Minge de fotbal

mejores-balones-de-fútbol

Este timpul să schimbi aceeași minge veche pe care o folosești mereu. Nu numai pentru că noile modele sunt mult mai cool și mai atrăgătoare, ci și pentru că sunt realizate din materiale mai rezistente și sunt potrivite pentru diferite tipuri de terenuri de fotbal. Cel puțin așa se întâmplă cu cel mai bun fotbal, pentru că pe ceilalți nici măcar nu te poți baza.

Am încercat atât de multe mingi de fotbal proaste, unele care se găuresc de la prima folosire, altele ale căror cusături se sfărâmă ca mătasea și, bineînțeles, unele care sunt foarte rezistente, dar arată îngrozitor și prea demodate.

Cele mai bune mingi de fotbal

Care este cea mai bună minge de fotbal?

Ei bine, ideea nu este de a obține o minge care nu se înțeapă, pentru că asta este practic mejor-balón-de-fútbol-300x200

imposibil, sau una profesională cu lumină, pentru că nici acestea nu sunt cu adevărat necesare sau utile. Ceea ce am găsit sunt mai multe modele care îndeplinesc toate cerințele necesare pentru ca tu să te poți bucura de acest joc frumos fără frustrări din cauza bilelor de proastă calitate și indiferent de modul de joc.

În aceste 5 opțiuni veți vedea mingi de fotbal pentru futsal, futsal, mingi premium complet potrivite pentru meciuri și turnee oficiale și alte mingi de antrenament pentru a vă juca cu prietenii fără să vă lăsați economiile. Așa că, dați-i drumul, aruncați o privire la lista mea comparativă și începeți să înscrieți câteva goluri fanteziste.

Iată cele mai bune mingi de fotbal:

1. Fotbal de competiție Adidas OMB Berlin Finale Football

Rezistență și durabilitate

51e91fOOeML

Vezi pretul Emag

Aceasta este mingea de fotbal care a fost prezentată la finala Ligii Campionilor 2015 de la Berlin. Este mărimea 5, deci poate fi folosită fără probleme de tinerii de vârstă mijlocie care vor să se apuce de fotbal și este fabricată din poliuretan, așa că puteți fi siguri că va rezista mult timp.

2. Mikasa FT-5 football

Combinație excelentă de materiale

51-EsCTKeIL

Vezi pretul Emag

Are ce e mai bun din ambele lumi, deoarece este fabricat cu o combinație excelentă de piele sintetică și PVC. Acesta este unul dintre motivele pentru care oferă o bună revenire și durabilitate. Mulți utilizatori sunt atrași de designul său retro , care este dat de culorile alb și negru. Această minge este o minge de mărimea 5 cu o cameră din cauciuc butilic .

3. Mingea de fotbal Kempa Spectrum Match Profile

Pentru jocuri mari

51xGVlp4I5L

Vezi pretul Emag

Dacă doriți să aveți un control optim al mingii împreună cu o senzație excelentă la fiecare joc, aceasta este una dintre cele mai bune alegeri pe care le puteți face. Datorită materialului din care este fabricată, poliuretanul, veți avea un control bun, dar și o minge rezistentă. Disponibilă în mărimile 2 și 3, este ideală pentru a vă antrena și exersa toate mișcările. În plus, este o adevărată atracție pentru ochi datorită multicolorității sale.

4. Mingea de fotbal Liga BBVA Nike

Vei fi profesionistul terenului

61z-2O4STrL

Vezi pretul Emag

Din combinația de poliuretan, poliester și cauciuc EVA împreună cu un strat exterior din material sintetic, această minge se naște destul de completă. Este o minge de fotbal premium de mărimea 5, cu un imprimeu atrăgător și logo-ul La Liga, împreună cu un capac texturat pentru o atingere și o senzație excepțională. Acesta vă permite să experimentați jocul și antrenamentul ca un profesionist.

5. Fotbal de precizie Munchen

Ideală și ușoară

511wIEOmyKL

Vezi pretul Emag

Aceasta este o minge de futsal extrem de ușoară , cântărind puțin sub 100 de grame. Acest lucru înseamnă că este ideal pentru o bună deplasare și control al mingii. Are o dimensiune compactă și confortabilă pentru a fi transportat oriunde doriți să vă antrenați. Culoarea sa principală este albul, dar are și câteva desene albastre care îl fac să fie foarte plăcut de privit.

Tipuri de mingi de fotbal

În această căutare trebuie să începeți cu primul lucru și anume să diferențiați tipurile de mingi de fotbal care există pentru a ști de care aveți nevoie.

Mingi de meci premium

Au cea mai înaltă clasificare pentru că sunt cele aprobate de FIFA, adică au aprobarea finală a organismului internațional de fotbal. Acestea pot fi găsite în Copa America, Major League Soccer , Liga Campionilor , Liga Campionilor League și în majoritatea ligilor și turneelor de fotbal profesionist. De exemplu, Cupa Mondială 2018 va fi, cu siguranță, una premium.

Mingi de meci

Acestea sunt folosite de echipele de colegiu și de liceu, respectă măsurile regulamentare ale NCAA, deci sunt similare cu mingile de meci premium.

Mingi de antrenament

Mărcile care produc aceste tipuri de mingi au ca scop asigurarea unei rezistențe și durabilități ridicate, indiferent de tipul de teren de joc. Acestea sunt excelente pentru orice nivel de îndemânare.

Mingi pentru gazon artificial

Acest tip de minge este fabricat pentru a oferi o mai mare durabilitate pentru terenurile cu gazon și gazon artificial de generație nouă.

Mingi de interior

Aceste mingi sunt făcute pentru a avea mai mult efect de ricoșeu și, astfel, pentru a se adapta mai bine la condițiile de joc strânse.

Mingi de futsal

Aceste mingi sunt mai mici și sunt făcute pentru a menține un control optim și pentru a oferi un ricoșeu mai mic pe suprafețe dure. Din acest motiv, ele sunt cunoscute și sub numele de bile moarte .

Mingi de plajă sau de stradă

Mingile de plajă sunt fabricate pentru a oferi moliciune piciorului la contactul cu acesta atunci când este desculț și sunt, în general, impermeabile. Mingile de stradă sunt mai dure, pentru a rezista la pietriș și beton atunci când vrei să faci freestyle .

Materiale

Cunoașterea materialelor din care este fabricată mingea vă va ajuta să înțelegeți impactul pe care acestea îl pot avea asupra performanței și longevității.

Piele sintetică

Excelent pentru fabricarea mingilor de fotbal, puteți găsi mingi din acest material chiar și în meciurile de primă mână. În timp ce oferă moliciune, un control și o senzație bună, nu are rezistență ridicată la uzură. Este mai puțin durabil și mai puțin rezistent la apă decât alte materiale.

Poliuretan (PU)

În gama de mijloc, are unele dintre avantajele pielii sintetice normale și ale pielii sintetice termosudate , precum și o bună senzație a jucătorului și o rezistență mai mare. Mingile realizate din acest material vor fi văzute și în meciurile profesionale, așa că sunt foarte recomandate.

Carbonat de polivinil (PVC)

Acest material oferă o durabilitate optimă față de toate celelalte materiale, în așa măsură încât veți găsi adesea un strat luminos pentru a contribui la creșterea protecției împotriva apei. Aceste mingi sunt mai ieftine și mai accesibile decât alte mingi, motiv pentru care sunt folosite în general pentru antrenament. În ciuda durabilității lor, acestea sunt, de asemenea, mai puțin flexibile, astfel încât controlul ar putea fi un pic mai dificil, ceea ce vă obligă, de asemenea, să vă îmbunătățiți.

Panouri

Aceasta nu este altceva decât segmentele sau plapuma octogonală pe care o vedeți în afara bilelor. Panourile pot fi găsite de la 6, la 8, 14, 18, 26 și 32 de segmente. Acestea determină ce minge oferă cea mai bună retenție a aerului, adică cu cât numărul este mai mic, cu atât mingea va fi mai rapidă și cu atât se va curba mai mult în aer datorită unei stabilități mai reduse.

Un număr mai mare ar face ca mingea să fie puțin mai rigidă, dar cu mult mai mult control și mai puțină deviere în aer. În fotbal de câmp puteți găsi mingi care au fie panouri cusute, fie lipite, lipite sau fără cusături sunt în general folosite pentru antrenament, deoarece oferă o senzație mai rigidă și sunt de obicei mai puțin costisitoare. Pe de altă parte, panourile de bună calitate sunt cele care sunt cusute. Aceste panouri cu cusături cusute la mașină sunt durabile, dar panourile cusute manual oferă și mai multă durabilitate.

Acoperire

Este un factor-cheie în fabricarea mingilor, fie că sunt destinate utilizării profesionale sau pentru copii . Învelișul determină rezistența și ricoșeul mingii, cu cât mingea este mai mult acoperită cu poliester și bumbac, cu atât mai mult ajută mingea să își mențină forma și ricoșeul în timp. Interesant este că mingile de înaltă calitate au patru straturi de poliester și un strat de bumbac pentru a le conferi rezistență și rezistență. Bilele de calitate medie au, în general, două straturi de poliester și două straturi de bumbac. Pe de altă parte, clasele inferioare au, în general, două straturi de poliester.

Vezica

Aceasta este partea interioară a mingii și este cea care reține aerul. Acesta este practic sufletul mingii. Această componentă dă forma și mișcarea mingii. Pe piața puteți găsi două tipuri de vezicule, unul din butil și altele, mai comune, din latex.

Care sunt dimensiunile mingilor de fotbal?

Va depinde foarte mult de utilizator și de domeniu.

Mărimea 5

Mingile de numărul 5 sau mărimea 5 sunt cele destinate tinerilor cu vârsta de peste 12 ani. Acestea sunt ideale pentru turnee sau ligi și au o circumferință cuprinsă între 68 și 71 de centimetri. Acestea cântăresc între 0,39 și 0,45 kilograme.

Mărimea 4

Aceasta este mărimea ideală pentru cei mici care vor să înceapă să joace fotbal, pentru copii cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani. Aceste mingi au o circumferință de 63 până la 66 cm și cântăresc între 0,34 și 360 gr.

Mărimea 3

Mingile cu mărimea 3 sunt concepute pentru copii cu vârsta sub 8 ani. Circumferința acestor mingi variază între 58 și 60 de centimetri, iar greutatea este de 0,31 până la 0,34 kilograme.

Mărimea 2

Această varietate este în general utilizată pentru a antrena abilitățile de control ale jucătorului și este destinată copiilor cu vârsta sub 4 ani. Circumferința acestui tip de minge poate varia între 50 și 55 cm.

Mărimea 1

Modelele de mărimea 1 sunt denumite de obicei mingi mini, deoarece sunt extrem de ușoare și mici. Acest tip de minge este folosit pentru a îmbunătăți abilitățile, cum ar fi controlul, mai presus de toate. De asemenea, acestea sunt folosite pentru a exersa trucuri de freestyle.

Factori suplimentari

Factorii suplimentari nu sunt mai puțin importanți.

Asigurați-vă că are greutatea potrivită

Când cumpărați o minge, nu uitați că aceasta trebuie să aibă măsurile și greutatea corecte . Este recomandat să optați pentru un model ușor pentru a evita rănile sau durerile atunci când trageți la distanțe lungi și, de asemenea, pentru că poate necesita mai multă energie pentru a fi transportat.

Nu ar trebui să fie niciodată prea moale sau prea tare

O minge de fotbal nu ar trebui să fie nici prea moale, nici prea tare, pentru că dacă este prea tare te poți răni la picior când tragi cu piciorul și la cap când dai cu capul la poartă. Dacă este prea moale, controlul va fi imposibil.

Ar trebui să fie aceeași sau similară cu mingea pe care echipa ta o va folosi în meciurile oficiale

Comparați mingea cu care vă antrenați și mingea pe care o veți folosi în turnee. Trebuie să fii inteligent, nu are sens să te antrenezi cu o minge diferită de cea pe care o folosești în meciurile și turneele tale.