22 august 2019

Sursa: mil.ru, tass.ru, remnmiliaryblog.ru

 Ministerul rus al Apărării a prezentat, pe 22.08.2019, pe pagina sa de Twitter și pe canalul YouTube, un material video cu primul zbor al noului aparat de zbor fără pilot de tip Forpost-P.

 

Potrivit reprezentanților ministerului, noul aparat de zbor fără pilot va începe să fie livrat la trupe în anul 2020.

 

“Începând din anul 2020, în baza unui contract încheiat între Ministerul Apărării și Întreprinderea din Ural a aviației civile, va începe producerea în serie și livrarea la trupe a noii drone. Aceasta reprezintă o versiune complet actualizată a complexului Forpost, care are recomadări foarte bune”, se arată în comunicatul de presă al ministerului.

 

Potrivit reprezentanților armatei, din versiunea anterioară, la noua dronă a mai fost păstrat doar aspectul exterior.

 

“Pe aceasta au fost instalate echipamente radioelectronice moderne, linii de comunicații, un complex de control de la sol și software de producție autohtonă. De asemenea, drona Forpost-P este echipată cu motorul rusesc modern APD-85”, au precizat reprezentanții Ministerului Apărării.

 

Forpost-P a primit noi posibilități. Datorită noilor dezvoltări autohtone, complexul poate să efectueze misiuni de cercetare în orice moment al zilei, întrebuințând nu numai mijloace optice, ci și mijloace radiotehnice și de radiolocație.

 

“Noua linie radio a permis creșterea razei de acțiune a complexului la 100 de kilometri și întărirea protecției împotriva acțiunilor mijloacelor tehnice ale adversarului. Greutatea acestuia este de 500 de kilograme. Drona poate zbura timp de 18 ore, la o altitudine de până la 6.000 de metri”, au adăugat reprezentanții ministerului.

 

În anul 2010, corporația rusă Oboronprom a încheiat un contract cu compania Israel Aerospace Industries Ltd. pentru o licență de exploatare a dronelor IAI Searcher pe teritoriul Federației Ruse. În cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, drona a fost livrată sub denumirea de Forpost.

 

Complexul cu aparate de zbor fără pilot cu rază medie de acțiune Forpost este destinat pentru cercetarea aeriană a obiectivelor adversarului și indicarea țintelor pentru mijloacele de foc. În compunerea complexului se află trei drone. Prima testare a dronelor Forpost a fost efectuată în ianuarie 2012.

 

În ianuarie 2017, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat că versiunea modernizată a dronelor Forpost va începe să fie livrată la trupe în anul 2019. Ministrul a precizat că noul complex va fi dezvoltat integral pe baza elementelor de producție rusească.

 

Ministerul rus al Apărării a prezentat primul zbor al aparatului de zbor fără pilot Forpost-P

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE