Surse: militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

  Agenția de presă rusă Interfax a informat, pe 15.11.2019, că militarii ruși au primit, după reparații, încă un bombardier strategic de tip Tu-95MS. Informația a fost preluată dintr-un material aparținând Ministerului Apărării și publicat în gazeta Krasnaya Zvezda (Steaua Roșie), la rubrica Reparate și livrate la trupe.

 

Anterior, gazeta a informat despre revenirea în serviciu a unui alt bombardier strategic Tu-95MS pe 01 noiembrie.

 

Bombardierul strategic Tu-95MS este destinat pentru îndeplinirea misiunilor de atac asupra celor mai importante ținte ale adversarului, în raioanele geografice îndepărtate și în adâncimea teatrelor de acțiuni militare continentale, cu întrebuințarea armamentului nuclear.

 

Avioanele Tu-95MS, împreună cu bombardierele Tu-160, reprezintă componenta aeriană a Triadei nucleare a Federației Ruse.

 

În luna august 2019, în cadrul unui interviu acordat pentru Interfax, ministrul industriei și comerțului, Denis Manturov, a anunțat că, până la sfârșitul acestui an, va începe testarea primului avion profund modernizat de tip Tu-95MSM.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avioanele strategice de tip Tu-95MS din dotarea Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse sunt supuse unui proces de reparații și modernizare ușoară, în scopul prelungirii duratei de viață.

În anul 2019, este planificată livrarea către Aviația cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) a patru avioane Tu-95MS, la fel ca și în anul anterior.

Potrivit surselor deschise, în prezent, în dotarea Aviației cu rază lungă de acțiune se află aproximativ 50 de avioane de tip Tu-95MS operaționale. Dintre acestea, 13 aparate dislocate pe aerodromurile Engels și Ukrainka au fost reparate și modernizate.

Principala diferență vizibilă din exterior între versiunea normală și cea modernizată constă în faptul că, sub aripile aeronavelor, au fost montate patru puncte de prindere pentru instalarea rachetelor.

În anul 2018, Ministerul rus al Apărării și compania Tupolev au încheiat un contract privind modernizarea avionului Tu-95MS la versiunea Tu-95MSM. Lucrările de modernizare sunt realizate la Întreprinderea de aviație Beriev din Taganrog. Numărul de avioane modernizate va fi decis după efectuarea testelor de zbor cu primul avion de tip Tu-95MSM, care urmează să efectueze primul zbor până la sfârșitul anului 2019.

15 noiembrie 2019
Ministerul rus al Apărării a primit încă un bombardier strategic de tip Tu-95MS, după reparații

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE