Surse: militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

 Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 12.09.2019, că militari aparținând Forțelor Armate ale Serbiei au sosit în Regiunea Astrakhan pentru participarea la exercițiul comun ruso-sârb Scutul slav-2019.

 

“Echipaje de apărare antiaeriană aparținând Forțelor Aeriene și de Apărare Antiaeriană din cadrul Forțelor Armate ale Republicii Serbia au sosit în Regiunea Astrakhan pentru participarea la exercițiul comun ruso-sârb Scutul slav-2019”, se arată în comunicatul de presă.

 

Reprezentanții Ministerului Apărării au informat că primul exercițiu comun de apărare antiaeriană se desfășoară în poligonul Ashuluk.

 

După cum au precizat aceștia, la exercițiu participă echipaje ale Trupelor de Rachete Antiaeriene și ale Trupelor Radiotehnice din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse și Forțelor Aeriene și de Apărare Antiaeriană din cadrul Forțelor Armate ale Republicii Serbia, stații de radiolocație, complexe de rachete antiaeriene S-400 și complexe de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S.

 

În timpul episoadelor practice ale acțiunilor, participanții la exercițiu vor respinge un atac aerian masiv al adversarului convențional și vor executa lansări practice de rachete în poligonul Ashuluk, în condițiile unei situații complexe de bruiaj, asupra unor ținte ce vor imita obiective la joasă altitudine, mare altitudine, manevrabile și balistice.

 

Anterior, Ministerul rus al Apărării a informat că militarii sârbi vor avea ocazia să se familiarieze și cu alte categorii de tehnică din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, precum radarele Volga și Gamma, sau cu complexe ale mijloacelor automatizate. De asemenea, militarii sârbi vor fi puși la curent cu lecțiile învățate de specialiștii ruși în timpul întrebuințării armamentelor și tehnicii militare aparținând Trupelor de Rachete Antiaeriene și Trupelor Radiotehnice în Siria.

 

În vara anului trecut, presa a informat că autoritățile de la Belgrad s-au adresat official părții ruse cu o solicitare de achiziționare a unor sisteme de rachete antiaeriene S-300 dezvoltate și produse de concernul Almaz-Antey.

În anul 2017, Dmitri Rogozin, care ocupa atunci postul de vicepremier, anunțase interesul Serbiei pentru cumpărarea unor complexe de rachete antiaeriene Tor și Buk.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Înaintea participării la partea practică a exercițiului comun din poligonul Ahuluk, militarii sârbi au parcurs un stagiu de pregătire la Centrul de Instrucție al Trupelor de Rachete Antiaeriene ale Federației Ruse din Gatchin, în apropiere de Sankt Petersburg. Pregătirea acestora a fost efectuată pe simulatoarele aflate în dotarea centrului.

Implicarea militarilor sârbi în operarea sistemelor de rachete antiaeriene S-400 este una interesantă, ținând cont de faptul că, până în prezent, nu au existat informații despre interesul Serbiei pentru achiziționarea de astfel de sisteme. Probabil însă că acesta există și nu este exclus ca, în perioada următoare, între părți să fie încheiat un contract pentru achiziționarea acestora.

Până în prezent, Federația Rusă a vândut sisteme S-400 numai Republicii Belarus, Chinei, Turciei și Indiei.

În contextul în care Federația Rusă a încheiat dotarea trupelor proprii cu sisteme de rachete antiaeriene S-400 Triumf este foarte posibil ca livrările acestora la export să se intensifice. Între statele intersate de cumpărarea sistemelor S-400 se află Arabia Saudită, Marocul și Irakul.

12 septembrie 2019
Militari din Federația Rusă și Serbia participă la exercițiul comun “Scutul slav-2019”

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE