12 noiembrie 2019

Sursa: live5news.com, 112.international

  Pe 11 noiembrie, într-un interviu acordat canalului american de televiziune WCSC-TV, secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat că este mândru de politica administrației Trump față de Ucraina. 

 

„Am făcut parte din politica americană a Ucrainei, eram foarte clari. Am vrut să ne asigurăm că corupția existentă în Ucraina de mult timp a fost redusă, că [președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski] are capacitatea de a face acest lucru și că acest președinte se asigură că Vladimir Putin nu va mai provoca probleme cetățenilor din Ucraina. Așadar, am oferit Ucrainei arme defensive. Administrația anterioară a ales să nu facă asta. Au ales să ofere pături. Noi le-am dat arme adevărate cu care pot lupta împotriva rușilor. Sunt mândru de ceea ce a făcut administrația noastră în politica față de Ucraina”, a declarat Pompeo.

 

Anterior, consilierul de securitate națională al președintelui Donald Trump, Robert O'Brien a declarat că Statele Unite nu pot promite Ucrainei asistență militară fără sfârșit. 

 

"Nu pot promite că Statele Unite vor face ceva pentru totdeauna, dar până acum suntem prima administrație care trimite arme în Ucraina, cred că acest lucru este foarte important", a declarat consilierul lui Trump.

 

Comentariu BSMAP: Declarațiile reprezentanților americani vin în contextul în care anterior, pe fondul disputelor politice interne din SUA legate de afacerile unor democrați în Ucraina, Casa Albă înghețase asistența financiară acordată Ucrainei, inclusiv pachet de ajutor militar de 250 de milioane USD de la Departamentul de Apărare

 

 

Mike Pompeo este mândru de politica administrației Trump față de Ucraina

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE