Mini polizoare

mejor-mini-amoladora

Dacă puneți la cale un proiect de renovare a locuinței dvs. în care tâmplăria este în centrul atenției sau sunteți un meșter priceput în arta orfevrăriei, vă recomandăm să continuați alături de noi pentru a afla despre cele mai versatile și mai bune mini polizoare care vă vor transforma proiectele de bricolaj și bijuterie în realitate.

Cunoscută și sub numele de polizor rotativ, polizor pneumatic sau polizor unghiular, aceasta este o piesă multifuncțională care nu poate lipsi din atelierul sculptorilor sau al dulgherilor.

Prin urmare, conform testelor efectuate pe un grup de artiști, este obișnuit ca la locul de muncă al acestora să se găsească atât un polizor de banc, cât și un polizor portabil.

În mod similar, având în vedere că proiectele de decorare a casei vintage au devenit atât de populare în ultima vreme, suntem siguri că un polizor va face treaba și va da un finisaj perfect tuturor pieselor pe care le restaurați.

În cele din urmă, vă putem spune că portabilitatea și manevrabilitatea sa completează avantajele acestui instrument multifuncțional și, în mod surprinzător, este complet economic.

Rămâneți alături de noi pentru a afla toate calitățile și avantajele polizoarelor portabile. Acest articol vă va ajuta să faceți cea mai bună alegere.

Deoarece există o gamă largă de polizoare atât pentru utilizare electrică, cât și fără fir, am întocmit pentru dvs. o listă cu cele mai bune produse din această ramură.

Așadar, puteți fi siguri că oricare dintre uneltele multifuncționale enumerate aici va oferi proiectelor dvs. curățenia, precizia și viteza pe care le doriți.

Cele mai bune mini-masini de tocat

Iată dintre cele mai bune mini-masini de tocat:

1. Polizor electric multifuncțional BEAUDENS

Cu 100 de accesorii

51yiqoP0XHL

Vezi pretul Emag

Pentru toți cei cărora le plac activitățile de bricolaj și chiar se aventurează într-un proiect de dulgherie sau de sculptură în lemn pentru a realiza mici statuete Ganesha din lemn de santal, este foarte recomandat să aruncați o privire la uneltele rotative multifuncționale de la cei de la Beaudens, deoarece au pregătit unul dintre cele mai bune kituri profesionale pentru ca dumneavoastră să realizați fiecare proiect creativ în detaliu.

Acest mini polizor este o unealtă rotativă care satisface toate nevoile: tăiere, lustruire, șlefuire, găurire, sculptură și sculptură datorită discurilor de tăiere din oțel inoxidabil și a discurilor de șlefuire. Dispune de 6 niveluri de viteză, de la 10.000 la 3200 rpm, ceea ce asigură un rezultat optim și îngrijit al lucrului. Aparatul este livrat într-o carcasă portabilă robustă, în care încap cele 100 de accesorii profesionale. Dintre toate dremelurile prezentate, aceasta este cu siguranță favorita noastră.

2. Mini polizor electronic TACKLIFE PCG01B

Pentru detalii îngrijite

Următorul echipament selectat pentru această recenzie provine de la producătorul Tacklife, un producător de renume internațional în lumea uneltelor pentru soluții creative la domiciliu, dar și la nivel industrial. Cu această ocazie, compania a proiectat o dremelă fără fir care funcționează mai mult de 90 de minute neîntrerupte datorită bateriei cu litiu reîncărcabilă prin USB, care oferă o manevrabilitate mai mare la sculptură, broșare și strunjire.

Kitul este prevăzut cu 31 de accesorii cu un diametru de 2,3 mm, organizate într-o cutie de depozitare, astfel încât să poată fi ușor de căutat și instalat. Are un motor puternic, care poate fi folosit în liniște, fără teama de supraîncălzire, iar carcasa exterioară este fabricată din plastic rezistent la căldură și are o formă ergonomică. În cele din urmă, este important de reținut că achiziția polizorului este însoțită de o garanție de 24 de luni împotriva defectelor de fabricație.

3. URCERI mini polizor rotativ

Cel mai ușor de utilizat

417Qh5p6IoL

Vezi pretul Emag

Finisarea acestei selecții de echipamente practice de șlefuit pentru activități de decorare a locuinței, am dori să vă recomandăm sigiliul Urceri , care a creat un dispozitiv care vă permite să tăiați pe diferite materiale rapid și precis, precum și să faceți incizii netede în câteva secunde datorită roții de tăiere de înaltă calitate. În același timp, permite ascuțirea, lustruirea și șlefuirea, oferind un finisaj neted și mătăsos tuturor pieselor sculptate, deoarece este dotat cu freze mici încorporate care pot fi adaptate la toate nevoile.

În plus, gândindu-se la cei mai pretențioși dulgheri și artiști, dispune de 60 de accesorii și biți cu praf de diamant, pentru lucrul pe pin, cedru, cireș, plastic și chiar sticlă și piatră. Bateria reîncărcabilă litiu-ion de 2000 mAh asigură mai mult de 3 ore de utilizare continuă la 12000 rpm, astfel încât eficiența fiecărui proiect este asigurată.

4. Tacklife Mini polizor electric PCG01B

Polizor de calitate excelentă și cu multiple funcții

Marca de Tacklife ne aduce un dispozitiv cu care puteți tăia, șlefui, șlefui, poliza, lustrui, sculpta, grava, ascuți, găuri sau netezi piesele, din confortul casei, ca un expert.

Are 6 viteze reglabile, cu un comutator ON/OFF, pentru a vă oferi o funcționare precisă și controlată.

Puteți regla intervalul de rotație de la 10.000 la 32.000 rpm, pentru a lucra cu diferite tipuri de materiale.

Accesoriul cu arbore flexibil vă permite să îl conectați cu ușurință, îmbunătățind astfel nivelul de versatilitate și performanță.

Designul rece și confortabil vă oferă un control mai bun și mai puțină oboseală.

Motorul său puternic vă va permite să vă folosiți eficient timpul.

Cu 80 de atașamente și 3 piese specifice de înaltă performanță, puteți fi siguri că îl veți putea adapta la orice proiect de bricolaj.

Cântărește 1,7 kg și măsoară 28,5 x 23,5 x 8 cm.

Deși costul său nu este cel mai confortabil, este garantat pentru calitatea sa bună și performanța sa ridicată.

5. Prem 232402 - Mini-unealtă (100 de accesorii, 135 W, 230 V)

Dremel multifuncțional cu 100 de piese

41AxAA0bHfL

Vezi pretul Emag

Vă prezentăm Prem 232402, o unealtă multifuncțională în stilul dremelurilor. Este un polizor ușor (1,2 kg), a cărui carcasă este acoperită cu cauciuc pentru a vă oferi o aderență mai bună.

Are un motor electric cu o putere de 135 de wați; funcționează cu un curent de 220 V, iar domeniul de oscilație variază între 8000 și 32500 rpm.

Este foarte versatilă, vă permite, de asemenea, să selectați între 5 niveluri de viteză variabilă, ceea ce o face piesa ideală pentru a face aranjamente precise și mici, putând fi aplicată la modelare, fără ca acest lucru să însemne că este limitată la alte funcții.

În plus, veți avea la dispoziție un kit de 100 de accesorii utile pentru performanțele sale, precum și o husă pentru a depozita și transporta cu ușurință mini polizorul dumneavoastră.

În cele din urmă, veți fi încântați să aflați că are un preț scăzut, în raport cu uneltele similare.

6. Fervi 413 - 0 Mini polizor pneumatic

Ușor de utilizat și la prețuri accesibile

41aya2cHiFL

Vezi pretul Emag

Fervi 413 este atât de mic încât poate încăpea în palmă. În plus, are o greutate redusă de 1,2 kg, ceea ce face ca acest polizor să fie unul dintre cele mai portabile și ușoare.

Fabricat din oțel și plastic, poate rezista la o presiune de 6 bari, iar turația sa maximă este de 25000 rpm. În timpul utilizării, gama sa de sunet este de până la 102 db.

Dimensiunile sale sunt de 18 x 7,6 x 5 cm; are o capacitate de prindere de 3 până la 6 mm.

Accesoriile includ 2 chei pentru strângerea capetelor, o duză suplimentară pentru traversele mai înguste și o conexiune pentru furtun de aer.

Dacă doriți un dispozitiv accesibil și ușor de utilizat pentru proiectele dvs. de decorare și restaurare a casei, aceasta ar putea fi opțiunea dvs. de luat în considerare.

Ghidul de cumpărare a mini polizorului

Ce este un mini polizor?

Un polizor este o unealtă electrică rotativă care permite îndeplinirea mai multor funcții, de la șlefuire, frezare, honuire, polizare, debitare, șlefuire, șlefuire, înșurubare, șlefuire și lustruire.

Pentru ca toate aceste performanțe să fie posibile, înseamnă că proiectarea micului, dar puternic instrument este dotată cu cele mai variate accesorii și completări, iar tehnologia sa trebuie să fie în concordanță cu cele mai recente studii de inginerie electrică .

Sistemul său rotativ versatil este capabil să faciliteze tâmplăria, fierăria, meșteșugurile, orfevrăriile, aurăria, lustruirea mașinilor, printre altele.

Care sunt celelalte denumiri ale polizoarelor?

mejor-mini-amoladora

Această unealtă multifuncțională mai este cunoscută și sub următoarele denumiri:

-Unelte rotative

-Șlefuitor drept

-Șlefuitor unghiular

-Șlefuitor cu aer

-Șlefuitor cu creion

-Șlefuitor pneumatic .

De asemenea, este posibil să constatați că unii producători numesc aceste dispozitive multifuncționale polizoare de matrițe sau dremel, dar trebuie să știți că, în realitate, aceste două tipuri de unelte sunt ușor diferite.

La ce se folosește mini polizorul?

Un polizor de casă este utilizat în general atunci când trebuie să lucrați pe o suprafață delicată sau mică. Prin urmare, manevrabilitatea este o caracteristică importantă atunci când se achiziționează un astfel de instrument.

Deci, atunci când acestea au performanța de a fi un polizor de matrițe, puteți fi siguri că sunt mult mai mici decât polizoarele unghiulare industriale și polizoarele drepte.

Mai jos este o listă neexhaustivă a principalelor utilizări ale unui mini polizor:

 • Tăiere (cu ajutorul roții de tăiat furnizate cu aparatul și a pieselor de matriță drepte)
 • Șlefuire
 • Șlefuire și conturare
 • Rectificare
 • Rectificare pentru unghiuri drepte și suprafețe mici
 • Polizare
 • Tâmplărie și dulgherie
 • Rectificarea sau ascuțirea incisivilor și a uneltelor tăietoare, cum ar fi cuțite, macete, unelte de grădină etc.
 • Rectificarea sau ascuțirea incisivilor și a uneltelor tăietoare, cum ar fi cuțite macete, unelte de grădină etc.
 • Sculptură pe gheață și lemn
 • Pentru șlefuirea în relief și frezarea suprafețelor
 • Îndepărtarea ruginei de pe suprafețele metalice
 • Conturarea și gravarea
 • Curățarea

Pe ce materiale pot fi utilizate polizoarele?

Mini polizoarele sunt utilizate pentru a lucra la o gamă largă de materiale de construcție care pot include:

 • Lemn: pentru activități de tâmplărie, dulgherie și marchetărie, printre altele.
 • Matrițe și matrițe: Pentru scule de lucru și matrițe.
 • Metale și aliaje, cum ar fi oțelul: Prin urmare, sunt ideale pentru sudori care fac cazane, muncitori de morărit, fierari și montatori de oțel, lucrători în tablă (cum ar fi tehnicienii de caroserie).
 • Alte unelte și obiecte: ascuțirea uneltelor de grădinărit, curățarea bijuteriilor etc.)

Cu toate acestea, rețineți că lista de materii prime de mai sus nu este exhaustivă; în funcție de proiectul dumneavoastră, unealta dumneavoastră poate fi adaptată la aceste suprafețe.

Tipuri de polizoare

Polizoarele sunt unelte speciale care sunt folosite pentru a lustrui și șlefui interiorul multor obiecte.

În mod obișnuit, acestea constau dintr-o mașină cu un motor electric la al cărui arbore pot fi atașate discuri de diferite calități și materiale pentru a îndeplini o mare varietate de sarcini.

Prin urmare, poate fi utilizat pentru șlefuirea, lustruirea și tăierea diferitelor suprafețe metalice. În plus, un polizor de matriță sau de banc este adesea utilizat pentru a dezintegra pintenii metalici care sunt atât de periculoși și dăunători pentru conexiunile noastre de țevi metalice.

Prin urmare, se poate spune că funcția principală a acestui echipament este de a netezi suprafețele diferitelor materiale etc., lăsându-le complet netede, ceea ce garantează funcționarea corectă a instalațiilor sau, în orice caz, o prezentare îngrijită a proiectelor noastre de bricolaj.

Există diferite tipuri de polizoare, de la cele mici și portabile, adică complet portabile, până la modelele staționare, de masă .

Dimensiunea și compoziția acestor polizoare vor depinde de funcțiile pentru care este destinată unealta. În plus, cele mai multe dintre ele sunt prevăzute cu accesorii detașabile care pot fi utilizate în nenumărate scopuri.

Acestea fiind spuse, în termeni generali, polizoarele pot fi utilizate în 2 moduri: cu acționare electrică și cu acționare pneumatică.

Iată o scurtă descriere a două tipuri de polizoare:

Polizoare de banc

Polizoarele sau polizoarele de banc sunt unelte mari care permit ascuțirea și tăierea materialelor cu ajutorul unor discuri și lame speciale.

Aceste polizoare sunt mașini staționare care se fixează pe un banc de lucru. Acestea sunt acționate de motoare mari, de la 1/3 la 1 cal putere.

Prin urmare, acestea sunt ideale pentru prelucrarea materialelor mai dure, cum ar fi tungstenul și carbura.

Este important de știut că diametrul roții variază, de asemenea, între 6 și 10 inci. Această performanță va depinde de funcția echipamentului.

Polizoare drepte sau unghiulare

Spre deosebire de polizoarele de banc, polizoarele drepte sau unghiulare sunt unelte portabile, ținute în mână.

Aceste polizoare au discuri care sunt folosite pentru a lucra la piese care necesită multe detalii, ceea ce ar fi imposibil de realizat cu un polizor staționar.

Astfel de echipamente vin cu motoare relativ mai mici, de 0,4 până la 15 amperi și se rotesc la o viteză de 4.000 până la 11.000 de rotații pe minut.

Unele dintre aceste dispozitive au un mecanism care face ca viteza să fie reglabilă .

Vitezele mai mici vor permite o mai bună lustruire a suprafeței, în timp ce vitezele mai mari ajută la crearea unei texturi aspre pe suprafață.

Pentru instrumentele care trebuie utilizate în mod intensiv, trebuie luat în considerare un motor cu amplificator mare. Acest lucru permite instrumentului să continue măcinarea fără a scădea viteza în mediu.

Cum să alegi cel mai bun mini polizor

Din cauza preciziei și detaliilor necesare pentru sarcinile care vor fi îndeplinite în mod normal de polizoarele de matrițe, nu ar trebui să le achiziționați bazându-vă doar pe viteza polizorului în sine.

Există și alte aspecte care trebuie luate în considerare în utilizarea și manipularea lor atât acasă, cât și profesional, de aceea, având în vedere nevoile dumneavoastră, am plasat o descriere a principalilor factori de care ar trebui să țineți cont atunci când alegeți produsul ideal.

Durabilitate

Mini polizoarele ieftine au adesea corpuri fragile din plastic, care se pot sparge sau rupe dacă sunt scăpate.

Acest lucru vă va da bătăi de cap atunci când va trebui să încercați să vă reasamblați scula ca și cum ar fi un puzzle cu sute de piese împrăștiate pe podea.

Prin urmare, este recomandabil să plătiți bani în plus și să cumpărați un polizor cu un strat de aluminiu.

Nu numai că oferă o durabilitate mai mare, dar au și o rezistență excelentă la coroziune și la uzura rezultată din manipularea generală.

Prin urmare, o carcasă din aluminiu cu un strat ulterior de plastic ar fi ideală pentru acest tip de produs.

Greutate

Mini polizoarele de mână cântăresc între 1 și 2 kilograme. Cu toate acestea, nu este neobișnuit să găsiți unele modele care cântăresc puțin mai mult, de exemplu, între 3 și 4 lbs.

Prin urmare, în funcție de cât de des veți folosi polizorul de matrițe, vă recomandăm să alegeți întotdeauna cel mai ușor .

În acest sens, există câteva modele excelente care sunt potrivite pentru activitățile zilnice și cântăresc doar 1 kilogram. Aceasta ar fi o opțiune fenomenală, dacă trebuie să lucrați multe ore: Mâinile vă vor mulțumi, plus că veți putea să vă descurcați mult mai bine.

Dimensiuni

La fel ca și greutatea, v-am spus că, cu cât este mai compact polizorul multifuncțional, cu atât va fi mai ușor de utilizat în acele proiecte în care limitările de spațiu sunt o realitate.

Este mai ușor să țineți în mână o unealtă de dimensiuni mici și medii decât un polizor industrial. De asemenea, regula de bază este că, cu cât este mai compact, cu atât mai puțină greutate trebuie să manevrați.

Tipul de cap al polizorului

Polizoarele de matrițe convenționale au un cap fix, iar piesa de prelucrat atașată la acesta se va roti într-o direcție perpendiculară pe mânerul polizorului.

Cu toate acestea, în anumite aplicații, designul acestui cap fix limitează raza de acțiune a sculei în anumite unghiuri și spații.

Pentru astfel de cazuri, cel mai bine funcționează un cap unghiular sau un mini polizor electric drept , . Acesta permite operatorului să pătrundă în acele mici colțuri și crăpături pe care trebuie să le șlefuiți, șlefuiți, tăiați sau frezați fără să vă faceți griji că mânerul vă va încurca.

Ambele stiluri au avantajele și dezavantajele lor. Prin urmare, vă recomandăm să faceți câteva cercetări în prealabil pentru a afla ce echipament vă poate oferi cel mai bun și poate dubla raza de acțiune pentru proiectele dumneavoastră.

Ieșire de aer

Poziționarea ieșirii de aer va determina dacă resturile rezultate din prelucrarea lemnului sau din orfevrărie vor curge departe de dumneavoastră sau vor sfârși prin a zbura spre fața dumneavoastră.

Majoritatea operatorilor preferă o ieșire de aer în față , iar producătorii sunt conștienți de acest fapt.

Din acest motiv, vă recomandăm să alegeți un model care are prize de aer frontale.

Variația vitezei

Unele sarcini necesită un anumit grad de precizie care poate fi atins numai dacă puteți conta pe o viteză variabilă.

Aceste modele sunt foarte populare și sunt, de obicei, echipate cu o manetă sau un accelerator care permite operatorului să modifice viteza de deplasare, atunci când este necesar.

Preț

Nu în ultimul rând, trebuie să decideți cât de mult sunteți dispus să investiți în achiziționarea polizorului dumneavoastră.

Contrar credinței populare, nu este necesar să cheltuiți 500 de dolari pentru a obține o unealtă fiabilă.

Cu toate acestea, nu ar trebui, de asemenea, să alegeți acele oferte care costă atât de puțin, deoarece calitatea este probabil să fie slabă, tipică pentru produsele chinezești din timbre nesupravegheate.

Așadar, intervalul pe care îl sugerăm este de a plăti un preț între 20 și 50 de dolari.

Cele mai bune utilizări ale polizorului

Un polizor de matrițe este o unealtă simplă, portabilă, care poate tăia, poliza, freza și grava orice material, cum ar fi lemnul, metalul sau plasticul.

Unealta funcționează prin rotirea unui ax la viteze măsurate în rotații pe minut. Unele dintre cele mai puternice polizoare pot atinge viteze de până la 30.000 rpm.

Acestea pot fi, de asemenea, acționate electric sau pneumatic.

Cele care sunt acționate de un mecanism pneumatic sunt polizoare de matriță sau de banc, care utilizează aerul comprimat pentru a obține o mișcare de mare viteză.

Acest mecanism are, de asemenea, funcții abrazive sau de frezare pentru a netezi sau lustrui marginile aspre.

Unele dintre cele mai bune utilizări ale unui polizor de rectificat sunt următoarele:

Pentru lustruirea oțelului inoxidabil

Conform opiniei experților și a celor mai diverși utilizatori, atunci când spunem că un produs are un finisaj bun, înseamnă că acesta trebuie să arate întotdeauna îngrijit atât în interiorul cât și în exteriorul piesei.

Atunci când se lucrează cu un proiect din oțel inoxidabil, sudarea pieselor poate face ca un produs să pară de proastă calitate.

Prin urmare, pentru a netezi marginile acestor îmbinări, puteți folosi foarte bine un mini polizor.

Cu toate acestea, trebuie să vă luați precauția ca atunci când lucrați cu acest instrument să purtați întotdeauna mănuși și ochelari de protecție. După aceea, ar trebui să vă concentrați doar asupra articulației și nimic altceva.

Treptat, veți face ca acest cuplaj să fuzioneze cu nivelul plăcilor de oțel. Amintiți-vă să nu exagerați. De îndată ce sudura nu mai este vizibilă, lucrarea este gata.

Rugină și îndepărtarea ruginii pe fier sau oțel

Mașinile grele, rezervoarele de metal și chiar și mașina dumneavoastră pot rugini în timp.

Atunci când o piesă de fier placată sau fabricată este expusă la oxigen pentru perioade lungi de timp, aceasta va rugini în cele din urmă.

Este adevărat că această rugină poate fi îndepărtată cu ușurință cu ajutorul șmirghelului. Cu toate acestea, rugina poate lăsa o suprafață foarte aspră și chiar bucăți de fier.

Prin urmare, pentru a rezolva această problemă, în loc să folosiți șmirghel pentru a netezi manual o zonă mare sau mică, puteți folosi foarte bine un polizor. Rezultatele vor fi rapide și eficiente.

Finisarea proiectelor de prelucrare a lemnului

O mașină de polizat nu este concepută doar pentru netezirea suprafețelor metalice. De asemenea, poate fi utilizat pentru diverse finisaje pe lemn.

Cu toate acestea, fie că este vorba de o anumită piesă de mobilier sau de o piesă artistică, cum ar fi sculpturile pe lemn, va fi întotdeauna necesar să existe suprafețe netede, cu intenția de a arăta curățenie în finisare.

Aceste polizoare funcționează de fapt ca un șlefuitor automat.

Dacă lucrați la diverse proiecte de prelucrare a lemnului și facem o comparație între utilizarea unui mini polizor și șlefuirea tradițională, vă veți da seama rapid cât de obositor poate fi să folosiți un șlefuitor manual.

Prin urmare, bine ați venit în viața noastră, tehnologia versatilă și de calitate a echipamentelor vă va conduce la economisirea unei mari cantități de timp și energie.

Construcții și prelucrarea metalelor

Șantierele de construcții, atelierele de reparații auto sau atelierele de prelucrare a metalelor , printre alte domenii, sunt responsabile de manipularea și fabricarea metalelor.

Meșteșugarii, tehnicienii și inginerii din aceste domenii înțeleg cât de utile sunt astăzi mașinile de rectificat, datorită varietății sarcinilor care necesită un finisaj neted.

Asamblatorii de automobile, precum și atelierele de mașini și unelte și depozitele necesită, de asemenea, utilizarea polizoarelor de matrițe, în special după sudarea proiectelor lor.

Acest lucru se datorează faptului că ele pot fi folosite pentru a netezi marginile brute ale metalului, pentru a curăța piesele ruginite ale mașinilor sau pentru a îndepărta orice semne de sudură.

Lucrul la suprafața mașinilor

Dacă reparați un vehicul care a fost implicat într-o coliziune, cel mai probabil va trebui să îndepărtați vopseaua de pe suprafață pentru a putea lucra la metalul gol.

Polizoarele de matrițe sunt o opțiune excelentă pentru acest tip de activitate, deoarece sunt capabile să elimine vopseaua nedorită din zonele în care un șlefuitor poate ajunge.

În mod similar, puteți instala un disc de debitat pentru a intra în spații și mai mici și pentru a îndepărta tabla care urmează să fie înlocuită.

Finisarea suprafețelor nemetalice

Cele mai multe dintre aceste dispozitive multifuncționale sunt cunoscute în general pentru capacitățile lor de prelucrare a metalelor, dar pot fi utilizate pentru a netezi orice altceva.

Tâmplarii și tâmplarii folosesc frezele pentru a netezi lemnul pentru a obține un finisaj mai îngrijit.

Deci, dacă v-ați săturat de procesul lent de șlefuire, puteți accelera procesul folosind un polizor de matrițe și, cel mai bun lucru, funcționează foarte bine și pe suprafețele din plastic .

Tipuri de accesorii, discuri și discuri

În general, polizoarele cu unghi drept sunt utilizate mai mult pentru șlefuire, șlefuire și lustruire, în timp ce polizoarele cu matriță dreaptă sunt utilizate mai mult pentru tăiere, debavurare a pieselor metalice și pentru sarcini de conturare mai precise.

Practic, toate polizoarele sunt livrate cu un ax și un ax sau o tijă de 1/4 de inch, care ar fi cea mai comună dimensiune.

Această piesă vă va permite să înșurubați și să strângeți cu ajutorul unei piulițe, a unei clești sau a unei chei de strângere, oricare dintre discurile multifuncționale și accesoriile care vin cu trusa de scule.

Categoriile principale ar fi următoarele:

Discuri și discuri de șlefuit, de rectificat și de polizat

Sunt disponibile în diferite dimensiuni, materiale și granulații. Acestea includ de obicei mandrine sau prese radiale care susțin burghiele și roțile care vor fi atașate la această piesă (acestea au în general un diametru de 1 până la 3 inci).

Cele mai comune tipuri sunt discurile standard de tăiere a metalelor și discurile de tăiere cu diamant pentru utilizarea pe materiale precum lemnul, metalul și aliaje precum oțelul.

Discuri și discuri de tăiere

Acestea sunt mai grosiere decât discurile de tăiere și de rectificare explicate la punctul anterior. Acestea au o grosime de aproximativ 2 până la 4 inci și sunt fabricate dintr-un material armat; cu toate acestea, ele au o utilizare în general similară pe metal, oțel inoxidabil și alte aliaje.

Discuri de șlefuit și plăcuțe suport

Discurile sunt disponibile în diferite dimensiuni și tipuri de granulație.

Discuri lamelare

Sunt disponibile în diferite dimensiuni și materiale, cum ar fi discuri lamelare țesute și discuri lamelare din zirconiu.

Discurile cu vârfuri montate

sunt fragmente abrazive mici sub formă de vârfuri montate pe un disc special. Acestea sunt disponibile într-o varietate de forme și sunt utilizate pentru a produce o acțiune de tăiere penetrantă.

Sunt angajați în aproape toate industriile, dar mai ales în ateliere de scule, turnătorii, matrițerii etc.

Sunt ideale pentru debavurare, ascuțirea uneltelor, pentru a da un finisaj adecvat cavităților. Acestea sunt, de asemenea, utilizate în fabricile de jucării , atunci când piesa este demodelată și liniile de separare trebuie șlefuite.

Discuri cu role

Acest tip de disc permite pregătirea suprafețelor și lustruirea diferitelor materiale. Acestea sunt unul dintre cele mai comune discuri printre accesoriile furnizate cu polizoarele.

Discuri de rectificat pentru strunguri rotative pentru frezare și răzuire

Acestea sunt raclete și discuri care permit îndepărtarea bavurilor rămase pe metalul dur. Acestea permit, de asemenea, finisarea materialelor grele și a pietrelor. Aceste piese au tot felul de forme, cum ar fi conuri, capete rotunde, în formă de pară, cu capăt plat, în formă de tambur etc.

Discuri de perie

De obicei, acestea sunt în formă ondulată sau înnodată. Acestea pot fi realizate din sârmă sau alamă. Există, de asemenea, discuri de perie cu peri de nailon și noduri mici de oțel.

Alte accesorii

Tampoane, tampoane de șters etc.

Protecții pentru discuri pentru mini polizoare

Uneori, aceste unelte pot sau nu să vină cu o protecție pentru aceste discuri. Aceste părți sunt în general cunoscute sub denumirea de scuturi de protecție.

Listă de verificare, reguli și sfaturi de siguranță la utilizarea unui mini polizor

Iată o listă de precauții pe care le puteți urma atunci când vă confruntați cu pericolul unei utilizări greșite sau al unei manipulări necorespunzătoare a acestor unelte.

 • Controlul vitezei: Multe polizoare sunt prevăzute cu un control al vitezei. Dacă scula sau discul se blochează, păstrați-vă calmul și încetiniți maneta.
 • Vă recomandăm să achiziționați un polizor cu pornire ușoară.
 • Vă recomandăm, de asemenea, ca produsul dumneavoastră să aibă un întrerupător pornit/oprit, ceea ce va asigura o mai mare siguranță la utilizare.
 • Achiziționați un scut pentru discuri. Verificați, de asemenea, dacă tipul de material care urmează să fie prelucrat corespunde tipului de disc instalat, de exemplu, un disc diamantat este potrivit pentru suprafețe metalice dure. De asemenea, este recomandabil să verificați starea piesei de prelucrat înainte de a începe lucrul.
 • Utilizarea mănușilor, a protecției ochilor și a îmbrăcămintei de siguranță, cum ar fi un șorț, este necesară în special atunci când lucrați cu polizorul dumneavoastră pentru perioade lungi de timp.
 • Evitați inhalarea prafului sau a fumului: În acest scop, se recomandă să purtați o mască care filtrează particulele nedorite în sistemul respirator.
 • Aveți o grijă deosebită la fragmente, tăieturi și materiale pe care veți aplica forța polizorului.
 • De asemenea, trebuie să monitorizați posibila supraîncălzire a motorului. Pentru a face acest lucru, vă invităm să căutați pe piață un produs responsabil care să vă ofere garanții, putere și o calitate excelentă, în special în timpul perioadelor lungi de lucru.
 • Se recomandă utilizarea unei protecții adecvate pentru urechi, deoarece pierderea auzului poate apărea atunci când zgomotul atinge 90-95 decibeli.