23 decembrie 2019

Sursa: tass.ru, remnmiitaryblog.com

 Concernul aerocosmic Almaz-Antey din Federația Rusă a informat, pe 23.12.2019, că militarii ruși au primit primul complet de rachete antiaeriene de tip S-350 Vitiaz.

 

“Almaz-Antey a predat Ministerului rus al Apărării primul complet de rachete antiaeriene S-350 Vitiaz. Ceremonia de predare a acestuia a avut loc, pe 22 decembrie, pe teritoriul poligonului Kapustin Yar din Regiunea Astrakhan”, se arată în comunicatul de presă al concernului.

 

Potrivit declarațiilor reprezentanților acestuia, în timpul transferului, echipamentele au fost desfășurate în poligon, unde au îndeplinit misiuni de escortare a unor ținte aeriene reale. Testele incluse în procesul de predare-primire s-au desfășurat cu succes.

 

La sfîrșitul lunii martie 2019, au fost încheiate testele de stat ale noilor sisteme de rachete antiaeriene S-350 Vitiaz, destinate să înlocuiască sistemele S-300PS. În același timp, a fost începută producerea în serie a primului complet de rachete antiaeriene de acest tip.

 

Sistemul de rachete antiaeriene S-350 Vitiaz a fost dezvoltat de concernul Almaz-Antey în interesul Trupelor de Apărare Antiaeriană, având o bătaie de aproximativ 60 de kilometri în distanță și 30 de kilometri în altitudine. Concernul este destinat pentru lupta atât cu țintele aerodinamice, cât și cu cele balistice. O instalație de lansare a complexului include 12 rachete antiaeriene.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, completul de rachete antiaeriene livrat Ministerului rus al Apărării este de nivel brigadă.

Din date anterioare rezultă că primele sisteme de rachete antiaeriene S-350 Vitiaz vor fi dislocate în Siberia, fiind destinate Brigăzii 24 Rachete Antiaeriene – Abakan a Diviziei 41 Apărare Antiaeriană – Novosibirsk din cadrul Armatei 14 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Ekaterinburg a Regiunii Militare Centru.

Brigada a fost formată, sub conducerea colonelului Ivan Sibiriakov, pe 01.12.2016, prin reorganizarea Regimentului 170 Rachete Antiaeriene, fiind dislocată în localitățile Abakan și Divnogorsk. În compunerea acesteia se aflau două divizioane de rachete antiaeriene de tip S-300PS, cu 16 instalații de lansare.

Sistemul de rachete antiaeriene de generație nouă S-350 Vitiaz este un complex cu rază medie de acțiune, fiind destinat pentru înlocuirea sistemelor S-300PS (rază de acțiune de 75-200 de kilometri) și Buk-M1-2 (rază de acțiune de 45 de kilometri). Acest fapt înseamnă că noile sisteme vor fi întrebuințate atât de Trupele de Rachete Antiaeriene ale Forțelor Aerocosmice, cât și de Trupele de Apărare Antiaeriană ale Forțelor Terestre.

Complexul este format din instalații de lansare autopropulsate 50R6A, un radar 50N6A și un punct de comandă 50K6A. Muniția unei instalații de lansare include 12 rachete 9M96 / 9M96E (cu rază medie de acțiune, de la S-400) și / sau 9M100 (cu rază scurtă de acțiune).

Spre deosebire de sistemele anterioare, ale căror instalații de lansare includ patru rachete antiaeriene, instalațiile de lansare ale sistemului S-350 au câte 12 rachete, fapt ce reduce timpul de reîncărcare și crește rata de foc a acestuia.

 

Ministerul rus al Apărării a primit primul complet de rachete antiaeriene S-350 Vitiaz

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE