02 septembrie 2019

Sursa: 112.international, unian.info, uawire.org

  Pe 1 septembrie, în Polonia, după ceremonia care a marcat 80 de ani de la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, președintele ucrainean Volodimir Zelenski și vicepreședintele SUA, Mike Pence, s-au întâlnit în cadrul unei emisiuni realizate de FoxNews.


În acest context, Mike Pence a declarat că Statele Unite vor continua să sprijine Ucraina în problemele de securitate și integritate teritorială. 

 

„Relațiile dintre SUA și Ucraina sunt extrem de puternice. Susținem mereu și stăm alături de oamenii din Ucraina. Am început în 2014, și de atunci am susținut foarte puternic integritatea teritorială a Ucrainei și a cetățenilor acesteia. Vom sprijini în continuare Ucraina, în special în ceea ce privește securitatea și integritatea teritorială, inclusiv problema Crimeei", a declarat M. Pence.

 

Vicepreședintele SUA a mai spus că așteaptă cu nerăbdare să dezbată întrebările lui V. Zelensky cu privire la progresele realizate în acordurile de la Minsk.
 
"De asemenea, ne așteptăm la o ocazie de a discuta problemele de securitate. În plus, aș dori să aud mai multe despre progresele înregistrate în țara dvs. în implementarea reformelor... Aștept cu nerăbdare să discut despre probleme energetice - cum este această problemă gestionată în Ucraina", a adăugat Pence.

 

La rândul său, V. Zelensky i-a mulțumit lui M. Pence pentru că „SUA a apărat întotdeauna drepturile Ucrainei, a apărat și nu și-a schimbat poziția cu privire la integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei”.

 

Anterior se cunoștea că la ceremonie Zelenski era planificat să vină președintele american Donald Trump, însă acesta și-a anulat vizita "din cauza intensificării uraganului Dorian".

 

Comentariu BSMAP: Declarațiile privind continuarea sprijinului american pentru Ucraina vin în contextul în care în urmă cu câteva zile cotidianul "Politico" a dezvăluit că Donald Trump a cerut o analiză privind posibilitatea revizuirii programului de asistență cunoscut sub numele de "Inițiativa de asistență de securitate în Ucraina".

Citând un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului Apărării al SUA, "Politico" a informat că, la solicitarea Casei Albe, Pentagonul a finalizat o analiză a sumelor reprezentând ajutorul militar acordat Ucrainei și a ajuns la concluzia că ajutorul trebuie să fie acordat în continuare.

Inițiativa președintelui american a fost confirmată ulterior și de însărcinatul cu afaceri american la Kiev, William Taylor.

 

 

 

 

Mike Pence: SUA vor continua să acorde ajutor militar Ucrainei

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE