Minge de baschet

mejor-balond-de-baloncesto

La New York, Seul, Madrid, Lhasa, Toronto, Rio de Janeiro, Havana, Lisabona.... Baschetul se joacă în toate aceste locuri, popularitatea sa se răspândește în întreaga lume, este un hobby, un sport, o modalitate de a rămâne sănătos și, de asemenea, o modalitate excelentă de a împărtăși cu prietenii, familia și oameni noi.

Jucând baschet te alături unei mari rețele de sportivi amatori și profesioniști, indivizi din culturi diferite, din țări îndepărtate, cu care nu ți-ai imaginat niciodată că vei lega o legătură... Dar astăzi viața îți arată contrariul, pentru că și ei, ca și tine, iubesc baschetul.

Bucurați-vă din plin de experiență având la îndemână mingea potrivită, nu uitați că purtarea echipamentului sportiv potrivit, în timpul jocului, poate face o diferență enormă în performanța dumneavoastră sportivă.

Aici îți spunem tot ce vrei să știi despre cele mai bune mingi de baschet, du-ți jocul la un alt nivel și perfecționează-ți abilitățile fizice cu cel mai bun echipament.

Cele mai bune mingi de baschet

Care este cea mai bună minge de baschet?

Găsirea mingii de baschet potrivite poate fi o provocare, mai ales atunci când nu te-ai gândit suficient de mult la asta. Piața de astăzi vă prezintă o mare varietate de dimensiuni, modele, mărci, costuri și zeci de alți factori care sunt relevanți atunci când vine vorba de cumpărarea mingii care se potrivește cel mai bine nevoilor și stilului dumneavoastră de joc.

Din acest motiv, este important să fii informat atunci când faci orice investiție de bani, doar așa vei avea garanția că vei lua acasă un produs de bună calitate.

Vă invităm să luați în considerare următoarele aspecte atunci când alegeți o minge de baschet:

Vârsta jucătorului

Dimensiunea și greutatea mingii

Materialele de fabricație

Mingea de interior sau de exterior?

Joc profesionist sau amator?

Odată ce aceste informații sunt clare, vă va fi mai ușor să alegeți mingea perfectă pentru dumneavoastră.

Ne place să vă ajutăm, de aceea astăzi vă prezentăm selecția noastră comparativă, în care vă prezentăm o scurtă trecere în revistă a celor mai bune modele disponibile. Gata? Să începem.

Iată dintre cele mai bune mingi de baschet:

1. Mingea de baschet Wilson x Connected

O minge dotată cu senzori inteligenți.

41ZjsLgrM1L

Vezi pretul Emag

Aceasta este o minge de înaltă tehnologie care utilizează senzori inteligenți pentru a înregistra nivelul de activitate fizică, loviturile pe care le executați, precizia jocului și alte date statistice relevante pentru a vă evalua performanța.

Îl puteți conecta prin Bluetooth la orice dispozitiv inteligent, deoarece este compatibil cu Android și iOS. Aplicația include 4 moduri de joc și opțiunea de a provoca alți jucători.

Îl puteți cumpăra în 2 dimensiuni diferite: Mediu sau oficial, cu greutatea și dimensiunile regulamentare. Este fabricat din piele sintetică de calitate excelentă, pentru a vă oferi o durată de viață lungă și o aderență bună.

2. Spalding NBA Street basketball

O minge concepută pentru jocul în aer liber.

51gNjuJgmEL

Vezi pretul Emag

O minge de baschet foarte durabilă, acest model oferă o rezistență excelentă la impact pe suprafețe dure sau pe terenuri urbane de beton și nisip.

Este confecționat din cauciuc PVC dur, cu un design frumos, negru, cu detalii argintii. Oferă utilizatorului o aderență excelentă, o bună revenire și o senzație de moliciune.

Îl puteți cumpăra în mărimea 7. Are dimensiuni de 75-78 cm și o greutate totală de 650 de grame. Este recomandat adulților și tinerilor de peste 12 ani.

3. Baschet Molten GG6

Face parte din seria oficială de mingi din Bundesliga.

61PSMBFC+-L

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unei mingi de baschet cu certificate internaționale, Molten vă oferă acest model excelent. Este o minge de culoare portocalie și crem. Utilizarea sa este recomandată exclusiv pentru jocurile de interior.

Este o minge ideală pentru femei sau pentru acei jucători care au nevoie de o minge de dimensiuni medii. Este prevăzut cu o husă din piele sintetică, componente care oferă utilizatorului un produs de rezistență și calitate.

Pe lângă prețul bun pe care vi-l oferă acest produs, tehnologia înaltă folosită la fabricarea sa vă oferă o aderență, un ricoșeu și o senzație excelentă.

4. Mingea de baschet Baden Contender

Echilibrul ideal pentru un ricoșeu și un zbor bun

51lxJrwUCSL

Vezi pretul Emag

Aceasta este o minge de baschet excelentă, care dispune de tehnologia 'Total Feel' pentru a oferi utilizatorului o aderență și o senzație bună în timpul jocului. Acesta vine într-un design multicolor frumos, cu tonuri de maro și crem.

Disponibil în mărimile 5, 6 și 7, astfel încât să puteți alege mărimea care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră. Este o minge versatilă, deoarece vă puteți juca cu ea în interior sau în exterior, datorită rezistenței pe care o oferă pentru a face față elementelor prezente în aer liber.

Are un design simetric, cu un bun echilibru și o supapă de aer care asigură un ricoșeu consistent.

5. Nike Dominate basketball

Raport calitate-preț excelent

61LTyypkmqL

Vezi pretul Emag

Acesta este cel mai ieftin model din selecția noastră, ideal pentru cei care doresc să cumpere un produs accesibil, dar cu o calitate tehnică excelentă. Acest tip de minge este disponibil în 2 culori diferite: Portocaliu și negru.

Utilizarea sa specifică este recomandată pentru jocurile în aer liber. Are o greutate de 380 de grame, ceea ce o face foarte ușoară și ușor de manevrat, și este disponibilă în mărimile 6 și 7.

Este fabricat din materiale de înaltă calitate și oferă un nivel mare de control, aderență și revenire. Partea exterioară a mingii este acoperită cu un cauciuc cu textură de pietricele, amortizat, pentru o durată lungă de viață.

Mingi de antrenament

Pentru mulți oameni, a juca baschet este o formă distractivă și eficientă de exerciții fizice, înscrierea într-o ligă sportivă sau invitarea unor prieteni pe un teren public pentru un joc rapid poate aduce beneficii incredibile în viața ta.mejor-balond-de-baloncesto

Acțiunea intensă și rapidă a unui joc de baschet dezvoltă viteza, coordonarea mână-ochi, rezistența cardiovasculară, rezistența osoasă, optimizează sănătatea cardiovasculară, reduce nivelul de stres, promovează dezvoltarea mentală, stimulează încrederea, îmbunătățește nivelul de stimă de sine și eliberează endorfine.

Pentru jucătorii care doresc să își îmbunătățească performanțele atletice și abilitățile fizice atunci când joacă baschet, experții recomandă folosirea mingilor de antrenament.

Aceste mingi au fost special concepute pentru a dezvolta abilitățile de bază ale jocului: driblingul, pasele și aruncările la coș vor fi mult mai ușoare după ce vă antrenați cu o minge de antrenament.

Mingile de antrenament sunt de două ori mai grele decât mingile de joc convenționale, motiv pentru care antrenamentul cu ele vă va crește abilitățile fizice care, pe termen lung, vă vor permite să jucați un joc mai bun .

În ultimii ani, tehnologia ne-a permis să ne bucurăm de mingi inteligente care pot fi conectate prin Bluetooth la smartphone-uri, astfel încât utilizatorii pot accesa statistici speciale pentru fiecare joc și antrenament care îi informează cu privire la procentajele de aruncare, scoruri și erori.

Cum să-ți păstrezi mingea de baschet în stare bună?

O minge de baschet bună poate dura ani de zile dacă știi cum să ai grijă de ea și să o păstrezi în condiții optime.

Vă prezentăm câteva recomandări esențiale pentru a vă menține mingea în stare bună și pentru a-i prelungi durata de viață.

Folosiți mingea pe terenul potrivit

Este important să folosiți mingea în scopul pentru care a fost concepută. Mingile din cauciuc și materiale sintetice sunt mai potrivite pentru a juca pe terenuri în aer liber cu podea din pietriș sau beton, deoarece rezistă mai bine la uzura și frecarea generate de aceste suprafețe.

Mingile din piele sunt concepute pentru a fi utilizate pe terenuri acoperite cu pardoseală din lemn. Aceste tipuri de bile sunt mai delicate, iar suprafețele dure și denivelate le pot deteriora rapid.

Nu o lăsați să se prăfuiască

Este important să păstrați mingea fără praf și murdărie, aceste particule mici se pot lipi de pielea mingii, creând un strat de murdărie care va îngreuna driblingul și executarea de pase între mai mulți jucători în timpul jocului.

Pentru a o menține în stare bună, ștergeți pur și simplu suprafața mingii cu un șervețel, dacă observați că s-a acumulat murdărie de-a lungul mai multor săptămâni, ștergeți bine fiecare canelură cu o cârpă umezită cu apă și săpun.

Este important să uscați bine orice umezeală rămasă după curățare, mai ales dacă aveți o minge de piele .

Evitați condițiile nefavorabile

Este important să nu expuneți mingea la condiții meteorologice nefavorabile, deoarece ploaia, lumina soarelui, temperaturile ridicate și scăzute pot deteriora rapid mingea.

Niveluri optime de aer

Nivelurile de aer și presiunea aerului sunt factori determinanți pentru bunăstarea echipamentului dumneavoastră sportiv.

Este important să găsiți un punct de echilibru în umplerea mingii, deoarece umplerea excesivă sau insuficientă poate modifica diametrul circumferinței, provocând umflături și umflături care afectează performanța echipamentului.

Un test infailibil pentru a dovedi că mingea are o presiune adecvată a aerului este să o ridicați deasupra capului și să o lăsați să cadă pe jos, iar săritura trebuie să fie la înălțimea pieptului.

Considerații în timpul jocului și depozitării

Asigurați-vă că mingea este depozitată într-un loc sigur, acoperit și lipsit de umiditate, unde se află întotdeauna la o temperatură confortabilă. Asigurați-vă că niciun obiect nu exercită presiune asupra mingii, deoarece acest lucru îi poate modifica forma și vă poate deteriora echipamentul.

În plus, în timpul jocului, este necesar să împiedicați mingea să intre în contact cu obiecte ascuțite și suprafețe care pot afecta structura și sparge mingea.

Tipuri de mingi

Piele

Aceste mingi de baschet sunt fabricate dintr-un înveliș din piele naturală 100%. Când mingea este nouă, poate fi puțin dură la atingere, dar utilizarea frecventă o face moale la mâini, oferind sportivului o senzație de control de neegalat.

Mingile din piele sunt special concepute pentru a juca baschet pe terenuri interioare cu podele din lemn. Acestea sunt cele mai scumpe modele de pe piață.

Piele sintetică

Aceste mingi de baschet sunt acoperite cu un material din piele sintetică care reproduce senzația pielii naturale , oferind sportivului o senzație netedă și uniformă pe minge, chiar și atunci când este proaspăt cumpărată.

Sunt modele accesibile, datorită faptului că materialele de prelucrare sunt mai ieftine de produs și de fabricat.

Cauciuc

Aceste mingi de baschet sunt căptușite cu o acoperire din cauciuc texturat, oferind sportivilor o aderență excelentă la minge. De asemenea, acestea au un design special pentru joc pe terenuri în aer liber și suprafețe de beton.

Echipamentul sportiv ideal pentru începătorii de baschet. Acestea sunt cele mai accesibile modele de pe piață.

Mărimi de mingi

Mărimea 7 29,5'

Este mărimea standard și oficială pentru ligile profesioniste de baschet masculin, cum ar fi NBA, dar și pentru turneele internaționale importante, cum ar fi Jocurile Olimpice.

Mărimea 6 28,5'

Aceasta este mărimea standard și oficială pentru ligile profesioniste de baschet feminin și pentru campionatele internaționale feminine. În plus, această minge este folosită de fete și băieți cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Mărimea 5 27,5'

Aceasta este mărimea standard folosită de copiii cu vârsta peste 12 ani. Este folosit în timpul turneelor și al competițiilor oficiale.

Mărimea 4 25,5'

Această minge este special concepută pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 8 ani. Are greutatea și volumul potrivite pentru copiii mai mici.

Mărimea 3 22'

Aceasta este mărimea ideală pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 8 ani. Ele sunt cunoscute printre fanii sportului sub denumirea de: 'Mini Basket'

Întrebări frecvente despre mingile de baschet

Care sunt diferențele dintre mingile concepute pentru jocuri de interior și cele concepute pentru jocuri în aer liber?

Principalele diferențe constau în durabilitatea, materialele de construcție și senzația oferită sportivului de către diferitele mingi.

Mingile concepute pentru jocul în aer liber au un înveliș aspru, capabil să reziste la frecarea și uzura pe care le generează podelele din beton dur. Acestea sunt fabricate din cauciuc și piele sintetică.

Bilele din piele necesită mai multă îngrijire și întreținere. Acestea le oferă jucătorilor o senzație de neegalat pentru control, pase și driblinguri cu mingea. Acestea sunt concepute pentru a se juca pe terenuri interioare cu podele din lemn.

În ce interval de preț pot obține o minge de baschet potrivită?

Gama de prețuri variază foarte mult, pe piață se găsesc bile de la 5 euro la 1000 de euro.

Scenariul ideal ar fi să obțineți un produs de bună calitate la un cost rezonabil, care să fie compatibil cu stilul dvs. de joc și cu nevoile dvs. personale.

Cum să alegeți cea mai potrivită minge pentru nevoile dumneavoastră?

Înainte de a cumpăra, este recomandabil să luați în considerare dimensiunea și materialul mingii pentru a alege cea mai potrivită opțiune.

Apoi vă puteți concentra pe alți factori importanți, cum ar fi marca, culoarea și designul echipamentului sportiv.

Important este ca investiția să merite și să vă puteți bucura de noua minge mulți ani și multe jocuri.

Ar trebui să cheltuiesc o sumă mare de bani pentru a cumpăra cea mai potrivită minge?

Este adevărat că mingile cu preț ridicat oferă performanțe excelente, durabilitate și performanță pe terenul de , însă, navigând pe piață, puteți găsi și alternative care oferă un raport calitate-preț foarte bun.

Nu uitați că mingile din piele sunt cele mai scumpe modele, dacă terenul dumneavoastră obișnuit are o podea de beton și este expus la apă și la soare, nu va fi necesar să investiți într-o minge atât de scumpă.

Ce se întâmplă dacă nu primesc o minge de baschet de mărimea potrivită?

Jocul cu o minge incompatibilă cu mărimea și vârsta sportivului poate duce la anumite obiceiuri care sunt evidente în mișcările și comportamentul jucătorului pe teren . Astfel de obiceiuri pot fi dificil de corectat în viitor.

Din acest motiv, cea mai benefică practică pentru jucători este să se antreneze și să concureze cu cea mai potrivită minge, astfel încât pasele, recuperările și aruncările la coș să fie efectuate corect.

Ce alți factori de performanță ar trebui să caut la o minge de baschet?

Este important ca înainte de a cumpăra să verificați dacă modelul pe care îl alegeți vă oferă performanțe optime.

Pentru a fi sigur, puteți evalua anumiți factori, cum ar fi nivelul de ricoșeu al mingii, punctele de prindere și senzația oferită de fiecare model, durabilitatea și calitatea materialelor de construcție, costul mingii și opinia comunității de utilizatori.