N. Iordan, sursa: rtklive.com

  Ministerul kosovar al Apărării a reușit să-și îndeplinească cu succes obiectivele planificate pentru anul 2019, iar obiectivul instituției rămâne aderarea la NATO. Membrii armatei kosovare își propun ca din 2021 să sprijine partenerii internaționali în misiunile de menținere a păcii.
 
Succesele și activitățile Forței de Securitate din Kosovo (FSK) au fost prezentate (27.12.2019) într-o conferință de sfârșit de an consacrată ministerului.
 
Ministrul interimar al apărării, Rrustem Berisha, a decarat că instituția a reușit să își atingă obiectivele propuse și chiar a ridicat nivelul de încredere al comunităților minoritare.
 
Rrustem Berisha a afirmat că, datorită recrutărilor recente, a crescut ponderea femeilor și a reprezentativității minorităților în structurile FSK. Obiectivul strategic al FSK este integrarea în NATO.
 
Comandantul FSK, Rrahman Rama, a declarat că, datorită cooperării cu partenerii internaționali și angajamentului membrilor KSF, și-au atins toate obiectivele.
 
R. Rama a afirmat că FSK, în care recent au fost încadrați 900 de tineri și tinere, va continua să își îndeplinească misiunea de protecție și să-și sporească capacitățile sub noul mandat de armată kosovară.
 
Generalul Rama a menționat că se urmărește ca din 2021 membrii KSF să își înceapă mandatul de menținere a păcii și să fie prezenți în toate activitățile regionale.
 
În 2019, Forța de Securitate din Kosovo a marcat primul său an cu misiune și mandat nou, ca armată a Kosovo.
 
 
Mulțumim pentru încredere
28 decembrie 2019
Militarii kosovari ar putea participa din 2021 la misiuni de menținere a păcii

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

Balcanii de Vest