27 iunie 2019

Sursa: tass.ru, remnilitaryblog.com

 Pe 27.06.2019, în cadrul forumului Armata-2019, ministrul rus al industriei și comerțului, Denis Manturov, a declarat că Ministerul Apărării va primi 76 de avioane de vânătoare Su-57, în baza unui contract încheiat cu compania Sukhoi.

 

Anterior s-a anunțat încheierea la forumul Armata-2019 a 46 de contracte de stat pentru o sumă de peste un trilion de ruble. Între acestea se află și contractul încheiat între Ministerul Apărării și compania Sukhoi pentru producerea și livrarea avionului de vânătoare Su-57 pentru nevoile Forțelor Aerocosmice.

 

“76 de avioane”, a răspuns Manturov la întrebarea referitoare la numărul de avioane de tip Su-57 pe care le va primi Ministerul Apărării.

 

Adjunctul ministrului rus al apărării, Aleksei Krivoruchko, a confirmat, de asemenea, că Forțele Aerocosmice vor primi 76 de avioane Su-57 în cadrul contractului. Acesta a precizat că avioanele vor fi livrate, așa cum a solicitat președintele Federației Ruse, până în anul 2028.

 

Avionul Su-57 este destinat pentru distrugerea tuturor categoriilor de ținte: aeriene, navale și terestre. Acesta are o viteză de croazieră supersonică, armamentele amplasate în interiorul fuzelajului, beneficiază de tehnologie stealth, precum și de un nou complex de instrumente de bord.

 

Forumul Armata-2019 se desfășoară, în perioada 25-30 iunie, în centrul de congrese și expoziții Patriot din Regiunea Moscova. De asemenea, expoziții similare se desfășoară și în alte regiuni ale Federației Ruse. Potrivit estimărilor organizatorilor, la forumul desfășurat pe teritoriul Federației Ruse participă peste 1.500 de întreprinderi și organizații, care prezintă peste 27.000 de produse și tehnologii.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În baza unui acord încheiat anterior, primele două avioane de vânătoare de generația a cincea Su-57 vor fi livrate Forțelor Aerocosmice în perioada 2019-2020.

Probabil, primele aeronave din noul contract vor fi livrate în perioada 2020-2021. Cele mai multe dintre acestea însă vor fi predate Forțelor Aerocosmice după anul 2023, când avioanele Su-57 vor fi produse cu noile motoare pentru etapa a doua.

Prima escadrilă de avioane de vânătoare Su-57 vor fi introdusă în dotarea Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don din cadrul Regiunii Militare Sud.

 

Ministerul rus al Apărării a încheiat un contract privind achiziționarea a 76 de avioane Su-57

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE