Militari din vestul Federației Ruse au amenajat un aerodrom de campanie

Sursa: mil.ru, remnmilitarybog.com

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 19.09.2019, în cadrul unui exercițiu tactic de specialitate, militarii unui batalion de geniu-aerodrom al Armatei de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a amenajat, într-un interval scurt de timp, un aerodrom de campanie, în Republica Karelia.

 

După ce au fost alertați, militarii au efectuat un marș pe o distanță de 480 de kilometri, pe tehnica din dotare. După sosirea la locul indicat, specialiștii militari au trecut la montarea elementelor și obiectivelor de infrastructură ale aerodromului de campanie. Subunitățile au instalat o pistă de decolare/aterizare, care poate primi toate tipurile de avioane de luptă și de transport aflate în dotarea Regiunii Militare Vest. Ulterior, au fost amenajate zone de garare a tehnicii de aviație, echipate cu adăposturi din terasamente artificiale, au fost pregătite suprafețe mascate pentru dislocarea punctului de comandă și dispecerat de campanie, pentru stațiile meteorologice și de radiolocație, precum și locuri pentru întreținerea tehnicii auto.

 

Calitatea ridicată a aerodromului amenajat în condiții de campanie a fost confirmată de aterizarea pe acesta a unui avion militar de transport de tip An-26.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În ultima perioadă, militarii ruși au început să utilizeze la scară largă aerodromurile de campanie.

Acestea pot fi desfășurate rapid și pot substitui lipsa unor portavioane sau portelicoptere.

Necesitatea introducerii în dotarea trupelor a unor astfel de amenajări a fost constatată în timpul ultimelor conflicte militare la care Federația Rusă a luat parte, respectiv războiul cu Georgia din 2008, evenimentele din Ucraina din 2014 sau operația desfășurată în Siria în perioada 2015-2018.

Mulțumim pentru încredere
19 septembrie 2019

   Exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic

 "Centru-2019"

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro