20 septembrie 2020

Sursa: mil.gov.ua

 Exercițiul de comandament și stat major “Efort comun 2020” din Ucraina a început în forță și într-o notă originală, printr-o operație comună ucraineano-britanică de desant aerian.

 

În această dimineață, avioane C-130 Hercules ale Forțelor Aeriene Regale au decolat de la o bază militară britanică, având la bord parașutiști din Brigada 16 Asalt Aerian, armament greu și echipament militar, cu destinația Ucraina.
 

Câteva ore mai târziu, parașutiștii britanici s-au lansat prin rampele din spate ale avioanelor Hercules deasupra poligonului de instrucție Nikolaev din Ucraina.

 

La doar câteva minute, avioane militare de transport IL-76 și An-26 din Forțele Aeriene ucrainene au intrat, la rândul lor, în misiune de luptă în zona Nikolaev, din acestea fiind parașutați militari din Trupele de Desant-Asalt.

 

Parașutarea fost acoperită din aer de avioane de vânătoare ale Forțelor Aeriene ucrainene.

 

Potrivit comunicatului Ministerului Apărării de la Kiev, cu această operație ucraineano-britanică de desant parașutat a început prima etapă a exercițiului strategic de comandament și stat-major (command post exercise – CPX) „Efort comun 2020”.

 

Citește mai mult: https://www.defenseromania.ro/militarii-britanici-au-deschis-exerci-iul-efort-comun-2020-din-ucraina_605379.html

 

 

Militarii britanici au deschis exercițiul “Efort comun 2020” din Ucraina

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE