22 mai 2020

Sursa: tass.ru

 Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 22.05.2020, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că Ministerul rus al Apărării a încheiat un contract cu Șantierul Naval Zaliv din Kerci pentru construirea primelor două nave universale de desant.

 

“Contractul a fost semnat și are o valoare de aproximativ 100 de miliarde de ruble. Începerea construirii navelor este programată pentru săptămânile următoare”, a precizat sursa.

 

Serviciul de presă al Șantierul Naval Zaliv a confirmat pentru agenția Tass că întreprinderea este gata din punct de vedere tehnic să construiască cele două portelicoptere în interesul Forțelor Navale ale Federației Ruse, dar nu a comunicat informații referitoare la termenele de începere a construcției navelor.

 

După cum a declarat anterior pentru agenția Tass o sursă din domeniul construcțiilor de nave, deplasamentul portelicopterelor va fi de 25.000 de tone, iar lungimea maximă de aproximativ 220 de metri. Fiecare navă va putea ambarca peste 20 de elicoptere grele, va dispune de camere de andocare pentru vedetele de desant și va putea să transporte până la 900 de infanteriști marini.

 

Nave universale de desant, așa-numite portelicoptere, nu au mai fost construite anterior nici în Federația Rusă și nici în timpul fostei URSS.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Primele două portelicoptere construite în Federația Rusă vor purta denumirile Vladivostok și Sevastopol, alocate inițial portelicopterelor din clasa Mistral comandate din Franța. După cum sugerează și numele acestora, se pare că cele două nave sunt destinate Flotei din Oceanul Pacific și Flotei din Marea Neagră.

Începerea construirii navelor în Peninsula Crimeea a fost planificată inițial pentru 29 aprilie 2020, însă aceasta a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus.

 

Ministerul rus al Apărării a încheiat contractul pentru construirea primelor două portelicoptere

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE