Mini proiector
Mini-proiectorul este un echipament util atunci când doriți să afișați ecranul smartphone-ului, tabletei sau computerului într-un loc spațios, pentru mai multe persoane și într-un confort total.
În urmă cu câțiva ani, ideea de a avea un proiector suficient de mic pentru a fi transportat în geantă era ceva ce părea posibil doar în imaginația noastră; dar, pe măsură ce aceste dispozitive au evoluat, și-au îmbunătățit capacitățile și le-au adus la dimensiuni mai compacte.
Aceste modele portabile sunt aici pentru a rămâne și de aceea tot mai mulți oameni au ale lor pentru a proiecta date și video oriunde merg.
Cunoscute și sub numele de pico-proiectoare sunt puțin mai mari decât un smartphone și ușoare ; cu toate acestea, au o capacitate mai mare decât clasicele proiectoare mari și grele .
Cel mai bun lucru la aceste dispozitive este că încap în buzunar și au mai multe opțiuni de conectare, astfel încât pot rula fișiere de pe unitatea flash USB sau de pe cardul SD, deși unele modele au o capacitate amplă de memorie internă pentru a stoca informațiile, astfel încât nu este nevoie să vă cărați laptopul pentru a face acea prezentare importantă.
Cele mai bune mini-proiectoare
Care este cel mai bun mini-proiector?
Când vine vorba de tehnologie, există întotdeauna concurență și, de aceea, există mărci care fac tot posibilul pentru ca piesele lor să fie cât mai eficiente.
Mini-proiectoarele nu fac excepție; de când au apărut aceste dispozitive, capacitățile lor s-au transformat, până să se ajungă la cele mai avansate de astăzi, care generează imagini la calitate Full HD, cu luminozitate, în care diapozitivele și graficele arată excelent și în afară de designul comod și elegant care sunt practice de transportat
Mai jos vă prezentăm cele mai bune 12 mini proiectoare care în prezent se remarcă peste restul. Fie că este vorba de calitate, practicitate sau accesibilitate, acestea sunt piesele care au oferit cea mai bună experiență de utilizare.
Iată dintre cele mai bune mini-proiectoare:
1. Mini-proiector DBPower RD
Este mini-proiectorul perfect pentru a vă distra întreaga familie
Cu el puteți viziona filmele pe care le doriți, oricând doriți, fără a ieși din casă; astfel, va fi ca și cum ați avea un cinematograf acasă.
De asemenea, puteți conecta consolele de jocuri preferate ale copiilor dvs., fie că este vorba de PS4, Wii sau Xbox3, astfel încât copiii dvs. se vor distra ore întregi jucându-se pe ecranul mare.
Rezoluția sa nativă este de 800 x 480p, dar suportă până la 1080p; la rândul său, lampa LED este proiectată să funcționeze până la 20000 de ore, astfel încât acest echipament vă va însoți o perioadă lungă de timp.
Are un design alb care măsoară 14,5 x 8 x 20,8 și cântărește mai puțin de 1 kg.
Este ușor de amplasat și de transportat, astfel încât nu va fi o problemă să împărtășiți experiența departe de casă.
2. Uvistar GM60A
Punctul forte al acestui dispozitiv este că se conectează prin wifi cu echipamentul de care aveți nevoie, fie că este vorba de Apple, Android, PC sau tabletă, nu veți avea nevoie de cabluri pentru a stabili conexiunea.
Înaltă definiție și calitate sunt garantate; uitați de acele proiecții transparente în care nu puteți distinge imaginile, deoarece cu această piesă imaginea este clară și veți îmbunătăți și mai mult experiența dacă o faceți în medii întunecate, unde imaginea va fi atât de solidă și contrastantă încât vă va plăcea.
Alte avantaje ale dispozitivului sunt distanța mare de proiecție, consumul redus de energie și un meniu în peste 23 de limbi; și, în plus, este un produs ecologic care poate dura până la 30.000 de ore de utilizare.
3. Mini proiector portabil Crenova XPE450
Cu dimensiunea unui iPad mini, acest echipament are capacități puternice care îl fac una dintre cele mai bune opțiuni de pe piață.
Imaginea pe care o generează vă oferă o experiență vizuală incredibilă; astfel, vă veți bucura de conținut în HD de pe laptop, card SD, smartphone, televizor și multe altele.
Sistemul de lămpi este de ultimă generație, iar becul său economisește până la 70% din consumul de energie.
Echipamentul este ușor de utilizat și va fi perfect pentru prezentări, convenții sau pur și simplu ca dispozitiv de divertisment la domiciliu.
4. Crenova XPE460
Unul dintre cele mai versatile modele, este util pentru orice aveți nevoie de el, fie că este vorba de divertisment la domiciliu sau de prezentări profesionale și comerciale.
Deși se conectează fără fir la dispozitive inteligente, la achiziție este inclus un cablu HDMI, în cazul în care aveți nevoie de el.
Acest aparat proiectează o imagine mai luminoasă decât un echipament mediu, astfel încât imaginea de la 37 la 130' va fi generată la o calitate bună.
Echipamentul este, de asemenea, silențios, cu diferite intrări de conectare, ieșire audio și multe altele, deci este cu siguranță un echipament economic .
5. Tec.Bean mini proiector portabil fără fir Tec.Bean
Este una dintre cele mai opțiuni de conectare , inclusiv HDMI, VGA, SD, AV, USB pentru orice dispozitiv multimedia, cum ar fi Blue Ray, camere digitale sau console de jocuri, care sunt toate ușor de instalat datorită sistemului plug and play.
Este o investiție pe care o veți face cu mintea liniștită, deoarece fabrica oferă servicii post-vânzare și o garanție de doi ani care vă asigură calitatea și durabilitatea pentru cele 30.000 de ore pe care le oferă.
Aparatul cântărește 1 kg, rezoluția nativă este de 800 x 480, dar rezoluția suportată este de 1080p; pe de altă parte, sistemul de imagine este LCD, iar luminozitatea ajunge la 120 de lumeni.
Este un aparat compact, pe care îl puteți transporta oriunde în geantă, butoanele sunt prietenoase, ușor de utilizat, iar raportul preț - calitate este acceptabil.
6. Excelvan UC40
Acest dispozitiv se remarcă prin difuzoarele încorporate și prin ieșirea audio de 3,5 mm.
Funcționează perfect ca parte a sistemului home theater de înaltă definiție, precum și pentru prezentări de afaceri, cursuri multimedia și multe altele.
La fel ca un computer, acest dispozitiv va funcționa ca o baterie externă pentru telefon.
Acest model este unul dintre cele mai compacte modele și dispune de două intrări USB , HDMI, intrare video și intrare pentru boxe.
Pentru a oferi caracteristicile pe care le are acest echipament, este un model de mini-proiector ieftin și de bună calitate.
7. Tera Unic UC40
Este unul dintre cele mai confortabile de utilizat, deoarece îl puteți controla cu ajutorul telecomenzii, are un consum redus de energie și este ecologic.
Proiecția este bine apreciată atât în penumbră, cât și în întuneric, culorile sunt vibrante și luminoase, unde detaliile sunt clar apreciate; imaginile sunt de înaltă calitate și stabilitate, iar lampa are o durată de viață de peste 20.000 de ore.
Este un dispozitiv care oferă ceea ce oferă, fiind în același timp compact și ușor.
8. Mini-proiector Quarice
Are o pârghie în partea de jos care reglează manual unghiul de proiecție al dispozitivului și anulează cu ușurință orice distorsiune verticală care se poate crea.
Distanța maximă de proiecție este de până la 4 m, unde imaginea va atinge cea mai mare dimensiune posibilă.
Conexiunea se stabilește prin wifi cu orice dispozitiv care o suportă, designul este ultracompact, cu dimensiuni de 20 x 15,3 x 6,7 cm și cântărește doar un kilogram.
Garanția este de un an și, deși este un dispozitiv de calitate și durabil, este recomandat doar pentru uz casnic și necomercial.
9. Philips PPX 3414
Bateria sa internă vă oferă până la două ore de autonomie în timp ce proiectați videoclipuri și imagini în Full HD cu o dimensiune de până la 120', va fi ca un cinematograf în confortul casei dvs.
Pentru ușurința utilizării, dispozitivul are încorporată o memorie internă 4G, un vizualizator office și un player media, astfel încât nu veți avea nevoie de un computer ca intermediar pentru a afișa fișierele dorite.
Dispozitivul are difuzoare interne, card de garanție și tehnologie de proiecție DLP.
Dimensiunile sale îl transformă într-un proiector de buzunar pe care îl puteți lua în călătorii pentru a garanta divertisment oriunde mergeți.
10. Mini-proiector Yokkao Wifi
Tehnologia de conectare a telefonului, tabletei, iPad-ului sau PC-ului prin wifi este facilitată datorită sistemului de operare inovator al echipamentului, care îl face cel mai bun mini-proiector.
Puteți să vă conectați televizorul și să vă bucurați de programele preferate pe un ecran mai mare sau să vă îmbunătățiți experiența de joc prin conectarea consolelor preferate.
Îl puteți depozita în siguranță în rucsac sau în bagajul de mână; este un dispozitiv robust, cu materiale rezistente, care are și suport multimedia pentru redarea celor mai utilizate fișiere.
Achiziția include o lampă LED suplimentară , utilă atunci când aveți nevoie de lumină fără a fi nevoie să porniți zona sau să diminuați calitatea imaginii proiectate.
11. Flylinktech
Este un mini-proiector ieftin , unul dintre cele mai mici de pe piață, care măsoară 13,5 x 13,2 x 5,2 cm și cântărește doar 721 gr.
Durata de viață este de 20.000 de ore, iar becul său economisește energie și este ecologic.
Luminozitatea generată de aparat este de 60 de lumeni, ceea ce este confortabil pentru ochi și îi protejează; cu toate acestea, calitatea imaginii este optimă.
Este dispozitivul perfect pentru a distra și a oferi zile de învățare pentru copii, care vor fi mai distractive pentru ei cu un ecran mare.
Ce înseamnă pico proiector?
Acest termen sau nume este dat unui dispozitiv compact, care încape într-o singură mână și care are toate caracteristicile unui proiector de dimensiuni reale, deoarece are și puterea de a afișa o imagine de până la 254 cm.
Dar, bineînțeles, toate acestea cu valoarea adăugată de a putea fi transportat, deoarece este destul de portabil. Acesta vă oferă mai multe opțiuni de mobilitate, dar cu un consum redus de energie și o rezoluție excelentă, comparabilă cu cea a modelelor mai mari.
Într-o lume care se mișcă rapid, nu este neobișnuit ca acestea să înlocuiască aproape complet proiectoarele tradiționale, care au fost prezentate timp de mulți ani ca fiind dispozitive imobile, prea mari și greoaie. Nu este surprinzător că este așa, deoarece nici mini-proiectoarele nu par să se mulțumească cu nimic și în fiecare an producătorii vin cu progrese și mai multe funcții disponibile pentru utilizatori.
Acesta este unul dintre acele articole care poartă mai multe denumiri, așa că aveți grijă, deoarece este posibil să nu îl găsiți exact ca pico proiector în unele magazine online sau fizice, ci ca proiectoare portabile, proiectoare de buzunar sau proiectoare mobile. Toate acestea sunt, de asemenea, nume valabile.
Oricum ați găsi-o, în general, vă puteți bucura într-o sticlă mică de o soluție excelentă, proiectată eficient, pentru a partaja conținutul dorit oriunde doriți. Și este foarte util pentru a preda cursuri, pentru a preda informații în cadrul evenimentelor academice sau corporative, dar și în scopuri de divertisment, deoarece cu el puteți transforma orice loc întunecat într-o sală de cinema sau vă puteți bucura de fotografiile sau videoclipurile personale într-un mod deosebit.
Puteți găsi modele care se bazează pe baterii pentru a funcționa, în timp ce există altele care nu au nevoie de baterii, dar trebuie conectate la o sursă de alimentare externă, una dintre acestea putând fi un cablu USB. Dacă vă îngrijorează cheltuielile suplimentare legate de schimbarea constantă a bateriilor, puteți opta întotdeauna pentru baterii reîncărcabile.
Multe dintre ele necesită, de asemenea, o sursă de date externă, deoarece nu au memorie încorporată și nu pot afișa o imagine până când nu este conectat un alt dispozitiv pentru a transmite un semnal. Există, de asemenea, opțiuni care sunt incluse ca dispozitiv conectat în dispozitive precum telefoane mobile, laptopuri și altele asemenea. Cu toate acestea, proiectoarele media player includ un slot de memorie sau au memorie încorporată în care poate fi preîncărcat conținutul care urmează să fie redat.
Cu ce tehnologii operaționale poate fi susținut un mini-proiector?
Pe scurt, trebuie să știți mai multe despre tehnologiile de funcționare pe care aceste mini-proiectoare le pot oferi sau nu atunci când vine vorba de reproducerea imaginilor pe care doriți să le vedeți, deoarece rezultatul final este probabil ceea ce veți aprecia cel mai mult, cum și cu ce calitate veți putea vedea acele imagini pe care doriți să le vedeți.
DLP - Digital Light Processing
În acest caz, puteți utiliza o sursă de lumină, cum ar fi LED sau laser. Acest lucru este de dorit, deoarece vorbim despre un tip de tehnologie capabilă să ofere o paletă de culori mai variată, mai bogată și mai vibrantă, pe care o puteți experimenta atunci când redați videoclipuri, filme sau afișați fotografii. La rândul lor, acestea folosesc oglinzi pentru a determina cantitatea de lumină care va fi proiectată pentru fiecare pixel al imaginii.
LCoS: cristale lichide pe siliciu
Folosită și în alte dispozitive, LCoS este o tehnologie care utilizează cristale lichide pentru a determina cantitatea de lumină necesară pentru fiecare pixel. În acest fel, este capabil să producă imagini de înaltă rezoluție.
Adresă cu rază laser
Aceasta este o tehnologie destul de benefică. Este compactă și produce imagini vibrante pe care le dorim cu toții în reproducerile noastre, concentrându-se de obicei pe sine
Proiecție holografică cu laser
Dacă o comparăm cu cele trei tehnologii anterioare, putem spune că aceasta se remarcă prin avantajele sale în ceea ce privește rezoluția și eficiența de care dă dovadă. Cu toate acestea, trebuie spus că este încă în curs de formare și rămâne încă relativ scump, ceea ce ar putea să nu fie cea mai bună veste pentru buzunarul dumneavoastră.
Diferitele tipuri de videoproiectoare
Dacă ați crezut deja că acesta este un tip de videoproiector, suntem încă la jumătatea drumului de descoperire a acestui dispozitiv, deoarece procesul său evolutiv a fost atât de bogat încât a dus în principal la cinci modele de bază pe care le veți găsi pe piață și printre care vă veți afla probabil în situația dificilă de a alege doar unul.
Acesta este motivul pentru care ar trebui să aveți informații despre aceasta, astfel încât să aveți datele necesare pentru a putea decide în cel mai precis mod în funcție de ceea ce aveți nevoie și de prioritățile dumneavoastră ca utilizator. În cele ce urmează, să aflăm puțin mai multe despre fiecare dintre aceste tipuri diferite de mini-proiectoare:
Proiector Pico USB
Este cunoscut pentru faptul că este mic și destul de ușor, poate că motivul este că la acest model veți avea nevoie de o sursă de ecran, nu este atât de autonom ca altele, așa că va trebui să aveți la îndemână un laptop, de exemplu, dar și un cablu USB, având în vedere că acest model poate avea sau nu o sursă de alimentare proprie.
Proiector Pico încorporat
Numele său ne spune deja acest lucru, dar pentru a fi mai clar trebuie să știți că este un tip pe care îl veți găsi integrat în alte dispozitive frecvent utilizate și comune, cum ar fi telefoanele mobile, pe care în zilele noastre nu le mai lăsăm nici la soare, nici la umbră, și camerele foto sau video.
Media Player Pico Projector
Pe de altă parte, acest model este prevăzut cu un slot de memorie încorporat și va proiecta direct imaginile din acea memorie. Partea bună este că nu va depinde de niciun alt dispozitiv în afară de memoria respectivă. Și, deși trebuie spus că s-au făcut multe progrese în ultima vreme, trebuie spus că dezavantajul este că are formate de fișiere limitate.
Pico-proiector autonom
În acest caz, acest tip de model necesită un cablu, cum ar fi VGA sau HDMI, care va fi conectat la un dispozitiv separat, cum ar fi un DVD player sau propriul laptop, pentru a afișa imaginile.
Proiector laser Pico
Acest model utilizează un fascicul laser ca sursă de lumină. În plus, are capacitatea de a mări imaginile, iar ceea ce mulți utilizatori indică drept unul dintre marile sale avantaje este aspectul autofocus și faptul că este capabil să ofere utilizatorului o paletă de culori mai bogată și mai vie.
Care sunt caracteristicile sale?
În general, se poate spune că cea mai mare parte a acestui dispozitiv este capabilă să reproducă o dimensiune minimă a ecranului de 15 cm și o dimensiune maximă a ecranului de 152 cm, măsurată pe diagonală. Dar acest ecran este prezentat cu o luminozitate care poate varia de la aproximativ 10 la aproximativ 100 de lumeni, desigur, acest lucru va depinde foarte mult de model, așa cum ați avut deja o previzualizare înainte, și, de asemenea, de marca sau producătorul în sine.
Unele vin cu o baterie reîncărcabilă încorporată, de obicei litiu-ion, în orice caz, au de obicei avantajul că pot fi încărcate din nou prin interfața USB, la fel ca și telefonul mobil, pe care îl puteți încărca de pe computer sau cu un tac. Această încărcare poate dura cel puțin două ore de utilizare continuă înainte de a fi necesară o altă sesiune de încărcare. Pe de altă parte, consumul de energie al bateriei este de obicei de aproximativ 6 W.
În ceea ce privește detaliile afișajului, acesta are de obicei o rezoluție nativă a ecranului de cel puțin 480 x 320 pixeli și un raport de contrast de aproximativ 1000:1, putând proiecta imagini pe hârtie albă, ecrane și pereți. Pereții reprezintă cea mai frecvent utilizată suprafață, dar trebuie să vă orientați întotdeauna către ecrane netede, de o singură culoare, de preferință albe, pentru a evita reproducerea granulată sau distorsiunea culorilor, deși, dacă doriți o reproducere destul de profesională, este mai bine să utilizați ecrane albe special concepute pentru claritate și calitate.
De asemenea, trebuie remarcat faptul că sursa de lumină LED este capabilă să dureze până la 20.000 de ore, în funcție de specificațiile aparatului de iluminat în sine. În general, aceste proiectoare au fost create cu scopul de a fi destul de portabile și confortabile de manevrat, astfel încât acestea cântăresc de obicei în jur de 110-150 de grame; desigur, acest lucru va depinde în mare măsură și de modelul specific pe care urmează să îl alegeți.
De obicei, acestea integrează un difuzor de cel puțin 0,5 wați (RMS), dar, dacă acest lucru nu este suficient, puteți alege oricând ieșirea audio. Verificați cu atenție modelul pe care urmează să îl alegeți, deoarece acestea vin de obicei cu un adaptor pentru trepied. În plus, acestea au, de obicei, un port universal cu 18 pini care vă va permite să le conectați la alte dispozitive la alegere.
Aplicații
Datorită dimensiunilor sale mici, dar de înaltă calitate, acest dispozitiv este, în general, potrivit pentru orice. Unii utilizatori nu îl scot din rucsac sau din geanta de afaceri în cazul în care este momentul să facă o prezentare academică sau de afaceri la fața locului, deoarece dă un aer mult mai elegant și vă permite să păreți destul de pregătit, deși, ca să fiu sincer, s-ar putea să nu fi fost.
Dar nu se termină aici, de exemplu, eu nu am un televizor în cameră și sunt un utilizator obișnuit al acestui dispozitiv pentru a-mi reda filmele preferate în format mare atunci când mi-e prea lene să mă duc în sufragerie să mă uit la televizor, și cine nu poate folosi acest tip de confort? De asemenea, fratele meu îl folosește pentru a urmări meciuri cu prietenii săi la maximum sau pentru a juca o partidă de jocuri video.
Care sunt avantajele și beneficiile sale?
După cum sunt sigur că știți deja, vorbim despre un dispozitiv care se poate conecta la un număr surprinzător de dispozitive care cu siguranță nu vă sunt străine, fie că este vorba despre un computer desktop sau laptop, playere DVD, console de jocuri video, telefoane mobile și multe altele, acestea pot fi integrate chiar și în tablete. Acesta este deja un mare avantaj, deoarece vorbim despre un dispozitiv care se poate interconecta cu altele pentru a optimiza experiența utilizatorului, în timp ce există și modele care pot funcționa în mod autonom, chiar dacă nu aveți un alt dispozitiv lângă dumneavoastră.
Dar puterea de portabilitate este, fără îndoială, unul dintre cele mai mari avantaje și este unul dintre cele mai apreciate de utilizatorii obișnuiți de proiectoare, deoarece acestea nu erau altceva decât niște cutii mari și incomode de manevrat. Să-l uiți acasă în ziua unei prezentări importante a fost un coșmar și mai mulți dintre noi au trecut prin asta, iar să ceri echipamentul de la școală sau de la facultate a fost uneori prea greu. Acum, asta înseamnă să ai tehnologia în mâinile tale, ceea ce servește, de asemenea, la utilizări pe care nici măcar nu ți le puteai imagina înainte.
De obicei, au o gamă excelentă de culori vii, variate și bogate pentru a reda videoclipurile, iar calitatea video este de dorit pentru o generație obișnuită în prezent cu high definition. Un adevărat deliciu!
Preț
Cu siguranță, înainte de a vă gândi să cumpărați un televizor uriaș pentru serile de film de acasă, veți opta pentru unul dintre aceste gadgeturi de buzunar. Comparația este simplă, un Smart tv de 72″ poate ajunge la peste 1.000 EUR, în timp ce un mini proiector, în funcție de marcă și model, poate varia de la puțin peste 100 EUR până la aproximativ 500 EUR, oferindu-vă aceeași senzație de home cinema la care tânjiți.