul dumneavoastră pentru a cânta, cu atât mai ușor va fi să îl alegeți pe cel mai bun. Microfoanele, indiferent de marcă, sunt deseori descrise în cuvinte care sunt străine pentru mulți utilizatori.

De exemplu, un microfon cardioid este un microfon care poate respinge sunetul care vine din lateral sau din spate, captând doar sunetul care vine din față. Acest lucru ne spune că acesta este un model excelent pentru a fi folosit într-un loc unde există mult zgomot de fond, cum ar fi într-un bar sau atunci când cântați la o petrecere.

Microfonul pentru cântat funcționează, de asemenea, cu o gamă de frecvențe. Cu cât intervalul este mai mare, cu atât mai bine. O gamă bună pentru cântat este cuprinsă între 80 Hz și 150 kHz, mai puțin de atât se vor capta prea multe sunete de bas sau de percuție.

Cât valorează un microfon pentru cântat?

O mare parte din calitate depinde, de asemenea, de construcție, de tipurile de materiale utilizate și de precizia procesului de fabricație. Acești factori nu numai că tind să îmbunătățească experiența de cântat, dar adaugă și valoarea microfonului.

Astfel, deși prețul poate varia foarte mult. Nu vă puteți baza pe un model de 10 sau 15 EUR pentru un sunet profesional sau optim. Acestea pot fi bune pentru jocuri sau pentru divertisment. Dacă sunteți în căutarea unui sunet decent, dar mai puțin costisitor decât cele profesionale, putem rămâne la aproximativ 50 EUR. În timp ce pentru a cânta la nivel profesionist trebuie să ajungem neapărat la 100 de euro.

După cum vedeți, există o gamă largă de prețuri pe piață, dar investiția pe care ar trebui să o faceți este direct legată de ceea ce doriți să cumpărați, de funcționalitatea pe care doriți să i-o conferiți și, bineînțeles, de cât timp doriți să dureze.

De unde să cumpărați un microfon pentru cântat?

Există mai multe opțiuni pentru a cumpăra un microfon bun pentru cântat, putem alege un magazin fizic de echipamente muzicale, care variază în funcție de fiecare comunitate autonomă.

În mod similar, puteți intra pe portaluri precum Musicopolix.com, care au modele de microfoane profesionale, dar dacă sunteți în căutarea a ceva mai dedicat petrecerii timpului liber și împărtășirii cu familia și prietenii, puteți vedea secțiunea de microfoane pentru karaoke din Amazon, unde veți găsi cu siguranță unul care să se potrivească nevoilor dumneavoastră, găsind opțiuni cu difuzoare incluse, lumini și compatibilitate cu diferite dispozitive.

Despachetarea microfonului de karaoke La Voz de Antena 3

Întrebări frecvente

Pot folosi un microfon de karaoke conectat la calculator?

Majoritatea microfoanelor karaoke sunt conectate direct la un televizor, însă există modele compatibile cu computerele, pe care le puteți conecta pentru a cânta melodiile preferate.

Cum se împerechează un microfon karaoke cu alte dispozitive?

Răspunsul este conexiunea Bluetooth, prin care trebuie doar să împerechezi microfonul cu un alt dispozitiv, cum ar fi telefonul mobil sau televizorul, și acesta va începe să funcționeze. De asemenea, este posibil să vă conectați prin cabluri, dar aici nu aveți aceeași libertate de mișcare ca în cazul unei opțiuni fără fir.

Pot să cânt la karaoke dacă nu am microfon?

Da, este posibil. Căutați melodiile preferate pe YouTube și începeți să cântați, chiar dacă nu aveți un microfon.

Surse:

Microfoane unidirecționale - Wikipedia

Microfon cu condensator - Wikipedia

Beneficii ale karaoke-ului pentru activitățile cognitive ale creierului - US National Library of Medicine National Institutes of Health

svg%3E Laura

Bună! Sunt o cumpărătoare online curioasă și asiduă. Îmi place să încerc produse noi, să vânez chilipiruri și să încerc mereu lucruri noi. Haideți să ne împărtășim experiențele aici.