06 februarie 2020

Sursa: tass.ru

 Agenția de presă rusă Tass a informat că, pe 06.02.2020, Ministerul rus al Apărării a postat pe canalul său de You Tube un material video referitor la primul zbor al primului bombardier strategic profund modernizat Tu-160M.

 

După cum a precizat anterior Serviciul de presă al companiei Tupolev, zborul a fost efectuat pe 02 februarie de pe aerodromul Întreprinderii de Aviație S.P. Gorbunov din Kazan și a durat 34 de minute. În timpul testului, avionul s-a ridicat la o altitudine maximă de 1.500 de metri.

 

Avionul Tu-160M care a efectuat acest zbor a fost dezvoltat pe baza bombardierului Tu-160 cu denumirea Igor Sikorsky (număr de bord 14 roșu). Din videoclipul prezentat de Ministerul Apărării rezultă că o parte din denumirea acestuia s-a păstrat pe corpul avionului. O sursă din industria constructoare de avioane a declarat pentru agenția Tass că nu se intenționează redenumirea aeronavei în urma modernizării.

 

După cum a declarat adjunctul ministrului apărării, Aleksei Krivoruchko, într-un interviu acordat gazetei Krasnaya Zvezda în decembrie 2019, livrările avioanelor de tip  Tu-160M la trupe sunt planificate să înceapă în 2021. Ulterior, într-un articol scris pentru ziarul Tehnologii radioelectronice al concernului KRET, a precizat că primul zbor al avionului Tu-160M construit de la zero va avea loc tot în anul 2021.

 

Avioanele nou construite și cele create pe baza aeronavelor existente de tip Tu-160 nu vor diferi unele de altele, dar, din punct de vedere tehnic, au primit denumiri diferite de la departamentul militar: Tu-160M pentru avioanele modernizate și Tu-160M2 pentru cele construite de la zero.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Materialul video prezentat de Ministerul rus al Apărării poate fi vizualizat la adresa: https://www.youtube.com/watch?v=-ir4Ziu68kA.

Din acesta rezultă faptul că aeronava încă nu a fost revopsită și păstrează frânturi din înscrisurile anterioare. Astfel, înainte de a se interveni pe corpul avionului, acesta avea marcate pe ambele laterale denumirea Игорь Сикорский în partea din față și denumirea ВВС РOCCИИ (Forțele Aeriene ale Federației Ruse) în partea din spate. Pe avionul modernizat se mai văd frânturile Сикор și В РOCCИИ pe o parte, iar pe cealaltă parte рский și ВВС РO. Acestea arată în mod clar că este vorba despre avionul Igor Sikorsky.

Anterior, în media rusă au fost vehiculate două variante pentru primul avion Tu-160 modernizat la versiunea Tu-160M: Boris Veremey, număr de bord 342 roșu, și Valentin Bliznyuk, număr de bord 19 roșu. Nu este exclus ca cele două avioane să se afle și ele la întreprinderea din Kazan, în diverse stadii de modernizare.

Trebuie precizat faptul că niciunul dintre cele trei avioane nu au fost menționate în ultimii ani ca participante la activități de pregătire pentru luptă.

Aviația cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) întrebuințează în prezent 16 avioane de tip Tu-160, între care se află și aeronavele Igor Sikorsky și Valentin Bliznyuk. Nu se cunoaște exact câte dintre acestea sunt operaționale. Avionul Boris Veremey nu se află între cele 16 avioane, fiind folosit în ultimii ani doar pentru prezentări și demonstrații.

Începând de la sfârșitul anului 2018 și până în prezent, în baza unor materiale video, au fost identificate ca participând la activități de pregătire pentru luptă avioanele Tu-160 cu următoarele denumiri: Vladimir Sudets, Vasili Reshetnikov, Pavel Taran, Vasili Seniko, Ivan Yarygin, Valery Chkalov și Nikolai Kuznetsov. Probabil că acestea sunt operaționale și în prezent.

Cel mai activ dintre bombardierele strategice Tu-160 a fost avionul Vasili Reshetnikov. Acesta s-a deplasat în Venezuela în 2018, în Africa de Sud în 2019 sau pe aerodromul Anadyr din Extremul Orient, tot în 2019. Acesta a participat recent și la o serie de zboruri de antrenament efectuate în Regiunea Saratov.

Ministerul rus al Apărării a prezentat un material video privind primul zbor al primului avion Tu-160M

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE