06 februarie 2020

Sursa: tass.ru

 Adjunctul ministrului rus al apărării, Aleksei Krivoruchko, a declarat, pe 05.02.2020, că Întreprinderea Ural pentru Aviație Civilă (UZGA) va livra Forțelor Armate ale Federației Ruse 10 complexe de cercetare dotate cu aparate de zbor fără pilot de tip Forpost-R.

 

“În luna decembrie 2019, am încheiat un contract pentru achiziționarea a 10 UAV-uri Forpost-R”, a precizat Krivoruchko în timpul unei vizite efectuate la UZGA, în cadrul verificării evoluției îndeplinirii comenzilor de stat pentru apărare pe anul 2020.

 

Adjunctul ministrului rus al apărării a precizat, cu această ocazie, că, în anul 2020, Ministerul Apărării intenționează să încheie un nou contract, pentru achiziționarea altor 18 UAV-uri de tip Forpost-R.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Drona Forpost-R reprezintă o versiune modernizată a UAV-urilor israeliene IAI Searcher, achiziționate de Federația Rusă în baza unui contract din 2010 și cunoscute sub denumirea de Forpost.

Versiunea Forpost-R a fost dezvoltată în Federația Rusă și va începe să fie livrată la trupe începând din acest an.

Potrivit unor informații provenite din mediul militar, de la versiunea anterioară noul UAV a preluat doar forma exterioară.

Pe noul aparat au fost instalate echipamente radioelectronice moderne, tehnică de comunicații și de conducere de la sol, precum și un motor de producție rusească (APD-85). Astfel, Forpost-R poate îndeplini misiuni de cercetare în orice moment al zilei, cu întrebuințarea nu numai a echipamentelor optice, ci și a mijloacelor radiotehnice și de radiolocație.

Datorită noii raze de acțiune, întrebuințarea dronei se poate face la 100 de kilometri și se poate proteja mai bine față de mijloacele tehnice străine. Greutatea acesteia este de aproape 500 de kilograme, altitudinea de zbor de 6.000 de metri, iar autonomia de zbor de 18 ore.

 

Ministerul rus al Apărării a încheiat un contract pentru achiziționarea a 10 UAV-uri de tip Forpost-R

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE