Sursa: militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

 

 Ministerul rus al Apărării a anunțat finalizarea unui vaccin împotriva Covid-19, care a fost dezvoltat de virologii militari ruși în colaborare cu Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamaley.

 

“Evaluările finale ale rezultatelor testelor de către specialiștii militari și oamenii de știință ai Centrului Național de Cercetare au fost deja făcute. Astfel, în momentul externării, fără excepție, toți voluntarii au dobândit imunitate la coronavirus și se simțeau normal. Astfel, primul vaccin intern împotriva infecției cu noul coronavirus este gata”, a declarat adjunctul ministrului apărării, Ruslan Tsalikov, într-un interviu pentru gazeta Argumenty i Fakty.

 

Acesta a menționat că primul grup de voluntari a fost externat pe 15 iulie, după ce a trecut testele de control. Cel de-al doilea grup de voluntari și-a finalizat participarea la a doua fază a studiilor clinice pe 20 iulie.

 

După cum a declarat Tsalikov, virologii militari ruși lucrează activ la dezvoltarea vaccinurilor împotriva bolilor periculoase, iar acest lucru a predeterminat participarea voluntarilor militari la crearea și testarea unui medicament împotriva infecției cu coronavirus.

 

“Virologii și medicii noștri militari participă direct la dezvoltarea vaccinurilor împotriva bolilor periculoase, în cooperare cu organizațiile științifice de top din țară. Odată cu apariția infecției cu noul coronavirus, Ministerul Apărării a cerut imediat specialiștilor militari să înceapă crearea unui vaccin împotriva Covid-19", a spus acesta.

 

Prim-adjunctul ministrului apărării a adăugat că, în anul 2015, specialiștii militari ruși, împreună cu microbiologii de la Centrul de Cercetări pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamaley, au fost primii care au dezvoltat și testat, cu success, un vaccin împotriva așa-numitei „pestilențe din secolul XXI” – febra Ebola.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Militarii ruși au finalizat primul vaccin împotriva Covid-19

21 iulie 2020

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro